Oct 13, 2009

sapa tu?

khamis lepas akak ada appointment dgn pn. rosdiana (atau nama meseranya iera) dari sebuah bank terkemuka di ibu negara. turut serta adalah pn. nurul (atau nama meseranya sue) dari sebuah firma guaman terkenal antarabangsa. ada urusan penting yg perlu diperbincangkan. demi masa depan yg cemerlang, gemilang dan terbilang.

khan? khan? khannnn? akhlakhannn?

pn. iera yang pemalu...

pn. sue yang misteri...

baik hati, mesra dan sgt ramah tamah. ya! akak sangat hepi berurusan dgn mereka. antara tajuk perbincangan adalah "gunting dalam lipatan" dan "kau mmg kaki propa kan?".

sambil makan ni...
dan juga ini...
akhir sekali seblm bersurai...kami sudahi dgn ini. touch & go ala2 ET berlatarblakangkan bolonispegeti. biasa org amek gamba kasut kan? kami amek gamba jari jer sbb kasut kami amat lah tak senonoh paras rupanya. (tunggu la lepas beli crocs valentine sok baru leh tunjuk...).

kuiz mingguan :
  • berapakah tinggi pn. rosdiana (tanpa memakai wejes) dan
  • pn. nurul pakai cup apa?

43 comments:

kucingorengemok said...

cupcake?

Ms.Lilies said...

wakakakaka....
kemain ko yek..
aku tirgoda dgn sepsang mata itu...betul x puan sue?? larikkkkkkkkkkk

||alis|| said...

kekekeke...

1-tinggi dari pokok togeh yg patinya...

2- lovely cuppy

ahahaha!

nurul@cokolat said...

nanti aku datang balek bg jewapan..
1. tinggi
2. cup!

cuppppppppppppppppppp????

khapkhupkhap????????????????????

nanti mak pikir...

kak wos said...

menitik air mata aku..
menitik..uwaaa!!
rosdiana katanyer!!
iera la plak!!!
sebakk!! sebakk!!!
jap lagi aku dtg balik ngan cok..
(sambil lari laju2 gi nangis dlm jamban..)

HaNa NyoTa uHArA said...

haku yang keenam yeyy yehhh

julietchun said...

jari sapakah yg mcm batang serai itu?hehehehehe.

mummymujid said...

nk..tny...nk.tny...cup...cawan ke cup coli thihihihihiih????

Yunus Badawi said...

5' 2"

ko takde makna tersembunyikan soalan kedua tu? Ko bukan tanya saiz cup dia kan? ngeh3x

::narita:: said...

akak...
mkan secret recipe x ajak org ;(
kak cok pon ...hehe

xiiinam said...

3 kuku tu...
Yang seorang tu baru kawin ya?

yginsaf4 said...

ammvoiii madu tiga jari tewww.. ehehe

ryurisora said...

1. 159 cm
2. cup B

ade hadiah ke kalo betul ni kak?

nurul@cokolat said...

yer xiiinam.. saya baru kawen, maseh di alam berbulan madu. maklumlah.. kawen lambat katanyer!!!
wakakakakakak!!!!!

nanti datang balek dgn wos.. awas kau jah.

Tijah said...

kog
yer. cupcake sais apa? cer teka. hahaha


lilies
tu ko baru tengok mata nok. ko blm jjmpa live lagi tuu...mau terkesima.


alis
yer. jawapan itu betul...tapi kurang tepat. hehehe


cok
yer. aku tunggu kedatanganmu lagi cokkk. aku tungguuu. hehehehe


wos
asal ko nak kena pegi jamban dgn cok? mentang2 dia belanja 30sen kan?


hana
yer. hadiah sila tuntut kat kak cok.


juliet
mana? mana? ahhahaa. semua pun batang serai tuu....


mummymujid
wakakkaa. nanti kita tanya tuan empunya badan yer...


yb
tak banggg. aku tanya dia kalu bancuh kopi pakai cawan apa. hahaha


narita
dah tu ko jauh dikkk. sabar yer. heheheh


cklah
tak kak. sumer dah beranak pinak. cuma yg berinai tu mmg hari2 feeling perantin baru. asal ntah. hahaha


yginsaf
opppsss...aku tidak rela. kau rela cok?rela wos? hahahaha


ryurisora
salahhhhhhh. hehehehee....cuba teka lagi!

Tijah said...

cok
wakakaka. ni yg mak takkott nihhh. ko jgn datang bawak loyer tawww. jgn saman mak tawwww.

ashley said...

Jah,
kalau diamalkan laaa..
asal jumpa ko bantai kek..
asal jumpa ko bantai eskrim..
aku agak dalam masa 3 bulan, 3 jari itu akan MUNTAT MUNTAT belaka..
.
.
dan yang cup itu pun mungkin dah lain saiznya..
he he he

ZARA 札拉 said...

cup apa kak?

hahaha~

aku agak2 F!

woot~

yuyee cap limau said...

haha iera dan sue
sangat inosen nama itu
wakakakakak

adibah said...

aku tengok cok posing ala2 heroin citer Ayat2 Cinta yang berpurdah ittew..

Jah, aku nak jawab soalan:


1. puan wos.. tingginya kurang dari 5'5. sebab kalo tingginya 5.5 mesti sekarang ni beliau sudah menjadi model atau stiwedes.

2. puan nurul.. aku rasa dia pakai cup lebih dari A.. sebab dia bukan lagi remaja sekolah.


kakwos & cok.. sila bagi hadiah kat aku.. hahahahaha

Zyma Saad said...

Tijah.....

Jeles perasaan aku,Jah. Secret Rcp tu peberet aku......

Ko telah lukai perasaan ku dgn menayang wajah2 kek tu....uwaaaaa. Nak gak. :)

chipsmore said...

saya da lama x makan secret recipe..
spagheti sedap ke ea?? xpena try..salu makan kek ajeee..ngeh ngeh ;)

nurul@cokolat said...

yer.. carik loyerlah ni. akhlaken! loyer dgr nama ko je, terus reject kes ni nok.. :))

weh.. wosdiana tu tinggi dia ekceli 5' pun tak sampai. aku tunggu dia terkehel je dgn wejes dia tu. awas kak d!!! panggil dia kak d, cam sexykan???

tang cup tu nanti aku suruh si kaksu tu bagi ko pegang dan ukur sendiri je, amacam? yang penting tu aset la, bukan liabiliti hidop! khak! khak!

kak wos said...

aklakahkenkahkah!
wei!
tinggi pn iera tu 158cm oke!
kalo campo ngan tinggi wejes jadik 161-162cm..
saya yakin betoi abg aznil!
saya konci jawapang nih!

dan mengenai cup pn sue, kakwos tak dpt nak meneka sbb tu ari pn sue tak bagi ko ulang pertanyaan tu dpn aku kan?
dan aku amat naif mengenai saiz cup..
maklomla.. bab tu aku 'punya' kan tak seberapa.. sib baik bab ketinggian (walopon tanpa memakai wejes) masih berpihak kepada aku! ngahaha!!

Lifesaver said...

soalan akak aku tangguh bulan depan boley?

mamarempit said...

tinggi puan iera @ ros...erkk....ros ke wos....lbih kuang den yo

cup puan sue @ cok ...samo gak ngn den...

hahaa....kompem....

tentangseseorang said...

errr tak kose untuk meneka....

~Kak AZZ~ said...

dalam 3 jari tu, ada 1 jari yg agak montok.....ekau punyo ko tu Jah...hehe...

cup...??? hahakkk....tak kisah la saiz beghapo pun...janji ada stok kek gudang hehe....Kalau takdo stok, jonuh laa nak poie nompah kek rizalman...kihkihkih....

Yunus Badawi said...

cakaplah cawan. aku ingat cup apa?

mamarempit said...

Jah..den nk ikot ko ngedet....bleh???

hiii....

tingin bona nk jumpo YB ni....

jadik Jah..17hb ni?...den tunggu...

lupekanje said...

ko ni kan jah...tk de soklan len ke nak buat kuiz...ader ke cup org lak nk soal...hahah..
Woss...aperkah rendang sangat kau woss??? err..kiter tk penah jumpa ekk...biler nk deting nih....hehe

eddie dewanaga said...

Jah, gua ni kalau suruh tanya size cup, gua nak kena pegang dulu baru dapat agak... err...!


hahaha.... Oops!

NenekPenne said...

ha ha ha..mukaddiman entry mcm citer novel laa pulak...

~zuera~ said...

erm...memula nak tanya dulu ada hadiah x kalau dapat teka dengan betul?? hehehe~

mugiwara said...

cup tu cupcake kan?
nk yang jenis ada lekuk2 ke x? nak letak ceri atasnye tak?


kek tu nmpk nyum nyum~

Weed and Bandages said...

ketijahann.. hang masih ber open open house lagi kaa..

Tijah said...

ashley
hehhe. apo buleh buek kak. sodap bona tak buleh elak dah tu...cup? hehehe. expand kannn?


zara
F? ahahah. nanti akak tanya kak sue tu yer?


yuyee
betul dik. tersentap2 akak tengok nama diorang nihh...


dib
ala...wos dah jawab la. cer ko tgk betul tak? kalu betul bleh claim hadiah dr dier. pn nurul...err...aku bg hint. antara A & F. hahahha


zyma
haaa....aku paling suka mabelciskek. kau sukakahhh?


chipsmore
spageti tu tgk tempat la dik. aritu kat sogo tak sedap sgt. tapi kat sbn ni sedap pulak. meh la dik...ko makan kat sbn ni jer...


cok
apsal rejek nok? misti loyer tu saket hati tgk aku kan? kak D? a'ah. cam komesyel jer bunyiknyer kan? tapi manaleh nok...sbb dier bukan pakai cup D. oppss. larikkk


wos
158? mmm...tu ukuran semasa berjengket di toilet kah wos? hikhik. takpe. tunggu jer la aku pakai crocs valentine tu nanti. ko akan kagum disittew....


lifesaver
buleh dikkkk. ko perlukan talian hayat tak???

Tijah said...

mama
hahahaa. misti ko tau jawapannyer kannn? kalu jmpa wos ko tepok2 sket cup dier tu yer?


ady
hahahaa. aku tawuu. ko malu tapi mahuuuu kannn?


kakazz
hahah. jariku tiada disittew kak. tu jari akak endon pengemop lantai tu...


yb
hhahahaa. yer cawan banggg...


mama
17hb? mak wel wel kat batu keps temtu. yb kena jumpa pengundi india jugak. hikhikhik..larikkk


acik
takdo bondo nak tanyo cik. cup pun oke la tu. hikhik. yer. sumer pun rendang tak berbuah cik.


eddie
errr...ni yg wa susah nak respon nih. hahahaha


nenek
tu sumer propa jer tu. kau sihat nok?


zuera
hadiahnyer...sepasang wejes dan sehelai baju dlm. hehhehe


mugi
yer. cupcake dik...cupcake...betul dah jawapan ko itu.


ms weed
yer nok. kain baju raya mak takleh kancing dah nihhhh...adeiii!

Zyma Saad said...

Jah....

Aku suka apa yg ko suka......
Huhuhuhu.....owhhh,mabelciskek.
Aku suka.....

Tijah said...

zyma
aku pun. tiap kali pegi sana cam tingin nak rasa kek lain tapi ujung2 amek ciskek jugak.

monas2petronas said...

halah..puan nurul malo malo kuchen..manjang cemtu :P

MaMa DaNiA said...

hye ka jah....kak,sayer ni silent reader akak...tesgt la suker bce blog akk y lawak ni..wakakaka,,,harap sudi link saya ye coz sayer org bru di arena pem bloggan katernye....saya adik pd si normi (my normarlself) dia pun slalu bce blog akk....yb kternyeee

Tijah said...

wina
hahahaa. dia nak tunjukkan mata dier yg seksi tu kunun2nyer nok


mama dania
yer mekasih dik. nati akak pegi sana pulak yer. selamat berblogging. :D