May 22, 2009

malu tapi mahu...

petang semlm...dedekat maghrib gitu, sempat la akak borak kejap dgn bapak beluncas (bb) ni kat ym.


selepas bbrp siri perbincangan siriyes berkenaan puding karamelnya yg senipis alas kaki itu tiba2 beliau bertanya...



bb : kak...ko jumpa cok, piah & tipah dulu best tak kak?


akak : buleh laa...takde la best mana pon (hahaha! amacam saket hati tak dengar?? takde la...korang mmg best!)


bb : klakar tak diorang tu kak? kak piah caner?


akak : kelakar! piah tu kecoh! molot bising! bingit telinga aku dengar...(ni akak tambah sindri...larikk!)


bb : cok?


akak : cok? owh! dia bajet pemalu dan pendiam. tapi cok takde la sampai tahap terloncat2 sambel nyorok blakang omak eh mcm kau...


bb : wakakaka...aku pemalu kak...



*cengkerik berbunyi...(tetiba cengkerik bunyi time maghrib kan? ke pelesit?)



akak : kau ni...sebenarnyer nak tanya pasal tipah kan??? stret to the poin je la. takyah la kona2 tanya piah la...cok la...


bb : hehehe!!!



tipah! aku kira cincai la budak ni pah! selonggok 5 hengget! amacam?




21 comments:

::@FiQ said...

kak tipah sesungguhnyer citer di atas mmpunyai unsur2 provokasi!
heiii u kak!

tapi aku da target da..ko musti kene kan aku part neh*

Tijah said...

mak dah lama mkn garam nok. sekilas ikan di air mak dah tau jantan betina.... wakakakak

manusia~normal said...

kak..kok bapak belunceh la namo eh..osah gata eh tu kan???
ahahaha..

cokolat said...

oi afiq.. apo ko engat owang dah kawen mcm aku dgn piah ni, tak berdebar ke ko tengok? ko jangan...
mau berganda-ganda debaran ko nanti..

babey t.. kejikan ayat ko tu?

||alis|| said...

"ahahhahaa!"

: sesuatu disitu :

mummysya said...

muahahaha

sian tipah....

Jap...jap, aku nak gelak lagi....

Sian piah...

Muahahahaha!!!

kakpiah said...

siyotkan ko jah?
aku bising musti la ada partner..
dah kalo cok ngan tipah pemalu..

takkan aku bising sensorang??
har har har..
bising ngan ko la..
puiii!!!

tapi aku mmng suker giler taim tu.. walopon cok amat plestik!!
wakakaka..

kakpiah said...

jap tambah satu lagik..

jom cok.. kita himpit dak afiq nih.
huh!!

ko kalo jumpa kitorangkan afiq..
bukan takat dada ko jer berdebar dan bergetar..

bergelimpangan jantong ko jatoh ke bumi..

aper la sangat tipah tu kalo nak dibandingkan dgn aura kitorang..
ngahaha!!

tipahvogue said...

huhuhu....jah, piah dah taw dah pe'el aku jah...kalo gi shopping, sudah menjadi kewajipan untuk aku mintak diskaun...

so..err...err...

RM5 tu leh kasik diskaun lagik dak?? singgit setengah ke?!? bleh? ala..bleh la..cincai kira!! wakakakaka...

@fiq, baek la ko tanya dairek jek dengan akak nih hah...kan senang!! ihiksssssss

mamarempit said...

oooohooo...apa cite nih...adoii..tetinggal ketapi la mama....kire cincai ek?? 5 henget yo ko???

bak aku seploh!!!! (cam dialog mamud jun cite nasib do re mi)

Tijah said...

bp
uiii....mmg gata. kok kono tu mmg kono poie dukun molah la dek gata eh. takdo ubek eh tu do...


cok
kan nok? org dah kawen ni aura dia semacam kannnn? hahahah


alis
apo deh?? ahhhha


kin
caner ko bleh tahan piah yg bising tu nok? lenkali ko pakai earplug eh? wakakakak...


piah
mana lak aku bising. tak cayer tanya cok. dier pun cam panik tgk ko bising sorang2 dgn adik waiter tu. hahahahah...


piah
wakakakkaaa...sudehhhh! kalu 4 org jumpa dak apik sorang mmg matikla dier.


tipah
mana leh tawar lagi pah. tu reasonable price dah tu. lagi pun dtg dgn pakej...pandai jait & masak.
*alak tetiba aku rasa cam mak hayam jer nih? wakakakakaa...


mama
hahahaa. ni citer lama nok. ko tanya tipah nati. hahahahah

kakpiah said...

ko mang ader bakat jadik mak hayam jahh..
anak hayam nyer cok..
gabungan yg mantap, mampat kenyal dan kental!!!
wakaka

Tijah said...

piah
yer. kalu aku mak hayam...anak2 aku ramai nok. ko, cok, tipah, afiq, err...jap aku kira balik. ramai na..

kaya kan aku?

tentangseseorang said...

kak....bukan ekau nak jadik tokei tolor ka ari tuh?

Tijah said...

ady
sekali la tu...kalu dah bela anak ayam, dgn tolo2 eh skali la tu...heheh

Monkey D Luffy said...

lima hengget jer?

murah giler

Tijah said...

kapten
kenapa? tak percaya? hhahaha

azreen said...

nnti balik aku pun nak jumpe ko...insyaAllah.... :-)

Tijah said...

reen
oh...ai em shaiii...
heheheh

NieZearm said...

selonggok 5 hengget?
ade berapa selonggok?

Tijah said...

jek
selonggok tu ada seketol jer. hahahaha