Oct 4, 2009

theory proven

rabu lepas...

masa lunch dgn jill di phileo d'sara, akak didatangi seorg penjual kapkek. "ten dola wonly!" kata penjual seiras altantuya itu. akak tinjau dalam kotak...ada 9 bijik. cantekkk! ambik sekotak. kang balik sbn bleh singgah kat ticer bai. bleh minum petang (dgn harapan beliau akan membelanja kopi sedap di mana2 kopitiam di nilai)

sampai2 akak call. suh dia turun...

minah tu pun turun la ala2 itik pulang petang dgn baju punjabi pink dia...

"woi tijah! budak2 kek eteh girang deh bilo den koba kau datang."

"cilako amek! malu la den!!!"

"ala...jom la naik! kito minam kek eteh. den bancuh'an kupi aik cheong"

"ha yo lah!"

akak pun naik la senyap2 seperti seekor beluncas supaya kedatangan tidak disedari. ai kan pemalu. tapi suhaila yg sedang mengecheck ketas soklan tiba2 menjerit ala2 supporter pilihanraya "tijahhhh! tijahhh". wah! terus akak rasa seperti baru lepas dicalonkan utk menduduki kerusi dun bagan pinang bagi menentang abang chomel itu.

lepas sesi berkenalan, akak diajak lepak oleh ticer bai dibiliknya yg besar sikitttt je dr liang lahad tu (larikk...). borak2. minum2. makan2. kutuk2. konsep adalah kau kutuk abah den, den kutuk abah kau. tapi jgn kutuk omak. lebih kurang cenggitu la. maklum la lama tak jumpa kan.

tetengah rancak beborak tiba2 beliau tersenyap...

muka adalah berkerut...

badan adalah senget 45 dajah...

alamak! akak saspen dah nih!

dan "prooooooottttttttttttt!!!" (8 harkat)


beliau kemudiannya tertawa gembira mengekek2 tanpa sedikit pun rasa berdosa. lama...baru akak memberanikan diri utk bernapas kembali...

eh! eh! sepraizingli...takdo bau pun.

betul la kan tic? loud fart don't smell.

proven.

(tak dapek den bayangkan kok kau ado makan tolo separuh masak sebolum tu...)

apa2 pun, ai still leving u my fren walaupun kau telah mengkentutkan aku depan2. bukankah tiada rasier antara kita? (ingat tak dulu tem kecik2 kita mandi sungai blakang umah atok aku tu sama2 pakai spenda jer?)

18 comments:

Teacher said...

osah sampai ati kau cito pasal ni kek blog yo? ado gambar den lak tu.. wah.. maluw mak. dah lah gambarbertudung litup gitewww. papepun... terima kasih.. and yes... proven correct.. loud ones do not smell ma.. and I did not eat half boiled egg in the morning.. I ate hard boiled egg in the morning.

Tijah said...

tic
ala..kan den dah mintak ijin kau seblm publish...kehkehkehhh. tapi jgn risau...mmg takdo bau

ZARA 札拉 said...

muahahaha~

hik hik~

cube makan keledek, ubi~

jane said...

jah...

ada2 aje ko ngan ticer ya!!
kalo den ada, siap korang. x benapes setahun!!

mrMiEZ said...

alahai kak tijah...

suspen miez bile membaca. rupanya, cite sai kentut.

tapi kan kak tijah, tak semua kentut bunyi yang tak bau. ade stengah tu, bunyi cam guruh, n bau cam bangkai... hehehehhe

nurul@cokolat said...

kalau ko yang kentot nok, ada bau burberry x?

AZANI said...

try la makan cheezy wedges...baru sama macam hidrogen sulfida..berasap mata...

Tijah said...

zara
perghh! konfem 14 harkat tu kan?


jane
alak kak? lagi power ke? hehhehe


miez
yg ni nasib baik bunyi pun tak kuat...bau pun takde. heheheh


cok
adaa...bau apa ko nak? ala2 one drop perfume tuu...


azani
hehheh. kalu makan petai bang?

siggplus said...

aku pantang orang kentut, aku mesti kentut balik..
pantang dicabar kan..
sebab tu profile aku raja kentut..heh

Zyma Saad said...

Alahiiiiii Tijah....

8 harakat gituuuuuu. Panjang woooooo..... :)
Loud fart doesn`t smell....
correct, correct!!!!
Silent fart always gives bad smell.
Huhhhhh....

:)

Tijah said...

siggplus
hahaha. kalu ko tgh makan laksa misti lagi power kan? bau kentut lawan dgn bau bacin pes otak udang tu...


zyma
ni misti biasa buat nihhhh.hahah. nanti bleh geng dgn ticer bai

ztzett said...

hey!

kawan baek aku tu!!!

ko tak baek tawwwwwwww!!!!

Tijah said...

zt
hahaha. dia dah bagi ijin nyahh.

Lifesaver said...

yg bunyi pelan2 ni selalu bau busuk kak..

Tijah said...

lifesaver
betul tu dik. akak baru jer kentut nipis tadi...tapi bau kaw2 pergh!

shija said...

wahhhhh!!!ko jumpo kak ayu nok!mesti sosane kek situ cam guruh+petir kok kowang babughak kanz?nak2 kuar lak pokat pilah masing2.kahkah..

Lazyf... said...

haiyolah...wakakaka

Tijah said...

cija
yo nok. 2 org yo tapi kecoh kemain. tapi yg best tu sompek update blog kek lab eh tu. byk gilo kompiuter


lazyf
sosak hongap kan?