Oct 9, 2009

saya di bangi...

tijah adalah portable. (bleh? buat stetmen cenggini?)

adakah cara2 utk mengecam kehadiran tijah yg bergerak senyap umpama biduk berlalu kiambang bertaut itu?

oh! senang saja...

sekiranya anda sedang berada di satu kawasan. tiba2 ternampak seseorg yang sedang...
  • park keta (biasa akan cari kopitiam sbb beliau adalah penagih kopi yg tenat)
  • mendekati pekerja dan dgn tak malunya bertanya dgn suara yg agak lantang "dik, sini ada FREE wifi tak?"
  • dan beliau akan beredar dr situ sekiranya TIADA (cari kedai lain) dan akan terus order kopi sekiranya ADA.
keji tak? wakakaka. pedulik la org nak ckp ai kedaung ke haper. konsepnya bebas kan? biasa la yb mmg cenggitu. utamakan rakyat dulu. drp bayar brotben baik yb belikan kain batik utk pengundi yb di bagan pinang nun. kan? kan? kan?

dan skrg akak sedang bersiaran secara langsung di old timer kopitiam bangi. isi tangki kejap. sementara tunggu next appt di NIOSH.

order nasi + asam pedas tetel. tetel ok...bukan benda lain. akak tidak silap taip nih. agak sedap. menepati citarasa la jugak. tak masam sangat. sedang2 elok. dan empuk jua. akak bagi 3.5 dr 5 bintang. sbb apa 3.5 jer? sbb nepal amek order tu kata "tetek suda abes" padahal ada lagi. sempat gadow lite2 sbb akak nak tetel jugak tapi dia mati2 suh amek ikan. ko pehal pal? (panggilan manja utk nepal). last2 ada budak melayu ni datang bagitau tetel ekceli ada lagi. cehhh! akak rasa insulted disittew. dah la sebut tetel pun salah.

owh! sudah habes pulak. tinggal lemak2 saja...
lepas makan...minum kopi hitam. ahhh!

tapi last2...di ujung2 taipan entry ni...akak rasa akak patut naikkan balik rating dr 3.5 tu ke 4.5.

sebab apa?
sebabbbbb...

tiba2 diorang pasang lagu uji rashid kegemaran akak secara full blast. sgt soothing ok. cam tau2 je akak suka. oh! i loikeee!

eh jap! jap! ada lagu DJ dave sekali laa...

best!

36 comments:

shija said...

makkkkkkkkkkkk 1sttttttttttttt!!!!!yuhuuuuuuuuuuuuuuuu...errr..nampak na bos aku tak masuk opis arie niek kanz!staf die leh refresh jerk blog tijah...muahahaha

shija said...

ko pehal nok!lambat na update..coiiii...letih la nunggu tau.

yesss..mak pon ske lagu2 uji nok...maklomla umur2 nak ujung 20an niek kanz!miahahaha...

Kak Ezza@makcik Blogger said...

tijah...

akak ada lagu uji rasid ni dulu...LP dio buleh buek kipas...

mamarempit said...

tijah...

lagu uji ek...

syahduuuu....

daging tetel tu same kan daging nyet nyet yg dak geli @ nogha tu panggil kan....hahah

jgn mkn lemak banyak2....kang gumuk....tk macho jd YB...

nurul@cokolat said...

tak nak komen! efek dari saket hati ko dapat makan asam pedas... sambel berlappy2 di old town dengan si mini itu, kalo aku bawak lappy aku tu, separuh meja je dah makan size utk lappy aku.camno? ujung2 simpan je kat umah.

dah.. tak nak komen! no! no! no!

jah.. fikirkan dari hari ni apa menu nak masak nanti kat umah wos yer.

Teacher said...

copek sampai bangi.. next time kito jumpo kek bangi... kek nilai tak ado bondo.. takat dongar den kontut 8 harkah and minum 3 in 1 nescafe apa kelash kan? Mak kena get used to living in Bangi nok!!

kak wos said...

yer jah..
fikirkan dr sekarang..
aku nk bagi sajesyen bley??
pekata ko masak asam pedas tetek?
musti sodapkan? makan lak bersama-sama ngan cok & wakzu..wahhh!!!
sorga!
kahkahakhakkah aklakhaken!! (mementang baru phm ayat nih semlm ! hehehe)

tasikmerah said...

hahaha... kim salam ke nepal tu jah. ha ha.

tetek dh abih mintak la tolor ikan jah. hahaha...

:p

Desert Rose said...

Waaaaa mg la portable ko ni , aku harap ada mesin basuh plak yg portable sok.

Lepas ni kena lebih prihatin kpd alam sekeliling, kot2 ternmpk perempuan berciri demikian yg mnepati descripsi mu itew ha aha. Ko kala jumpa aku, habislah penyamaran ko, sebab aku keturunan keling karam tu kalau bercakap, baik ko doa bnyk2

kucingorengemok said...

ko tak buat gathering ngan kak ash ke, dah tiba bangi ni?

Marina Monroe said...

Tindakkan yg bijak cari WiFi free coz tak buang masa...Bravo!!

zonaku said...

aiseh....
depan rmh jer tu.. tp org tgh keje laaaaa.....
kalau x, dah oder akak masak asam pedas tetel tu kat rmh sy...
lagi keji kan?

kakngah said...

jah.. kek umh den ni ha free wifi gak.. meh la.. takat kupi 0 cap tupai, seteko den hidang an....

mrMiEZ said...

hi kak tijah...

kak tijah keje ape erk... cam best aje kak tijah.

temujanji kemain. leh lepak2 kat kopitiam agi...

hehehe

Tijah said...

cija
mak bz skrg ni nok. ko x sker dengar dj dave lak ker?


kak ezza
hahahaa. bosa kan LP tu? uji rasid tu sore dia osah lomak2 eh. tiada galang ganti tuhh...


mama
sama la kot. mkn lelemak sesekali takpe kot. setapppp nok. apa bleh buat...


cok
hahahaa. aku tawu. ko misi jeles kan? tapi semlm adalah mencik takde wifi kat sr. jahat kan diorangggg???


tic
biaso la spidigonzales bawak keto mmg centu. a'ah bangi agak hepening la jugak kan? etlis ada kopitiam. lenkali kita lepak bangi la yo?


wos
aku tak pandai la...asam pedas tetel tu k.ungku ko jer teral. akhlakehnnnnn...wakakakaa. best kan gelak cenggitu wos?


tm
a'ahh la...aku lupa nok. kalu dia kata tulur saya ada...amacam?


dr
aku dah cam dah ghoper ko nok. aku akan sentiasa berhati2. agak2 nampak muka cam pan asian tu aku harus cecepat larikk. hahaha


kog
tetiba kredit mak abes. bleh? hehehehee. xde la. appt aku full tadi. x sempat. ayoo...hampon k.ashh...


aunty
yer aunty. xyah dial2 sumer kannn? kalu kat ampang sy sker lepak kat old town jer senang...


zonaku
ye ke? umah ko kat mana dik? sebelah mesjid tu ker? takpe lenkali ko jer la masakkan utk aku yer?


kngah
wifi ko...roti hifi nok? hehehe...sodap ko cap tupai tu? bleh buat esblended tak?


miez
dik. kalu nak tau kena la buat apt bersama tijah. huhuhu

Cik Puan Huda said...

kecik2 dulu kawan2 ese ske bagi teka-teki bodoh..dlm banyak ikan, ikan pe buleh nyanyi..

jawapannye..ikan uji rashid (patutkah???)

Yunus Badawi said...

Kalau ko dtg rumah aku ada kopi dan wifi free.

ashley said...

Aiseh men Tijah...kalau tidak boleh akak belanja.
Tengahari aku kat restoren Sharipah, section 7..sebelum zohor tadi. Pastu aku balik ghumah...MENGHOLOH!
.
.
.
Next time ROJER ROJER la Jah!!

dilaOHdila said...

salam kenal:-)
pergh kat KOPITIAM bangi ke, dokek dah tu
wow gi NIOSH gak erk. mesti best kan boleh dengar LIVe BAND......MALAM NI

insan biasa said...
This comment has been removed by the author.
insan biasa said...
This comment has been removed by the author.
Tijah said...

huda
wakakaka. apasal? sbb mata dia besar cam ikan kah?


yb
orait. kalu aku drive thru jer bleh tak bang? pastu parking kat luar. ko kasik pw yer bang?


ashley
aku lalu sharipah tadi kak. penuhh aa org. err..sana ada wifi tak? hahaha keji. lenkali aku rojer ko kak eh. nak rojer kakpah aku takot..misti dier tengah sebok lilit munger telo skrg nih. hkhik


dila
err..niosh ada live band ker dik? tak tau lak akak...ko ckp niosh sek 15 ker nih? kat mahkamah tu kan?


insan biasa
hehehe. mana leh buat pengumuman. hilang la identiti misteri akak ko ni karang. ukm ada wifi? wakakkaa. i likeeee tuu....

Zyma Saad said...

Tijah.....

Kalau pegi rmh YB - dpt kopi & WIFI Free...

Ko dtg rumah aku dpt makan Laksa Kedah dan lappy + braodband free gituuuu......tapi yg dah nak dilupuskan la. Ko nak tak??

:)

nurul@cokolat said...

wos keji! napa tetel aku yg jadi mangsa??? ko memang akhlakennnnn!!! khak! khak!

Lazyf... said...

Pal (nepal) tuh sajo yo sobot Tete* gek eh kak...hahahaha

Kujie said...

tiba je tingat ikan uji rasit

Tijah said...

zyma
dah nak expired ker? hahaha. tanak ah kalu centu...


cok
wos mmg akhlakannn kann? sbb tu dia mampu menghentak2 kaki. sbb takde benda lain nak dihentakkan dah kann?


lazyf
misti bini dier tertinggal dinepal tu kannn??


kjie
ada ke kak? hahaha. dah 2 org ckp cenggitu nih...

NenekPenne said...

wahhhh nenek suka tau uji rashid dgn d.j dave...

laki nenek..opsss ex laki nenek kata muka nenek ala2 uji rashid gitu tapi nenek tak suka sebab nenek perasaaannnnggggg.... muka nenek ala2 tiara jacquelina gitew....... ahaks...

Hezesuze said...

amvoiii smpai ke bangi uols...awat tak lajak je ke klang twos...bleh kita jumpa...kan kan

Tijah said...

nenek
ehh. muka kak uji lawa per. cer tengok felem dier masa muda2 dulu yg suar belbotem & kasut wejes tu...


heze
wuishh! jauh tu. apa ko tak suh lajak ke tanjung malim teros nok? hikhikhik...

Lifesaver said...

akak2..

ko memang otai la!

MK said...

sodap ehhhh tetek... opss tetel..

kodai kid search tu ko kak?

Hazey said...

yb tijah...
ko ni memang kelakar la... satu hari tak singgah blog kau tak sah la rasa...
bravo... resepi baru tu asam pedas daging tetek..

Tijah said...

lifesaver
biaso la dik. krisis pertengahan umo mmg cenggini la deh...


mk
tak. kodai ni boto2 sebolah pusat rawatan azzahrah tu. kodai kit deret ujung nuna. tu bangi kopitiam namo eh. nak try aritu tapi ghamai bona org


hazey
hahaha. misti ramai org laki yg suke makan asam pedas tu kan???

rashiD said...

akak menaip dari kodai makan tu ko?
hebat tul dedikasi akak kek blog ni,
hehe..

mrsharis said...

haha..ko ni kak, seme benda ko leh jadikan bahan kan..i love u la kak (walaupun tk kenal :P)