Jun 6, 2009

berdiri bulu romaku...

jumaat. jam tunjuk pukul 1. tengahari rembang...

akak stop. traffic light tu betul2 sebelah kawasan perkuburan. agak terbiar. pokok besar2. akar berjuntai2. ada efek seram disitu...

lampu merah lama lagi. akak tengok kiri. nampak la ada satu kubur lama ni. isk! tiba2 je bulu tengkuk rasa berdiri.

ah sudahh!

orait! lampu dah hijau. tarik gear ke D...terus tekan minyak sekuat hati.

tapi asal keta ni mcm tak nak pegi? berat semacam. isk! takkan ada "benda" tumpang sekaki?

bulu roma naik lagi...

urut2 bulu roma sambil baca ayat kursi. turun la wey...turun la. kereta masih rasa berat. dekat 500m kedepan tiba2 akak perasan sesuatu!

hand brake terangkat!

bangang! patut la pueh tokan2 minyak tak maun deh laju.

moral :

  • kalau kereta rasa berat, sila jangan salahkan hantu. periksalah hand brake anda esp. selepas berhenti di lampu isyarat!
  • jangan baca buku tamar jalis sebelum memandu...

52 comments:

AZANI said...

mujur pukul 1 tengahari, kalau malam ?

su said...

adeh!

memulo maleh baco(takut sebonar ey!kih3!)

tp gagahkan jugaklah...

last2 cito..

buleh putuih ughek poghut golak kak! hahaha!

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

ha ha ha...kalut betui hang!...

rashiD said...

heheh...
buleh buek iklan keselamatan jln ghayo..

tentangseseorang said...

Traffic light mano ni kak?

kakpah said...

kau memang mempunyai imaginasi yang sungguh liar wakaka...

hana said...

kelakaa!!! kalo aku jadi ko pun suspen gak dibuatnye..

arep said...

ting tong la ko kak.. lenkali nampak kubur bagi salam ok..

linn said...

ko kan...main tuduh2 je. bila nak mintak mahap kt antu tu?

*sib baik aku bukak blog ko siang2 fuhhhh!!

||alis|| said...

kak jah kalau bikin 3rd video masuk you-tube, pecah panggung org bukak kak weh.

ini siriyes: kecoh lani org kata kat highway gurun ramai eksiden sebab nak elakkan wanita berkebaya merah! sume ckp punca eksiden :"saya nak elakkan pompuan kebaya merah"....dah la aku bukak email tuh mlm jemahat...

errr.... takut2.. ;S

FarHa said...

haha tu la...hy org2 yg luar biasa jek leh tgk...igt allah dulu kak..adehh gelak sy baca entery akk nihh

kakpiah said...

cehh.. aku ingat baru pat lima hari ko dok penang.. berat ko yg dah bertambah sampai tak larat kobau bajak nk bawak.. skalik henbrek.. sengal!!
har har har...

ashley said...

Jah,
ko berkawan ngan si Nizam.akuyang akut..pi baco entry entry dia..
memacam cerita hantu..

hantu kopek, hantu raya, sesuluh..

isabelle said...

hahaha..kaktijah...
xhengat punye imaginasi!

gamaknye kalo dah tengok handbrake tu x terangkat pun, camna agaknya ye?

::narita:: said...

muahaha...
org pon penah slalu careless cmnie..
dr umah da smpai bandar, siap parking sume baru sdar handbrake x angkat,
sb ade bau hangit ehehhe..

Yunus Badawi said...

nasiblah citer ko ni tengahari. Kalau malam Jumaat, harus lagi seram. Kena kat kawasan Sg Gadut tu hehehe

dcrysz said...

wa kakakakaka.....
carlos tau mau dia bising...asyik nak membetul keta nanti....

imaginasi.... masyuk.... 1 kul petang pun jadik yer....
masa tu antu ngah tidolaaaaa
kekekekekek

dcrysz said...

wa kakakakaka.....
carlos tau mau dia bising...asyik nak membetul keta nanti....

imaginasi.... masyuk.... 1 kul petang pun jadik yer....
masa tu antu ngah tidolaaaaa
kekekekekek

Penari.Gendut said...

Hahahaha!!

Eh seram nokkk tengok gambau tuu, tapi semenjak haku dah berpindah di sini, tak seram sgt la kot..sebab semua nya macam setannnn kann!

Hahahaaa

(alasan utk menyedapkan hati, siap laa, kalau ada nitemare ka apa, akan ku file charges keatas blogmu!! hahahahaha gerun tak treat tu? Sila lah gerun)

Tijah said...

azani
1 mlm? aku tak keluar umah tu bang...tatottt...


su
kau jgn...putuih urek porut sok...sapo nak update blog kau. hikhikhik


cikgooden
aku mmg kekadang sker berimajinasi luar kawalan bang...hehe


rashid
kan?? ghost on board katanya...


ady
bukan di taiping. heheheh


k.pah
ntah eh la...buleh lak sampai mengomang2 bulu romo...


hana
tapi lepas tu terus rasa cam nak tampat diri sindri. hahaha


arep
yer la. nati aku ikut nasihat ko. hikhik


linn
nati aku lalu lagi aku mintak maap. tapi kena make sure lampu ijau la...bleh lalu laju sket...


alis
tajuk yg sesuai apo ek? JANGAN PANDANG HENBREK??? wakakaka...

Tijah said...

farha
kira aku ni blm luar biasa lagi la ek? ala sedeynyerr...


piah
eleh piahhh...etlis keta aku tak ngundur ke blakang cam ko kat sogo tu. wakakakakaa.


ashley
nati aku tengok kak. hantu makan ada tak kak? hikhik


isabelle
kalu henbrek tu x terangkat...aku yg angkat kaki. cabot lari. heheheh


narita
kan? bleh lak tak perasan. nasib baik blm 1km pun lagi...


yb
sg. gadut thari pun kekadang rasa seram bang...sunyi semacam pastu sesuatuuuu jer kawasan tu kan....aku dengar situ byk kubur hindu


dcrysz
wey. antu tido kul 3 la...kul 1 tu dier tgh siap2 nak lari takot dengar azan zohor. wakakakak...


alia
yer la. gerun giler...harus aku tak update 18 hari pasnih...gerun punya pasal. wakakakaka...

haruan tasek said...

suspend aje

lupekanje said...

ko cito botul ko, cito bongak yo ni tijah...???

Aspalela said...

1 tengahari??????

huk aloh, ingek 1 mlm...
seb bek x lenjan kete tu smpi ke rumah!!

Tijah said...

haruan tasek
hehehe. tu la dia bila pikir yg bukan2...


acik
boto cik. tapi jgn risau...lokasi bukan di linggi. hikhik...


aspa
aku takkan kuar 1 mlm sensorang der. hikhik...

Monkey D Luffy said...

ko ni memang penakut di siang hari

muahahaaha

Kak Ezza@makcik Blogger said...

eh kau nak resipi ayam panggang?
akak tak do resipi ayam panggang.
ayam BBQ ade lo nak?

-1 ekor ayam potong sukahati.
-1 botol sos BBQ
-lada itam ditumbuk kasar.
-lomo-lomo kan semua pastu masok dlm plastik smpan dlm peti ais kira2 4 5 jam.
-bakar dalam oven 45 mninit.
-20 minit alihkan.
taok lebeh2 sos tu kat ayam
-kentang dibasuh bersih direbus hingga empuk.
-buang kulit potong 4.
-campur kan mayonis dan sos cili.
-gaul rata.
-masuk kan dill(dlm botol)
-gaul rata
-makan

*kalo da buat tunjuk lah gambar kat blog..

Yunus Badawi said...

tau ko takut kat sg gadut tu. dari situ pegi rumah ko tu bukan jauh sgt. malam ni kalau abg carlos ko takde, baik2 kat rumah tu takut hantu hindu ada yg sesat ke rumah ko
ngeh 7x

Mira said...

aduhai seram lah plak....

Tijah said...

kapten
elehhh...ko eksen kan? mintak2 ko kena sekali...hahahha


kak ezza
mekasih kak. nanti dah buat saya tepek kat blog ok. nak kena kopipes ni..takut lupa...


yb
sg gadut dekat dgn umah sazah bang. umah aku kat lavender...jauh tu. "dia" tak larat nak terbang. hikhik


mira
kang nak tido jgn lupa basuh kaki ok. heheheh

cj7 said...

ya tijah ya halus ya mulus..ana sorang2 ni..

muadzlife said...

eeeiii...saspen yo

faiq said...

haha..
pe salah kalo antu tumpang skali..
bole paw duet minyk kt dier...
ckp kt dier..
bwk ko ni, berat kete..so minyk gune bnyk..ko kne la kasi lebih duet minyk..yeah..bijak2 dpt save duet beli petrol

::@FiQ said...

handbrake kot trun pon... aku wase berat lgik nehhhhhhhhhh*

azreen said...

ko kan saje buat suspen tau....igtkan apa la tadi.....gambar tu nampak serammmm....dah la aku ni jenis penakut....huhuhu

Tijah said...

cj7
sorang? sila jgn pandang belakang...hahaha


muadz
mak pun saspen gak nyah...


faiq
yer. buatnya dia ckp...aku banjer ko full tank tapi dgn kawan aku nak tompang skali. amacam??? hahaha


afiq
tu keta ko la tu....wakakakaaa. perut penuh isik duyan....


reen
aku ada gambar yg lagi seram. ko nak?

Yunus Badawi said...

"dia" takyah terbang. tumpang aje sapa2 nak ke bukit putus tu. Dari Petronas ke rumah ko baru "dia" terbang - baru kasi satu taman lavender tu bergegar hikhikhik

faiq said...

hye tijah..
slm perkenalan..

hahahaa...
kalo dier banje full tank..
tp kwn dier nk follow gak..
ambek saje la..
ko bwk g tmpt shooting citer ahmad idham baru, "jgn pndg blkg congkak"..diorg mmg sdg cri antu2 bru.
ko ley jual sekor antu rm 9573485..kaye tu weyh..

iina said...

wakakakah tijah.. nie mesti takut sampai lupo.. nasib baik tghri.. tapikan sapo kato hantu ado memalam yo.. siang pun ado tau hehehhe.. lain kali jgn pndang kiri kanan maso kek kuboran.. pndg dopan yo ;)

Tijah said...

yb
dr petronas sg gadut ada byk lagi petronas dier leh singgah bang...sampai tmn aku misti dia dah somput. lagi pun ada guard. dier mana ada ic nak tinggal. huhuhu


faiq
bleh kayer gak meniaga antu ni kan? tapi aku cam tingin gak nak tengok....cat farish toyol tu merempit cam klakar jer aku tengok trailer dier...


iina
pandang dopan yo kan? kok ado abang polis kotuk tingkap pun buek tak tau yo kan?

09892 said...

aku suka n3 ni...memang mencemaskan...

err... akupun sbnrnya slalu gak cenggitu...kira okla..ghupanya im not alone :)ngeee... calit sket!...

Cahaya said...

adoi kak..entry seram sgt ni..hehe..
pic tu yg tak sgup den nk nengok tu...

sheila said...

ahhaha...
imaginasi luar kawalan botolah akak den yg sorang ni..

Tijah said...

zt
tapi aku rasa ni kurang...saat paling mencemaskan bagi aku adalah mlm kita keluar (kes woden masuk IJN tu la...)...yg ko bawak keta tiba2 imejensi brek kat depan modesto's tu. dah la sukasuki masuk lane org. hikhik


cahaya
aku pun rasa cam nak buang pic tu..asal nak update jer terpandang...


sheila
tu blm lagi lalu kek topi kubo kristian sebolah tkc tu kan? wakakaka

eddie dewanaga said...

rumah arwah atuk gua keliling pokok kekabu beb... ada satu malam tu ada bunyi macam something berlari2 atas bumbung zink... abah gua keluar bawak lastik je...

gua panik... nak lastik pontianak ke??

rupanya musang ada 2-3 ekor atas bumbung tengah baik punya relax bawak beberapa tangkai rambutan kuning...

09892 said...

hik hik...yela yela aku tau! abis caner? aku kan baru balik time tu. kat US kan lanenya betentangan... tapi ko ok kan? idup lagi kan?

09892 said...

op lupa! babe, yg mencemaskan tu bukannya apa, aku ingatkan betul2 ada antu nak tompang ko sesiang buta tu...kelakarla! aku mmemang tertipu big time kali ni...

Tijah said...

eddie
kuang ajar jer musang tu eh? bikin saspen...lenkali ko rembat rambutan tu abes2 dulu jgn tinggal baki. hehehe


zt
yer la. idop lagi...tapi nyaris heart attack gak dulu. silap2 aku yg masuk IJN..bukan woden palsu tu. wakakakaa.
tu ko blm try lg ada satu tempat kat senawang ni...sg gadut nama dier. estet kiri kanan...kaw kemalangan. hot spot tu. mmg spooky giler...

sheila said...

kubo kristian tu cam tak menakutkan denlah kak..

alamak terckp bosalah pulak...tp serius..den lom ponah ghaso takut laielah lalu kek situ

Tijah said...

sheila
cubo kau lalu memalam...hahaha

theconfused said...

baru ja wat entry tamar jalis.. muahahahah

Tijah said...

the confused
kalu dah start baca takleh berenti tu kan?