Jul 3, 2009

posto! posto!

teperanjat akak tau...(buat2 terperanjat sebenarnya...)

tetengahhari buta tadi tiba2 ada org hon2 secara menggila depan rumah. posto! posto!

carlos pun pegi la amek "wah! sapo pulak hantar brg dr ostrolia nih!"

hikhik. hepinya tijah...

hello bang! itu utk i ok. i kan ada ramai kawan duduk obersea. paris ado, ostrolia ado, jopun, india, indon, uk, us...u name it. awak tu...kawan dgn bebudak nestle cawangan rombau yo lah! wakaka! jgn marah aaa...
thanks korang! (miza, asal narita nampak cam giler kuasa dlm gambar nih? wakaka!)

akak dapat hadiah besday dr 2 aweks nih. berupa set apron & mitten. juga sebijik shopping bag kaler pink dan handmade card siap ada gambar mereka lagi. owh! i like it very much! (wah! tijah tetibo cakap omputeh bilo dapek brg dr ostrolia). aku mmg suker brg2 dapo nih. korang plak macam tau2 jer aku minat kaler oren kan?

KAK TIJAH ROX...
HAPPY BIRTHDAY!
p/s : special request dari kitorang, nak tgk akak pakai apron tue...upload gambar ek?
love, nadia + miza


dan upon request...

sorry yang. gambar cem pun bleh la yo? ko bukan tak tau akak ko ni pemalu ya amat. hikhik! ni pun cem terpaksa jugak pose dgn senyuman tak ikhlas sbb akak dah janji nak bagi dia main komputer game secara rakus selama 2 jam.
kita upah tukang masak nak bang?

38 comments:

Hezesuze said...

yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!
akhirnye dpt 1st komen di blog ko ni jah....suke sokmo aku ni...wakaka

haruss wat kenduri kesyukuran ni jah...wakaka

ishh ramai gak kwn ko jah ek...satu dunia tu...hehehe

Hidemichi said...

ohh...apron...bukanlah pakaian malam.....huhu.

MuMMy slurppp said...

jah, anak ko si cem tu dh besar mesti hensem tuh...

My Spirit Finger said...

humang ai...kalo tukang masak cenggitu den pon nak. hari-hari den makan di umah. sonang citor tak kuar umah lah. terkedip2 mato eh mandang abe tukang masak tengah masak...

hantumakan said...

hahaha.. bahgia le ko tijah, glem nak mamposh.. alemak, rasa lapo lak tang komen, permisi, aku nak masak dulu, suma gara2 apron and mitten ko, haha

xiiinam said...

Jahhhh...
Salam....
xiiinam baru bangun....
setelah berminggu-minggu tidur...

Boleh ya aku kembali beronggeng di sini macam dulu.....??



Yeaaaa....

Ms.Lilies said...

aku xpernah pakai apron time masak...tshirt ghumah yo hihihi....


errrr..kalo tukang masak cenggitu lom sempat masak dah kene sepak kuar umah oleh laki ku itu...

Nadia Yuna said...

gamba last tu comel

heheh

rashiD said...

akak dah singgah site den lamo
arini lak bekenalan
da lupo la tu.
hehe..
akak nk mintak hadiah besday gak ko?
ha ha..
bukan apo,
pos India ni kalu pos barang ke msia, nnt akak dapek kotak yo la..
hampeh diorg ni..

kem salam abg carlos.

||alis|| said...

hakak.......

aku nak apron kaler pepel, bleh...? bday aku kemarin kakak.. lagi awalllll kak..

boley yo kak?

hihii....

Tijah said...

Heze
Hamboih. Sukenyer dier yer. Hehehe nati aku bagi hadiahhh….


Hide
Kalu dapat pakaian mlm tu harus aku buat n3 7 hari 7 mlm tu…


Mummy
Aa…like mother like son kan? Wakakkkaa…


Dzaza
Eden pun samo. Tapi masaklah eh carlos bagi ko? Wakakaka


Dalia
Blm cukup glem lagi utk masuk majalah glam. wakakaa. Tengok mitten pun lapar ko? Kritikal tu wehhh..


Cklah
Ahlann…wasahlannn. Lama ko mneyepi kan. Bolehhh. Marilah kita beronggeng semula seperti dulukala…. Yb, jaga2..kawan aku dah balik…


Lilies
Aku pakai gak. Terasa seksi gittew. Wakakaka. Tukang masak tu ko panggil tem laki ko outstesen jer la nok. Hahhaaa


Nadia
Kan? Dah la macho..teral masak plak tu. Hehehe


Rashid
Hahaa. Aku saje jer. Kalu dr india..aku nak belanga yg diorang junjung atas paler tu. Pastu nak sari sepasang. Bleh aku feeling maduri dixit pastu…


Alis
Betul ke ni weh? Semlm ke? Alaaa…asal ko tak cakappp…happy besday nok. All the best…tiada yg best melainkan yg best best belaka okes….

~M i z a ~ said...

haha! sbb narita kecik keding je, tu yg bgik dia ltak muka besar tu... sy dah ternyata 2 kali ganda besaq dari narita, dat's y ltak blakang pun npk jer..haha!

kakpah said...

jah... kau kono imbas dulu bondo bondo tu jah. kang ado virus H1N1 kang hehe..(sobona e jeles ni)

AZANI said...

happy birtday tijah,aku tak ingat dah ucapkan ke belum, tapi aku ucapkan juga...
Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan Tiiijaah,
Allah selamatkan kamu.

macam pernah aku ucap je, tapi nama lain kot...

AZANI said...

konfem aku dah ucapkan, takpa aku ucap lagi
selamat lagi sekali
Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan Yusnirafiza
Allah selamatkan kamu.

adibah said...

Jah, pokok kelapa tu sangat kinky occay!!!!... hikss!!

::narita:: said...

kak jah..
org bukan gila kuasa, gila glamor jek
ahahahhaha

kucingorengemok said...

wah, kaler oren... nadia n miza, boleh berkenalan? ;)

ashley said...

HUA HUA HUA..
Jah...tukang masak tu Dak Nadia ngan Miza post dalam kotak juga ke...
wuiiishh bertuah ko Jah..
Dapat birthday present yang alive and kicking!!

ZARA 札拉 said...

pergh!!

best giler ahh kamu kak!!

phewit!!

lulu jr said...

wah! cem pandai masak ke?
lepas ni, besday cem, nampak gayanya bagi apron lagilahhhh.

dia main PC 2 jam, camno nak update blognye kak jah??

lupekanje said...

sonok kan bilo owang beri cenderahati gitu... nilai barang tidak menjadi ukuran...yg dinilai..tpi tk ternilai, adalah ingatan....
acik ni kan jah..kok kau beri cekodok sukun pun acik gumbira sangat..heheh

Tijah said...

miza
efek fotografi la nih yer? kalu angin kuat ko pegang dia taw..takut dia terbang je. wakakak


kpah
alaa. ko pegi indon aritu takkan takdo jumpo bondo2 tu kak...


azani
mana ko tau nama aku bang??? wahhh! kemain kkannn...hahah


dib
cer ko bayangkan itu anuar zeng? wakakakkaa....


narita
aku tawuuu. aku tawuuu tuu....hahahaah.


kog
wakakaka. dengki la tuhhh. nadia, miza...korang jgn berubah kasih okkk??? hahhah


ashley
kalu betul dapat tu mmg aku yg kena kick dgn carlos dulu kak...keluar kau dr umah kato eh. hahaha


zara
ahhh! rezeki org bagi kannn...sonok nihh. semangat nak masak.


lulu
cem? dia tau makan saja. 2 jam jer bleh main..lepas tu mak dia halau suh main jauh2. huhuhu


acik
wakakakaa. mano nak sey ghabo'an sukun tu acik oi. tapi kan cik...kok acik tolong mesenkan rumput sey pun sey dah bersyukor amek2 dah...hhahhaa

faiz said...

jah, terkelu cek nengok cem dgn apron itue..dan tambah terkelu lg tgk model yg macho tueh...huhu...
miza/narita - korang lenkali jgn kasi jah apron+mitten... kena kasi aksesori keta je.. ;-))

||alis|| said...

kak, bday aku kemarin tuh ialah 23may, kakakkaa!

jawapan untuk pertanyaan ko terhadap azani: yahoo mail ko kan guna nama ko kak.. ;P

Yunus Badawi said...

Warna oren bukan kaler penyokong Hindraf ke? wakakaka

Aku tak takut ko nak tag team dgn ckLah. Nanti aku ajak Azani atau Nizam geng dgn aku hehehe

*Miss Geli^ said...

ohhh...rupanya besday jijah yang duluuu tu dapat hadiah lagi yer??

ai hadiahkan yu gag mau??

guna la bila malam jemaat...

mao?

eddie dewanaga said...

gua ada apron Starbucks... hehehe, sebab dulu bercinta nak rak dgn branch manager dia dulu...

kupaslaroren said...

hak hak hak k.tijah char kway teow 1..tambah lado =)

akak, kita ajar mak kita baca blog akak. baru masok line tenet kt umah ni...huhu

Tijah said...

faiz
aa...tapi lagi best kalu bagi 2-2 kan? wakakakaa. tamaknyer aku


alis
wohhh! lamo dah. yer...tapi nama aku mana full kat situ. ye ke? ntah aku pun tak perasan weh...


yb
aku lebih rela sokong oren dr biru bang. wakakakka. sapo la kaler biru tu kan???


geli
mao...mao...sila attach cara guna juga yer? hahaha


eddie
abes apa jadi dgn percintaan lu dulu? kecundang ditengah jln kah? hehhehee


kupaslaoren
siapp! wohhh! jgn la ko memalukan akak kepada emakmu wok. hahhhaah

pEts LovEr.. said...

naper ko malu nak pakai apron tuh kak.. tak bek tauu.. ko cntroll ayu yerk kakk...hahahaa... aku mencelah jap ek kakk..

JO said...

hahaaha. gombiro lah yo anak akak tu dapat main game 2 jam berturut turut. tah nape yo, lps bace entri ni, ngan aku2 tercakap nogori mcm akak ni yo kahkah

azreen said...

jah....nnti aku balik ko nak kirim apa pulak?

Zuraida said...

kak tijah, mano nak cari chef camtu.....nak jugak!!!!!!

Tijah said...

petslover
aku mmg pemalu sejak azali dik. takleh buat apa tu. hehehe


jo
takpo...prektis mek perfek. hehehe


reen
nak fridge magnet jer. kecik sais kuku sudah ler. wakakaka


zue
aku pun tengah cari nih...kalu dapat aku bagitau ok. hehehe

azila said...

wah,kalau mak dapat tukang masak macam dalam gambau last tu,maunya mak tolong dia masak ari2 kak jah oi!!! hahahahaha

rizz said...

hahah tomey je cem kai apron hahaaa

Tijah said...

azila
ko buat stetment tu make sure abg ko tak baca ok. huhu


rizz
elehhh...cem ker...abg yg last tu? hahaha