Oct 5, 2009

dulu dan skrg...

dulu kan...
masa baru2 kawen...
bila merajuk akak salu cakap...

"biar la ai mati kalu cenggini!"

dan somi akan cepat2 memujuk dan membelai sambil berkata...

"jangan la cakap cenggitu yangg!!! sedih abg..."

haaaa!
cam best je kan?
walaupun marah...
hati tetap berbunga riang.

tapi skrg...

"biar la ai mati kalu cenggini!"

dan somi akan terus bersuara keras sambil mata tetaplah kusyuk tengok asenel lawan mencester...

"dah ready ke nak mati? subuh pun kekadang tebabas..."

huwaaaaaaaa!!!
caner nih?
akak dah takleh guna tektik ni la skarang.
kena tukar lain.
ada sebarang cadangan???

apa2 pun...semoga kita tetap leving-ic-ader cam sazah mo aji usop sampai ke tuo.

akan tetapiiii...

totaplah kono tolong basuh pinggan jugak sekali sekalo tu yo?

52 comments:

Yunus Badawi said...

Hidup Carlos!!!!

Yunus Badawi said...

Eh aku firstlah hari ni. Walaupun ko tak singgah rumah aku semalam dan tadi aku tetap nak pergi rumah ko demi ayam rosmeri wakakaka

Tijah said...

yb
wakakaaka. putus sedara la cenggini bang...

Ms.Lilies said...

ko kena tuko tektik nok...
tektik apa aku xyah kabo la kan...u r the master muehehehe

nurul@cokolat said...

lenkali ko anser la cenggini : ala bang, terbabas subuh tu pon selalunya abang gak punya pasal!!!! nak kena mandi compulsary subuh2 sapie tu adalah sejok abang...

cookie devine said...

alahaiii laki bini.bila tiba giliran ku nih...

Yunus Badawi said...

jgnlah putus sedara. Ingat kazen ko dpt sedara emak adam semalam. Patut makin rapatlah kita hehehe

La Diva said...

kak jah, tudung yg mami sazah pakai tu kan, laki aku tanya apa nama dia? and woman wears kopiah too? hahhaha penat mak nak sexplain..!

buyuiazliana said...

naseb x ckp.."ha nk mati..bila..bleh abg cr ganti yg lain.." lagi naya kak...

~Kak AZZ~ said...

hahaha...kalau cenggini buleh la akak join carlos tengok mencester lwn asenal....Ekau tak kisah kan Jah kan...kan...hehehe....

*fuhh....seksi ehh la pak usop tu.....hekk...

hana said...

huh?? betul ke Jah? aku dah nak kawen ni....
Patutla kawan2 aku pesan,

"skrg ni la ko kene buat ngengada na.., pas kawen ko takleh ngengada dah.."

betul ke Jah??

Che La said...

"biar la ai mati dulu" tu tak sesuai dah jah, macam cite melayu purba je...

patut nya ... "kalaulah u mati dulu..." tu baru ade kesan...

Nizam.Ariff said...

Cuba taktik ugutan + sembur Ridsect kat lubang hidung ko...

Aku belum nampak orang cuba tapi aku rasa menjadi kut...?

Tijah said...

lilies
adakah tektik itu...sama seperti tektik yg ko sedang guna skrg? wakakak...


cok
hahahaa. ko sama la cam budak mimi tu kan? kau biasa "mandi" kol brapa nok?


cookie
takpe. taunn depan misti ada tu...mari kita sama2 doa...


yb
hehhe. sebenarnye sedara gak tu. sedara seislam. semlm sepanjang2 jln masih ada org jual lemang ek...


leen
aaa..aku panggey serkop kepala jer. anak tudung tu. tgh imejin wawa pakai ni...misti somel kan??


buyuiazliana
kalu dier ckp cenggitu...terus mak cakap. kensel la nak mati...bleh??


kak azz
den x kisahh kak. den mmg x minat pun tengok cito bola nih...


hana
yer. dinasihatkan begitu la dik. ko nak kikis ker..nak ngengada ker. buat la skrg. hahahah


che la
wooo...a'ahkannn? bagus bebenar cadangan ko tuhhh....


nizam
tanak ah aku. kalu dier kata "apa tunggu lagi...tekan la spray tu" amacam?

adibah said...

totaplah kono tolong basuh pinggan jugak sekali sekalo tu yo? <-- pesanan khidmat masyarakat untuk carlos ni ye... hehe

Cakap Kosong said...

cakap tak lomentik tak po nok...janji duit yg diulur kat kita tu berkepok2 sudeyy...

lupekanje said...

ko amek gambo sazah ni dgn ijin tk tijah??
kang di kato ehh.."botuah punyo anak... gamba punggung den yg di lotak eh kat blog dio!!!"

nurul@cokolat said...

eh.. aku rasa sazah mo aji usop kalo tawu ko membuat onar di belakang mereka dengan mencurik tangkap gambar itu.. masak ko jah!

Tijah said...

dib
pesanan utk semua ygg begelar somi diluar sana sekali nih. hehehe


ck
janji masyuk yo tak? terlebih lomentik pun bahaya juer...cam biasa prektis kat luar jer kannn?


acik
tak. dio tak tau ni do. kok tau mmg masak den cik. heheheh


cok
takpe...kalu sazah tau jugak...aku tau la sapa yg buat onarnya. kalu tak KIT...misti CIJA. hahahaa.

~salwaredzuan~ said...

alamakkk ai tak tawen lagi neh kak tijah..ai malu2 neh kak tijah..nnt i tawen i tny kak tijah le

Hezesuze said...

ekekekeke....rasenye suma somi yg da kawin camgitu ler tijah....x bape care dah...

uwaaaaaaa jugak....hehe

joegrimjow said...

liverpool lawan chelsea....

mrMiEZ said...

alahai lomantika nye sazah ngan aji ucop... sazah tau ke, kak tijah upload gamba die. nanti sazah tau mesti die minta royalti sebab publish gamba die atau die ketuk pale kak tijah ngan senduk...hehehe.

Kan sazah dak suke kak tijah publish gamba die.

harap2 cem pun cam kak tijah, komen kelomatikan kak tijah ngan carlos mase tue dalam blog die. tapi bukan ngah basuh pinggan tapi tengah drift....hehehhe

Cik Puan Huda said...

ni amik gambo curi ke hape ni kak jah??

cube kak jah tarik muncong sepanjang yang buleh kat depan carlos hehehehe...

Yunus Badawi said...

Setakat nak mintak tolong basuh pinggan tu selalu aku tolong emak adam tu. Dari dulu lagi......

~0~ said...

abang da mula men kasar kak..hahaha..

Cahaya said...

gambar yg last tu mmg nampak romantik betul le kak..sweet muit gtu:-p

"pendatang izin" said...

kalau ko berani mati tijah ko ckp kt carlos cenggini..

"ceraikn i dan i antar i balik umah mak"

bkesan kot..

*ayu* said...

maukakkakaa... lawak lawak...

mamarempit said...

aah kan...cam no ek....skang ni kalo majok...kompem 3-4 ari tk betegor sape....tp lopeh 3-4 ari...kompem air dh naik kepalo...maso tu la den jual mahal....hiiiiiiii.....
(18SX)...muahahaa...

KV said...

wakakaka..tapi tabik ah ngan mokcik sazah!

Lifesaver said...

aku rasa akak perlu guna taktik.."malam ini abg tido luar" amacam kak?

HappyIrfa said...

saja je en carlos nak test akak tu

FIESYAH said...

he..he...biaselah dulu lain sekarang lain...dulu kentut pun wangi...

syah biase ckp mcm ni..
**x pe lah ayang redor, nak wat mcm ne dah nasib**...

he..he...baik lak aku ni...

shija said...

wakakakakkak.....kok aji usop tau pic eh masuk blog niek, dio ok yo. tp kok tau dek sazah niek,abih ko kono leter niek nok!aiyokkk,tak tawuuuuu...miahahahha

Tijah said...

salwa
buleh dikk. tanya byk2 pun takpe. akak kan kaunselerr...hehehe


heze
ko pun sama kena? hahahaa. kita seroppaaa.....


joe
laki mak pensokong mencester kooo...


miez
diorang tatau nih. kalu tau masak akak. harus tak diamponkan sampai raya taon depan nih...


huda
yer gamba curik la nok. sazah tak tau tu. skrg mana leh amek gmbr depan2 nanti dier syak....


yb
rajinnyer ko banggg. misti akak sayang kat ko nihhh...ko jgn nakal2 sudah bang...


~0~
tu la tu. adik pun nak kena men kasar jugak ni kan?


cahaya
ahahhh. gambar jer...conversation adalah "ni apo basuh pinggan beminyak2 laie nih" hahhaa


avit
kalu dier ceraikan aku...aku bunuh ko eh? wakakaka


ayu
itulah hakikatnyer dik...hehehe


mama
wakakakakaa. yg tu aku yakin...pasti berkesan.


kv
ngan aku tanak tabik nok?


lifesaver
xlehhh aa. niari mak "off day" hahahah


irfa
kannnn? sedih ai tawwww....


fiesyah
tu rives saiko namanye tu. biasa berkesan tak?

Tijah said...

cija
kok sazah tau...kau la punco eh kan? siap ko aku tak bagi jmpa cem setaon. hahahah

tasikmerah said...

jah, kita perlu menuntut dr aji usop ngan sazah ni jah. he he.


.

ai said...

lomantik tol apak ko ngan mak ko. samo cam arwah apak aku dulu. sampai ke tuo pon jgn iring2 cam panten berarak. harap2 kite pon cam dowang gak la ye Jah?? :P

::narita:: said...

ahahaha...
kesian akak...
abg carlos da xmau layan taktik majuk zaman muda2..

Cik Puan Za said...

ate...
itu le ghayenye tijah oiii...
achik pun seghupe tu le jugak..
hhhuuuuaaaa...

sasha* said...

haha kelakar la kak.tp elemen romantik tu ada la sikit.sy tak sabar nk melangkah ke alam rumah tangga :)

ZARA 札拉 said...

phewiit!

julietchun said...

org dulu kawin takde bercinta bagai, bleh kekal sampai ke akhir hayat, org skang ni bercinta 2-3taun blom tentu kawin bleh kekal sampai ke tua.

ryurisora said...

ahahahaha!!!!klako tul. tak pun akak ugut cenggini;

"ai xnak masak ayam rosmeri utk u lagi"

msti abg carlos akak xleh tahan. hihihi

Zyma Saad said...

Alahaiiiii....lomantik la itu atuk dan nenek. Sama2 basuh pinggan mangkuk.....

geraugebang said...

tak tau nak cakap ape. Gelak aje lah. ha ha ha ha ha memang lawaks.

sheila said...

sib baik dio tanyo dah ready ko nak mati..

kalo dio kato..
"agak2 bilo nak mati tu..sonang abg booking tanah kubur..ayang nak kone lot ko, lot tongah???" ...

Tijah said...

tm
yer nok. tapi aku cam malu nak tanya petua. caner tuh?
btw...aku dah tengok gamba koooo. hehhhe


ai
mmg eh. aji usop tu...kalu pegi mancing jer tak bawak sazah. err..mancing ikan betul la....


narita
tu la tu. baru 7 taun dik. caner tuh?


k zack
samo la kitooo. ni yg rasa cam nak duduk ngumpat ni kannn?


sasha
ko tak sabar yer dik. dah masuk alam tu nati ko tau ler caner. hehehe


zara
ko peewitt aji usop ker dik? :D


juliet
kannn? kekadang kita dengar becinta kemain bepuluh2 taun. tapi kawen 2-3 bln dah cerai. caner tu?


ryurisora
abg kalos ko mmg tak mkn ayam rosmeri tu dik. dia mkn ayam percik jer. heheheh


zyma
atok kena paksa tu. hehehe


geraugebang
takyah cakap dik. hehheh


sheila
kau ni mmg kannnn? tapi kok kek makan aji syed tu...den nak corner lot. sonang org datang buek tahlil maso hari rayo...hahahah

izwan7 said...

mak aih pekat gile ko nye nogori..

Nabil Fizri said...

ha3.
"kalo i pegi dlu,jgn lupe jeguk kubur i"















ok?

Tijah said...

izwan
biasa la dik. akak org kampong. hehhehe


nabil
ai nak kubur tu...tiles dr guocera ceramic...




ok?