Aug 5, 2009

sudah pulang...

hai! saya cem. saya baru discharged petang tadi. alhamdulillah. saya semakin sembuh tapi still on medical leave. dokter bagi mc suruh saya duduk rumah rehat sampai minggu depan baru balik skolah.

wah! seronoknya! buleh main game!

ok! mak saya nak cakap pulak! sebok jer dia tu!

oh ya! sedikit pesanan dari dr. liew. dia suruh sampaikan pada semua...
  • JAGA MAKAN & MINUM!
  • JAGA KEBERSIHAN!
  • JAUHI TEMPAT AWAM! (AVOID H1N1)
  • ELAKKAN KELUAR RUMAH KETIKA JERUBU!
____________________________

salam semua...

pada yg mendoakan dan jugak yg berhajat nak datang...

thanks! terima kasih! gracias!

tapi mintak maaf la byk2. tak sempat nak respond. akak pun takde bagitau sapa2 tempat persembunyian kitorang kecuali pada immediate family saja. pihak hospital pun tak berapa galakkan dan kalu bleh nak reduce visitor tetengah musim H1N1 nih.

sbn tengah hot skrg nih! sangat takut ok!

cem admitted di chinese maternity hospital sbn. among the oldestttttttttt private hospital in m'sia.

mlm tu lepas tengok dia dah lembik, badan pun makin panas...terus kitorang drift ke hospital. jgn memain skrg. korang kalu badan rasa lain macam tu jgn la tunggu lama2. cepat2 la pegi hospital esp budak2. sangat denjeres!

columbia asia...ward PENUH...

sbn specialist (kpj)...PENUH jugak...

GH? akak tak harap langsung nak pegi GH time2 emergency mcm ni. penah ada kenangan pahit disitu (biarlah rahsia...)

call nilai cancer (fully converted into medical centre last yr), ada 2 je ward yg tinggal. tu pun nasib2 kalu ada org datang seblm akak mmg melepas la jawabnya. lagi pun jauh susah nak ulang-alik.

so...last resort adalah chinese maternity. hospital bersalin yg dah diconvert ke private medical centre few yrs back.

bapak lama hospital ni. dah 75 taun umo dia. spooky jgn cakap la. bak kata akak ipar akak yg bermolot durjana mcm adik2 ipar dia jugak (especially cija. akak baik sket...)

"ngah! den tengok spita ni mcm tompek gugor'an anak yo!"

blehh??? molot takde insurans kannnn??? hahaha!

tapi memang pun. masa akak sampai tu dah dekat kul 10 mlm. giler sunyi. rasa mcm masuk perkampungan bunian pun ada. mula2 akak ingat nak je menonggeng dulu kat situ. nak tengok pak guard & nurse tu...kaki diorang cecah tanah ke tak. tapi tak jadi la. cam kuang hajar plak kan?

last2 redho je la. nak balik rumah lagi risau. takut tetengah mlm buatnya temperature naik melampau lagi naya...

sepraizingli...not too bad. at all...

nurse baik, dokter mesra, makan pun sodap. pendek kata semua ok lah.
kat mana lagi bleh jumpa lauk ayam masak lomak cili api podeh, gulai lomak labu & sayur pucuk manis yg sodap selain dari hospital ni?

semasa lembik...
dah ok sket. sedang membaca "ayam jantan yang sombong"

skrg tinggal nak monitor tahek saja. cirit birit dah takde. demam all gone. kalau esok lusa tahek adalah normal...maka no further check up lah!
sehatkah tahek anda? cuba check...

p/s : kepada rashid sibir (sekiranya anda terbaca). saya dah jumpa lokasi sesuai untuk episod keliwon akan datang yg bertajuk "picagari terbang"

70 comments:

CiK AiDa said...

alhamdullillah cem dah dischge..jaga diri elok2 eh...get well sooooooonn!!

Ms.Lilies said...

maternity pun maternity la nok...janji si cem sihat semula...

errr....ko sejak 2 menjak ni suka na berkecimpung ngan pengarah2 yek...ekekekek

yuyee cap limau said...

alhamdulillah//cem dah ok skrg..berkat doa acik yuyee..haha..apola

dcrysz said...

alhamdulillah....sihat dah awak yer.....

♥.misz luna.™ said...

huhu...
moga cem trus sehat...
jgn saket2 dh..

nnt mama kamu ni wisau..

cian beliau

TweetyPeak said...

Alhamdulillah.. nak pulak nisfu syaaban neh.. syukur sihat. Tijah.. jaga kesihatan gak tawww... syukur..

peej said...

takutnya dok hospital..nasib x pernah kena apa2 yg sampai warded..
wah..esok nak try buat carta tahek la mcm ni..haha

~salwaredzuan~ said...

SAYA MHU TAU APAKAH KISAH DISEBALIK PICAGARI TERBANG? JENGJENGJENGGGGGG

Hezesuze said...

tu arr tijah oiiii...jgn pndang dr luaran jo...ekekeke

yg penting cem da kembali sihat...so ang kene phatikan betul2 tu...

'picagari terbang' xbleh blah..wakaka

linn said...

sok nak ke toilet kena laa aku bwk penimbang sb nak menimbang tahek yg keluar. hishhhh...

~Kak AZZ~ said...

alhamdulillah....sihat dah cem tu....pasni jgn la makan sebarangan lagi....makan buah berangan takpo hehe....

ayooo ehh lak aihh.....tahek pun ado sihat ngan tak sihat koo....kalau badan dh xsihat, konpem tahek ikot tak sihat kan Jah kan.....hehe

LiLa said...

Cem...maternity pun maternitylah kan.Asal sihat...Tijah, carta t**** pun sempat snap lagi tu :D

Tijah, ekau jaga si Cem tu baik2 tau! Banyak sangat penyakit sekarang ni...

Marina Monroe said...

Alhamdulillah, anak dah sihat. Tak sempat sikat rambut si cem tuh yea! seronok keluar hospital.

faiz said...

jah - 1stly, alhamdullilah cem dah sihat..2ndly, jgn underestimate spital lama jah...org2 lama lg la ko jgn underestimate tauuuu... huhu...

Wanita Itu said...

wah... cem dah sihat.. Alhamdulillah..

wah kakak, tgkp gambor block b tu pun dah seriau heee...

mmg agak kena mintak komisen la kat rashid sibir kal filem picagari terbang tu berjaya sebab introduce tmpt tu kat dio hee...

ashley said...

bagus la info tang hal ehwal Mutawasittah tu..
ha ha ha

Kujie said...

baguslah...syukur alhamdulillah...

anak kak jie pun demam ....cikgu yg suruh balik..

tu yg kurengggggggg sikit aktiviti alam maya.

klasik giler hsptal tu...

afiq said...

errrrr....ai xtau pon...chinese maternity nih untuk orang skit..hengat...khas untuk preggie2 matter jer....ehh siyes la aku xtau!

kakpah said...

ekau dah berapo lamo tak mandi cem haha.. alhamdulillah dah sombuh. kok dokek buleh yo uwan datang molawat. take care. jangan lupo doro omak kau suruh masak seksodap

ymn said...

ooo .. kena chek tahek ni cam nie ...

♥cybermummy♥ said...

Alhamdulilah , sihat dah chem .
Semoga bertambah sihat dan boleh cepat balik sekolah .

My Spirit Finger said...

alhamdulillah dah kuar dak cem ni...

Tijah,

errrrr.....boleh rekemenkan the best dr tahik di mesia. aku rasa tahik aku sakit la, kang kena admitted plak tahek aku..akakakakakaka

ai said...

mana-mana pon boleh la..sib bek dpt tompek. amboiii lauk! tu kompom mak dia yg bedal! camtu, aku pon nk duk kt wad selalu..ngehhhhhhh

aku ni dh 2 hari mc. domam jorubu!

Lifesaver said...

kak tijah..

saya harap rashid sibir baca..x rashid sibir..ahmad idham..leh wat jgn pndg sipi2 plus picagari...

hahahaa

kakngah said...

syukur.... kocut dh muko ank bjg kau jah...
msk sptl beganak.... tetibo jangkit kek omak eh... hiks!

kucingorengemok said...

baca blog tijah pun educational ok... aku nak save lah info pasal tahek tu :)

kak wos said...

syukorla sumer dah selamat..
skarang nih mmng menakotkan la..
nak baca paper pon dah takot..
hari2 ada budak meninggal sbb virus dorjana tuh..
jgn bawak cem berpoya2 di tempat awam yer jah..

Mint said...

syukur Alhamdullilah....

||alis|| said...

alalala arif bila sakit rambut sume naikkkkk, kekeke.. *mulut jahat btol bakal menantu ko nih kan kak, kan... ehhehee...

masakan sodap, ku rasa org sehat pon tumpang sekaki dua, kan? kan? kekeke...

picagari terbang?? ok, gua jamakkan gelak sampai mlm jemahat nih (mlm keliwon), ok x?

tasikmerah said...

mak ai... sedapnya masakan spital jah. bulih tidor sana tetiap malam. he he.

moga cem cepat sembuh ye... :)



.

AdiHana said...

utk cem: selamat sembuh ye dik.. (^_^)

utk mak cem: pasal tahek yg sihat ittew...yg lain2 tu buleh la kot nk cek, tapi bab how much do they weight tu......

Che La said...

1st, alhamdulillah, dah keluar... berkat doa maknya dan semua orang..
2nd, berapa hari tak senak perut.. ari ni senak balik baca blog tijah ni..
kelakar2..

p/s rasa pernah nampak hospital ni..

Che La said...
This comment has been removed by the author.
Che La said...
This comment has been removed by the author.
Che La said...

1st, alhamdulillah, dah keluar... berkat doa maknya dan semua orang..
2nd, berapa hari tak senak perut.. ari ni senak balik baca blog tijah ni..
kelakar2..

p/s rasa pernah nampak hospital ni..

Che La said...
This comment has been removed by the author.
Che La said...

1st, alhamdulillah, dah keluar... berkat doa maknya dan semua orang..
2nd, berapa hari tak senak perut.. ari ni senak balik baca blog tijah ni..
kelakar2..

p/s rasa pernah nampak hospital ni..

Che La said...
This comment has been removed by the author.
Hidemichi said...

"Feces are a barometer of your health and beauty."

Aku nk cadangkan pertandingan Beauty Pagent tgk sekali ruper tahek miss-miss tu mcm mana?! Bleh???

jasrina rahim said...

biasanya org sakit tak makan sgt. tp portion makanan adalah byk. jadi sapekah yg tukang abes kan?

mama iqa said...

kak..picagari terbang tu kejadian btl2 ke tipu2 je? muhahahaha..

rizz said...

yea cem da blik.syukur hehe..comei cem ni kakk!:) nti nk amik gmbo same lah hehehhee

Desert Rose said...

Memang la makanan tu sedap, ko bleh compom sebab ko yg makan kan , bukan patient itu, sian, ke mg spital tu gila bes buat jamuan utk penjaga skali???? Aku pun nak gak la.

Apakah jadah aku kena timbang2 najes aku plak wei, pakai apa, penimbang tepung ke????

xiiinam said...

Adeh....adeh....deh...deh...




....itu je komen akak untuk 'plot cerita', kronologi dan teknik plot n3 kau yang....err...ya ampun...kelakar sewel gila...

Majalah gila-gila pun dah lama tak mampu buat akak gelak tau.....

~M i z a ~ said...

yeay! cam dh sihat...
p/s: informative sungguh post akak kali ni yo..

mugiwara said...

alhamdulillah...
dh kuar spital pun...

oke. kena carik penimbang tahek skrg!

s@yangh@sni said...

cem kena jaga diri bebaik..
huh cik tijah, lauk cenggitu hari2 aku pun ndak masuk hospital..

::narita:: said...

urmmm..
alhamdulillah..
da sehat pon cem..

tentangseseorang said...

kalau azib tu dia excited nak pergi spital. dia buat spital tu mcm hotel je.

tentangseseorang said...

kalau azib tu dia excited nak pergi spital. dia buat spital tu mcm hotel je.

Tijah said...

aida
time kasih yer....


lilies
aku tu saja nak join para selebrity. wakakaka


yuyee
yer. mekasih acik yuyee. bukan akak kannnn??? :P


dcrysz
yer. alhamdulillah...acik pun take care ok.


huda
nanti mama dok lama2 kat spital gumuk mkn manyak. heheh


tweety
yer. alhamdulillah. mudah2an takde apa2 lagi...


peeja
hahaha. buat ler nok. ko asik mudi jer sejak domenjak nih. misti samting wrong with tahek tu. hikhik


salwa
picagari terbang utk next episod. minggu depan plak picagari berdarah. tungguuu taww...


heze
tu ah. mkn luar punyer pasal la nih. xleh jadi. kena masak sindri jugak pasnih


linn
haaa...bawak penimbang buat kek tu. accurate sket. hahaha


kak azz
mkn nasi lomak kat ampangan la tu. santan basi kot...iyo. tahek melambangkan kesihatan anda. heehe


lila
hahaha. carta tahek tu gugel sajork. snap2 kat spital kang takut misi marah. huhu


aunty
aunty dah sihat? harap2 mcm tu la jugak. skrg ni byk betul penyakit...aunty take care jugak tau!

Tijah said...

faiz
yo la...jgn underestimate org lamo kan? byk pengalaman eh tu. heheheh


wanita itu
mcm asrama skolah zaman british je kan? sgt spooky disitu...


ashley
tu sajo pilih gamba katun tu kak. gamba sebenar pun ada gak...tapi takut kang tak lalu lak makan. hehehe


kjie
kena jaga2 skrg ni kak. skrg ni nak pegi kenduri kendara pun bahaya...


afiq
iyer nok. nak sunat pun buleh kat situ. tapi mak tak sure la facilities dia up to date ke tak. ntah2 pakai batang pisang nok.


kakpah
hahhaa. nasib baik dio tak mintak pulut kuning feveret eh tu. den mano ghoti buek kak.


ymn
haa...sila check dulu seblm flush lepas ni ok. hehe


cybermummy
alhamdulillah. minggu dpn bleh skolah. tadi baru beli mask.


dzaza
ko keluarkan la bbrp sample dulu. seal dlm plastik. hoohhh! giler ko...konfem tahek ko saket nih. hahaha


ai
mmg aku ler yg bedal. sodap nyah. tapi nasik eh sikit la plak. wakakakak


lifesaver
haaaa...aku tgk pun spital ni mmg ada potensi menjadi lokasi. ok per kan? bleh gak spital ni makan komisen on side income


kakngah
oohhh! kok centu alhamdulillah. aminnnn. hehehe. ko ado antar ym ko? yg mano satu ni??

julietchun said...

kalo jadi rasid sibir shooting situ harap dia ambik ko belakon jadi picagari terbang,kakakkakaka.

Tijah said...

kog
hehehe. bukankah makan & tahek adalah saling kait mengait.


wos
isk! janggal plak aku nak panggey ko wos nih. hkhik. betul la...niari budak meninggal lepas pegi kenduri. bahaya wo. kenuri pun takut nak pegi...


mint
alhamdulillah. tengs...


alis
a'ah...dia aritu masuk jarum tak nanges langsung. tapi masa bukak bandage tu melalak pasal plaster tu tarik bulu roma dia kuat giler. hahaha


tm
tak tido pun takpe. hari2 bleh pegi makan kat kantin sana. makan kat spital haruslah kebersihan terjaga kan? hahahah


adihana
hhahhaa. agak2 jer la kot. cer timbang pakai sukat tepung tu...


che la
haa...ni spital kat jln lama nak ke KL tu. kat temiang...atas bukit.


hide
hahaha. konfem tahek tu tak lawa mcm muka tuannya.


jasrina
ahhh! spital tu tau. org saket tu ada tukang jaga dia. tu yg bg lebih tu. hehheh


mamaiqa
tipooo jer. baru nak pikir mcm mana jln ceritanya nih. hehehe


rizz
bulehhh!! anak mak mmg suker jer berpiccas nih.


dr
haaa...sok2 kalu ada sapa2 sakit ko cepat2 rekemen diorang dtg spital nih. ko leh dtg lawat tem lunch. gerenti puas hati. hehehehe

Tijah said...

cklah
jgn kak. jenuh tahan napsu nak berblog kat spital tuuuu. . wifi lak takdok...wakakakaa. keji kan?


miza
tang mana? tahek kah? hahaha


mugi
hahaha. cer cari dlm kabinet. mintak ijin tuan punya dulu taw.


yus
lauk ward dia sama ngan lauk kantin. pasni leh pegi lunch selalu kat sana...


narita
yer. alhamdulillah. jgn sampai dier kuwos cam acik narita dah. hikhik


ady
misti azib makan selera kan? ayam masak lomak cili api tu. silap2 dio mintak tolo mato kobau sekali. heheheh


juliet
konfem gagal. sbb aku tak seringan picagari ittew. hahah

NenekPenne said...

rasonya orang tak sakit yang makan makanan tu.....

shuzana said...

alhamdulillah..sihat dah..tp tgk bgunan tu..mmg scary giler..

cendawanintim said...

get well soon cem..

bungacahaya said...

Lambek jongah sini...donga cakap dokto.cem duk ontok2 kek umah main game.

Tijah said...

nenek
iyo tekau. osah sodap eh selero makan laok spita tu. heheh


shu
sekali tengok cam penjara pun ada. hehehe


cend
mekasih acik cend. ko ok? take arr...


bungacahaya
osah girang hati eh tu dapek main game. omak pun maleh nak bising2 sbb sakit kan? kasi can laa...hehe

~M i z a ~ said...

yelah.,msti lah tntg tahik.. xpernah lgik la saya baca blog smbil tekun mengira point..hahaha!

cik syahira said...

assalamualaikum tijah.

syukur.
dah discharge ye.

psst.
thanks tijah coz letak pic kesihatan tahek tu.
uii..
cecepat enlarge lah nk check sihat ke tak.

*blushed.

Ayda said...

Alhamdullillah.... sihat dah cem. Lawa Cem ni macam mak dia..

Tijah said...

miza
hahaha. brp point ko dapat?


syahira
waalaikumsalam. hehehe. dah kira pointnya? sihat ke tak tu?


ayda
aishhh! harus mak blushing 48 jam nih. hikhik

orensangkuit said...

citer keliwon dah tadek dah kak
ade citer baru
seram wooo
hantu dia mcm real

Tijah said...

oren
ye ke? alaa...mak baru nak bikin skrip. heheh

lulujunior said...

kak, semoga cem cepat2 recover ok!
eleh, lauk tu akak yg mkn kan? kan?? cem mesti tak mkn labu kan?

Tijah said...

lulu
pandaiiiii...cem mmg tak pandai makan laok2 kampung ni...hehehe

dude said...

rasa cam nk p spita tu n wat2 sakit sebab nk makan menu lazat iteww..

oi kak, cem tongah sakit sompek yo ko kutuk2 orang (pengarah kegemaran k.tijah)..hahaha

Tijah said...

dude
itu hosp private..ko mintak jer di admitkan...misti dia bagi punya. hahhaha