Jun 16, 2009

alhamdulillah...

yay!!!
carlos baru jer belikan akak oven sempena HARI BAPA.
bleh?

lebiu bebeh!!! (nanti i balas yer? you nak hadiah aper? ngeh! ngeh!)

p/s : lepas ni akak nak rekues penunu bunsen plak. oh ya! kelalang kon sekali...

52 comments:

i.am.belle said...

wah! apsal ko yg dapat hadiah bukan carlos?


apa-per pun lepas ni semakin rajin le rancangan masak memasak bersama hakak tijah uols xD

i.am.belle said...

yiehuuu first time aku first hahaha

agung touch said...

ayooooooooooo oven zaman nabi kerr

AZANI said...

antik tu.aku pernah guna masa kecik kecik dulu.

siggplus said...

tlg jgn kata tu gambar sebenar oven yg carlos bagi kak jah oi..

rashiD said...

ha ha ha..
golak yo, no komen..

Monkey D Luffy said...

ko bagi hadiah apa lak?

Tijah said...

belle
sbb dia menteri kewangan. maka apa2 event pun dia kena belanja. hahahaa


belle
yer. taniah 1st. aku buatkan ko ayam golek nanti. hehhe


k.bed
hahahahaa. jgnkan ayam...kau pun muat masuk dlm tu noks.


azani
antik kan? mahal tau harga dia skrg...


siggplus
hahahaha. takde la...itu ilusi semata2. tidak mahu dikata riak kannnn....


rashid
yer. aku tgk profile ko pun tegolak samo...gamba boto ko tipo tu?


kapten
hadiah? ade la...mana leh bagitau. hahahaha

::@FiQ said...

i speechless kak nonok..chantek oven u...

rashiD said...

gamba org len kak..
org local..
kalu gamba sendiri camtu, hensem bona.. heheh..

lupekanje said...

susah nak carik oben cap rama2 tu jah...
mesti sazah ado simpan lagi kan..

ashley said...

alahai Tijah,
oven cap kupu kupu tu zaman aku sekolah rendah tu Tijah..

cam TERHARU sikit tengok even cap kupu kupu tu..

zaman aku nunggu pembakoran biskut mazola. tapi asyik rentung jerr..

hantumakan said...

tijah, sronotnya dapat oven, buleh le kau buat suckling chicken lopeh nih, hahaha.. gighkan usaha anda memasak noooo..:)

||alis|| said...

bestnyer ada oven baruuuuuuuuuuuuuuuu!

jeles.
aku jeles.


sekian

KaSiH said...

tgk oven ko tu kak...terasa aku dh makin tua...dulu aku guna oven tu wat masak nasik goreng...

*dia tipu..dia tipu...

isabelle said...

kaktijah,
sama le. kita pun selalu dpt hadiah wpun pada bday mrhubby @ father's day. ngelat kan?
hahaha. paling x pun, bagi la hadiah oven kat dia... dah x berguna utk dia, musti dia bg kat kita blk nanti.

btw,
oven sempena bday ku Feb lalu masih suci murni. bila le nak mula berkhidmat?

09892 said...

macam oven kat rumah arwah nenek aku jer?

azila said...

ei,tak koser okey!
pesal pulak ari bape,carlos kena bagi akak adiah?konpius2!

anyway,samat ari bapa to daddy carlos! ekeke

azreen said...

wah lepas ni makin rajin la ko membakar ek jah....nnti jgn lupa share resepi tau... :-)

Yunus Badawi said...

Nasiblah emak adam tak baca blog ko ni. Kalau tak mahu jugak dia mintak hadiah Hari Bapa.

Cukuplah projek ransangan tu.

shija said...

wahhhh!!!!ko dapek oven nok!harus balik somban nanti mak singgah umah ko nengok camno goman eh.leh la ko buek kue ghayo taun ni kanz!errrr....ko buek la tat noneh nok!hikhik

julie^beth said...

kak, dah masak kueh / kek / etc nanti bagitau la kitorang.. bleh singgah menyinggah rumah akak makan.. hehe

Hidup KOKA said...

yeay......... carlos bagi tijah oven......

mintak kek lapis satu boleh?

orensangkuit said...

wah ni projek nak jual biskut raya ke taun ni kak?

paRi-paRi sYurGa said...

wah..wahh...wahh...
pandai ekau kenen kat carlos yer kak?
tahniah!
hehehehehe..

julietchun said...

aku speku musti ko ada contra apa2 ngan carlos ni,hehehe.

Mas said...

jah....aku suka pilihan carlos. Bagi aku kalu beli hadiah biar bole menguntungkan semua. Yelah..ko buat kek, carlos dan cem yang untung sbb dapat makan dan ko pun dapat pujian sebab buat kek yang sedap.

~salwaredzuan~ said...

oven ni napa rupe dia mcm radio?kompius laa kak tijah

CiK AiDa said...

elok bona la tue kak..pas nie leh buek kueh ngh lobeh korap laie...dah tue pas an kek desa rhu nie...hehe..!!tahniah beta..

muadzlife said...

tehniah!!..nnt tunjuk lah hasil e yo...

Tijah said...

afiq
nati aku amek tat yg blm bakar la yer? aku leh bakar sindri skrg. hahaha. jobo...


rashid
elehhh....merondah diri lak deh. lotak la gamba sindri. buleh kona2.


acik
sazah pun xdo oven cik. aritu di bantai eh boli bread mixer kemain la mahal tapi oven takdo..cano tu? nak kukuih ko? hkhik


ashley
tu gamba hiasan jer tu kak. tapi sazah ada sebijik dulu. kemain la susah nak ejas api dia...buat kueh bahulu blehla...


dalia
aku terpengaruh tu sbb tengok konyer resepi la tu..tak tahan beb. tengok coklat volcano ko tu


alis
elehhh.. apa ko nak jeles. ko mmg dah ada oven per. kan ko buat pizza aritu? hehehehe


kasih
ko masak nasik goreng ker...simpan nasi goreng semlm? buat cam almari? hahahaha


isabelle
harus la gitu kan?? duitku...duitku jua. duitmu...duitku jua. heheh


zt
lagi 10 taun jual mahal tu beb! hahhahaa


azila
misti la...i dapat oven, dia dapat makan. win-win situation kann? hehehe

Tijah said...

reen
yer. nati aku share yer...kejappp jer lagi. ayam aku dah nak masak tu..


yb
projek ransangan dah siap ke bang? hahhaha. nak buat apa tu? letak pokok orked kah?


cija
hahahaa. tau dek sazah misti jeles deh nih. yo la..bread maker dah ado tapi oven lak nan ado. cano tu?


julie
aa...dah masak dah. marble cheese cake. sepotong jer ada nak?? (secret resepi punyer...)


koka
blehhh. berlapis2 pun boleh. hehhheee


orensangkuit
tak ler...projek panggang2 jer. buat2 biskut sukat2 ni mak tak pandai. hehehe


pari2
misti la...ada ubi ada batas maaa....hahahah


juliet
aku dah janji nak buatkan dia kek pisang mcm ko. hahahaha....


mas
kan?? baru sama2 dapat untung. tapi lepas ni kalu aku tak masak...memang "masak" la aku....


salwa
siaran klasik nasional mmg centu dik. hahaha


aida
lalallalalaa...buek2 tak donga. hikhikhik


muadz
pastiiiii...berjaya di akademi fantasiaaaa.....hehe. nati aku buat n3

~Layla Yuki~ said...

kak..ado laie ko kelua laie oven camni..ni jaman omak sey punyo omak punyo oven neh...hehe

::narita:: said...

kak jah,
beshnyeee dpt oven..
pasni bole msak kek ehehe...

raya tahun depan org ng miza nk dtg braya ekk..

rizz said...

penunu bunsen? wakakkak bankyard science sgtzz laa kak tijah niwww

tasikmerah said...

pandainya carlos.... lepas ni kau suruh dak tijah masak pizza hari2 ye.... :)

jah, aku ada rekues nih. buat kek lapis serawak sedas.



.

atty's said...

lepas ni leh ar tijah bisnes kek choc .moist ek..

Tijah said...

layla
ado...khas utk panggang ayam turki nih. bosa gilos kan???


narita
kek besday ek?? heheheh. hint...hint...


rizz
abes...hbo dah kena potong. wakakakak


tm
kek lapis sarawak bukan kukus ker wey? ntah ..aku pun tatau. hehehe


atty
ado ko org nak boli tu? hehehehe

HappyIrfa said...

kak tijah...
ada kawan tanya,mana nak beli oven camni?yg ni buleh guna dappur gas biasa tu kan?berapa RM?

Zihan Naszeri said...

hoi kak..biar betik oben style gini..ini nenek aku time dara dulu pakai ni kak

sayanghasni @ yus said...

Hari Bapa kan lambat lagi..
salah ker???
aku pun nak minta hadiah gak arr..
dari bapa mertua aku...hihikihii

adibah said...

Penunu bunsen??? yew are so kinky Jah!! I loikeee!!! hahahaha

tentangseseorang said...

saya tidak puas hati!
kenapa tiada sambutan untuk hari adik lelaki??

ehehehe

haruan tasek said...

bukan bagi saja.... suruh test panggang ayam ke buat kek ke..hu..hu

kuIna LadyInRed said...

adakh itu oven yg dihadiahkn...


sat sat nak tgk betul2....

tp oven nie buat kek menjadi, tak bantat.. so ingat2 lah kengkawan yer!

iina said...

ok jah kek coklat satu.. puding karamel satu..

den raso2 ehh itu hanya gmbr hiasan.. gmbr oven sebenar disembunyikan wakakakah

ayampinko said...

nie bukan oven dolu-dolu ker..
aku ader nie.. dolu la..

Tijah said...

irfa
ala..aku tak tau ler. aku x beli yg tu...aku just letak gambar jer. hehe. tapi aku rasa x sampai 100 kot...


zihan
xde la. ko ingat aku nak meniaga kuwe bahulu pakai oven centu? hehehe


yus
aku pun sebenarnyer tak pasti hari bapa tu bila. blasah jer. hehehe


deeb
tang mana kinkynyer penunu bunsen ittew? cer sexplain sket nok. hahaha

ady
hahahaa. jadilah seorang bapa dikemudian hari.


haruan
hehhehe. dah buat dah...resepi menyusul kemudian.


kuina
xdela kak...bukan yg itu, saja je aku letak tu. hehehe


iina
kau mmg pandai kak. hehhe. mana leh letak gamba sebenar...


ayampinko
masih ada gak jual kat kedai ni.dah murah dah harga dia sekrg...

+a.z.i.e+ said...

Kak Tijah,

Aku pun ada tp tak reti guna lah. Harap besor gedabak ajerk.. Hehe, =P
Lepas neh boleh lah share resipi kek bakar pulak lah yer...

theconfused said...

ehehhhh... kak, nk kek 1!

mummysya said...

bolehlah jual cucakes lepas nie

boleh kan jah!!!!!

Tijah said...

azie
bak la sini oven ko tu...hehehe


theconfused
buat kek aku blm katam lagi. hahaha


kin
aku masak sukat2 ni kureng sket. takat masak lumur2 campak2 tu rajin la. hehe