Jun 19, 2009

keriangan berganda...

mula2 sekali...

time kasih byk2 la atas semua bday wish kat entry seblm ni tadi. ada nama yg akak familiar...ada yg tak. apa2 pun...adalah terlalu hepi sampai tak terucap dan tak terbalas wish2 tersebut. juga sangat terharu kerana ramai yg sudi mendoakan kesejahteraan akak nih. time kasih uolls. mudah2an kekal la kita berkawan dan berbaik2 di dunia pembloggingan ni kan?

____________________________________

dan siang tadi...


anak : mami! mami! hepi besday!!! (cupp!!! dapat sedas ciuman & pelukan)

laki : hepi besday yangg. nak adiah aper ekk?? (dan dapat berdas-das *toot*)

bini : aaa...ntah la. tapi lipstik dah abes!


baikkan? mintak lipstik silky girl 15 hengget jer. huhuhu!


laki : beli henfon baru nak?

bini : mmmmmm...(kena pikir panjang nih...)

laki : ker nak tukar tayar keta yangg? dgn sport rim sekali?

bini : YES! YES! YES! (terus setuju tanpa teragak2 lagi...)


haa...tu yang penat tu. kitorang baru balik dari kedai tayar la tadi nih. lepas setel harus la jalan2 sambil mengetest prestasi pemanduan dulu kan? oh! sangat lah sedap dan mencengkam.

kenapa pilih tayar?

sebab...mengenali suami saya, saya dah bleh agak cause & effect setiap perbuatannya itu.

  • mula2 tukar 4-4 tayar baru (saya setuju...)
  • lepas tu dia kata alang2 tukar tayar baik tukar rim sekali (adalah sgt gembira dapat sport rim lebar)
  • tayar/rim dah cantik...apa kata kita pasang skirt pulak? (dan saya melompat dgn lebih tinggi...)
  • jom pegi petronas? (diisikan minyak full tank. oh! mekasihhh bang!!!!)
  • top-up touch n go sekali lah kan? (pitammmm kerana terlalu gembira. time ni saya dah tak kisah & pasrah sekiranya diapa2kan olehnya...)

percayalah! kebijaksanaan dlm membuat pilihan akan menghasilkan keuntungan yg berlipat ganda. dan kini...saya sudah boleh mendrift kobau bajak saya dgn lebih efisyen dan bergaya!

brg kemas? mmm...mmg tak pakai.

henfon? tunggu hari gawai.

tengs bang! lebiu so mac! besday you 30 aug nanti i belikan t-shirt pagoda nak? selesa aper...(kelip2 mata sambil buat muka manjerrr!)

45 comments:

||alis|| said...

kakjah!

untungnya ko kak!!!!!!!!

sama group.. tak pakai barang kemas.. n eksesori..

yeay!!! kobau bajak tukar kaki ;P

Ms.Lilies said...

Pilihan yg tepat!!! Kena cerdik kan nok

hantumakan said...

wow, baik atiey gilo husben, hehehe.. sure merelap spotrim baru.. mau buto mato den kalau nampak kobau bajak hang ataih jalanraya.. hahahaha

moon said...

cantik ladam baru tu jah...sungguh bergaya sekali...cik moon jeles nih baguih sunggu itu carlos yor. Memang doreyan runtuh ko jah!

siggplus said...

t-shirt pagoda ke nk bg carlos time bday dia?
haha tgk la nnt bday akak tahun dpn dia bg bj kaftan(betul ke eja)..
hahaha

adibah said...

Jah,

Tayar dan sepot rim ittew nampak seperti teruna dan dara.. elok jer roman eh....

aku pown nak tukar tayar gak nehh..

*kanda......!:-)

AZANI said...

seronoknya,selamat malam indah...

Yunus Badawi said...

ini yg aku jeles ni huhuhu

faiz said...

best tue jah..tayar baru 4-4...pas nie blh merempit eh..hehe.. tp ingatlah selalu jah..berhemah dijalan raya amalan hidup kita..hik..hik..

Monkey D Luffy said...

malam ni

tutttttttttttttttt

hahaha

kad0k. said...

happy belated birthday i guess..semoga panjang umor dan dimurahkan rejeki..wahhh..dpt tuko tayar dgn rim skali ye..sangat untong woooo..hehehe

salam blog anyway..:)

cj7 said...

hepy besday gugurl..

beli t shirt pagoda?boleh yo,janji kau sudi di apo apokan oleh carlos.hahah

mrMiEZ said...

amboi kak tijah...

apa adiah yang toot tu...

naper tak mintak tukar tayar, rim, stereng, kushen dan hand break yang bebaru belaka...

mesti abag tunaikan kalu akak mengerdipkan bulu mata akak tu...

hehehe

::@FiQ said...

saspen ..hengat die belikan vios sejibik due utk ko kak!

Aspalela said...

wahh..bravo..bravo....

:8)

laa...bg tsert pagoda je ke kak tijah???? kemutttttttttt!

haruan tasek said...

itu yang terbaik tanya nak hadiah apa? kalau beli tanpa pengetahuan suami atau isteri biasanya tak menguntungkan.

Penari.Gendut said...

hahaa, mintak tayarr! first time aku dengar ada org mintak tayar! Hahahaha

Ok la, semoga kak jah sihat sihat belaka. WAAHAHAH poyonya ayat aku, terasa geli geleman bila membaca kembali

i.am.belle said...

selamat hari jadi Tijah *v*

wah! patutlah happy sakan, Carlos sgt memahami orangnya xD

dcrysz said...

ko mmg pandai.... keuntungan berlipat kali gando haaaaaa.......
gud gud gud...

paRi-paRi sYurGa said...

mlm td tido sblah tayar ker seblah carlos?
hehehehe...


haihh...
anim pun tak minat brg kemas.
kena pkai cincin emas sebb dh tunang jer.
klau tak, mmg anim rimas.

*beruntung dpat saye.
muahahahha.

kuIna LadyInRed said...

pilihan yg tepat.. semakin jauh berlari la lps nie..

+a.z.i.e+ said...

Kak Jah,

Umor 33 dapat 4-4 tayar..

Umor 44 dapat kereta baru pulak kot..

Amin ;)

*winks*

IBU KUMBANG said...

Sepatutnya due aku 19/6 ni... seb baik beranak awal, kalu tak sama besday ngan ko kak jah!

tasikmerah said...

pilihan yg bijak! ha ha.

kita sama jah... pesen tak minat brg kemas. ha ha.


.

ai said...

AKU ADALAH SANGAT MENDENGKI DAN IRI HATI! HUH!!!

azreen said...

aku pun tumpang happy bile tengok ko happy jah....smga hidup ko sentiasa ceria dan gembira hendaknya....aminnnn

Tijah said...

alis
hepi nih. kobai bajak aritu senget kaki..hehhehe


lilies
skrg sudah dapat pakej kannn? hehehe


dalia
laki aku cadangnyer nak pegi klang. dengar sana sport rim lagi murah2 beb. tapi cam jauh la plak dr sbn kan...


moon
kebetulan plak skrg ni musim doreyan kan moon? hehehehe


siggplus
kaftan? tu aku pun bleh beli sindri tu. kat pasa mlm byk. hahhahaa. dah pandai eja kaftan nampakkk? hikhik


deeb
panggil kandaaa saja tak cukup nok. kena merengek2 sket baru dapat. hikhikhik


azani
yer. lena betul tido mlm tadi bang oiii...


yb
hehehe. apa2 pun siapkan dulu projek ransangan ko tu banggg..marah kak ros kang...


faiz
ya. saya akan cuba ingat pesanan anda...cuba yaa...tak janji taw. hehehe


kapten
taderr...carlos nite shift. wa selamat. hahahahah


kadok
tengs. aminnnn...time kasih atas doa anda. hehehee


cj7
gegirl?? i likeeee tu. hehehee. i tak kisah..i pasrah jer. hahaha

Petito said...

komen takdo la... tapi nak ucap hepi best-day kek ko tij. semalam petito buek2 bz, tu yang buek2 lupo bestday tij... dan buek2 lupo tontang prezen.... yeeeaayyyy, keji kah kawanmu itu? :D

Tijah said...

miez
rasier ler...heheh. takleh mintak byk2. one by one kannn?? nanti krismas mintak lagi. heheheh


afiq
vios? nak wat per byk2 keta nok...yg ni pun utang x abes lagi. hehehe


aspa
takde la. pagoda tu hadiah sampingan jer tu. heheheh


haruan
kan? buatnya dia belikan aku cincin...haram aku tak pakai tu nanti. bazir saja...


alia
kalu ko. ko mintak apa nok? hahahah


belle
tengs dear! ingat nak mintak lebih2...takut dicop gila kuasa plak karang....heheh


dcrysz
ibarat bagi betis nak peha kan nok?


pari2
tak. tido dgn cem jer. heheheh. tak minat brg kemas? sama la kite...


kuina
alih2 dah sampai perlis kan kak???


azie
aminnn...tapi tanak la 44. taun depan la...bleh? hahahah


ik
aisehhh! kalu tak bleh gegirl tu selebret besday sama2 kan? mkn ayam panggang...


tm
wuishh! sama jugak? kita mmg sekapal rupanyer nok...gimme 5!


ai
apa lagi weh...buat la list dr skrg. sok bleh mintak kat cik abg.

Tijah said...

reen
mekasih nok. aku akan lebih hepi lagi kalu ko banjer aku tiket pegi blk ostrolia. hehehhe


petito
mokasihhh. apolak lupo...aritu dah bagi 2lai baju rayo tu ok la tu. kiro cam prezen la tu kan? hehehee. mak sker....

k.e.r.i. said...

encik carlos memang memahami jon.

nanti burday anak dia kasi superbike.
gila syok!!

cokolat said...

lahai bang kalos.. nyesal tolak pinangan abang dulu! :P

lagilah menggila pompwan ni bawak keter nanti!!!!!!

piah.. help!!!

Tijah said...

keri
superbike? beskal pun tak lepas lagi. hehehe


cok
bleh kuwos nok nek keta ngan aku. mcm rolerkoster rasanya nati. hehe

ashley said...

Fulamakkkkkk...VROOOOMM.aku pun suka tu...

Jah, jalan bebaik ekkk..!
Ingat ingat pedal brek tu sama.

ashley said...
This comment has been removed by the author.
KV said...

wah, keriangan berganda ni!!
heppy belated besday jah!!!

sheila said...

alah kak..
besday abg carlos 30 aug nanti biar dio selebret ngan den yo..den nyo 31 aug....

ko kasilah den pinjam dio barang sehari duo....hahhahaha...

kok nampak kek laki den ayat ni..ini jam jugak dia kasi peking baju den kokokokokoko

kakpah said...

salam jah. Apo koba. Mato akak silau nengok rim tu. Jangan tak hengat duniyo dahlah yo..

Tijah said...

ashley
yer...pas tu jgn lupa turunkan handbreak skali ek kak?? huhuhu


kv
mekasih nok. ni kalu kat KB lagi murah tukar rim kan?


sheila
kemain omak hamegaru ni kan? err..boto ko ejo tu? hahaha. umo kau dah bapo nok??


kpah
baik kak. akak dah buek medikel cekap lon? hikhik...mano la tau kek epot tu kok dok sebolah2 lak mo org blk dr US kang...

Cahaya said...

kak, suh abg carlos pasangkn reverse sensor tuk keta den bleh ke kak??? (mati aku kena langgar ngan tayar baru kak tijah:-p)

sheila said...

kak..
umo den tolak 3 yo dari umo akak...
tp sebolom menjolang eh tongahari 31/8..den totap dlm zon 20an....hohohohoho

Tijah said...

cahaya
iyahhhh!!! oppsss sorry. aku terlanggar ko eh? kehkehkehhhh


sheila
ahh tak kira. welkam to the club. hahahaha....

azila said...

eii nak mintak abang carlos TAYAR jugak la kak jahhhhhhhhhhhhhhhh! ekekeke

Tijah said...

azila
banggg...mari kita buat kesan tayar kat muka budak ni bang. larikkk! wakakakaa....

shija said...

Tahniahhhhh nok!!!!dapat tayar+rim+steering cover bawuuuuuuuu....errr..apo laie nok,tayar ngan rim dah bekilat2s tu..bwk2 la basoh body keto ko tu yo.naik confius aku keto ko kaler itam ko klabu gek eh..hikhik