Apr 5, 2009

kedai abang azhar!

akhirnya!

tadi...jumpa jugak akak dengan kedai yang sangat best untuk membeli barang runcit harian setelah kecewa dgn kakak penjual santan basi tempoh hari. dan kedai yg best tadi ada...
  • santan fresh (baru perah...bukan frozen)
  • ayam baru yg dah siap dipotong kecik2 (1/2kg ada, 1kg pun ada. pilih saja...)
  • ikan/seafood yg fresh
  • sayuran segar terbaik dari ladang
  • rempah ratus dah siap pack kecik2 (sgt user-frenli)
  • stok bawang merah/putih/halia yg bersih dan cantik (tak lembik/benyek)
  • susunan barangan lain yang kemas dan teratur
  • harga juga adalah sgt berpatutan (susu coklat dutch lady cem hanya rm1.40 sekotak. kat 7-eleven rm1.80)

suka sangat akak masuk kedai tadi tu. paling penting, akak pasti akan datang lagi keranaaaa...

ABANG CASHIER ADALAH HENSEM DAN MEMPUNYAI SMILING EYES SEPERTI ORLANDO BLOOM!

aiseh! bilis habis la pulak! tadi lupa beli. takpe lah...esok tijah singgah lagi ye bang!

p/s: err...abg azhar ada buat penghantaran gas ke rumah tak? hikhik!!

70 comments:

F A R Y N said...

miang ye ko kak...
aku report nagn carlos..



aku 1st !!!
ahhahaa

sha said...

kdai runcit abg azhar kg sntosa ke?? cashier dia memg rmah..nanti kite jmpe kt sna ye

Tijah said...

faryn,
report laa...aku tau la caner nak handle nanti. wakakaka...

sha,
kg sentosa?? bukannnn...tu azhar lain tu. lokasi adalah rasier. hahahaha....

Yunus Badawi said...

cashier lelaki aku tak minat. Takde ke awek cun kerja kat situ? hehehe

adibah said...

p/s: err...abg azhar ada buat penghantaran gas ke rumah tak? hikhik!! <--- Jah.. aku boleh bau sesuatu yang agak ke'ikan'an di ayat ini.. Awas abang cashier..!!

*larikkkkkkkkkkkkkk

Aku Iron Man said...

Haha, kelakar la kau ini Tijah. Entry sebelum ini pon buat aku gelak seorang diri di depan laptop. Haha. Kalau Azhar ada buat penghantaran, bagitahu aku sekali ya? Haha.

tipahvogue said...

tolong kem slam on behalf aci dak jah? aler jah, boleh la...takkan ko tanak tgk kawan ko soang nih hidup bahgier kot???? :p

Che Sue said...

aiyak! bila laki mak bukak kedai runcit ni?? huhuhu...

tasikmerah said...

gedik jah. gedik.

hehehehehe....

Mama-Danish & Sarah said...

jah, ko lupa ke, ko buat2 lupa. Pandai la ko jah.. Aku perasan mcm ada udang disebalik mee.

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

huit!

cashier dia rupa orlando bloom?

pergh!!

sumpah aku nak tau kat mana keai tersebut!

Tijah said...

yb,
awek xde la yb...hampir semua pekerja adalah lelaki dan melayu. bukan bangla yer. hahaha...

deeb,
lepas ni harus tijah melawa jer pakai opis attire pegi beli "ikan" kannn???

ironman,
gas rumah kau pun dah habis ke ironman? tapi penghantaran sekitar senawang saja tau? hahaha

tipah,
aku dah syak dah...kalu aku tepek olandoblum kat sini misti laju ko masuk kan tipahhh??? hahah. nati aku print gamba ko bg dia nak tipah?

che sue,
aiyakk!!! matilamak main mata ngan laki org. larikkk!!! hahaha

tm,
sesekali cuci mata nokkkk!! hahahaha

mama danish,
mula2 ingat. tapi bila masuk kedai tiba2 ilang ingatan. hahaha...

zara,
yer...disitu juga ada jual telo coklat. err...maksud aku telo pindang!

zuera said...

kak,kedai azhar yang kat bawah tu ke..??a.k.a kedai bob tu ke..??yang kat simpang tu ke..??hehehe...

IBU KUMBANG said...

nok, area rumah ko ade x rumah untuk disewa? mak sanggup travel dari senawang ke subang jaya walaupun tolnya RM19.40 dan jaraknya hampir 200KM pegi balik demi nafsu mak kalu nengok org hemsem!

kakpah said...

carlos..o carlos.. ekau jagan pocayo tijah poi kodai azhar tu.

dio bukan e nak moli bagai do.......

jane said...

salam jah,

jauhnya umah ko aku nak pegi. olando bluum nyer pasal, makcik sanggup!!

mugiwara said...

ah!
saya nak jadik spy abg carl!
siap a~

Shifu67 said...

ko nak hantar bill tuntutan promosi kat tuan kedai ni ke?

Cakap Kosong said...

nok! ko kalau dapat mamat cashier tu....kongsi2lah ngan aku !!!!

||alis|| said...

kakjah... ingat sazah milah kakjah... ingat muka beliau tuh elok2 kakjah.. hahahaha!


oleh kerana aku masih bujang, aku mahu no henfon beliau. lantak ar, perigi carik timba! ahahaha! gelikkkkk~

qishie said...

kak..

kedai tu kat mana?

huhu

paRi-paRi sYurGa said...

Kak jah oi...merenyam ko ye?wah..wah.dan2 je bilis abes eh?hehehe. Ko cube tnya carlos,kot2 die nk pkai spy gurl ke.haha.

IRA said...

psst!

kalau dia buat penghantaran gas, suruh dia antar ke ipoh skali ye. gas abis la(tetiba). tol n minyak tanggung beres.

;P

honeypingu said...

uish3..ligat ah lagi proses masak memasak pas nih! harus lak ari2 masak sampai xjumpe fastfud dah kang.haha

Tijah said...

zuera,
takkkk!!! bukan kedai bob! bukan juga dekat simpang. tapi dia dekat sebelah kedai kek. hint! hint! hahaha

ik,
nokk!! aku sajes ko bawak mengucap byk2 nok! ko tu preknen...ko agak2 dia taste tak kat ko nok??? wakakaka....
*tunggu la lepas besalin sok mungkin bleh...

k.pah,
isk! k.pah niiihhh... jgn la ckp kuek2. wakakkaa...

jane,
kapatebang tambang murah kan ada?? hahaha..amacam sanggup turun dr ipoh kak???

mugi,
syyhhhhh!!!! yushadappp!!! mcm ni ke partner?? hahaha

Tijah said...

shifu,
tayah bill banggg...i promote free jer nihh! hehehe

ck,
nokkk!! ko sanggup ker berkongsi kasih nok?? adik ko ik pun nak jugak tu nokkkkk!!!

alis,
perigi cr timba tu biasa skrg. tapiii...aku tetap tanak bagi no hp tu. seb baik aku dah blurkan...wakakaka...(gelak org taman)

qishie,
somewhere in senawang...bukan di jakarta. hahhaha

pari2,
bukan bilis jer..byk lagi benda nak kena beli nih. tapi takpe la...1 hari 1 item kan??? wakakak...

ira,
woiihh!!! jauh tuuuu!!!! dan2 ko jual miyak kat sini kann???

honeypingu,
tu la kan?? patut bleh jer beli stok seminggu tapi tanak aa...beli hari2 lagi best! dpt stok fresh. wahhh!!!

linn said...

ehhh...aku nak buat nasik goreng bilis abis laaa. tp bilis kt sini tak berapa sedap. cer ko bg no tipon kedai abg azhar tu jap kt aku. nak carik bilis kt sban laaa pulak.

yuyee cap limau said...

oh kak jah kakak iparku..
leh tak tulun ejas orlandom blom itu??
amat secucuk ngn dek yuyee yang jelita ini...tlg yea kak jah.
mintak num pon jek..xyah lbih2

haweez deen said...

akak ,,merenyam nye mcm kene miang buluh,,,,,,,,hehe,,,adakah kedai itu bercahaya bagai memanggil akak kembali..jangan angau suda,,,,,hehe

haweez deen said...

dan dan jek bilis abes,,kang pas ni berus gigi tercabut bulu selai teros menapak ke kedai azhar,,,hehehe..akak jgn mara,,,,

Monkey D Luffy said...

kalau cam ni aku nak jadik cashier gak ler... aku hensem!

i.am.belle said...

ngiahahahhaha

aku pun nak beli groceries kat kedai abg azhar itewwwwww. tunggu aku tijah ehehehe

ashley said...

Tijah,
hari hari ko singgah beli cekelat sekupang ye??

orlando blom tu belum mandi pun ko kata hensem jah?ish ish ish..

kakngah said...

sajo yo kan.... bilih tu alasan smato2...
sazah pokabar jah???

Tijah said...

linn,
jauhnyer ko nak cr bilis nokkk??? hahahah. tak munasabah okee...

yuyee,
xleh. xleh. abg azhar dah kata..no adalah rasier. hahaha

weez,
yer...ikan bilis tak cukup sekor pun harus gelabah pegi kedai lepas nih. jgn memainnn...hahah

kapten,
kalu ko jadi cashier..aku cari kedai lain. hahaha

belle,
tampin sudah kehabisan stok bilis kah? hahaha

ashley,
kok dah cam orlando bloom tu...bau ikan/ayam pun mak tak kesahhh! hahahaa

k.ngah,
sazah sihat. baru semlm dtg bawak kuwe kelopong...(buah melako)

neezareef said...

bgs la kdai abg azhar ade bil lg

kakpiah said...

bang kalos.. sabar bang..
piahkan ada di sini..

biarlah tijah bahagia dgn budak kesyier ingusan tu..

bang kalos redhakan je la yer..
tijah tu mmng gitu pangainyer bang..
mata kelanjanggg!!

||alis|| said...

oooo... jadinyer abang cahier ialah tuan punya kedai la...??
LAGI LAA AKU NAK NO PHONE DIA!

"er.. abg har.. ada keje kosong tak? saya ada 3thn pengalaman uruskan kedai runcit bang..."

meowwwwww....

julie^beth said...

itu dah macam pasar malam di kala siang.. baguih2

tentangseseorang said...

arrrrr motip sungguh entri mu ini kak. :p

rizz said...

motipp nk ngorat abg cashier? hahahah

Tijah said...

neeza,
ko pun baguss...aku letak gmbr artis, ko nampak bill je kan? heheh

piah,
bang carlos, tijah usha lite2 jer bang...piah tu lagi mata kelanjang bang! jgnkan keshier...budak pelayan ingusan lanai , pak gad lanai , tukang cuci simingpul lanai...sumer dier guder banggg!!!!

alis,
abg har??? har har harrrrr...bukan ko berpengalaman menguruskan penjualan buah kuini je ke?

julie,
yer. tinggal lagi kedai tu takde jual tofufa jer...huhu

ady,
mmm..aku nak ajak k.yang ko pegi kedai tu...syyhhh!!

rizz,
sbb bleh mintak diskaun..hahaha

cokolat said...

urut dada cok baca n3 ni...
ada berbaur kemiangan di situ..

baby j ni makin hari makin gatal!

Mint said...

Tijah:

I masuk ni...nak tumpang menggatai!

kakpiah said...

tipu bang kalosss!!
tipu!!!
jah cuber nodai kepercayaan abg terhadap piah...
piah mangsa keadaan bangg..
percaya lahh..

*wei.. tetiba tekak aku geli lak.. wakaka*

Ma'am_Chelsea said...

Auwwwwwwwwwwwwwwwww Kak Baby!!

Nape padam no henset & no tepon kedai bang azhar tuh??

Share2 la ngn kiterr.....

KaSiH said...

kak...ko rekomenkan azhar tu kat aku kak...ahaha...*aku pun tumpang menggatal sama

gnOlazOOra said...

haaaaa......zOora tau!ni cawangan kedai runcit azhar kek TMN T*S*K J*Y* . . ..kan kan???hihiiii....

*abg azhar a.k.a abg bob...umah ehhh solang limo bijik umah dr umah zoora*

ti i kim salam kek Olando Blum tu yO ;)

muadzlife said...

encem bona ko ja'a tuh??..glemer kodai ja'a lopeh ni

eddie dewanaga said...

lu memang cantik la Jah...

kita mesti sokong usahawan kita berjaya..!!!

*dan usahawan kita yg berniaga ni pulak, jgn la berniat nak menipu pelanggan, nahas kalau tersilap tipu 'sang blogger'... satu dunia tahu nanti..!!

tipahvogue said...

jah, kalo ko nak pwint gambo aku, kasik gambo yang aku touch up lawo2 ek jah! ailebyu la jah!!! muahhhhhhh!!! bila ko nak gi bellamy nih? cakap jek! enitaim jah, enitaim!!! sila abaikan piah dan cok!! aku nak konsentret kat ko soang jek skang nih jah!! hahahaha....baek dak aku??? :p *baek ada maknaaaaaaaaaaa*

azreen said...

lain kalikan jah ko ambikla gambar abg azhar tuh...barula meleleh nengok muke dia....kahkahkah

julietchun said...

tetibe aku rasa nak jadi org nogori, bleh ko baby Jah?

cj7 said...

jah,meh sini no tipon dio.nak koba kan namo manjo kau baby.haha

izman said...

ish.3x, sempat lagi menggedik tu....

xiiinam said...

aku berbelanja di kedai runcit Basiron...he..he...

Tijah said...

cok,
urut dada?? sapa urutkan kak cok?? hhahaa. biasa la...nama pun baby. remaja sedang naik gittew! wakakakak

mint,
mari..mari...ada byk kosong lagi nihh...

piah,
sudah la piah! carlos takkan pecaya kata2mu itu. pada dia...hanya aku yg satu. wakakaka...

lynn,
mana leh share!!! nati i tanya kot2 dia ada adik ke ehh???

kasih,
ah sudahhh!! ko dok jer ttj tu. pegi beli brg kat ttj family. tak pun kedai mus tu...wakakak!!!

zoora,
err...ko jgn la bising2 kat siniiiii...nati ramai yg tau. hahahaha

Tijah said...

muadz,
sodap gak la mato memandang. hahahaha

eddie,
haa..jgn memain blogger ni. jual santan basi kena bleklis. sapa kedai bagus kena puji. lepas ni harus la azhar tu femes sampai ke JB. kan linn kannnn???? (apahal ni budak jb nak beli bilis kat sbn? hahaha)

tipah,
aku tgk gmbr header tu cam ok pah. jgn risau tipah..aku edit gamba ko nti siap glow2 lagik. bellamy aku sorang?? yes! yes! aku rela tolong makankan utk cok& piah...(jgn begitau diorang tau..)

reen,
mana lehh...aku kan tamakk!!! misti nak tgk sorang2..hahaha

juliet,
bleh! mari la mencemar duli kesini...

cj,
ko nak buat apa? nak mengorat kah?? hahahaha...

izman,
sesekali jekk!!! carlos cuci mata kat kilang, aku cuci mata kat kedai runcit jadi ahh!!! hahaha.

cklah,
basiron tu ensem tak? dia jawa eh?? hikhik...

iina said...

amboi2 ko jah.. abislah duir ekau.. dek kerno kehenseman si azhar abih kopak duit ekau.. takpo.. den nak kirim ikan bilis.. ekau boli sekilo pos kek den tau

mugiwara said...

patne..patne gak baby..ops! kak jah~
tp tak sanggup sy nengok patne sy berlaku curang ngan abg carl...
abg carl suh tgk2kan gak baby...ops! kak jah~

kak piah,
jom kiter tag team melarang hubungan terlarang nih!

[gelak shaithon~]

adibah said...

Jah,

Tadi semua kedai runcit yang aku pegi.. aku suruh cashier2 yang ensem2 gigit pendant camtu.. tapi suma tak sama la nok...!!!! Harus aku mencari lagi nih.. huhu

Signorina Syima said...

baby... jgn tunjuk kegataian kamu tu... nnt carlos tau baru nk nangis...

nangis tak kalau carlos tau nanti?? huhuhu kak jah.. itu cashier single lagi ke?? meh pass ke mari...

cendawanintim said...

jangan nak tuko status jadi baby miang lak...aisehhhhhhhhh!!!

Tijah said...

iina,
tak nak la sekilo2...aku sanggup post kan setiap 200g. wakakaka...

mugi,
apo asik tersasul jer nih patne??? hahaah. (piah tu lagiiii la...part hubungan terlarang nih dia la section headnyer)

deeb,
wakakakaa...misti diorang yg ko geget pendant tu rupa bangla je kan??

syima,
carlos tau dah..dia baca dah pun. tadi siap perli lagi...xnak gi kedai abg azhar ke niari? wakakaka...ada nada jeles disittew.

cend,
isk! status tu flexible nokkk!!! hahaha...

NieZearm said...

kedai ni kt kg Sentosa tu ke?

sheila said...

kak jah,
abg cashier tu confirm ke bukan abangla???

apa barang ada kedai best tapi main rasia2 ni??? nak kene bom ni

Tijah said...

jek,
tidakkk...bukannn...salahhh...
hahahaha. cuba lagiii...

sheila,
tak. bukan bangla nok!! soheh!!! hahahaha

shija said...

apo kowang laki bini anak branak gomar layan kodai ado namo azhar niek ha!dah la si cem gomar makan guti canai kek azhar gaks....tp azhar maju uolls!miahahaha..

My Spirit Finger said...

oh abang leman! (merujuk kepada Legolas)

Tijah said...

cija,
wey! bukan sazah ko suko fresh oren azhar maju? pokat & sodap kato eh...

dzaza,
aku kena selidik blk samada azhar memakai nama leman sebagai nama ke-2...