May 31, 2009

i dah reduce dah...u bila lagi?

dulu akak (errr...carlos sebenarnya. i don't pay bills. receive only. hahaha) bayar sampai rm98.95 sebln. sekrg cuma bayar rm59.95 jer. seb 39 hengget (lepas 4-5 bijik buku utk cem).

yer!

kitorang dah buang movie & variety package dr astro. bermakna tiada lagi HBO, Cinemax & Star Movies utk akak. dan dari variety plak tiada lagi E! channel & MTV.

oh! itu no problem. small matter. as long as kompiter & strimik ada kan? akak ok jer. akak pun jarang tengok tv. astro pun asik la ulang2 cerita yg sama. bosan gak...

so akak tengok apa?

jgn memain. selain AFC dgn travel & living...akak skrg layan TVIQ backyard science dgn cem tau! byk info. bagus utk bebudak tgh belajar mcm cem ni. etlis expose jugak la dia sikit2 dgn konsep fotosintesis, metamorfosis, pemvakuman tu sumer kan. alaaa...takat teknik nak masukkan telo dlm botol tu takde hal la...(skrg akak tau dah caner cara raja azmi memasukkan anu dlm botol tu...)

tengok oasis "Cafe Akhil Hayy"? hahaha. sorry la bai. lu cakap-tara-sropa-bikin punya org! pangkah! baik tengok si farah tu jln2 cari makan kat hong kong. lagi best walupun dia tak reti beza mana daun sup, mana daun ketumbar!

oh yer!

org astro plis take note ok! (ada ke org astro baca pon? hahaha...)

kasi improve la wey. kalau la ada sejuta kastemer yg reduce package cam akak ni...misti korang rugi. rm39 nampak cam kecik. cer darab sejuta tengok? mentang2 la takde competitor kan? haa! jgn memain...reader akak ramai tau (????? pitam!). diorang terpengaruh nanti akak tak tawuuu...

(err...stetmen adalah perasan, belagak dan menghasut. cam syialll jer kan? maafkan saye...)

kahkahkah!!!

69 comments:

sheila said...

astro kek umah mama den pun dah den kurangkan subscription eh..x koso den nak byr bebyk do...

skrg ni agak2 den balik somban den usunglah skali astro kad den...sonang..dan menjimatkan

sheila said...

den yg petamolah kak...cam x cayo yo ni...

lupekanje said...

jah,
acik tk do astro..tak koser...
agak ehh la..kok masuk pun sok2....sobab an cucu (kok dah ado sok2 la...) ndak nengok katunnn... tu pun acik akan tanyo...langganan boli singgit dapek duo channel ado tak???.hheheheh..

adibah said...

Jah,

Kalo aku bayar bil.. aku pun akan pangkah cenel2 yang tak best. Aku perasan la ni channel movie tu ntah apa2 citer dah 40kali ulangtayang yang banyaknya...

*aku selalu nengok channel 702 The Biggest Loser sambil tangan suap nasik!! hahaha

faiz said...

jah, umah den mmg x amik movie package pun..asyik ulang2 je..boring..beli dvd lagi baik...

iina said...

den pakai sky.. byr 35 jek.. tapi 35 pound wakakakah.. kali 5.5 tgk bape duit mesia hahahha.. den pun bakal reduce gak.. bkn reduce gik.. terminate trus hahahah

moMmY miMiL said...

haloo kak..
slm perkenalan..

aiseh! susah arr nk 'pulangkn' channel star movie seme tu..citer best2 arr..lgpn, kang mengamok besar 'boss' sy kt umah nih..heuheuheu..

@LiYaNNuaR said...

stujukkk.... cdg2 nak reduce... tp bil dah bayauuu... next month lahhhhhh... see... follower yg ke entah berapa dah nihhh... hehehe... mongok punya ast*o!

paRi-paRi sYurGa said...

kak jah oiii...
umah den takdo estro...
mak den kato...
cenel yg ade ni pun kitorang dok kelahi nk tgk..
hahahha...



yg penting strimik ku bernyawa!
hahahaha.

AZANI said...

betul Tijah, astro asyik ulang filem.

Che Sue said...

sokong che tijah! mmg patut pun reduce..citer dah aa asik ulang2..tak best lak tu..skang ni janji ada kompiter n intenet je dah ok..nk link website tgk muvee pree? sila laa roger che sue..hehehehe...(errr citer pangkah2 jgn tanya..che sue inesen!) mueheheheh...

Tijah said...

sheila
yo tak yo eh. sazah pun tingin nak pasang astro...tapi dio koba "den nak tengok oasis yo" cano tu?


acik
singgit 2 cenel? karipap pun dah maha skrg ni cik oi. wakakak


deeb
aku pun salu gak tgk biggest loser tu...kalu ada kat m'sia ko nak masuk tak nok? hehehee


faiz
kan? kekadang citer taun lepas pun diorang ulang2 blk. bosan wehhh...


iina
layan internet jer la kan? murah pun murah...unlimited lak tu.


mommy mimil
takpe la...kita tengok csi jer. horatio kan ade? hahahaha


liyannuar
jom kita reduce ramai2. baru padan muka astro. hahahha


pari2
strimik kalu xde leh meroyan wooo. pasang parabola laa...dapat tv siam, indon best gak nih


azani
boring kan? yg tv biasa terlampau byk iklan la plak...adoiyai!


che sue
muvi sana best2 tak? sila la kungsi url. hehehehe...

qishie said...

kak..

ce try exposed kan cem dengan CSI.

beso2 nnt de gak cita2 jadi ahli forensik ke polis ke.

huhu

kueh bakar said...

astro memang cittttttttttttt

kakpah said...

akak raso ado bondo yang nak reduce ni. Amek ABO pun tah apo-apo tah cerito e. Dah tu plak golap yo langit tak dapek siaran. Peh..

Yunus Badawi said...

aku tak tengok sgt astro kat rumah tu. Budak2 aje yg rajin layan.
masa aku kecik takde benda ni pun hidup jugak. hehehe

||alis|| said...

aku mmg takde astro kat umah.

aku pangkah waheed ngan si hayy tuh.

aku jiwa koyak ati rabak nari.. huhuhuhuhuhuhuhuuuuu!

mamarempit said...

Den mang tk ponah do nengok cafe akhil tu...cam tk best yo....bek tgk Dr fadilah..anjakan paradigma..lai syokkk....tk pon...layan POCOYO....ahakkksss

Jah, mekaseh yo....soram plak ghaso eh...semalam....ihikkksss..

Ms AiReEn MoHd said...

muakakak kuang asam ko neh kak tij....tak pepasal astro bengkrap nanti....mmg penulisan ko neh leh masuk kalbu bace neh....yg lain lu pk la sendirik...ade betoi nyer mak si cem neh kate....tb biasa lagik bagus ....heheheh tak yah fefenin nak picit tiga butang tuk satu cenel...heheheheh

ashley said...

memang betol Jah..
ASTRO asik ulang..cerita dalam hallmark pun asik itu itu itu jer....channel kartun pun..ceria pun..macam macam aznil pun yang dah 4 5 tahun dulu pun di ulang ulang..MUAK kan..

akil Hayyyy..

rasa rasa awek awek bohsia nak respek lagi tak sama ini ustaz Rock...
apa ra lu akil..kasi saham jatuh!!

abehhhh..

linn said...

btol laa jah movie cenel dah tak menarik sungguh sekarang nih. ramai yg suh aku buang sb dok sorang2 pun nak tb, nak tenet tp aku mcm tamak hohoho. kena pikir nih nak buang mana satu.

atty's said...

salam tijah..
kty pun tgh hot ngn asteruk nie..leh lak kirana takdo..rasa den nak ptg je terus ha..nasib le sbb den suka tgk 707,703 tu yang sayang nak ptg..

"Cafe Akhil Hayy" tu sorry naik lori ar nak layan.

Jie said...

kak jie dari dulu pn mmg 59.95
tak de movie tak de mtv ke apa
nak asas je.....

kalau tak pasang..... lubang hidung pun tak nampak..hehehehe

Shifu67 said...

aku pun abik pakej kecik je... tengok history.. NG.. diskabrii... zxn... hallmark ada the biggest loser then AFC... suka tengok lesen to grill... (tapi tengok cheffnya ngeri hehehe)

kakngah said...

den tang dulu mmg amik yg 59.95.
ank den pn goma layan bekyad saen tu.
cafe rebonding??? tak ponah tgk. layan nescafe lg besh..
idup nestle.

adibah said...

Jah,

kompom aku masuk!!!!!

aKu buDaK CiWeK said...

~hahaha..jah ko memang klaker tahap gaban la jahh!! aku rasa ramai yang terhasut nie nanti..abis la astro..aku balik 3 tahun lagi,astro dah takder aku rasa..sah-2 berita penghasutan ko kat muka depan paper!!!hahahhaha!!

rizz said...

kah2 bgus la kak tijah ni muhaha rizz lak nk jee bunag katon tuh we ol x suke katon..dak umh sorg ni je..nk gnti movie la sin ce astro kirana dh xde ni mencikkk..mustika tu lak cm tah pape jee.tviq? hahah best kewww

shada JD said...

my mum dah lama tukar amek yg basic je.dia ckp if aerial biasa tu boleh pakai tak goyang bagai mmg dia potong abissss astro
*sedih

tp dek penangan AF,tak jadi nak buang astro.BOLEH?

P.S dorang buang Kirana sbb save cost ke?!BOSAN OK.

arep said...

i pun nak reduce gak .. tak ada masa dah tengok tv skrg.. layan youtube jer... kannnn

mugiwara said...

hari tu bru je reduce...
kita mmg patne yg baik. kan?

kalau tak pk tv xdpt siaran melainkan bintik2 hitam putih, mmg tak psng de astro2 ni...

rashiD said...

mmg patut tmbah lg provider tv..
biar murah sket rogo..
kek india ni 4-5 kompeni..
dapek la bil dlm rm20 sebulan..

Hezesuze said...

ye x ye jgak kan kak jah oiii...
rasenye nak itot abg carlos ler reduce karton & HBO...

elok gak tuk anak2 kan...kalo idak asyik2 ler tgok citer katun je kekdahnye...

mummysya said...

Den menyampah tol nengok ustaz rock kapak tu, raso nak hompok dgn lesung batu mak den....

Astro ne pun satu kan, cam syialll (pinjam ayat ko jap jah, sodap plak) gosip ustaz tu lg teruk dr tsunami diaorg masih buat bodoh laiee... Dah lah ustaz tu under tv dio...

tu lah sobab atok den msh suko nengok RTM walaupon slownya tahap gaban....

NoRT said...

astro makin hari makin hampeh... dulu beriya-iya pak menteri nak tolong kastemer astro... tp skrg? nape diam je? cam hampeh gak la kan? memang nak rembat duit orang je....

ashley said...

macamana ko forward masa ni? ajor sikit

muadzlife said...

elok lah tu..kasi kurang..
dah lah asik ripit...peh tu quality e hampeh...

walau den bokeh org acetero...sbb tu den bonti..bangang bona mngmt e

KV said...

kawe pun pakai pakej 50 rial jah. Takdok cenel katun. So anok2 tgk discovery cenel jek. Haha

Mama-Danish & Sarah said...

aku suka tengok channel 555....info sejarah asia.

tasikmerah said...

hahaha... aku kan jah. cerita ustat teknik rebonding tu mmg tak pernah teringin nk layan. rasa was2 je. ha ha.




.

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

ha ha ha...astro..memang saka!..ko baghu tahu tijah?..astroke..pangkah la wei...
(silence reader dah mula nak ngomen skit2..ha ha ha)

Umie said...

hahahaha... meh aku racun pulak sesape yg berniat nak pasang estero ittew supaya tidak meneruskan niat mereka mcm aku gak...hehehe

Aku laki bini pulak asyik duk reduce plan phone bill... hehehe.. sayang je bayar mahal2 tapi minit tak abih guna.. maklum la dah kawin, ape jadah nak bergayut kat tepon berjam2 kan..hehehe

Cahaya said...

betul la kak..
dah naik buhsan nengok astro ni..
xde cite yg memberangsangkan pun...adoiai

manusia~normal said...

abah den pasang astro sobab den nak nengok cenel 611 yo...

HappyIrfa said...

saya x kisah pun xde astro.tp area umah saya tu kalau xde astro semua channel xleh tgk.tv1,tv2,tv3 sume xleh tgk.terpaksalah buh astro.
huhu

eddie dewanaga said...

gua tak perlukan movies tu semua, semua tu boleh tgk dvd pirate...

gua sayang betul dgn national geographic, discovery, animal planet dan history.... tak sangka, belajar sesuatu melalui cara2 mcm gini sungguh enjoy!!

astro mengarut laa... dah potong channel kirana, pastu mintak org subscribe 3 saluran baru... babi putarbelit punya kaum!!!!

sayanghasni @ yus said...

betul tu cik tijah....
(sambil memikir2 nak reduces channel mana)

kupaslaroren said...

sy baru je nambah dari 59.95 ke 98.95...dah rase senak pulak huhu

mmg nk reduce kan pun ;p..astro wait 4 me :D

neezareef said...

sama arr sy pn dah reduce package 2bln lps..

susudalambotol said...

backyard science itu sangat layannnn. berjuta indah dari menonton melodi esp time terjah.

bungacahaya said...

Backyard science ok..sokong...sokong...nnt akak layan plak Hallmark The Biggest Losers..konfem reduce weight plak.

KaSiH said...

kak tijahhh...sama la dgn kita kak ko nye pakej astro tu..aku pun tak amek movie...astro mmg bosan...tp aku tgh gile tgk jgn lupa lirik skrg ni...sbb aku suke feeling2 konon2 peserta tu aku la..hik hik..

Tijah said...

qishie
takleh..aku nak cem jadi bisnesman. nanti leh tumpang senang. hahaha


kb
citpooorah kan???


kpah
ontah eh kan? kekadang angin sopui2 pun service not available...tepahapo tah.


yb
ye la bang. dah tu ko byk abeskan masa kat pelantar minyak jer. mana ada astro. hhehehe


alis
asal ko pangkah? sbb ko penah ada ati kat akhil hayy eh? hahahhaha


mama
pocoyo laie best kan? paling cikai pun wonderpet. etlis dia suh kita bekerjasama...


aireen
takyah tengok tv lagi best kan? layan blog jer la. hahahaha


ashley
akak tengok tak cak cak cak azwan ali? wakakakaa. laie la hampagas...donga radio laie best kan?


linn
ko tinggalkan yg basic jer. dpt tengok afc makan2 tu dah la. hahhaha

Tijah said...

atty
707 tu apo ek? sey mmg tak ponah tengok pun cafe akhil hay tu. layan ali cafe laie best kan?


kjie
hahaha. basic tu pun dah ok rasanya. tapi kat umah tu ada plak yg sker layan sukan...cehhh!


shifu
macam lesen to kill jer kan? hahaha. ganas giler chep dia kan?


kngah
kau ni cam bodek den yo idop nescafe. hahahaa. nanti kalu nestle ado bagi nescafe free...den post kek kau yo?


deeb
ok. mari join aku. hahahaa


budak ciwek
jgn aku sampai kena pegi isa dah. hahhha. harap2 xde la...len la kalu dia b agi bawak masuk llaptop kat situ. huhuhu


rizz
ko tengok katun pun ok per. aku lagi suker layan tom & jerry tu dr hbo...


shada
hohho. af pun sux skrg ni. tepahaper ntah. takpe la...start taun depan kita layan bintang rtm jer la. amacam ada brani? hahah


arep
youtube lebih terkini kannn??? hahahahaha

Tijah said...

mugi
ko mmg seorg patne yg ada siksens taw. ni yg aku sker nih. hahaha


rashid
woh. kat india ker? sodap la layan tamil sama hindustan ni?


heze
tu la tu..katun tu kat tv9 pun dah melambak skrg nih. wonderpet tu tv9 kan?


kin
tak habis2 kat paper citer pasal diorang kan? yg jantan tu plak leh wat derk jer. cet..cet...cetttt


nort
ada la habuan eh tu. cer ada byk provider..misti x jadi mcm ni kan?


ashley
mula2 post dulu..pastu ejas kat time & date. ala...cam ala2 nak buat sticky post tu ler...


muadz
misti ko bengang dgn astro sbb tak lantik ko jadi pengetua AF kan? hikhikhik


kv
bagus tu...tapi aku kena ada gak cenel katun tu. utk alih perhatian anak...esp bila tem mak bapak eh bz. huhuhu


ain
aku tak penah tgk plak tu. nanti nak try la...tapi how it's made tu pun best gak layan...


tm
aku pun sama nok. aku layan ustaz yg bertauliah jer. huhuhu

Tijah said...

cikgooden
slamat dtg...hehehe. sey pun silent reader gak blog nko bang.


umie
aku pun pakai prepaid jer skrg nih. malas nak byr2 bil byk2. lagi pun selkom kan sms 1 sen jer...kekadang sampai expired tak guna nok...


cahaya
rasa nak pasang parabola curi citer indon jer kan? hahahh


bp
cenel apo tu? den blm hapal laie cenel2 ni sumo...abah den laie la. tengok tv setaun sekali yo. musabaqah. wakakaka


irfa
sama la kita. tv biasa tu bapak la byk iklan plak kan? busan gak...(komplen jer keje..hahah)


eddie
tu la tu. pastu aku tgk byk citer2 tu sumer diorang dah kuar kan kirana pun. aku kannyer apa...best gak layan antu indon tu kekadang walupun mengarut je sumer tu. tapi discovery mmg ok la...walupun dia sama gak asik ulang2 benda yg sama kan?


yus
hahahaa. best pulak menghasut nih kan??


oren
yer nok. takde initiatif langsung nak amek ati kastemer kan? dimanakah transformasi ittew? huhuhu


neeza
tahniah nok. asal tak ckp awal2? kalu tak dr dulu lagi aku dah reduce.


hidd
kan? melodi tu aku lansung dah tak tengok dah skrg ni. sgt menjengkelkan. hahahaha

Tijah said...

bungacahaya
salu gak biggest loser tu. tapi sambil makan burger...amacam? hahhaaa


kasih
aku x sanggup woh tengok jgn lupa lirik tu. hahahaa. tpi diorang nyanyi kira cam telus la jugak ek? wakakkaka

rashiD said...

tak sodap mano la..
xdo subtitle.. hakhak..
sodih..

ashley said...

ko tak gi mana mana Jah???
cuti panjang ni Jah..
aku laaaa...
he he eh

hOtMaMa said...

den biar tak do tv dari tak do internet...hadoiyaiii.. mati kutu karang dok rumah..hihihi..

Teacher said...

bayar makin mahal... service macam hampeh... mana astro kirana aku?

Syima Syaz said...

askum..
kak...ari tuh customer saya mengadu nasib.dia kata astro terlewat bayar...potong.bila nak suh sambung,payah.bila diorg ugut nak potong,tau ape customer service diorg cakap? 'nak potong..potonglaaa...kita ramai customer tau.'..pehhh berlagak sungguh!

Tijah said...

rashid
a'ah kan? tapi etlis bab tumbuk2 sama bab libas2 selendang tu bleh la paham kot kan? hehehe


ashley
nasi kandaq laaa. mano laie kat sini. tapi pulut udang sg dua mmg superb. penang kan sorga makanan kak oii...


lela
samo la cam den. ni pun gagah yo godekl tmnet yg slow ni. strimik nan ado nok oiii. hehehee


tic
kirana dah xde. best gak layan tu kan? citer antu filipino dgn indon tu lagi best...


syima
pergh. berlagak sungguh. apa lagi...marila kita sama2 reduce package. baru padan muka dia. hahaha

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tu pasal tak pernah pasang asterukk...

||alis|| said...

KAK JAH PI MANA??? KOMEN ADO N3 NAN ADO..


TIMKAI??

~LaDy NuHa~ said...

den lai sodih ni, astro ado, dvd ado, cito bess pun ado, sound sistem den pun ado, tv bosa pun ado. tp lai tak guno, tv den rosakkk, abah den koba, ekau sibuk komplen nak copek, ekau betol sendri. inggek abah ekau ni cop duit ngn najib ko nak copek 2. alah kak, den bkn komplen suh copek, den koba kek nyo tb rosak. dh cm ulek beluncas tak tngk tb. tngk mmglah boleh, tp takdo papo yg keluar lah. owh im soooo frustated lalu den kono buek assignmen pasal tak bleh tngk tb. hampeh jadah tul.

09892 said...

aiyo! bila nak hapdate nih?

nak kata tgh layan astro, dah reduce package...

ni yg aku nak komplen nih..ko pun lagi teruk taw dari astro :( ..tak update blog... mana aku nak cari sumber hiburan nih???

(ps: kirim jeruk buah salak bley?)

siggplus said...

tgk man vs wild la kak..mkn bangkai macam mkn kfc je..

Tijah said...

elissmie
abes ko pasang aper?? hhheee


alis
adooo...den dah blk dah nih...


lady nuha
wakakakaa. tu laie hampeh kan? kok ado parabola pun tak guno kok tv nan ado.....


zt
sumber hiburan ko? huwaaaa...dah cam sarkis plak aku rasa nihhh. *jeruk tak bagus utk organ dalaman waniter taw. hahhahaaa


siggplus
tak tergamak aku weh. takpe la..biar la aku tgk horatio jer ulang2 kali....