Apr 2, 2009

sapa nama kau?

petang tadi lebih kurang 4.45pm, akak borak kejap dgn cok kat ym. boleh tak???? dekat setaun kenal & dah bbrp kali jumpa, baru niari minah tu terhegeh2 tanya...

"nok, sebenarnya kan...aku nak panggil ko apa ek?"

akak rasa cam nak lempang je budak cok tu laju2!!! ujung2 akak cakap...
.
.
"panggil jer aku baby"

terus cok offline...(tipu jer nih!)
.
amacam? kalu korang rasa tak selesa panggil akak dgn nama tijah @ jah, boleh saja panggil baby. terus tijah jadi jinak & manja secara tiba2. warghhh!kah!kah!kahhhh!!!
.
"yer bang??? ok! baby datang sekarang..."
.
.
.

66 comments:

Ms.Lilies said...

baby kah?? hahaha.....toksahla nok...mau pitam nyebutnya :p

kakpah said...

bluekkk!!.. totibo lak tokak ni loyo.

Teacher said...

theyyyy minah!! cerita dalam selimut terus la.. buat apaer cirita pasal Baby baby tu

||alis|| said...

loya.. loya.. bluweekkkkxxxxx...

cepat kak, hulurkan aku air rebusan mas cotek mu tadi itu... hahaha!

tipahvogue said...

meremang segala bulu yang ada kat badan aku nih hah!!!

SHIMI said...

asal malam jumaat je, ko jadi baby...

lupekanje said...

baby? tekodu den....

Teacher said...

agreee dengan korang sumerr.. aku pun loya... tapi kalau nak share details of what has just happened with the baby baby thingy.. ape lak salahnye..

IRA said...

baby?

hahahahahahahah...

adeh...

sakit rektum den.

Signorina Syima said...

kak baby?? hahaha baby tua...

rizz said...

hahahah kemain baby lg!:p

Tijah said...

lilies,
abes dah terang2 nama aku tijah lagi mau tanya kan?? wakaakka...

k.pah,
loyo??? sudahhh!!! jgn2 penyakit cklah berjangkit kek k.pah takkk???
sapo nak jawab tu prof???

tic,
apo selimut2 tetongah musim paneh nihhh??? hahahah

alis,
ni loyo2 sapo pulak punyo kojo? haa...jawabbbb!!!

tipah,
gunalah gillette tipahhhh!!! hahaha

shimi,
ye ke?? a'ah laa...aku sket tak perasannnn...wakakak. dia cam otometik laa...

acik,
nati acik ajar baby berenang yer??? baby tak tawuuuuu!!!! wakakakak

tic, weyyyy!!! apo diskas siniiii...hahahaha...

dcrysz said...

aii... dongar dak tijah tukar namo, kemain ramai lak mabuk tetibo.. ngandung ko apo??..
muntah2 ha...

yuyee cap limau said...

baby??WAKAKAKAKA..hbis tu cem jd mommy ker??kak jah ko xpyh nk jd baby la,malu kt cem jek..baby tua..hahaha

xiiinam said...

aku selalu bantai panggil anak murid aku 'sayang'.
.
.
.
.
.
.
.
.
pada hal aku tak sayang mana pun dio orang tu...
Tapi...
aku terlupa nama diorang je...
muehehehe...

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

baby?

amboi2..

baby..zara nak tanya baby ah kan...napa baby stress baca tajuk blog zara?

(bunyi agak gedik di situ)

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

hak3~

aduyai baby..kamu nak ke?

err..telur kaler apa baby?

pang laju3~

Aku Iron Man said...

Haha, comel la entry ini. Buat aku senyum dan gelak seorang diri. Haha. Terima kasih baby, haha.

Yunus Badawi said...

dah tido ke baby?
opps dah pukul satu pagi jgnkan baby, emak bapak baby pun dah tido. Tambah pulak malam Jumaat hehehe

ashley said...

ye lah tu Tijah wehhh hai..
ha ha ha ha

lo.lo palazzo. said...

alololo..

bebi ye kak..

bang karlos pnggil bebi gak ke..

Shifu67 said...

meh baby... meh sini.... eiii... tiiimang ingi-ingi.... tiiimang ingi-ingi

cj7 said...

jah,sumpah aku rasa nak pasang bendera jepun depan umah aku jah

honeypingu said...

hahaha..saket jiwe kalo pgil akak baby..yayyyyyyyyy..xle blah!hahaa..anak da sorg, baby pe..isk33..haha

IBU KUMBANG said...

Hai yus,

Apa kabar? hehehe!

neezareef said...

kalo nk panggil 'tijah baby' buleyy :D

Ma_sUyinFiqah said...

wakakaka....panggil baby raf boleh? Alah tijah, kalu carlos panggil ko baby pun bukan kitorng tau. Nak cun lagi ko baby talk lah ngan Carlos. Yo bang...tejap laie baby atang ye. Lagi satu tetiba aku teringat meinyak telon Nurin, bebiku....( apa ada kena mengena nih?)

Tijah said...

ira,
rektum??? jgnn....buasir kanggg. hahahah

syima,
kak baby pun cam best bunyi dia kan???

rizz,
feeling britney spears nih....

dcrysz,
ontah ehh kan?? baby tak bersalah dlm hal nih. hahahah

yuyee,
cem ofkos la pangge omak. abah eh leh la pangge baby. hahaha. goli tak?

cklah,
kalu centu...misti aku pun ko sayang kan kakkkkk??? hahaha

zara,
baby salu teruja tengok tajuk..tapi sekali baca cerita nan ado! wakakaka..

Tijah said...

ironman,
sama2 bang...wah! yer ke abg??? pandai2 jer aku...

yb,
ye la yb, aku pun tak tau asal tiap mlm jemahat jer aku ceni. hahahaa...

ashley,
salah tu..."ye la tu baby" baru betul! hahaha

lo.lo,
err...pangge bebi tapi ada terms & condition dia la. hahaha

shifu,
hahaha. larat ker nak timang bangggg!!!! patah pinggang kang...

cj7,
wakakaka...pasang la. misti ko tgh stress skrg kan???

honeypingu,
baby=comel ; tijah=baby ; tijah=comel. hahah. kan cam persamaan algebra tu....

ik,
sapo yus??? wakakakak...siap ko! ko nak lari mana dgn perut bulat ko tu nokk????

neeza,
isk! buleh sesangatttttt!!!!!

mas,
wakakaka. kau lagi melampau...imajinasi luar batasan okkkehhhh!!! (ko diapa2kan ke mlm tadi nok??? sila jawab!)

mugiwara said...

saya mmg nak panggil baby, tapi nnt abg carl mengamok bawak parang kejar saya. kan tak pasal2 je dia kena hntr sepital sakit jiwa~
sian ba...ops! kak jah.

[ketawa guling guling]

cendawanintim said...

yer baby, baby dah minum susu ker??!!

julietchun said...

kalo ko baby, Cem tu nak panggil apa plak? Adik Baby? Anak Baby?

cokolat said...

babylah sangatkannnnnnnnnnnnn???

korang kena panggil dia "baby j" ok!

wakakakakakakakak!!!!!

e_ja said...

ayooo!!..tijah a.k.a baby pulak ke dah??..

tp baby tuh cam comei gak tij..baby yg comei bkn tijah!!..wakakak..lariiiiiiikkkk!!!!!

muadzlife said...

tak kisah lah jah baby ko jah ko...

shija said...

tak sempat nak abis komen......tetibe shija...............PITAMMMMMM NOK!(terus darah rendah tak dpt terime ngko dipanggil baby nok!)kihkih

*tengah imagine ko pose cam baby tu!(smbil mek buat muke stress)hahahah..

manusia~normal said...

nak tobolahak den pagi2 ni..

Tijah said...

mugi,
takpe..dia tak tau. hehehe...[ketawa guling2 gak]

cend,
baby sker ribena jer. hikhik

juliet,
cem jadi baby kuasa dua. huhuhu...

cok,
comelkan nokkkk???? hahahahaa. sapa suh ko cari pasal...

e_ja,
ni yg buat baby kecik ati nihh...wakakaka...

muadz,
apo2 pun buleh la kan??? baby ko...jah ko...2-2 pun cute. wakakaka!!

cija,
pokok dek kau la nak pitam pun. esok dah cuti...buleh la berehat naik'an darah tu blk. hahahah

bp,
apolak? kau tetolan bijik sawit ko? wakakaka...

momguess said...

baby????

bluekkkkk,

muntah aku tijahhhh weyyyyy

eddie dewanaga said...

beb, gua nak panggil lu apa eh..?

i mean, gua dah 35, lu ni kira akak mcm kak ungku gua atau junior gua??

Tijah said...

momguess,
aku sindri pun ada rasa cam nak muntah gak nih. hahaha

eddie,
haahhh!! konfem la aku baby. aku baru 33...muda lagi dr ko! hahaha.
*k.ungku kita jauh wooo...umo dia jauuhhhhhhhhh lagikkk!!!! hikhik

~ NANA ~ said...

hola bb....bb chat ngan anje(cok la tu).....kim slam kat anje ye...i miss uols...baby n anje..wah gitu...hehe

F A R Y N said...

kak...ko mengandung ke dok sebut2 baby2 ni? hohohohoh

azreen said...

nok....baby pun baby la..... ;-)

Tijah said...

nana,
tapi baby lagi tomeiii dr anje tu kannnn??? wakakaka...

faryn,
xdo dooo...sajo yo nak mengado2 hari ni. haahah

reen,
hit me baby one more time!!! hahah. lagu kak brit tuhh...

HappyIrfa said...

baby...cak :-)

ku tak sempurna said...

hik hik hik... baby...

tetiba teringat siput nan sekor tu...


baby gak siput tu :P

Tijah said...

irfa,
cak??? hahaha

kts,
sudahhh la...ngaku je la ko nak ckp siput babi kannn??? kekonon nak menjaga hati la tu? wakakaka...

tasikmerah said...

tapi baby tak de bulu ok!!!







larikkkkkk........!

Tijah said...

tm, nok...brazillian wax kan ada?? wakakakak....

Ma'am_Chelsea said...

Mulai arini, taknak pnggil Kak Tijah dah... Nak pnggil Kak Baby...

Lalalalalaa~~

paRi-paRi sYurGa said...

cuba try suruh carlos pangil baby....

tgk die sawan buih2 ke tak lepas sebut "baby" tu...


wahahahahaha.

izman said...

cuba mintak carlos panggil ko baby depan anak2, mau tergenang mereka. he.3x.

lagi best ko panggil carlos 'boy'

Tijah said...

lynn,
kocik tapak tgn...stadium paroi aku tadahkan. hikhik

pari2,
aku dah suh dah...dia sukkkaaaa! wakakaka

izman,
baby & boboy? wakakakak...best! best!!!!!!

iina said...

Jah.. kalau dak cem panggil baby ado gak iras2 yo.. nie ekau keno pggl baby.. aihh dah buang tebiat ko.. lepeh nie ekau tuko namo blog ko.. baby tijah wakakakah.. ko dah pandai apo jah.. niarap.. merangkak?? wakakakah

adibah said...

Jah, aku seorang pencinta bahasa Melayu.. jadi, boleh tak aku panggil kau "BAYI"?? Huhuhu.

Tijah said...

iina,
den dah pandai netek! wakakaka...

deeb,
bayi? tanakkk!! bunyi cam bai jual roti jer. tak komesyel langsung. hahahah...

haweez deen said...

ello,,bayi,bayi watpe tuh,,huhuhuh

tentangseseorang said...

kak aku ada potensi utk tersalah panggil tuh

Tijah said...

haweez,
bayi tgh mamam..huhuhu

ady,
ko mmg dengki kannn?? hahahaha....

kueh bakar said...

akaktijah...

kueh bakar tu my favor..
dalam entri motto..

Tijah said...

kb, sodap kueh bakar kan? nak2 part yg ada hangus2 sket tu...

kakpiah said...

aku baru baca blog ko pg nih..
walopon dh telambat tp aku nak komen gak..

baby konon...
babikk la ko jahhhh!!!!

wakakaka..

Tijah said...

piah. apo lombab na ko ni piahh... org dah gear 5 ko baru nak start injin...huhuhu

Che An Naszeri said...

hape????

baby????????

gitu kalu..kak baby ke cmne gaya aku nak panggey ko ni kak

Tijah said...

zihan, asal ko salu ketinggalan ketapi skrg? hahaha