Oct 15, 2009

kisah rabu ittew...

ni sapa la ajar makan java chip nih. kan akak dah ketagih dah.

semlm adalah rabu. mcm biasalah ada training di phileo d'sara. kehidupan adalah sgt hectic skrg. rasanya budak yg menang bagan pinang tu pun tak sebizi akak innew. oppss matilamak!

dr seremban jam 8...sampai phileo 10.30. giler lama jam kat sg. besi. dah la tashengo lupa top up. merasa la beratur panjang kat cash lane. dengar info trafik sana sini ada eksiden. MRR2 je ada 3 eksiden. LDP ada 1 lori terbalik. jln duta pun sama. wah! mana mau lari nih!

kalau la akak ni tinggi cam rosdiana faziera erra fazira...dah lama akak sambar harley davidson sebijik. leh gak cilok2. tapi ni kapcai pun kaki tak sampai caner tuh?

cer bayangkan yb tijah melawat kawasan cengginih!

itu ini begitu begini kat phileo...tepat jam 2.15 terus shoot ke OU. ada pertandingan berbalas pantun disitu bersama salah seorg pemegang saham utama starbucks.

ekceli kan...sbb dah salu sgt lalu depan OU konon2 cam konfiden la bleh sampai dlm masa 15 menet. sekali sesat melampau sampai skolah tamil celah mana tah pastu mula la rasa cam nak nanges teresak2!

tu la belagak. garmin tak dibelinya jugak.

last2 sampai jugak OU. parking kat jusco. akak dah neves dah nih. jantung dah bedegup kencang ibarat nak buat open heart surgery. tapi bila tengok org tu senyum2 simpul dari jauh...akak cam...haih! sbb muka dia suwit...terus tak jadi neves.
pecayalah! beliau lebih jelita dilihat secara live.
(hinss! hinss! mak tau suar ko dah tetas nok kannn?)
anak beliau yg sgt pandai membawa diri. hehehe!

lepas setel berurusan, akak pun keluar dr OU utk kembali ke pangkal jalan. nak balik seremban. rasa mcm dah betul ikut signboard. tapi pusing punya pusing jumpa balik...

SEKOLAH RENDAH JENIS KEBANGSAAN (TAMIL) EFFINGHAM

...mcm seblm datang tadi. ni apa ke heyyy nyer yeoppp?? mentang2 raya dah dekat kannn?

39 comments:

Lifesaver said...

akak tijah..

sambar la sebijik motor tu..senang selit meyelit..naik berdua dgn carlos pon ramai mata memandang kak tijah...rasa mcm awie dan erra dolu2 la pulak..

CATZ said...

wow...tgh duk bayangkan tijah naik motor harley menyelit-nyelit..
vasssss sgt gayanyaaa..
erra tgk pun mauuuu nangisss...
kihkihkih..

Ms.Lilies said...

nok..awatla hang pi publish gambo tak semenggah tu...nanges aku tgknya...
ko pun dah ketagih??? bagus...nnt jmp aku kita layan lagik minuman org jawa tu ye

Lazyf... said...

Akak...poie dogheh boli GARMIN...

~0~ said...

mesti macho kak tijah naik helli dabison...

mrMiEZ said...

hikhik...

tu maknanye, kak tijah kena tuka skolah cem ke skolah dalam breket jenis kebangsaan tu...

kalu nyempat, leh cem selebret skali ngan kak tijah n carlos aye sebtu nie...

hehehe...

Teacher said...

Pegi OU bulih sesat.. ini sudah kasi malu pilahdelphian..anyways.. aku kesunyian di kota bangkok ni tij.. datanglah menemani aku kawan baik kau dari umur 4 tahun ini.z

melovesfood said...

saya kenal..itu adalah senior sekolah saya merangkap anak kepada kawan abah saya.. hahhahaha..

ai said...

Jah...bilo kau nk lago tetek ngan aku ni??? haihhhh

ZARA 札拉 said...

muahahaha~

kang ketagih kak?

join daku~

hahaha~

Tijah said...

lifesaver
tu la. akak ingat nak kena beli motor kecik tu la. yg budak2 buat race yg tinggi lutut jer tu. hehehe


catz
wakakakaa. erra tu nanges sedih ker...nanges tatahan gelak dik?


lilies
lawa per gamba tu. tu kalu aku edit letak cahaya keimanan lagi hebat tu. harus k.ngah sujud syukor disittew. wakakaka. tetiba kena kat dia. nok. tadi aku minum jawa lagik...


lazyf
tu la tu. tunggu bang kalos ko free hah...


~0~
mistiiii! hehehe. capo budak botak 2 org tu dik?


miez
hahahaa. taun depan skolah tamil. taun 1 lagi skolah cina plak kan? kata 1 m'sia...


tic
sudehhhh la kesunyian. ntah2 skrg tengah pussycatdolls. wakakakaka!!! amek gamba byk2 okessss....


melovesfood
hahahah. ok. nanti kita kenal2 sama2 pulak.


ai
lago tetek? wakakaka. ni yg aku takott nih. kang balik sbn jadi kempes amacam? marah lak bang kalos kang...


zara
yer. nasib baik xde drive thru

Zyma Saad said...

Jah....

aku rasa kita berdua amat sesuwaiiii la kalau naik motorbike cenggitu.....
Ko yg bawak, aku dok belakang.
Kalau aku yg bawak, kompom ko melayang......
Muahahahaha.....

Blog Erna said...

jah,sosek kek kolumpo takpo jah..akak kek segomban pun tak lopeh lai..camano tu...buek malu yo..asal orang nogori..jah...lambek2 pun takpo..jangan la naik moto jah...kok kek ttj takpo..jauh tu..

xiiinam said...

oooooooo...
Itu Ms. Lilies........

Yunus Badawi said...

Eloklah ko pindah KL cepat2. Tak payah buang masa beratur kat Sg Besi tu.

TQ tunjukkan muka Ms Lilies hehehe
Jawa ke dia?

faiz said...

ko nie dah tahap kritikal jah..baik cepat2 beli gps.. bukan pe..takut je sok2 sesat sampai ke india...camner?

kucingorengemok said...

hehe, bersempena la tu asik jumpa srjkt tu :)

kakngah said...

dak yg monang tu.. tang den kocik dh ujud.. sampai dh beranak pinak pun ado yo laie. ontah bilo nk pencen gak eh...

Elyn said...

salam ziarah...... sengih baca entry ni!!

Hezesuze said...

perghh ko kene beli moto camgitu gak nok....xde arr smpai jem sgala bgai nk sosat mosat...ekekeke

weiii kalo da turun damansaratu...up sikit arr trun klng...bleh ler mak jumpa ko nok.....ekekekeke

smpai bila yb tijah jenguk kawasan jek bkn jenguk rrakyatnye...hahaha

Tijah said...

zyma
err..kalu aku yg bawak silap2 ko takleh tumpang. wakakkaka. ker dok sanggup dok tepi tayar?


erna
laa hai. somban pun buleh sosek ko kan? ni yg sey raso cam nak nyuruk dlm tanah nihhh. hkhikhik..nanti sonang2 kito main nyuruk2 nak? sey nyuruk...akak carik.


cklah
yer kak. lawa kannn budaknyer?


yb
tu la tu. drp beratur kat sg besi baik beratur kat keni rojes kan bang? ko belanja. hehehe


faiz
wakakakaa. tu la tu. kekadang senbod jln ni tak user frenli la...tu yg sesat tu. wah! dan dan salahkan senbod


kog
tu la...ni tekak dah cam terasa2 jer nak makan maruku


kngah
ontah eh. tapi yg moskel tu. nampak cam makin mudo lak kan? cam bokeh MB selangor maghin. botok ko gek eh tu?


elyn
mekasih datang dik. sila datang lagi yer? hehehh

Tijah said...

heze
klang? aaa..patut aku pegi niari tapi sbb apt tu kensel maka x jadi. lagi pun misti klang tgh jam nak dipabali skrg kan? tgk aa minggu depan. heheh

mamarempit said...

hu....Jah...tk dapek HD tu...nek beskal yo...sonang....

den nek ex5 pun lagi laju dr HD tau....

ko ngedet je YB ek....nk pancing undi ke? :D

jengae said...

hahahhaa nice. sblm sampai jumpo..nk blk kne la say goodbye dulu kat skolah tamil tu..menghormati adat budaya malaysia gitu...

tentangseseorang said...

nih matematik dekat kl

h = hujan
s = smart tunnel tutup
j = jammed

h = s = j

eheheheh

kak wos said...

cok, ko pasan tak cok..
si tij nih kalo nak jumpa kita, musti dia ckp dia neves kan?
skarang aku dah dpt kesan seswatu!!tij neves sbb kita tak suwit cok! tak suwit!
kalo tij jumpa blogger suwit, tewos ilang neves!
aklakhaken kan?
omaigod! mak terguris! terguris!
hanya rosmeri cikeng yg dpt mengubati kelukaan di ati mak nih!

nurul@cokolat said...

haaaaaa... btollah wos.
kita kurang suwit di mata tijah rupanya. patutlah siap neves2 walau dah berapa kali jumpa. skrg dah tau jewapannya. kau mmg cekap wos. pandai baca fikiran tijah...
mari kita bawak diwi nok...

ashley said...

Patut ko bawak bekal meruku..kut tersesat ke SRJKT tu boleh singgah rehat rehat makan...idak le rasa OUTSTANDING sangat..
rasa sekufu dan onemalaysia sikit!!
ha ha ha

Kak Ezza@makcik Blogger said...

ko ni Jah selalu buat akak golak tertungging tungging...kelakar lah ko ni....

linn said...

ko tak takut ke nok bwk moto cenggitu bnyk benda yg tumpang nnt. seram aku weh!

cookie devine said...

Kak Jah,
Cik Cookie yang dok KL nih pun blh sesat larat.Nak g Jln Duta, silap amik Segambut.Nka g TTDI tersilap amik Sg Buluh.Hohhh...mmg xsuka laa KL.

Tijah said...

mama
hahaha. biaso la. yb yg berhemah kok bertugas bukan taim pilihanrayo yo...


jengae
tu la tu. buleh lak jmpa blk skolah yg sama. cam ada penunggu jer skolah tu taw. huhuhu


ady
kannn? aku ingat dah dok KL kang aku nek bas jer la...


wos
wakakak. teguwis wosss? laaa...tak sangka ahernyer ko perasan jugak maksud aku wos. aku dah lama nak ckp senornyer tapi takot ko kecit ati. kehkehkehhh....


cok
ko nak bawak diwi kemana nok? cer bagitau sket. ko nak bawak diwi ke umah wos? jgn nokkk. wos tu saja nak umpan ko tu supaya dapat jmpa abg yeop lagi. hahahah


ashley
tu la. aku silap bawak kerepek pisang plak aritu kak. tu yg tak jadi tu..


kak ezza
alaa...jangan la sampai tetungging kak.
(kojap...sey nak imejin cano keadaan akak maso tu. hikhik)


linn
tak dik. aku bleh beli yg 1 seater punyer.


cookie
hahahaa. dah ada garmin kannn????

uji6june said...

Cik MiMi itew
memang tomei orangnya :)

dude said...

meruku 2 tin..
tu maksudnye..

Tijah said...

uji
akak dah jumpo ko? hehehe


dude
ok. aku cuba buat meruku plak lepas nih. tgk la kalu jadi

lorongsetia8 said...

kak tijah oit, laaa sejak bila kat phileo plak??

tgkat brpaa??

jomler kita minum kat mix..isnin ni amcam??

nafisah81@yahoo.com

jomm aaaa

Tijah said...

nafnaf
baru jer. hehehe! nanti kita jumpa eh. tapi isnin kita nak gi piknik kat ulu bendol. rabu ada la. amacam?

sheila said...

dahsat namo skulah ni..

dah mcm kek UK ghaso eh

Tijah said...

sheila
kan? nasib baik x skolah tamil sri najimudin...