Nov 8, 2009

cik sri siantan minta bantuan

hai buat apa tu? masak ke?

akak tak masak thari ni. petang kang pun cadang nak rebus ikan je. semlm dah sungguh2 makan ayam goreng kan. hari ni menu sihat la pulak.

takde citer apa sgt pon. masih hepi n9 menang semlm. so, apa kata niari kita buat case study sket?

ini adalah kisah benar yg penah berlaku dlm masyarakat. apa pendapat anda sekiranya...

A buat kenduri akikah & cukur jambol anak dia. anak sulong nih. punya la excited beliau memprepare majlis kenuri tersebut. segala aturcara majlis, juadah, door gift...semua well prepared.

tiba2...

jeng! jeng! jeng!

tetengah majlis climax tu kawan dia B bleh lak datang bawak kek terus letak kat meja utama sambel dgn tak malunyer berkata...

"tompang selebret besday anak aku eh?"

tanpa mengacknowledge A terlebih dahulu seblm bermulanya majlis itu.

kuang hajar tak tu?

org kata la kan...

maknosia yg nampak sopan santon & lemah gemalai diluar tapi blakang makan kawan ni kita bleh panggil dia mentadak mentadu. ada betol ka tu?

tapi tu la...

kesian org lelaki. mereka selalunya mudah terpedaya dgn spisis mentadak mentadu ni. so hati2 ya adik2 abang2. sebaik saja mumaiyiz, belajarlah mengenal hati budi kenalan anda. cantik diluar tak semestinya cantik didalam tau! cam bunga dedap arrr...

ok skrg akak nak keluar 7-11 cari slurpee. ubat batok paling mujarab ni!

p/s : err...akak bercadang nak tubuhkan YB fenklab. sapa register dapat title YB secara otometik. setakat ni yg dah join adalah YB cok dan YB wos. mereka telah menang tanpa bertanding. nak tak? nak tak? hahaha (memain je la...)

33 comments:

Tim said...

Ade jugak orang macam tu atas dunia ni? ish3...apsal la muka tak malu sangat buat macam tu...

p/s kak jah, salam kenal. slalu nye jadi silent reader je..hehe..

adibah said...

kalo adik veradik tu.. kira boleh dipertimbangkan lah jugak kan....

kalo kawan tu.. adalah fening!!! dimanerkah perasaan kemallewwannyerr...??

dude said...

oh cam akak ke?
nampak comel sopan tapi di blog mengganeh.
huwa jgn marah, sy pon nk register nih.


untuk org mcm tu aku cadangkan jawapan:

"oh tak boleh. ni majlis anak aku.terima kasihlah susah2 hadiahkan kek"
stret tu depoin.

Tijah said...

tim
ada dik. mcm2 pesen org dlm donia ni. akak ni dah 33 dik dah byk mkn garam. errr..tapi akak xde darah tinggi taw


dib
kemalluewwannnyer hilang ditelan zaman nok. wakakakaa...


dude
bila masa aku menyopan dik? hahaha. nak register bleh. mari sini nama ikot IC ko. huhuu

Ms.Lilies said...

Aku baling je kek tu kat muka dia hahaha....errrr dlm angan2 je kot hihi...nok, awat entry ko lately ni emo2 je ni....ni sapa yg buat yb emo ni....aku xnak jd yb...aku nak jd YAB...wahhhhhhh lawan toke lakkan :p

shaz said...

tak senonoh betol kan..apa kata baling jer kek besday tu kek muko dio..hahah..den pon nak register.. ;p

~Kak AZZ~ said...

akak dh salu kono cmtu Jah....kawan dgn org cantik2 ni tp bolakang kito punyo la sodap dio ngato....padahal kito punyo la bekap rahsio dio...

tp takpo la kan....arwah abah akak salu posan, bia org buek kek kito....jgn kito buek kek org...tp sampai bilo..??

ckp yo cmni kek org yg bw kek besdei tu..."Lu pehal main terjah2 majlis aku ni...euuwwww...."

hahaha....

Yunus Badawi said...

Ko jgn lupa aku pulak. Aku dah register jadi ahli fenklab YB ko sejak azali sbb aku kan YB hehehe

~M i z a ~ said...

la..ada gak mnusia cam tu? pnya la nk save bajet smp mcm tu skali.. if sy lah kan, ckp jer, "no!"

p/s: pos slurpee mai sni 1.. kat sni x sedap mcm kat msia. haish!

nurul@cokolat said...

lebiu jah.. tu je nak komen!
konsep komen kali ini adalah :
u know, i know!

kakngah said...

mmg elegik ar ngn istilah "tompang" ni. kok lotak tisu sekotak pun kigho tumpang gak kn... cam hampeh yo. silap2 yg menumpang tu dpt coverage lobeh.

linn said...

dpt tshirt pree tak nok kalo join fenklab tu?

melovesfood said...

si A boleh la menjawab.
" lu apa hal mamat/minah.. ni anak aku punye show.. ko main sedap jek nak curik spot light ye... gedaut!"

wahhh.. puas ati makcik!

joegrimjow said...

haha
baling je kek tu atas muka die
hehe

sya mansor said...

kurang ajar betul. sesuke ati dieeeeee je

NenekPenne said...

nenet memang tak sopan dan tak santun... tapi nenet tak suka tikam kawan walaupun nenet suka makan lompat tikam....

biasalah jah..orang... mcm2 perangai,, kalau tak, tak wujudlah neraka dan sorga...

YB NENEK.. uihhh.... cam sodap jor sosodap makan nasi dgn siput sedut masak lemak yang nenet beli kat kedai tadi.... muahahaha

izwan7 said...

mentadak mentadu pun macam tu ke?
tikam belakang punye spesis?
baru tau

Tijah said...

lilies
takde. nati jumpa aku citer nak? misti ko stress dengar. hahaha.


shaz
bulehhh. sila ke kaunterpendaftaran didepan tu yer? :D


kakazz
sesekali sodap gak kok baleh blk kan? bahagio boto raso eh temtu...


yb
yo la bang. ko aku lantik jd bendahari. hahaha


miza
apasal sana x sedap? tu la sapa suh ko beli perisa kanggaroo. hikhik


yb coki
lebiu tu. ko tau kannn? ada 1 jer lagi n3 nak buat ni. yg urop besa kecik tu. wakakkaa. idea blm mari plak...


kngah
wuih. cam dalam yo maksud eh tu? ni misti ado tak pueh ati kek capo2 nih. hihihi


linn
dapek. tapi yg ada size budak 6 taun kebawah jer. amacam? :P


melovesfood
ckp kuat2 sket kan?? nak lagi best pakai mekrofon karaoke tu...


joe
kill kill die die. hahaha


sya
hahahaa. harap2 org tu baca...


yb nett
yb tij pun sker lompat tikam. tapi asal nama dia centu ek?


izwan
yer dik. dia cam labah2 blackwidow tu jugak. jenis makan pasangan punya binatang

tasikmerah said...

mentadak mentadu....? main sedap dia nk kaitkan dgn mentadak tau!

jgn nk memandai. ko tak takut dgn karam singh ke jah?

:P

Tijah said...

tm
alak nok? ada sapa2 terasa kah? ala...karamsing dah karam skrg. hahahah

mummymujid said...

CESSSSSS MAKNOSIA...APESAL X PIKONSERT CT NOWHALIZ AJERP PASTU RAMPAS MIC CAKAP NK SELEBRATE BUFFDAY PASTU PLUS++ CKAP IKOT MIC TUH AJAK ARTIS JEMPOTAN CT NOWALIZA...X KE CUAK KONSERT CT PUNYA JADI SELEBRATE BUFFD DIA.COIIIIIIIIIIIIIII

ashley said...

ha ha ha...
kalu dia bagi kek tu pada kawan dia tu kira, okay la...
.
.
.
.
kawan rapat sesangat kuuutttt..
kena sangka baik kan?

Erna said...

jah..jah ni..macam tau2 yo kan..siap tanyo masak..hari ni...akak masak ikut resepi jah...NASI DAGING..nanti akak godek boh gambar...jah tengok gambar..bagi tau..ado rupo nasi daging tak...raso...akak masak..mestilah akak kato sodap kan...hah ha.haa...

Tijah said...

mummymujid
mane leh rampas mic ct. kang kena belasah dgn datok k amacam? misai tajam tuuu...


k.ash
tu yg malas nak kawan rerapat sgt tu. huhuhuuu


k.erna
haa..misti sodap tu. nati jgn lupo tepek yo? ado goeng papodom mo tak?

Zyma Saad said...

Jah....

Betul cakap ko,Sayang.
Dlm donia yg semakin songsang ni...
byk menatang mentadak mentadu... dan bunga dedap. Luaran je canti, HATI?? Perghhhhh, macam air longkang daaaaaaaa....
Aku pun selalu jumpa menatang cenggini. tobat aku tak nak kawan cenggitu. Ngabihkan boras den yoo.

Huhuhuhuhu.....

Ko chantekkk la hari ni,Jah. Aku bukan mentadak mentadu,kan?? aku pun bukan bunga dedap kan?? Aku baik dgn ko, Jah. Muahahaha...

:)

Lazyf... said...

osah x senereh amek la si B tuh...

p/s :
ese pun nk juin gak kelab YB akak tuh...kek no nk isik borang ae???

ai said...

kalau awal2 bgtau, akak tak kesah. tp kalau dah tup2 bawak kek bagai....umang aiii!! tu dah lebey...

Tijah said...

zyma
yer dik. kita ni mentadak bukan, bunga dedap pun bukan. bukan juga beluncas ataupun belalang mahupun bunga harum sundal mlm atau pun kemboja. lahhh. abih dah keluar segala flora & fauna nih


lazyf
isi borang secara online yo. kang den email'an. huhuhu


ai
tu yg akak marah tu kannnn??

kak wos said...

aku dah ada taitel YB?
owh! mak terharu nok!!
meh sini nak pelok sket!

mentadak mentadu?
errr.. seswatuu!!!

kucingorengemok said...

anak ok lagi (walaupun kurang sopan)... orang opis den tetiba nak syer sambut bday laki! kah kah...

Lifesaver said...

kak...aku tak heran..mmg ramai spesis mentadak mentadu skrg ni..

Tijah said...

wos
elehhhh. bukan ko tak tawu wossss...


kog
tu mmg nak kena caruts 7 keturunan tu. hahaa


lifesaver
ramai kan??? luar nampak santun jer tapi nan ado

Mysunshine Gift Shop said...

salam,
Mari sertai Mysunshine Giveaway & RTAR Cloth Diaper Fund, dan anda berpeluang memangi salah satu 'Bento Box Set' ^_^. Bekal makanan comel utk anak anda. Utk menyertai Mysunshine giveaway & cloth diaper fund for RTAR, layari
http://www.mysunshine2u.blogspot.com/

Tujuan giveaway nie adalah utk memperkenalkan Rumah Titian Ashraful Rohaniah kepada masyarakat. Sambil membantu RTAR menjimatkan kos membeli lampin dispo. RTAR mempunyai 3 baby yg masih mengunakan diaper, Ariana 3 bulan, Danial 1 1/2 tahun & Nanda 2 tahun. http://rumahtar.blogspot.com