Jun 21, 2009

ku tak bersalah...

pasal keta lagi?

huhuhu! mintak mahap la yer? dah memang cenggini sejak azali. kalu citer pasal gelang/cincin/rantai mmg akak tak minat (bayangkan last akak masuk kedai emas 8 tahun yg lepas...tu pun sbb nak beli cincin kawen). tapi kalu pasal accessory keta mmg bleh buat akak giler.

ni steering cover akak yang dulu. gegirl jer kan? jill kasik tu. tengs jill. suker sgt! byk dah jasa dia nih. cuma...jodoh dia dgn akak tak panjang nampaknya. akak dgn dukacitanya terpaksa tukar baru sbb bunga2 tu dah terkopek teruk sampaikan kekadang tetengah pulas steering dia bleh tertanggal dgn sendirinya.

err...tapi kalu ko pegi s'pore, aku nak kirim lagi yer? kali ni tanak aaa munge2. ko tau taste aku khannn? merah/hitam/kelabu/maskulin.

haa...cenggini la lebih kurang rupa kaver baru tu. simple jer. kaler adalah feveret siap tulis Type-R kebagai. tak dapat honda type-r, dapat kaver pun jadi la. kehkeh!

agak2 korang brp harga dia?

kat besi tempat gantung tu ekceli tulis rm 25. akak pun...boleh aaa. tengok material cam best. kain pun ada kualiti. etlis bleh tahan setaun nih. so...akak pun rembat lah masuk bakul.

kat kaunter sekali budak tu scan...

rm 3.90...

akak senyap...

akak bayar...

akak cepat2 blah...

lama akak termenung kat parking. rasa cam bedosa la pulak. akak syak kaver tu telah dimasukkan ke bag plastik yg salah barcodenya. human error. sebab kalu tengok kualiti...tak mungkin ia begitu murah.

tapi bila pikir2 balik...

lantak ahh!!! TESCO kan YAHUDI punya. kahkahkah!!!
(ketawa adalah bertujuan menyedapkan rasa hati...)

p/s : tiba2 akak feeling mujahidin afghanistan!

wuuu...vulu-vulu!!!
mampu ker?

54 comments:

i.am.belle said...

oh no bulu-buluan xD


eh yg LV tu gorjesla weih. apakata ko jahit sendiri tijah. tak pun suruh si afiq jahitkan utk ko ;D

Ms.Lilies said...

3.90 itu namanya rejeki nok....bulu2 itu sgt cute...feeling2 winter sonata ko taim drive nnt

AZANI said...

tesco mana tu tijah,murah giler tu.
aku tak boleh bayangkan kau pakai kover bulu bulu lepastu drift kat sepang...ha ha ha, pink lagi tu...

+a.z.i.e+ said...

Kak Tijah,
Beruntung nko Tesco belanja sempena birthday nko ek.. dr RM 25 jadik RM 3.90 ajerk cover stereng tuh..

Aku pun pernah Tesco belanja sempena hari perkahwinan aku.. Aku gi beli periuk stainless steel dia - 1 set ada 4 biji besar (mcm India nya periuk masa kari).. dalam pamplet tulis RM 29.90 offer.. sekali bila scan kat kaunter RM 8.90 jerk..

Aku pun mcm nko gak.. diam dan pikir balik.. Alah, TESCO belanja hadiah kahwen ah neh.. sampai skrg berguna periuk tuh kat umah aku =P

Monkey D Luffy said...

diskaun 99% ke

siggplus said...

ha menjawab la kt akhirat..hahaha..
takot la tu
tesco mmg cmtu kak..ape pekerja dia mmg boss dia suh salah buh price tag ke hape

faiz said...

ko mmg muka selamba jah..ahaha... rejeki tue ;-) consider besday present dr tesco la eh...

peej said...

wow lv kak..hebat..mungkin kita boleh kirim kat diva parits..sana murah sikit..heheh..tp still x mampu..kena bukak bisness baru mampu kak..haha larikssssssssssss..

MuMMy slurppp said...

kalau yg lv tu dpt 3.90 kan best tijah...

kakngah said...

anggap yo la besdey prezen dr tesco... tp, kok tiap kali boli dapek diskaun... bes yo kn..

||alis|| said...

elakkan laa yg bebulu tuh kak... ngeri dan nyeri ku melihatnya..

bunga2an tuh ok lagi?

LV? agagagaga~ kot tahan sampai 5 thn, apa salah wink2 kat en carlos tahun depan ;P

kueh bakar said...

laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..tahu tesco tu yahudi punyeeeeeeeeeee

Tijah said...

belle
aku tanak suh afiq jahit la..nati kaver lv aku bau tempoyak. hikhik


lilies
anggap je la gitu kan? hikhik. winter la plak...


azani
tesco ampang bang. cer la pegi tengok kot2 ada lagi stok. hehehee


azie
tesco tu mcm tau2 jer kan? hehehe. ala...anggap jer la cam hadiah nak selebret kita kan?


kapten
betul2 mega sale tu kan? hehehe


siggplus
ker pekerja dia saja nak screw boss dier kan? ntah dulu penah kena maki ker depan org...saja la tu. aku jugak yg untung...


faiz
pandai belakon kan? tak terkejut plak tu...hehhe. duit lebih aku buat pegi makan laksa shack. kehkehkeh


peeja
yer la kan. nanti la kalu jumpa diva parits...mak nak buat payment pakai cheque ah...kehkehkehhhh...


mummy
tu la tu...tapi tengok2 takde la plak. hehhee


kngah
sedap sket hati kan? ala...anggap jer la cam redeem point. hihi


alis
lv tu tak layak utk kobau bajak aku nok. len la kot aku drive NFL ker kan. hehhehe....

Tijah said...

kb
tau...tapi saja buat2 tak tau. lenkali bleh buat lagi kan? heheh

ZARA 札拉 said...

woot!

bestnya kak!

aku memang gemar dengan orang2 yg tak suka barang2 kemas nih~ sekapal la kita..hehhe~

paRi-paRi sYurGa said...

rm3.90 kak?
ape tak amik smpai 5 skalik?
boley buat stock main tukar2...
wakakakaka..

09892 said...

oh! patut tuari kaunter saya tak balance! sila masukkan semula baki rm 21.10 dalam akaun di bawah;

RHB : 164050000000000025

TQ :P

Yunus Badawi said...

Bila ko beli tu? Aku nak pegi tesco ampang pagi ni sbb tikah nak beli barang bawak ke u. nnt aku cuba cari kalau2 murah. Kalau harga RM25 jugak aku nak tunjuk dia n3 ko ni! hehehe

Hamirdin b Ithnin said...

boleh tak kau buat posting yang bila dibaca boleh faham?

Mama-Danish & Sarah said...

cam kete berhias lak aku tengok!! tak kesah la, sbb kete tu ko punya kan... kalau kete aku, wajib kena kutuk ngan hubby neh.

kakpiah said...

vevulu mata aku tgk kaver yg vevulu-vulu tu..
tak seswai ngan kobau bajak ko nok...

dan kaver berbunga2 tu mmng kontra ngan personaliti ko yg macho tu bang tij..
hahakhaks...

haNie said...

pehh...rezeki btul tu..
mn punye tesco..
nk jgk g..
hahahaha!!

Hidemichi said...

tesco ada sale kot?huhu

KV said...

yg lv tu tak boleh blah!
yg bulu2 tu karang masuk idung asek nak bersin sajork.

tp kan jah, lantak lah sbb dia yahudi kan. Wakakkaa

julie^beth said...

kaum mujahidin dan ansar bersatu, rela berkorban, harta dan nyawa, demi menegakkan islam tercinta..

yesssss

azreen said...

rezeki ko nok... :-)

suezensuzanna said...

untungnyerrrrrrrrrrrrrrrrrr.......dpt murah:P

sheila said...

tesco caj tu buek cukup syarat yo tu...

bona eh nak kasi free...tp kang xdo transaction jual boli lak..susah time odit nanti

susudalambotol said...

yang bulu-bulu tu tak agak-agak. haha..

kuIna LadyInRed said...

untung berkilo2 nie...

mesti lepas nie ada blogger g cari... YB dah get ready dh tu..

Tijah said...

zara
rimas kannn? nak2 yg ada loceng2 tu...cam wind chime jer. huhuhu


pari2
tu la..aku plak x cek hage dia. aku ingatkan mmg 25 la...


zt
oppsss...amvoi2. byk la plak digit akaun ko tu yer???


yb
pegi la tengok bang. tapi kalu ko salah dpt harga jgn salahkan aku taw. brg unreturnable. kehkehkehhh...


atok
yer la. sok2 sey buat n3 pakai bahase melaker yer tok.
testing..testing...
ulau besau melengkau atas pagauuu...hehhe


ain
aku pakai yg simple tu jer...yg vulu2 tu aku gugel tu nok. hikhik


piah
aku dah tukar kaver la piah..skrg tampak lebih macho. hehehe


hanie
tesco ampang. hahahaa. matik la sapa keje tesco kalu baca nih...


hide
mana ada la..kalu ada sale pun kat bahagian sayur mayur jer. hehe


kv
tu la kann? tapi aku ttp jeles kat ko sbb ko sana ada brg bundle tu...nakla jugakkk!!!


julie
ahhhh! kau betul2 buat aku senang hati. hehehehe

Tijah said...

suezen
petua dia...nak masuk tesco kena baca doa murah rezeki. hehehe


sheila
agak eh la kan? seb baik cashier tu pun tak perasan. kehkkehkehhh


hidd
ko jgn beli tu...nanti bersin2 terus nak bersalin. hkihikhik. guwau jer taw!


kuina
hahahaa. misti 2-3 jam yb pegi cari lepas nih sampai heran org yg keje kat situ....

lupekanje said...

tij..
lenkali klu dpt yg memurah centu, ko belikan acik skali yo....heheh.
aku dpt bayangkan muka slamber kau masa scan nak bayau tu...wakakka...

Mas said...

Kalu ada kat sini tentu aku dah beli...aku rasa tesco tentu gunakan itu sbg marketing strategi cam masa mydin jual ayam 1kg 0.90 sen ari tu.Itu sume ok dari diorg kuarkan duit bayar advertising elakkan bayar income tax. Tetiba aku feeling cam tax consultant lak.

rizz said...

kah2 siap berbunga bgai yer kak ahhaha

tasikmerah said...

iyolah tu. sekali... 2 hari pakai barai. kikiki..

:p

julietchun said...

yg bulu2 itu sungguh tak tahan, macam bulu kucing siam plak.

sayanghasni @ yus said...

ko beli barang lelong ler..
yang tu rege asal memang mahal sikit..
dah lama dalam stor, takut busuk lak..
selalu aku fikir gitu jer...

yang vulu2 tu i tak berkenan u...

My Spirit Finger said...

Jihad namanya

adibah said...

Jah,

Aku pun tunggang kobau bajak gak..! Sama spesis..! Nampak mungil je moncong bila tunggang kan nok? hiks!

misz eyeliner said...

ok aje kalo dia kasi rega murah2 macam tu. kalo diorg salah letak barcode pun, nasib la. sape suh tak wat keje bebaik.

siggplus said...

ye la kot..bos tak bagi rehat mkn ke kan..mmg padan muka ah kalau kena cmtu..bos rugi,pekerja hepi

::narita:: said...

mak org suke beli type -R nie..
kat giant...

xiiinam said...

Rangginya setereng ko Jah...

Tijah said...

acik
yolah...ghoman cam budak lopeh curik moktan kan? heheh


mas
nati aku pegi lagi tengok kalu ada. kalu konfem murah mmg aku beli lagi...


rizz
itu kaver lamer nok. hehehe. frawer khann?


tm
aku dah pakai 3 hari ni cam ok je. nati kalu dah barai aku bagitau ko eh? hehehe


juliet
nak pegang pun geli kan?


yus
kaver mana der busuk weh. hikhikhik. ko nih..


dzaza
jadi betul la apa yg aku buat ni kan? ahhaha


deeb
yer. tu blm ko tgk dier pakai skirt lagi...lawa nok! hehee

miszeyeliner
kan? salahkan mu...jgn salahkankuuuu....lalalala


siggplus
bos rugi, pekerja hepi, kastemer double hepines kan?


narita
wah! mak ko pun kaki ekseseri jugak kah??


cklah
ko lagi ranggi siap nek moto kak...hahaha

k.e.r.i. said...

3.90 pun masuk poket yahudi jugak kak tijah oii.
hahahahaha

ashley said...

apasal aku baca 'vulu vulu 'jadi Volvo nih?

rashiD said...

dah rozoki..

Tijah said...

keri
takpo la...21.10 lagi masuk tabung mesjid lak. hehehe


ashley
wah! ko tukar keta baru ke kak??? nak la test drive!!!!


rashid
osah eh kan?? tak sesio baco ayat 1000 dinar tiap2 pagi. heheh

mugiwara said...

repot kat sazah nanti~

Tijah said...

mugi
takpe. sazah kalu bab jihad ni mmg dier suka. hehhee

HappyIrfa said...

KAK..yg munga2 tu saya sukalah..

azila said...

yang LV tu ko mampu ke kak jah hoi??
kalau bawak kete mesia,jgn arap le org nk pecaya ori ok! len la kalo ko drive BM ok! keji tak statement mak ni kak jah?

Tijah said...

irfa
ko minah munger eh? wakakaka


azila
mak mampu jer...skrg ni fake punyer manyak. hikhikhik