Apr 27, 2009

tag lagi...

marilah kita menjawab tag lagi. bagus jugak ada benda ni kekadang. sgt berguna dikala bulan mengambang. kali ni dr ady & aida. wah! namo korang dokek2 la. mcm upin & ipin lak kan?
.
1. nyatakan usia blog anda (bg la tarikh yg specific)
kojap! kojap! akak kelebet balik. haa!! 28 sept 2007...1st entry. dah brp taun dah tu? kakelet la sindri. tak pun ko suh budak aida ni kalkeletkan. sapo suh dio mandai2 tag akak kan?
.
2. terangkan kenapa anda berblogging (kalu ada cite disebalik ksiah anda mula berbloging nie pun..citekan jer..)
dah lama layan blog ni sebenarnya. sejak dr tahun 2000 lagi. masa tu masih single (walupun peminat keliling pinggang. pitam!).
jadi utk memenuhi masa lapang, akak salu la OT sampai larut malam. best apa! blog hopping sambil makan gaji buta.
ujung 2007 tiba2 rasa cam nak ada blog sendiri. padahal bukan pandai tulis pun. takpe la. bajet utk suka2 syok sendiri sudah.
.
3. nyatakan blog pertama yg anda bace (kalu masih ingt)
otai blogger. kak pnut. entry dia panjang2 tapi best! bernas & berisi. ketagih betul time tu. tapi dia mmg pandai bercerita. sampai skrg akak still jadi silent reader dia. nak tegur, cam segan. well...akak ni pemalewww kannn??
.
4. letakkan n3 pertama dlm blog anda..(means ur 1st n3 la)
kahkahkah! apo bondo la akak mencarut temtu ntah! pasal bubur kacang je pun. takpe ah! dah namanya pun 1st entry kan. saja test power. ehh!!! etlis ada 1 komen ok! tu shija adik akak la tu. akak yg paksa dia baca...pastu paksa buat ulasan sekali. baru la buleh mendabik dada 1st entry dah ada komen kan???

errr...keji kah perbuatan akak itu? (perasan tak komen adalah lebih panjang dr entry?)
.
5. huraikan entry tersebut (cite la sikit knp tulis n3 tue)
entry pun 2 baris je cam jawapan UPSR nak hurai apo laie?
.
6. letakkan satu pic yg anda paling suka dlm blog anda

nahhh!!! sesekali mengundang kontroversi kan? berani mati skang capap muka sindri (asik gamba sazah yo mano aci!!!) dengan ucapan...

"DEN LAGO2 PIPI...ADO SIJIL NIKAH! KAU ADO???"

kahkahkahhhhhhhh!!!

(golak ni kono 8 harkat yo. jgn lupo qolkoloh eh skali....)
.
7. harapan anda?

besar harapan akak agar dapat menjana pendapatan rm10k sebulan dari aktiviti pembloggingan ini!
.
8.pas tag nie pada sape yg anda nk..
malas nak tag2. akak baik kannn?? hahaha!!!
.
p/s : time kasih yg tak terhingga la pada semua2 yg rajin baca blog akak ni ye? tak kira la yg rajin komen mahupun silent reader. 2-2 pun akak hargainya!
(cam dialog monang award lak kan???)

52 comments:

yuyee cap limau said...

ko mmg baik kak jah..






muah kak pipi.....















CEM LA..hahaha
tijah tertipu

yuyee cap limau said...

kite first ke???
suke.....weeeeeeeeeeeeeeeeeeee

peej said...

mmg kelakar ok entry pertama tu..
atleast ada jugak komen..
e eh..macam sedap je kalau dpt bubur kacang ni.. ;p

||alis|| said...

kakjah aku tau nih mesti ko auto publish kan? pasal seminggu nih kan somban asek paneh jerrr....

*ade kaitan, sila buat siasatan.

||alis|| said...

laa.... kakjah tak tido lagi, buktinya beliau mengomen kat belog kaktasek.

*komen mana bleh auto publish kan..

kakjah, ampon maap dipinta, uhuks~

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

walamak kak!


ganas gitu!!

Diva PariTs said...

mak terkesima nengok gamba uol kak jah!

*PITAM*
*Bangun balik*
*PITAM BALIKK!!*

haha.

kakpah said...

hmm... bubur kacang. potang kang nak buek lah. buh duyan lai torangkek..

Yatie said...

tijah, salam konal...den ni dtg dari blog si diva parits tu hehee..dah lamo dah jadi silent reader tapi baru ni la nak tulis komen...nak pocah poghot den baca ekau punya blog hahahhahaaaa...den sukooooo

yatie

Hidup KOKA said...

Good entry!

Hazzel said...

thanks akak sebab menghargai silent reader cam saya ni.. hehehe..

blog kak jah memang bestttt!!

NieZearm said...

jujur bona2 ghaso ea kan entri ko ni kan kak... hehe..

linn said...

haha...ko entry pertama baik je jah yek. panggil ibu mcm kt umah. sekarang ko dok sazah sazah sesaja.

mamarempit said...

dh lamo tk makan bubo kacang...emmm....tk lamo lai musim dian...leh boh dlm bubo kan??? Sodap eh...

sheila said...

samo-samo...

den pun dah x ingat apo n3 first den maso berblog dulu...mesti bodo2 yo ghaso..

keep up blogging...sobab akak menceriakan hari den..ahaaaaaaaaa

p/s..den dah puji..silo blanjo den makan kek kenny rogers

F A R Y N said...

kak...ko patut lotak gambar atok minum teh tarik..hahaha

shija said...

kahkahkahkahkahkahkah!!!cam setan dah mek golak dopan pc niek nok!dah namo pon 1st entry uolls,harus mek sobagai adik kasik sapot kek kakak yg byk jaso kek den ni hah.(*walhal slalu kono ugut ngan tijah kalu tak lotak komen dio tak kasik ciom ngan polak anak eh si cem tu uolls,nangesss!!)wakakakka...

Aspalela said...

Kah kah kah kahhhhaakkk...
Aspa le silent reader akak ni....

kui3....time kasey kerna menghargai budak silent readers ini...tanpa sokongan anda..siapalah saya!! ecehh!

shija said...

*polok bukan polak k(*polak tu paneh)miahahhaha...larikkkk..maluuuuuu niekkkkk typing error laks...iyah..iyah

Ceera said...

hahahaha..

cubaan gelak begitu berjaya ye kak..

Tijah said...

yuyee,
mmg pun aku baik...sila la buat tag. hahahahaha

peeja,
siap paksa tu suh komen. kalu tak kang budak shija tu blk sbn nek komuter sapa nak pungut dia kat stesen? wakakakaka...

alis,
takdo otopublish do. ini n3 panas dr ketuhar ok. hahaha. kemain ko investigate aku dr blog tm kan?

zara,
haaa...tu baru betul n3 separa lucas. hahahaha

divaparits,
giler kannn? mak pun pikir 18 kali nak letak gamba tu. tapi apadehal...letak jer la walupun harus ada yg cerca kang tuh. hahahah

kpah,
buek la kak. baby pun buleh makan tu..dilisyes kato eh!!!

yatie,
salam konal. jgn nok...kok pocah poghut, isik dlm eh yg berterabo tu capo nak kutip...

koka,
good ke? hikhik. cam tak caya jer. ke saja nak amek ati je nih? :P

Tijah said...

hazzel,
haaa...selamo ni kau nyurok kek mano? lam selimut ko? hahahaha

jek,
kan? kau tak terkesima ko? amacam dah dapek lon 3 juta tu?

linn,
misti la. bila dah lama2 sket aku dah tumbuh taring. sazah lak asik carik gaduh jer komplen blog aku nih. hahahaha

mama,
dah musim dah skrg tapi blm byk lagi la. still mahal. aku tunggu yg sekilo singgit sok. hahh! buleh makan sampai muntah...

sheila,
yo buleh. den belanjo tapi kau bayar yo??? mano?? sbn parade ko? situ ok gak...ayam eh bosa2...

faryn,
gamba atok tak cukup kontroversi nok. hehehehe.

cija,
yo. kok tak sapo nak amek kau blk somban kan? hahhaaa. wah siut jer ckp aku tak bagi ko poluk cem.
*tapi mmg boto pun. hahahahaa. bau tang leher eh tu yg stim tu kan?? masam2 kopam yo bau eh nak2 bila baru blk tang skolah tu...pergh!!!!

Tijah said...

aspa,
wuish! golak siap ado bunyi kahak tuuu. hehehe. mekasih la yer jadi reader akak selamo ni. er...rajin2 la klik nuffnang tu. hahahah. keji dak tijah tu....

cija,
siap buek pembetulan tu. ceh!

ceera,
yer berjaya. wahhh!! kemain ko bercanda kat genting yer? sejokkkkk kannn????? hahahahahah...

julietchun said...

Baby Tijah dan Abg Carlos bagai pinang dibelah dua, aku puji ikhlas ni.

KV said...

jah, ko mmg best ah (nanti ko dpt 10k, belanja aku tau!)

[S]itie [B]Um [B]Um said...

tag..tag..

tasikmerah said...

jah, gambar lago2 pipi tu mmg tak bulih bolah. apo kau ingek kau sorang yo ado sijil nikah?

nnti la den tepek gambar lago2 bondo lain pulak jah!

muahahahahah...!


.

cokolat said...

hadoiiiiiiiiiiii...
gambar itu!

hadoiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!

nak terkencenpon ada ni...


**dekat blog jugaklah aku jumpa ko, kan kak? my soulmate! muahh..**

Hezesuze said...

tu mesti amik gambo atas katil kan...wakaka

muke cam stimmmm smacam jek..larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

eL said...

den tatahann apo yg kau hiliteee kaler merah tu haa! teraso hati gak ni kahakahaka

kau nak dapek 10k sebulann ek tijah? blehh.. ko kono tambah ghajinkan diri ah. aku tau kau muleh. kau ado bakat neh kek dunio blog.

sifat frenly dalam diri kau tu buek org suko kek kau. jgn sosokali nyombong tau bilo dah dah kek ateh nun.

den sapottt ko dr balakang smogo copek2 la kau kayoo leh den pau duet kau nanti hahaha

caiyokkk2!

Tijah said...

juliet
hins! hins! aku tau tu...aku tau. (klu tak ikhlas pun aku buat tak reti jer. heheheh)

kv
bleh. xde masaklah. nati kita shoping kat kedai bundle tempat ko salu pegi tu yer?

siti
kau jgn tag aku nok...pitam nih!

tm
lago apo weyyy?? wakakakak! gilo la kau nih. copek aaa. den tak sabar tunggu n3 nihhh...

C
abesss! C ingat C sorang jer ada gamba laga2 tu? C jgn memain dgn B tau!!! C nak kencen yer? kenapa C? misti C byk makan eskrem ni kan????

heze
wakakakaka! mandai2 jer ko. tu gambar atas buaian tu. kalu ada video misti ko nampak angin sepoi2 bahsa blakang tu.

el
kojap..kojap...
boto ko kau nak sapot den dr blakang ni?? kau tau tak borek den brapo? tak terdayo kau nak sapottttt do mbong! wakakakaka.....

KaSiH said...

ahahahaha...ko lg lawak dr nabil la kak...den baco pantun superjo supermen yg tak bape pjg ni pun..dh goli ati...lum baco entri yg lopeh2 laie...

cemano la gayo eh kan ari2 yg den lalui ni tanpo ekau di sisi...

ai said...

ponoh ngan tag jo ha! muahahahaha...

JohnJenin said...

Cayalah stail Kak Jah jawab tag. Serius layan..

Teruskan berblogging yo.

adibah said...

Jah,

aku selalu jugak kalo lompat2 blog ni suka tengok entry pertama. kadang2 sangat contradict dari entry yang skarang. hahahahaha. lawak!!

tentangseseorang said...

best apa! blog hopping sambil makan gaji buta.

isk isk ko kasik tak gaji ko tuh pakai tongkat kak???

jiejah said...

ahaahahah entry pertama yg begitu control ayu wakakkaka

manusia~normal said...

Pehni sapo nak tag kak tijah laie silo bagi tag yg kono buek jalan kojo matematik..ahahah..

paRi-paRi sYurGa said...

kak jah.....
ko syg aku kan kak?








wakakakakakaka.

Tijah said...

kasih
kau osah pandai eh kipeh den kan? meksimem tu. ni sok misti pandai kipeh mak metuo nih...

ai
dah takde idea nak tulis apa kan. nak buat n3 susu ko dah buat dulu. hikhik

john
mokasih john. kok tak paham silo tanyo yo. maleh bertanyo sosek jalan...

deeb
ha'ah. skema je cam karangan budak pmr kan? kini tidak lagi. sudah kutemui identiti sindri...heheheh

ady
aku tanak jawab. yg aku tau...sepat kering & telo asin harus ada. uishhh! dah terbayang2 dah nih mkn dgn pulut tanak...(lap air lio...)

jiejah
test power je tu. skrg sudah ada skill kona baring, wikang, willey dan sebagainya. hahaha

bp
silo la...silo. teorem pitagoras? trigonometri? pengamiran? tu sumo colah kuku yo tu. tapi paling den skill...dimanakah letaknya tiub fallopio.

pari2
wuihh. payah nak jawab soklan nih. kau agak2? hahaha

erna said...

jah,mano dapek panton superjo,supermen tu jah,alaf baru punyo ko.timo kasih jah,bagi alamt gumah sazah.tapi...apo akak nak nak ckp ngan sazah nanti yo...kok cakap dapek kek intonet...sian pulak jah kono marah laie nanti.ha.ha..nanti akak ckp kwn anak e tijah yo..jangan jah tak ngaku nanti..nanti sazah kato akak tipu pulak..tak baik tipu doso kan...kan..gupo ee,sonang yo nulih blog ni yo jah,1st n3 jah tu cerito bubor kacang yo...akak nak cubo tulih pulaklah,tapi malu laa,ado ko otai mcm akak ni...nulih blog...tapi takpo kan jah,selagi belum menantu,lom becucu,lom pencen...bulih laie kan jah..ha ha,perasan boto org tuo ni.

Tijah said...

kak erna
ala..tulih yo apo2 pun. yang ponting ikut pokok dek tokak sindri jgn ikut2 caro org lain. kono menten originality kak konsep eh kan.

apo kato 1st entry akak buek cenia...

"hari ni saya pegi ke kedai mus. nak beli ikan bawal tapi dah habis. jadi saya cuma beli ikan kembong saja 4 ekor"

amacam??

dcrysz said...

eeeiii..tengok gambau tu....
rasa macam lambat nau.....
aku nak balik johor nih....

oh wak arjuna!!!!
I'm coming!!!!!!!!!!!

Tijah said...

dcrysz
hahahaa. den suko...den sukooo. wak den ado senia haa...dokekkk yo

CiK AiDa said...

HEHE..sori kak..lambt jenguk!!tenet cam #%#^$%...anyway,good job kak!!hehe..len kali bleh tag lagi...?akk nk bom sikamat??akk tak takut ngn PKR ke??hahaha~

Tijah said...

aida
pkr? apa nak takot..akak yg undi diorang. opppsss... matikla terexpose...

eddie dewanaga said...

lu punya first entry pasal bubur kacang???

hahaha... sweet!!!

Tijah said...

eddie
yer. bubur kacang tu agak sweet...terlebih gula sazah letak kot. hehehehe

Kizzy TF said...

kak tijah patt menang award - blog paling glamer! hehehe.
p.s- tak pun, blog paling byk pengulas sukan. boleh kalahkan pengulas awang, pengulas bola tuuu

Tijah said...

kizzy
glemer ke nyah?? ntah2 victoria beckham silent reader aku kan?

vidadarisakura said...

haha.
anak pontianak pun tekesima oleh stetment sijil nikah tu kak.

Tijah said...

vida
bukan takat anak pontianak...pegawai agama pun leh sentap taw. hahah