May 22, 2009

semalam yang hangat...

petang semalam lepas ambik cem dr sekolah, kitorang terus ke lake garden seremban. kami berdua kelihatan amat bergaya sekali dgn pakaian sukan...berkasut power cap bata & berseluar cargo byk poket (senang nak simpan kunci keta & sedikit duit utk beli jagung bakar)

turun2 je keta cem ajak beli jagung. ok takpe. makan sket. lepas tu boleh jogging.

lepas jagung dia nak air kelapa pulak. ok.

lepas tu jalan ke depan sikit nampak org jual kopok lekor. beli singgit.

last2 akak & cem cuma duduk2 jer tepi tasik tu makan, minum tapi masih tetap bergaya seperti usain bolt sambil tengok org lain jogging.

dan seblm balik kami sempat rembat...

amalan yg sihat bukan?
.
.

65 comments:

09892 said...

perh! dah lama aku tak dpat spot first ni....chop dulu before komen...kang ada org laen interframe....

09892 said...

wahaha...kedudukan masih selamat disitu....

lama dah x gi lake garden tu...last time ngan korang sume braper tawun lepas ntah...ade lagi ek A&W tuh....

::@FiQ said...

i soke menmbah kalori pde waktu malam!
kol 12 kan....

rootbeer large 1....
ditemani.. pancake ngn stu scoop eskem...
ahummmmmmm
singe miang mengaum...*

Tijah said...

zt

ada lagi...keji kan? letak a&w sebelah lake garden? penat2 jogging terus rutbeer float disitu.

err...jogging ker?

Tijah said...

afiq
ko sejak lepas buat tag tipah ni aku tgk miang ko makin menjadi2 kan nok? hahahaa. ape kene tah...

manusia~normal said...

kak..ekau mekanik ko pakai suar byk poket???

cokolat said...

tahniah tijah... semalam mesti berat ko tuwon 8.5 kelo, kan?

peej said...

hoh entry yg x bagus untuk orang yg berdiet mcm aku ni..diet kah??haha..ku rasa hendak ke klcc dan makan a&w..haihh..

sbb tu aku x kuasa nak berjogging ngan tina..penat 2 round..confirm dia ajak bernasik lemak.. ;p

Cik Pah said...

aku rase MPS takkan pindahkan a&w tuh.. strategic spot tuh... berkali ganda untung kalau ade sepoloh orang cam kak jah nih..

ayu said...

a&w. taktau nak cari kat celah mana. lapaqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq a&w!!

||alis|| said...

ya tuhan...

sama cam kes aku ngan anim kemarin la nih..jogging tak seberapa, tgk org jogging yo lobih, pastu balik aku beli kopok leko rm5!

tapi ko takbleh ampon tang a & w itu oke. sgt tak bleh ampon..
ahahahha!

♥cybermummy♥ said...

Huii!!! sedap nya .. lama tak layan A&W ...
Kat sini A&w dah pupus ...
Teringat2 kan kat cornydog nya ..Nyumm
nyummm .... Terliur tengok cik tijah nya pic tu ....

ejea aziz said...

hahahaha...
lawak btul...tp ok la..exercise jgk kn..jln2 kt lake tu....
huhuh pic last tu menggoda btul..

F A R Y N said...

kak..sila courier kan sket...
hahahaaha

joegrimjow said...

teramat2 sehat
hehe

AZANI said...

Tijah:tajuk dah best, buat jantugku dak dug dak dug....mana la kelapa ni....

julietchun said...

lenkali bawak bekal dari rumah, jgn lupa bawak tikar skali, lps makan bleh baring2,ekekekeke.

Fatul Akrul Ramli said...

haha..
sehat tu kak..
sehat gila~

cj7 said...

wa..ghindu nak balik somban..

hOtMaMa said...

den syak nih kek a&w yg paling pemes kek area seromban.. dokek dng tasik tu kan...

ingat laie time sekolah dulu den ponah dating kek situ..kuikuikui..!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

berjogging mcm ni rupanya :D

lupekanje said...

tk de la jogin nyer tu...

mai joging sini...yg ada pun, air mesin tu ye yg menggoda..

err...idup lagi eekkk A&W tuh....
cam idup segan mati tak mo je...
ehh...tpi businessman rajin lepak situ..slain dari budak2 KGV yg lakukan kot..

mummysya said...

Wah!!! hebat ko jah....

Ko timbang tak berat sebelum dan selepas???

Muahahahaha!!

Mama-Danish & Sarah said...

cian kat anak teruno aku jah, terliur dia cakap tengok a&w tu. dia start merengek la plak nak makan ni.....

sayanghasni @ yus said...

joging2 sambil menambahkan berat badan giteww...
memang amalan yang SIHAT...

Hidup KOKA said...

Tu bukan jogging!!! tu bina lemak dalam badan!!!

HappyIrfa said...

mmg menu yg sihat.buat penat je pakai baju joging.hehe

neezareef said...

lebih kpd xtvt jln2 tepi tasek namanye..

mamarempit said...

adeh...gi mana ni dong????
Ubah care lain plak...gi pasar malam...pakai cecantek...peh tu..jgn beli...joging...akakakka

Mak Ton said...

ekeke... lom sompek jogging dh mcm2 mkn... siap sblm blk pekena a&w lg... amalan yg sgt sehat...

ashley said...

kat taman tasik chempaka sini pulak dah ada mc dee..

shija said...

wah!!!ko ngan cem melantak a&w nok!iniiii tidakkkk adilll!!napo la shah alam nan ado a&w uolls!

*"amalan yg sihat bukan?"....ye!sihat la sangat!sihat tang sayor ngan bawang colah2 burger ko tu je nok!kemain kan kowang anak branak jago badan,siap amek set laie.giiiitu la....

muadzlife said...

eeeeiii mencik taw... nampak sodap jo

shy_wani said...

sy kalo pg lake garden xpenah nye nk jogging..
tuh tmpt berdating...bwk tikar, masak2 sket..leh piknik terus ye tak..

tasikmerah said...

lama betul aku tak makan anw nih... nak pi melaka sentral jauh benar rasanya...

jah, aku punya kasut jogging dah dekat setahun tak berusik kot. haih...


.

adibah said...

Sedapnya Jah.. rutbir float time paneh2 nih... rasa mengalir dalam tekak beb...! Ko buat aku teruja! Hiks!

Tijah said...

bp
hahahaa. tak...tapi bajet buleh la isk botol mineral, jagung bakar, kunci keto bagai semlm. sudah eh borek cano nak lari...


cok
mangang ko kannn? wakakakaa...niari aku nak pegi lake garden lagi. ok aku janji...kali ni pegi lari. hahaha


pija
nasik lemak? apakah??? hahhahaha. telo mata & ayam goreng extra plis?
*ko dah pakai ker kasut ping ko tu nok?


cikpah
kan? aku tgk berpusu2 jer org2 lepas jogging tu masuk situ. etlis float dah tentu punyer penghilang dahaga. ceewah!


ayu
laa...ko dok kat mana ni dik???


alis
tu nasib baik tak order waffle + eskrem skali.kalu tak lagi la rasa berdosa kan?


cybermummy
hui! aku kalu pegi situ mmg konidog la paling aku cr. sedap giler sos dia tu...

Tijah said...

ejea
masalahnyer tak jln langsung. turun keta terus duduk tepi tasik jer. ahahhhaaa....teruk tol!


faryn
konidog ker? ayamas punye nak? ko rebus sindri pastu yer? hahahaha


joe
yer. hahaahaaa....mentang2 ko dah kurus yer?


azani
hahahah. aku saja jer tu. sbb aku tau semlm mlm jumaat....ko tetipu kan bang???


juliet
wohh!!! tu dah melampau nok. hahahaa.


fatul
yer. sehat giler. macam nak putus dah mesen timbang aku tu...


cj7
den ghindu nak poie KL. huhuhu


lela
yoooo!!! tidak syak lagi. mano laie...tompek deting femes bebudak kgv la tu. skang dah lawa dah nok...

Tijah said...

elissmie
ini la kaedah jogging yg sebetulnya. hahahaa


acik
skrg dah lawa dah cik. ado la nampak cam imej keparat sket takat nak buek bincang2 bisnes tu. maghin cam ghoman tapak semaian yo kan???


kin
err...tak. takootttt! wakakaka. keji....


ain
pi la bawak. tapi a&w dah x byk la skrg ni kan???


yus
sihat ada makna tuu...tapi takpe. niat jogging tu penting. dpt pahala tu...


koka
wakakakaa. alaaaa....jgn la ckp kuat2 bang. malu la ai. hahahaa


irfa
takpe la. lepas ni kalu tak jln aku nak try pkai koset. hahahaha


neeza
kan? bersiar2 namanya tu. petang ni cadang nak buat lagi. pakai selipar jer la senang...

SHIMI said...

jangan kata nak turun 1 kilo, ini kaedah nak naikkan 150 kilo laie.

Den lupo, ekau buek senaman mulut namo eehhh

Tijah said...

mama
wakakaka. kang org cop aku gilo kang tetiba nak lari2 anak cecelah org ramai tuu...


makton
bkn lom sompek jogging...mmg tak jogging langsung. osah parah eh...


ashley
haaaaaahhhh!!! parah! lagi plak skrg ni dah ada set murah yg antara kol 1-3 tu kan?? err...misti ko pegi jogging antara tem tu kan kak????


cija
apo buleh buekkk. nak poie sushi/stimbot jauh na lak ke s2 nuna. capai yo la apo yg dokek2 tu. hahaha. kau bilo blk nok? moh a&w?


muadz
mmg sodap nokkk...bukan nampak yo dooo...


shywani
tu pun nasib baik tasik tu xleh mandi kan? kalu tak leh terjun tirok sekali....


tm
akunyer kasut pun...pakai tu salu. tapi jln jer la bukan buat jogging. tu yg tahan lama tu...cap bata jer pun.


deeb
ntah la. bila bab2 float ni mmg a&w paling terbaek kan nok? tempat lain cam x jadi jer kan???

kakpiah said...

insyaallah.. mmng ko akan "sehat" jah kalo ko amalkan hehari ceni..

aku akan doakan ko dari kejawohan..

Tijah said...

shimi
tu la. kok ada rancangan biggest loser tu kat msia ni dah lama aku nak masuk tu...


piah
doa ko tu cam ada unsur2 dengki jer tu piah. hahahah

miSz.haNie said...

eksesais mulut ngan cuci mata sungguh..

~same jek kak aktiivti kita..hahahaha!!

rizz said...

wahh cedapnyaaaaaaaaaaaaaa

Yunus Badawi said...

jogging mcm ni lah yg aku berkenan betul. Lain kali jgn lupa roger aku kalau ko nak pegi jogging lagi. Bawak duit lebih sikit pasal tambah sorang lagi hehehe

tentangseseorang said...

ceh ceh ceh!

lupekanje said...

tijah..sekali sok sok..ko banjer acik kat sinunn...tingin acik na makan burger kat EhEndabelyu tu..boley la tijah yo...boley la...
ko kan bisness wemen...misti tk kekok nk bawak kenkawan makan kek situ...nnt acik datng ngan piah ke...ngan ungkunor ke...yer jah ye.

lulu jr said...

kak.
usain bolt gerenti tepok dahi.
hahahaha.
lake garden kan sblh A&W?
tak bley tahan tuh.

Tijah said...

hanie
soronok betul kan? yg lari2 tu adalak yg kendo2 belaka...


rizz
minum time panas2 ni kannn???


yb
ko la bawak duit lebih bang...bleh aku order 2 set terus. hahahaha


ady
apo yg ceh ceh ceh? hahahaha


acik
buleh. tapi sey blanjo acik sorang yo la. piah dio mano layan ehendabelyu cik..dio nando's. wakakakaa. larikk!


lulu
bukan takat sebelah nok...laluan jogging dia siap termasuk dlm kawasan a&w tu punyer keji. wakakakaa....
*usain bolt terus pingsan....

linn said...

syabbas bete! ini laa yg patut dicontohi. lama dah aku tak wat keje joging sambil mkn eskrim & roti tolo laa. iskkk.

Monkey D Luffy said...

ko dah timbang berat belum ni?

PINATBATE said...

bilanya ko berjoging ni tijah..?

asek joging mulut jer....kehkehkeh..

Tijah said...

linn
aku terpengaruh dgn kau la nih. ini semua salah kau taw. ahhahaha


kapten
dah. mmg ada kurang la...wakakaka
*stetmen tipo sunat...


pinatbate
aaa...minggu depan aku start. wakakaka

k.e.r.i. said...

ajak cem tu saje je nak kaver line.
hahaha

Tijah said...

keri
shadapyu! kahkahkahhhhhh....

mardotti zaaba said...

kak, lain kali jgn bwk cem, bad influence ni

Abahnajwa said...

Jah,

Sodap eh Ali dan Wahab tu Jah..Tompek dating abah den dulu tuuuu...huhuhu

Tijah said...

mardotti
tak...lain kali jogging jgn bawak duit. hahhahaa...


abah
tompek deting laie dikonang kan bah? hahahahaa....

kueh bakar said...

sebulan buat gitu jadik kak jah montel ler...

Tijah said...

kb
takyah tunggu sebln...3-4 hari dah blehh. hahahah

azreen said...

wow bestnye ko melantak mcm2....jeles aku tau.....uwaaaaa!!!!!

Tijah said...

reen
jgn jeles nok...hehehe. tadi aku repeat lagi dosa yg sama...

NieZearm said...

sihat betul amalan ko ni kak.. sape tak caye bg tau. biar aku marah kan dia.. huhu...

Tijah said...

jek
kan??? mmg osah sihat eh. tu blm aku tapau beef lasagna SR laie tu...