Jun 24, 2009

rokok

korang ada kawan yg merokok tak?

akak ada...

dan akak tak kisah kalu dia nak merokok depan akak pun. akak ok jer. tiada masalah dgn itu. alaa...pompuan merokok apa la sangat. nenek kita dulu2 pun buat jugak apa (suka tolong arwah uwan gulung rokok daun dulu...try gak aa sepam-dua)

cuma akak harap...lenkali kalu tgh lepak2 dgn akak tu...(harap2 dia baca la)
sila lah merokok dengan elegant...

jangan la duduk mengangkang...
pastu buat muka cam tunggu pelanggan...
u drop my waterface la nok!

57 comments:

joegrimjow said...

ayah dlu meninggal sebab rokok

CiK AiDa said...

ayoyo...org mcm tue pun ado ko kak???

apa ghaso eh rokok uwan akk tu kak??pahit ko masam??ko masin??

Monkey D Luffy said...

hahaha

silap2

pelanggan tegur ko dulu

kojah said...

sy ada ramai kwn pompuan isap rokok...tp dorg xberani smoking dpn sy...sbb sy xske...hoho

Yunus Badawi said...

aku sokong cakap kapten tu!

ZARA 札拉 said...

aku benci org isap rokok..sangat2 benci kalau time tu kat cafe or mana2 tempat larangan merokok..siap bawah papan tanda dilarang merokok tu~

aduyai~

AZANI said...

aaa saya pun ada kawan merokok, sayapun merokok...

Tijah said...

joe
innalillah. tapi takut skrg ni passive smoker je jln dulu...amacam ni?


aida
rasa cam koteh sokabar yo...sbb tak bubuh temakau tu. hikhik


kapten
kalu dia tegur aku cakap...saya supplier jer. nak ayam ada kat sebelah nih. wakakak...


kojah
sama la kita. tapi kekadang diorang ni ada yg jenis tak paham bahase. hehheh


yb
elehhhh. ko kalu cerca aku mmg sokong jer kannn bang??? tanak masak ayammm....


zara
aku lagi benci kalu org tonggang depan aku. kita minum kopi dia sukasuki minum beer. jahat taw!


azani
aiyooo! tapi jgn buat pose bapa ayam taw bang? harharhar. larikkk!

iina said...

aku dulu pun ada..kwn gitu.. tapi dia segan sikit ngan aku.. skrg nie dah lama xjumpa.. kalau ada smoking depan aku.. rasanya aku tegur juga tapi cara baik.. hahahha.. yelah kdg2 kalau nak tunjuk macho kenalah juga berpada2 sobab kito pompuan kan.. kalau laki tuh lain ler..

den tak againt smoking sobab pakwe den pun smoking.. tapi dopen den dio smoking mmg kono sound.. sobab den kan ada asma.. smoking ler.. kdg den sakit.. ahh dia juga yg susah ;)

Cakap Kosong said...

aku paling angin..kalau bau asap rokok tu melekat kat baju aku..huhuhu!!

IBU KUMBANG said...

Aku pun cam ko x kisah kalu org nak smoking dopan aku, tapi gaya tu biar cool, bukan mcm budak2 baru nk naik!

.:Mas Ayu:. said...

minah kiwi lagi x suka bau rokok.. memang pening tauuwww...rasa nak ayak2 mulut perokok tue dengan cili jer giteww

http://minahkiwi.blogspot.com/

tijah u jangan lupa polo dari belakang blog i taww giteww

kakngah said...

arwah onyang den hisap rokok. tapi, xmain la rokok daun yg kono gulong manual. dio layan rokok readymade beb. cap SIGNAL. ghaso eh.. jaman skang dah xdo laei jual rokok tu. kotak eh gamba batang mancih kaler pink.

::@FiQ said...

adeh..can't help it la kak nonok... natural kt die kot...
wakakakakakaka

kakpah said...

eee goli goloman kalau nengok prempuan merokok ni.

Tijah said...

iina
osah sosak eh napeh kok org mengopul dopan kito tu kan?? cam bernapeh dlm lumpur raso eh


ck
ujung2 org syak ko plak smoke kan?? lagi la hangin...


ik
tu la..ni buat gaya cam baru semlm beli rokok siap moncong2 bagai masa nak hembus tu...sebijik nokk!


mas ayu
pening kan? tu misti cam gudang garam tu. wakakkaa....dangdutsss


kngah
uwan den rokok daun...tapi omak eh (onyang den) layan rokok 555 tu...ntah ado ntah tidak laie la skrg nih rokok tu...


afiq
nati ko try dok semeja dgn dier yer? konfem org panggey ko bapak hayam. wakkaka...


kpah
haaa...tu akak lon tengok ppuan isap paip laie tu...laie handa ghompan ehh...isk!

09892 said...

Amaran Kerajaan Malaysia: Merokok Membahayakan Kesihatan.

Rokok mengandungi lebih 4,000 bahan kimia termasuk tar, nikotina dan karbon monoksida yang membahayakan kesihatan.

Pesanan khidmat masyarakat ini dibawakan oleh...... ttibe? :P

||alis|| said...

kak, selagi mampu, aku sedaya upaya nak carik suami yg tak smoke.

mu kaya ke, hensem ker, once i know u r smoker, nehi nehi nehi bhaiya..

bukan fatwa dah kuar ke, rokok tuh haram.. kat indon diharamkan 100% dah. tinggal org nak amek port atau tidak jer..

once merokok hukumnya dah sama as makan swine dan riba'...haa...sapa nak tolong jawab??

sayanghasni @ yus said...

arwah mak mertua dulu pun merokok..
aku pun pernah merokok dekat 8 tahun jugak arr masa sekolah dulu..

lepas tu kena ubat ngan mak aku..
minum air ape ntah..
terus sampai sekarang aku tak buat lagi..

tapi takder arr rupa cam
kat bawah tu..
dah aku tak arr riak sangat merokok kat tmpat awam..
mak mertua aku pun gitu gak..
kitorang merokok dalam rumah arr..

Hezesuze said...

isap rokok ikut clust n gaya tijah camne plak ek???? wakaka

mamarempit said...

kalo yg bayo2 nenek or atok2 mrokok....no hal la beb.....tapi kalo muda2 merokok...adoii....gi masuk lam jamban la...jgn tunjuk ngn orang.......apa??? bangga sangat ke???

julietchun said...

syukur takde kawan pompuan aku yg merokok.

Mas said...

Ada 3 kawan pompuan aku merokok....aku rasa tak selesa dorang dok merokok...so whenever kitorg hang out diorg tak merokok...that's good sbb pandai hormat org. Aku takut org lain judge aku sama cam diorg padahal aku tak merokok pun. Aku tak berapa suka org yang merokok ni....so everytime aku mesti sound2 diorg dalam lawak.Bukannya bagus untuk kesihatan....laki aku pun pun tak merokok, inikan pompuan nak merokok. Tapi to be honest sume kawan aku yg merokok ni memang baik n pandai hormat org tua dan kawan2, kepala sempoi punya.

suezensuzanna said...

aiyak......

Mya said...

aku pun tak kisah org nk smoke depan aku. tp aku kisah bila asap rokok disembur2 depan muka aku.

gila kaaa???

moon said...

Jah,

Cik moon tak merokok so tak perlu risau kalo lepak dengan i. Pernah gak dulu hisap curut arwah nenek cap teko rasanya...masa cucuh api tu tersambar kain selimut ko...hhehehhehe sungguh poyo time tu.

Aku... Dia... Kamu.. said...

Skit punya besar rokok makcik tu..hahhahaa...mau tahan 2 hari nak kasi abis tu..hehheeheee..

KaSiH said...

aku rasa cam nk sumbat lemon la kat org yg cipta rokok ni..

Hidemichi said...

hahahaha...mcm harammm! ko saun direct je!

kakpiah said...

wos tgh imejin bang tij smuking..
wah.. musti macho kan??

*Miss Geli^ said...

Jah,
Aku bekas perokok tegar. Sangat tegar. Sekarang suda berenti. Laki saya sangat keji jah. Masa saya bercinta, bila rokok tinggal sebatang, dia topap, tinggal sebatang, dia topap. Tetiba bila dah kawen, dia suh ai berenti terus jah. Culture shock saya. Sempat la saya masuk pemulihan akhlak kejap.

Jah,
Nasihat laki saya, kalu nak jadi perokok yang nampak baik, isap la rokok sambil pakai tudung dan berbaju kurung. Kan kalu pakai tudung tu orang baik baik kan? Rokok tu cuma gajet tambahan je kan?? kan kan kan?

Oh, rokok,
Orang kata kalu merokok sangat kewl..
Maknanya dulu masa saya muda, saya sangat kewl..Tapi sekarang dah tak kewl...

Kewl = cool...

Tijah said...

zt
hehehe. harap2 kawan2 kita yg masih merokok tu baca la fakta ko tu ek?


alis
aku alhamdulillah kalos x smoke. busuk weh...nak sium pun pikir 80 kali. wakakaka


yus
wuii...lama tu ko smoke. aku tgh membayangkan kaler paru2 ko skrg nih. agak2 ada cam ayam rosmary tak? hikhikhik


heze
hisap shisha laaaa...perasa stoberi. hehehehe


mama
yg tuo2 tu dah tontu la tak lamo laie nak masuk gol kan? wakakakaa...


juliet
aku ada...tapi mereka adalah baik hati. 1 tu jer la slack sket.


mas
sama la dgn kawan2 aku. tapi aku xde la kisah sgt sebenarnye. janji jgn buat muka cam tunggu pelanggan cam yg aku ckp tu jer la...aku tak kisah kawan dgn diorang janji hati adalah baik kan..


suezen
haiyooo....


mya
keji ok sembur2 asap kat org. lenkali org sembur, ko hentak sket moncong dia dgn hanbag nok...


moon
cap teko? wah! tak pernah dengar tu...ni misti stok siam nih. hehehe...keliwon sungguh ko siap keluar api kannn??

rizz said...

huhu memalukan je kan k tijah huhuu

Tijah said...

aku dia kamu
2 jam jer bleh habis tu...sbb jenug tunggu pelanggan tak datang2. huhuhu


kasih
org yg cipta tu pun dah mati nok...ko sumbat lemon kat ayam jer la nampak gayanya...hehehe


hide
ko smoke tak? haa...sila duduk jauh2. wakakakak


wos
bang tij smoke tu tak penah la....tapi...tapiii...ala. malas la nak citer wosss...wos bukan tak biasa kannn...


geli
tu lah..kalu top up prepaid alangkah baguskan nogha? bleh pasang stok geli2 4-5 skali gus sbb kredit adalah penuh.

ai said...

aku pantang ngan abu rokok. ntah apesal aku rasa minatang tu giler kotor. hish!

Mama-Danish & Sarah said...

aku tak suka lelaki merokok, kalau pompuan lagik la aku mencik nengoknya...

aku sangat beruntung dan bangga punya suami dan adik-adik ipar yg tak merokok.

aku pun sangat respek ngan perokok yang tahu menghormati kita yg tak merokok ni. nak merokok pi jauh-jauh.

masa anak dara, aku slalu sound ayah ngan abang aku.... pi merokok kat luar rumah. Kami nak idup lama lagik tauuu. Jahat ke aku?

KV said...

jah, ko tak pernah terai kah?

cokolat said...

pompwan kalo smoke kena ada cara ok!
nak tengok cara paling bagos.. meh dtg opis aku, tgk cemana lawyer2 pompwan smoking.. kelllassss ok!
rasa mcm rokok tu setaraf beg LV yang dipakai...

lama tak smoking... bley???? :P

ashley said...

Jah,
pompuan smoking ek?

*tetiba aku rasa cam ada sayap lak!!

HappyIrfa said...

merokok membahayakan kesihatan.
katakan TIDAK pd rokok.

tp hubbyku juga merokok.huhu

tasikmerah said...

ko join sekali isap ye jah....?

hana said...

abah aku lepas opret jantung barula brenti isap rokok, kalo tak 2-3 kotak dia habeh isap dalam sehari, maybe abah aku rasa maskulin kot bila merokok..ekekekeke

faiz said...

merokok tue satu hal la jah...yg duk ngangkang tue apa ke jadahnya...sendiri mau ingat la..

Tijah said...

rizz
cer la duduk elok2 kan???


ai
aku pun bengang kalu meja makan kedai ada bekas abu tu...


ain
laki aku pun tak merokok. umah aku ni kalu nak merokok...sila keluar. heheheh


kv
rokok daun penah ler. tapi yg kosong xdok temakau tu...hehehe


cok
misti loyer2 tu smoke sbb stress dgn hakim akhlakennn tu kan? wakakakaa...


ashley
eh ado kak...jgn memain. hikhik. sayap tu utk apo kak oi?


irfa
hubby merokok? halau mereka keluar. wakakakaka...


tm
eh tak! aku isap geguler jer. wakakakak...


hana
maskulin kah? rokok mahal skrg ni nok...baik simpan utk beli jeli gamat. hikhik


faiz
kannnn? kan dah cam sun*** ghopernyer...bila org sound tau marah plak tu.

Umie said...

aku syak, ada nyamuk kat celah kangkang dia.. sebab tu baik punye dia duk fogging sambil mengangkang...

logik tak???

wakakakaka

lupekanje said...

acik suka rokokk...dpt kurangkan umat manusia cepat sikit....da ramai sangat manusia kat muka bumi nih...

eeerrr..boley ka..

mesej tijah dalam entry dia ni bukan nak suh berenti merokok..
tapi...berenti lah duduk mengangkang centu.......kehkehkeh...

Tijah said...

umie
lojik nok...mmg lojik. hahahaa. tapi moskel pasal apa nyamuk kat kangkang dia jer ek? hahaha


acik
kan? ramai nak umat mencemarkan alam sekitar konsep eh. mesej? kok dah namo eh pempuan tu silo la duduk sopan2. wakakaka...

cokolat said...

matiklah hakim akhlaken katanyer!!!
wakakakakak...

Tijah said...

cok
matik la tercekik lesitin & epo aku pasnih...giler gedabak cap dia nok...

mebby a.k.a ezza said...

hikhihkhihk..eden merokok jugak...huhuhu pengakuan nih,,tapi dengan cara yang paling berhemah..huhuhu..mesti lh kena jaga standard n respect kawan kawan n otha...if not mmg sengal lah kan..huhuhuhu

::moi:: said...

nenek suami saya pun hisap rokok... yang kelakarnya rokok nya jenama yg tak pernah saya jumpa... jenama TAC... mungkin rokok itu dari siam sebab mereka di kelantan... serius kotak macam dunhill... org dulu2 tak heran sebenarnya merokok ni.... "tapi tetap merokok membahayakan kesihatan..." kasi iklan sikit....

Tijah said...

mebby
haa..yer bagus tu. isap rokok jgn hembus kat muka org taw? hehehe


moi
TAC? heheh. misti nenek tu dulu beli online pakai mebengtuyu kan? sbb tu dier mintak tac. hahaha. apo aku merepek nih...

fahmi kadir said...

naikkan harga rokok

cokolat said...

leci & epo mmg bosar cap eh nok..
tak kira brand apa..
aku cekik teros 2 bijik tu je...
matiklah kalo tercekik menatang tu kan?

Tijah said...

fahmi
dah naik byk kali pun centu gak...peminat ramai tu...

cok
kau jgn komplen dgn aku pasal sais. aku ketuk kan....wakakaka. yunowataimin????

JO said...

haha elegan sgt makcik baju biru tu merokok :P

arwah datuk pn mati sbb merokok. terus ayh pn tak isap rokok.

psst, sy follow and add blog akak dlm list :)

Tijah said...

jo
mekasih kerana memfolo yer. tacing nihhh....