Aug 2, 2009

relevenkah?

apekejadah pepes word verification ni sebenarnya?

bukankah ia umpama mencurah air ke daun keladi?

nak reduce spam? berkesan ke pun? menyusahkan lagi ada la. alaa...blog je. apa yg nak di spam? apa yg nak di scam? bukan bleh buat online transaction pun. kalu betul2 nak control, guna je la option comment moderation tu. kan senang...

ni apahal pagi2 molot cam puaka ni?

takde la...

akak baru je kena tadi. hurup adalah melekat2 lebih kurang ceni...

kekadang penah gak kena mcm ni...

nasib baik belum penah dapat yg ni...

ini lagi parah! buleh bikin muntah darah!!!

sakit ati kan? kita semangat nih...punya la taip komen panjang2 tapi 2-3 kali try post masih gak suruh verify word yg bukan2.

saya bukanlah seorang yg penyabar utk benda2 mcm ni. tapi tu la. kadang2...benda2 kecik juer mampu mengundang maki. hehehe!

dan selalunya kalu payah sgt nak tembus...akak kensel jer terus.

sonang!
abih cito!
pueh ati den!

pasni jgn bising2 komplen asal org tak datang komen. no hard feelings ok? just my 2 cents!

:-)

aaa...tapi kalu yg ni...

tadahal!

akak mampu menaip dgn laju skali tanpa memandang kibod sedikit pun. hikhik!

72 comments:

Teacher said...

Den tak kiro.. kito kono jumpo jugak.. minum2 kek kopibin.... errr the entry is hilarious.. dah tengok the Proposal lum? lagi hilarious babe.. go go go tijah go!

Teacher said...

Who says teacher tak baca blog tijah lagi! Ni jadi orang ketama.. apa cerrrr hahahahaha Aku sudah gila kuasa.. dah mak nak pi tengok blog kelas writing mak jap nokkk siyaleta

paRi-paRi sYurGa said...

hmmm... tau takper kak.
nyusahkan jer. mintak benda merepek2. sy mesra pengguna. jd sy tak letak benda alah tu.
hehehe.

Ungku Nor said...

ekau ni tak takut kono santau ko Jah?
hahahaha ;p

xiiinam said...

Akak kalau ruang komen banyak sangat karenah birokrasi.......
kirim salam sajalah....




Tak kuasa nak menyusahkan diri tulis komen....

xiiinam said...

....malaskan nak layan blog tak mesra pengunjung macam tu...kan Jah!!!


jangan maraaaaahhhh...

::narita:: said...

ehehe..
tringat k.wina yg dpat word verification kat blog miza tuh hik hik..

ayinn said...

wakakkaa,.. btol2,..
mls la buat mende cenggini,..
tambah2 kalu line tenet cam mangang,..
mmg kompem kalu xjadik tekan pangkah trus,..
ekeke,..
mls nk nunggu lame,..

peej said...

betul betul..baru ingat nak buat entry mcm ni..
paling menyampah..blog dah pakai comment moderation.pun nak ada word verification..apa jadah..kalau spam masuk..reject je la kan.n yes..serious menyusahkan kan..

Kujie said...

terganggu juga dgn word2 tu...

rasa mcm nk komen yg blog hebat2..kena scan kena check bagai...


tapi nk komen, nnt kecik hati..susah blogger yg hati kecik ni...

uji6june said...

akak tadi soh anak akak buang menatang word verification tu
kalo ada ..
maklumlah, akak ni blom celik
blogspot lagi neh ..
baru nak mesra-mesra

iyolah, raso menyusahkan yo
kalo menatang tu ado ...

Tijah said...

tic
yo la. nanti den koling2 la kau. proposal? lon tengok laie. cadang hari rabu ni...half price. hahah. wey apa da ketama? hahahahaa...


pari2
saya juer mesra pengguna. agak2 ada spam tu delete jer kan?


kd
hahhaaa. sesekali bagi org sentap apo salah eh kak. ni misti kau ado buek ni...kang den nak cek blk.


cklah
gimme 5 kak! kalu yg senang2 tu bleh la lagi. kalu tak...slamat jln romeo je la kannn? hahahah


narita
a'ah. akak ingat lagi tu. klakar ek??? hahahaa


ayinn
haaa. kalu line slow lagi la menyakitkan hati. silap komen tu ilang teros kan?


peeja
haa...ko nak buat n3 lagi sekali pun takpe nox. mak sokong jer. kasi sentap lebih2 sket kan? hahahaha...


k.jie
lain la femes cam blog che det ker kan kak? sebe salah kekadang. x komen kang kecik ati. heheh


uji
sey dah tengok. mmg xdo natang tu...rajin la sey drop komen laie lopeh ni. hehehe...

~Kak AZZ~ said...

kakakakakaka....akak setuju mek amek dongan entri ekau ni Jah...lagi satu kalau blog yg set private tu...takdo maso la akak nak jongah bloh tu...walaupun tuan punyo blog tu bespren kamcing gilo....hahakkk...

tapi kalau Tijah privatekan blog dio...nangeh guling2 la akak Jah uiii....ekekeke...

linn said...

btol2 word verification ni sgt menyusahkan.

tp...ehh..blog aku ada ke menda ni haaa? siap tak tau ni hahaha.

Shifu67 said...

sapa yg bubuh benda tu kat blog... maknanya dia tu tak mesra alam laaa... macam laa femess sgt blog dia sampai kena ada benda tu... kannn

tak de sapa nak hantar spam apa benda punnn

Tijah said...

kakazz
hehehe. kok org tak jomput nak buek cano kak. soba yo lah. sey takdo nak prebet blog do. lagi pun bukan org kona sey. gamba pun ado bapo kopeng yo. heheheh


linn
aku rasa cam ada tapi x susah sgt. heheh. cer ko check...


shifu
bila org x mesra, kita pun malas la nak mesra blk kannnn?? heheheh

ymn said...

pikir positif.. utk keselamatan negara.
sbb tu letak pemgimbas suhu..
takut nnti ada virus yg x undang..
misalnya .. yg jual viagra on9 ..ahaks

Tijah said...

ymn
tapi masaklahnyer...still leh tembus gak. cam no point jer. umpama mencurah air kedaun keladi. wahhh gittew!

~Kak AZZ~ said...

kakakakakkaka.....tak jomput pun takpo la Jah...nampak na bona kito yg tohegeh2 nak masok blog cmtu kan....padahal kito bukan nk buek onar pun....cumo nak cari ilmu pree yo....ekekekeke....

rashiD said...

a'ah kak, leceh mende2 alah tu..

ni mcm nak signal2 suh bang kalos kasi cem adik baru yo, keh keh keh..

lupekanje said...

setujuk..acik dari awal dah menentang birokrasi nih. Tapi acik usaha gakla memerati sedaya upaya akan word yg di suh verify tu di blog2 yg ado menate nih..layan je..
idak le sampai tahap bunuh diri biler sik salah je..
bak katakau tu jah...maleh la akuu..sik salah jerkkk..
acik tk bani nk main tegur2 owang2 yg ada mendalah ni...seingat acik..ader 2 owang kot yg acik lopeh cakap..
sowang ikut, sowang lagi tak hengat...tak kot...tak pasan tuh. dan depa tak tau mana nak setkan menate nih.. kasik ingat laaa beb..
Permudahkan...jangan lah kamu menyusahkan...

afiq said...

benci aku menate nih

~salwaredzuan~ said...

mmg nyusahkan..rase nk sepak aje huruf2 tu biar berterabur...

kakpah said...

kahkahkah.. ekau period ko jah.

Lifesaver said...

kak tijah marah beno...hehehe..

mmg menyusahkan...aku rasa pon xpayah...kalo jd mcm tu..nak comment pon rasa malas jo...

Hezesuze said...

ye btullllllllllllllll!
agreee sgt2 ngan pendapat tijah ni.....huhuhuhu

pekejadahnye kan smbil nek juling mata about word verification ni...

iina said...

itu kalau fikir sudah menaip mmglah.. tapi kalau fikir sudut spam mmg ada.. sebab den penah kena tak active verification nie mmg ada spam2 yg dtg masuk dan letakkan link.. bila klik jek terus kena virus.. ai jahh.. kalau org komputer xkan xtau mende nie..

eddie dewanaga said...

gua tgk jugak Jah... kalau kena verify word yg mengarut... gua cabut, malas, cancel hajat nak komen.

||alis|| said...

waa... nih bukan tanda2 bulan puasa nak dekat nih..

nih tanda bulan..err... bulan...errr...


takde ape laa.. ngeh ngeh ngeh...

adibah said...

Jah,

memula.. emosi.. kendian.. tembus.. kendian sperm... mmm.. pada firasat aku... ko time ni "tengah cuti semayang" ye Jah?

*simpan bebola kristal

cik syahira said...

assalamualaikum tijah.

ye ye..
sy suka bersuara disini sbb tak ada word verification yg boleh memotong stim ketika nk tinggal2 jejak..

* no hard feelings jugak.

KaSiH said...

sukurrrrr...alhamdulillah aku tak termasuk dlm senarai org yg ko maki kak..sbb aku pun nyampah dgn benda cenggitu...sperm tu apa??

jasrina rahim said...

aku tak kisah. layan aje walaupun hati menyumpah.

eh, tadi bukan aku kata tak kisah ke? ahahahaha.. tak konsisten punya budak.

Cik Puan kasih said...

btol la tu tijah, pagi2 dah bagi bakor darah kan...aku pun memang nyampah btol tiap kali jadi camtu.

Signorina Syima said...

aku pun suka taip "sperm" kak.... hahahaha

Tijah said...

kakazz
takpo la kak. kok org tak sudi kito pun tak hingin kan? melampoh laie blog yg best2. hehehe


rashid
ko mmg cekap la dik. dah pandai baca hati skrg kan? ni misti blajar dr anne yg snap gamba ko tuari. heheh


acik
sey sokong ayat yg last tu cik. bondo yg sonang tu xyah la dikomplikated kan lagi kan?


afiq
haa..ko ada dulu nih kannn? hahaha


salwa
kalu yg jarang2 tu cam oke lagi kan? yg lekat2 tu mmg mengundang maki...


kakpah
a'ah kak. pandaiiii dio toko. hahhaa


lifesaver
tu yg aku buat luahan rasa hati tu. kang x komen...ada lak yg kecik ati kan?


heze
drp juling mata baik takyah komen teros kan??? hahaha


iina
ai bukan org kompiter kak. heheheh. tapi tengok cam xde efek sgt pun...hahaha (nak melawan lagi tu...)

Mak Ton said...

yolah kak...
kek seh nye blog ado menda alah tu..
camno seh nk ilangkan eh ek??

Tijah said...

eddie
pangkah jer terus kan? hahaha


alis
aku tau ko nak ckp apa. hahahaa. a'ah. mmg bulan tgh mengambang pun nihh...


dib
kau mmg pandaiii. hahaha. pms campo lapar mmg centu la efek dia...


syahira
aku kalu bleh...tanak susahkan org. dan tak suka jugak org susahkan aku. heheheh


kasih
nasib baikkk. hehhee. sperm? aaa...mari kita ym. aku sexplain...


jasrina
hehehe. ko mmg tak tetap iman tau. mentang2 ada misile. betul ke aku eja?


puan kasih
betol! betol!betol! terus rasa x ikhlas nak komen disebbkan benda tu kan?


syima
tawuuuuu! hehhehe. tutup mata pun bleh kannn???


makton
kena pegi setting. ada option utk disable word verification kat situ. pastu save mcm biasa. haaaa..cer try tengok.

faiz said...

jah, i mmg tensen betul bila dpt word yg melekat2 cam tue.. ikhlas ke idak nak suruh org verify nieh..hehe...mmg cam gampang...hahaha...

ashley said...

Bulan nak ngambang, ko nak bertuko ghupa dah?

takut aku Jah..

harap harap kat blog aku tak derrr words verification tu..

kalau tidak, aku yang kerdil dan tidak bermaya ini akan jadi cam debu di mata mu..
kui kui kui..

jangan ada yang merajuk rajuk pulak kannnnn...

ztzett said...

hmm? n3 ni keluar hanya selepas beberapa hari aku berblog...ko perli aku kah???? aku dah permudahkan apa.... aa ni malas ni...

tentangseseorang said...

alah...
blog aku mujarab je verification tuh. tapi dak pakai word la. masa aku tak letak dulu sehari dekat 50 spam sajork. penat ah nak delete sesatu. letak mende alah tuh... bahagia idoppppp.

moderate komen?

tak best sebab ketulinan komen boleh diragui. nanti org tau kita approve komen2 yang best jer. ahahahaha

Penari.Gendut said...

Hahaha kak jahhh, mmg dah lama aku nak buat topic ni, sebab bengang selalunya tak betul! Ye ah, mana nak nampak! benci ok!!

tasikmerah said...

aku kan jah. kalau word verification tu tulis sperm aku taip berudu!

hahahaha....

:p

Aspalela said...

Yer....
saya pon selalu mcm tu....
asek kena tendang terajang je bila slh taip..

benci tauuuuuu!!!

tp kita jgn slhkan Tn Rumah la..kesian, tn rumah tak tau ape. Kita salahkan JAGA dia udahle.....

hehehhehehehhe

Hidemichi said...

malam td x dapat ker???

ai said...

SPERM???!!! i likeeeeeeeee :P

Blog aku takde minatang ni kan Tijah kannnnnnnnnn?????

Mint said...

jangan kau buek mcm tu cukuplah tijah oiii...tak kose nak layan bondo mcm tu yelah sejak mato dah rabun ni almaklumlah dah usia wargo omeh ni. jgn lak kau private blog kau yo tijah...den pepagi tak laeii baco paper..baco blog kau joo...

kucingorengemok said...

betul, betul... dan apa pula kata YB tentang org² yg takde salam, takde kata hello tetiba nyinggah tulis komen menyental hati? :| (minta pendapatan, hehe)

rizz said...

sperm?! wakakkakaka

Cikpid said...

yolaa...ese pon maleh gak kalau kene tulis2 ni..seb baik ese x letak word2 verification nih..nyusah

Masy said...

mak aihhh kelucahan betoi laa blogspot ni wakakakakakaka

~salwaredzuan~ said...

tapi kadang2 nk tergelak laa tgk wording yg dia bg.. SPERM tu salah satu contonhnya.. dulu ieden penah dapat FUCKIN..hahah ape kejadahnye tu laaaaaaa

Tijah said...

faiz
hahahaa. tau takpe. tatau nak taip v ke w kan???


ashley
bila sanggul tercocok kepala mmg mcm tu la simptom dia kak. hahaha. rasa nya blog ko xde kot kak. kang i check yer? cam cikgu lak. hehhehhe


zt
ko di kecualikan sbb umpama buah cempedak diluar pagar kan? wakakakaaa....alaaa...jgn la majuk2 lak. alolololo...


ady
konyer wv kira ok la jugak. memahirkan akunyer math gittew. hahhaaa. caner nak buat tu ek? aku pun x sket moderate komen. malas nak approve 1-1 nanti


alia
haa...ko buat jer lagi sekali nok. bikin sentap lebih2 skett kali nih. hehehe


tm
ko memanggggg!!! konfem tak leh tembus tuu...erk! apa aku ckp nih...


aspa
kena 2-3 kali kena tendang mmg saket ati kann? hehhe


hide
a'ah. tak dapat komen blog org. hahhaah


ai
aku rasa xde kot. ala...ko check ler kat setting ko nok. ko sker sperm ek? meh calittt skett...


mint
tak baco paper dah ko? hehehee. nampak eh tepakso la sey buek n3 berita terkini tetiap pagi kok ceni. heheheh


kog
haa...tidak mengapa. delete saja komen ittew. habes cerita. tp jgn layan taw. kekadang benda2 cenggini makin dilayan makin menjadi. wat derk jer. hehhe. sekian tips dr yb blogger.


rizz
haaa...blogger yg buat tu taw. mak tak berdoser...


cikpid
haa...elok la tu jgn letak. kekadang kita yg nak respon blk pun kena verify skali. uhhh! x sker taw...


masy
kannnn??? nakal betul dier. nak kena babab nihhh...


salwa
ha'ah. sukasuki dia je nak letak apa kan?? nak kena ISA tul blogger ni taw. hikhik...

Kizzy TF said...

adoi kak tijah... hahaha yg last verify word tu yg nda tahan tu!!

mmg pun kak tijah, kdg2 menyampah jugak nak buat menatang verifai² ni,tp memandangkan kwn² ramai yg sepot benda ni, layan je la.

nak tegur, kecik ati la pulok....

masviona said...

huhuhu....saya pernah kena hiksss ayat yg kita dh masuk dlm kamus mencarut lah tuh...hiksss mcm b*r*t lah....f*ck lah..mcm² lagi tapi dah lupa dah...huhuhu

atty's said...

wkakaka..kalo betui le ade yg panjang lagu tuh..mmg tak komen ar..say hihi byebye ..jew lew..

mamarempit said...

ado yo idea ekau buek N3 kan Jah....

suko bona...den tumpang ktawo yo....muahahahaa

tentangseseorang said...

kak,
blog aku tuh aku buat sendiri. kalau tanya blogspot camna nak buat. haruslah aku pun tatau ehehe

bungacahaya said...

Akak kek blog den pun ado ko bondo verify tu?

Tijah said...

kizzy
tu pasal kena tegur secara ketawa manja. kecik ati jugak...haa...tak tau ler. hehe


masviona
a'ah. penah gak kena tu. tapi kalu ayat mencarut tu...cam senang jer kita verify kan? hehhehee


atty
tak pun..sapa2 yg ada cbox tu. tinggal komen kat situ je r la kan? abes citer...


mama
kebetulan je nih. hangen bona lak kan...kok ado yg kocik ati naseb ah tu. hikhikhik...


ady
ye la ko tu teral. aku ni kalu harap nak buat blog sindri...3 taun pun tak siap2. hehehe


bungacahaya
takdo. den dah check. hahhaa. cam cikgu skolah la kan?

tentangseseorang said...

alah itu memang kerja aku kak...kalau kerja aku jadik mak andam haruslah aku tatau buat blog aku tuh. ehehehe.

owh aku dah tutup blog aku tu, nak invite ko kak aku takut ada org kecik ati sebab aku tak bgtau dia pulak blog private aku. jadiknya aku tulis kemudian aku baca sesorang aku je la.

JMR said...

SABOR2..IKOT JE ARAHAN TUH..HEHEH

captainlukman said...

yang tang last tuh adik tataw benda apa, terang sket**Matilahaku** ahhaha

p/s: lajuuuuuuuuuuu je kan org ittewww?? hahaha

Tijah said...

ady
sombongnyerrr. invite la aku...email aku ada tertera disittew. hehehe


jmr
tanakkkk! hahahahaa. degil nihhh...


luke
misti la lajuuuu. ada sbb kenapa ia lajuuuuu. wakakakaaa....

bibie_boodyn said...

osah la kak tijah...sensert 2....

dude said...

blog aku takde kan kak?

saje tanya soklan bofdoh./..

Tijah said...

bibie
mano ado. tu blogger punyo kojo. hahaha


dude
nanti aku check aa...

sheila said...

tersodak den

blog den ado ko verification bagai ni?
den manolah tau..den kalo balas komen org x ponah pulak kuar bondo alh tu..

Tijah said...

sheila
kok maso baleh tu takdo..makno eh takdo la tu kot. agak eh la...

antibiotic said...

haha...cm hanjeng sial...
tijah2....aku pn benci gak klu mcm ni,nk word verification ni... ade plak yg brtindih2,lgi klu nk download lagu...
cm lahanat je..hahaha

Tijah said...

antibiotic
kan?? aku kalu jmpa tu xde try2 lagi dah. pangkah terus. kosser aku nak layan kan?