Nov 18, 2009

tenang dalam hujan...

kepada sesiapa yg memandu sekitar damansara utama, sprint, jln kuching, duke, mrr2, cheras dan seterusnya sg. besi pada jam 6 ~ 7 ptg tadi, sila maafkan pemandu kereta hitam bernombor N**9669 tu yer?

kesalahan beliau hari ini adalah...
  • memandu secara perlahan di lorong kanan sehingga diberi lampu tinggi dari belakang
  • menukar lorong tanpa memberi signal
  • memandu secara berbahaya kejap kiri kejap kanan
  • melanggar lampu merah di depan OU secara tidak sengaja
  • lambat jalan semasa lampu bertukar hijau. kereta belakang sudah hon!
tidak! beliau tidak mengambil sebarang ubat batok apatah lagi minuman beralkohol.
hampir tak gerak di susur klua jln kuching.
tapi beliau tenanggg jer...

sbb beliau ada nih!!!
sekali ter brek mengejut plak
"opocottt uwan kau mengandong!!!"
namun...balang itu tetap tak lepas dr pegangan...

jarakkan sedikit kenderaan anda di belakang.
ya! skrg boleh makan!

so...

bila kiri pegang balang, kanan pegang muffin...caner nak kasik signal?

cuba jawab?

hujan2 ni...sejuk, lapar & honi tau tak!!!

nak sampai semban lagi 1 jam nihhh!

p/s : muffin adalah sgt setapppp penuh rasa kecokletan. mungkin kerana ia dibuat dgn penuh kasih sayang. mekasih nok! sampai umah tinggal 4. 2 utk apak, 2 utk anak. sapa nak order, sila buat melalui akak. senang akak nak mark up sehingga 80%.

warghhhkahkahhhkahhhhh (ketawa keji seorg lintah darat dealer)

53 comments:

~Kak AZZ~ said...

hakhakhak.....mmg osah la Tijah ni...abeh la somumeh stereng keto ekau Jah....buek ehh muffin tu tongah nak masok kek mulut, pehtu totibo yoo brek emejensi...mau beghong liptik ekau Jah...hehe...

~Kak AZZ~ said...

yeaahhh....eden pes lagik skali...kakakaka.....

joegrimjow said...

muffin = kalori

MaizaC'Joe said...

salam

emm.. sedap muffin.. lupa traffic jem..

salam kenal
-maiza-

ashley said...

jah,
ha ha ha..
ko jangan masuk longkang bersama sama itu muffin sudah..

kakngah said...

ekau psg drebar yo jah...

Erna said...

laaa,ingat an apo kono la memulo baco tadi,domam lai ko tijah ni, rupo e makan....bawak sorang lai jah..bolih tolong ulur an mafin tu..takyah bukak balang sendiri...osah sodap e tu..sampai lupo koadaan sekoliling..jngan buek lai jah...bahayo...

zonaku said...

bahye tu kak.... lenkali, kalau nk makan sambil driving.. singgah bangi la... leh nompang makan...
kekkekekekeeeee

hantumakan said...

hahaha, dah tau nak soru muffin enak ceklat lagi nak dok lane kanan tuh, tokleh blah habis.. :)

mrMiEZ said...

Kak Tijah nie... dapat tahu dek polis trapik, mau saman nie...

Ishish... dak Tijah nie... ingat dah insap.. rope2 nye, makin dasat..

Anyway, you rock Kak Tijah...

Muuuaaaahhh...

MommyCT said...

adeh..den nak bekpes jap..lapor nengok kueh ni.

Zyma Saad said...

Ya , sgt sedap. Kalau makan panas2 dlm musim sejuk salji cair cenggini.....perghhhhh, tangkap lentok.

**Jom kita nyanyi lagu PELAMIN ANGANKU MUSNAH. Muahahahaha....
:)

mugiwara said...

oit..oit..
makan sorang2~

tinggal pat ketul je?
[geleng geleng]

Yunus Badawi said...

minggu lepas masa kita dating tu ko tak bawak benda ni huwaaaaaa

lain kali pastikan ko bawak tau hehehe

ztzett said...

:)

i only need ONE friend like u (one is enuff!!!) and wallla!!! my day is bright....tq :)

*nampak sedap tu muffin tu...nak ajak ms.lilies join kita punya gathering la nanti (untuk mengelakkan price mark up...boley?)

~0~ said...

mak oit bestnye...mkn sesorang ye kak...

KAKTINY said...

sebalang ko hadap muffin to Jah...
masakler kalau KG ko tak turun-turun.. hahahha..

jom set date ngan tasik ngan wos ngan sapa2 jugaklah... jom.. kita lepak2 nak.. hihiihii..

mamarempit said...

soba yo lah....

akak igt apo la bondo ek tadi

Mint said...

laaa. kau ke yang kek depan aku semalam tijah....selow ya amat..puaslah kau makan carut aku semalam tijah oiii....minta maaplah yo...

FIESYAH said...

he..he...

mkn sorang2...
nasib x de pape...

ingat

BERHATI2 DIJALAN RAYA
ANDA MAMPU MEGUBAHNYA

ha..ha...

zuzie's life story said...

huh pepagi dah wat den meleleh nengok kak jah kito dengan muffin nyor..

go kak jah ku go!!!!

u rock my day...

Ms.Lilies said...

Ko parking baikkkkk punya balang tu ek hahaha

kucingorengemok said...

berharap la ko tak jumpa aku di tengah jalan kl kalau drive cenggitu sebab makan sumpah seranah je karang, keh keh... >:p

F A R Y N said...

akak..ko dah snap gambar opis aku tu..lenkali meh la singgah kalau nak pau den..kah kah kah

Akmar Anuar said...

akak, itu stok kuih raye utk raye lepas ke or raye haji nih??
hehe..comel la akak nih...


saye paham kak, aritu saye exam pon sebelah tangan pegang pen, sebelah lagi pegang balang kuih badam saye...wahahahha...
bahagianye dunia ku walopon exam just around the corner of hari raye gituh...hehe =p

Hidemichi said...

yg mana hon kau tu, hulur lah secawan...sejuk sikit hati~!hahaha.

ryurisora said...

sodap aeh kak jah weh....muffin tu, bukan kak jah.hohoho

suezensuzanna said...

wah wah

PUTUBAMBU said...

uish..bahaya tu..boleh kena saman.!

kalau taknak saman..kasi kat gua barang sebalang dua..

(balang ada kek tu tau..jgn balang kosong pulak)

kak wos said...

wah!
aku pengomen ke 30!
seswai ngan umor aku!
mmng aku dah lama tingin nk jd pengomen ke 30!
itu jer komen dr aku.
sekian.

J@J@ / Bini The Rock said...

"opocot uwan ko mengandong!!!"

wahhhgggg..kah kah kah kah kahhh!!
kah kah kah kah kahhh!
kah kah kah kah kahhh!
kah kah kah kah kahhh!

adehhhhhh.............

nurul@cokolat said...

aku 32.. tua 2 tawon.. tak aci tau!!!

♣ haNie ♣ said...

kiri pegang balang..

kanan pegang muffin..

camne akak pegang stereng??

mode auto pilot eh..heheheheh XD

afiq said...

bodo tau....benci

afiq said...

bodo tau....benci

Tijah said...

k.azz
nasib baik semlm ujan kak. kojap2 bukak tingkap basuh tangan. kok tu air wiper pun jadi. hahahaa.


joe
hehehe. setaon sekali takpe kot kan?


maiza
salam kenal too. sedap muffin ittew


k.ash
lepas tu aku dok lorong tengah jer kak. err..congrats kat anak akak.


k.ngah
dapat lak drebar muda2 belia kan? cam child fish gittew...ohhh


k.erna
kok buek kek ttj fasa 3 tu takpo la kan kak? situ tak byk keto. hikhik


zonaku
hehehee. semlm aku singgah cr begel oblong sekali x jumpa. huwaaa


dalia
tu nasib baik xde topping. kalu tak lagi sememehhh


miez
alaaa. silap2 bleh ajak polis tu mkn sekali...hehehe


mommyct
den dah bfast dah. nasik lomak tolo mato. sodappp


zyma
penuh rasa coklet venhauten. setappp!


mugi
apa nak buatt patne. lapaaaa...


yb
aku mana reti buat muffin. ni pun org kasik. aku tau makan jer. hahah

Tijah said...

zt
1 enuff ka? betul nih? ehehehe.nok, nak stamp 50 keping blehhh?


~0~
a'ah dik. tapi masih ingat org dirumah. heheeh


tiny
ko nak lepak mana? tasik permaisuri? hehehe. tasik xleh lepak tepi tasik..dia trauma.


mama
heehehe. sodap kakkk. ado coklet cip laie dlm eh tu...


mint
ko tipooooooo! hahahhaa


fiesyah
yer. akak sudah insap sekrg...


zuzie
muffin gardenia pun kalah nihh


lilies
hahhhaaa. nasib baik keta oto. kalu manual mmg konfem gear aku beselupat coklet.


kog
ko dok jer bangi tu diam2. tunggu aku datang seksyen 7. hahahha


faryn
ko keje situ ker dik? err...bangunan apa tu ek?


akmar
sapa comel dik? muffin ke? tijah ke? lilies? wakakaka. ni yg mak jeles nihh....


hide
manalehhh. aku ada sebalang jer. (stetment org tamak) hahaha


ryu
wakakakakaa. tu baru tengok. ko blm rasa lagiiii...

Tijah said...

suezen
ewahh..ewahhh...
hehehee


putu
ko dah ada putu bambu seplastik lagi mau mintak akunyer. hahahh


wos
tiab2 aku rasa cam nak gadow ngan ko woss....


jaja
heyyyy! uwan tu blm menopos lagi tawww...hari2 dia makan EPO


cok
abes aku 33 apa kes? tapi aku x kesah...janji dlm ramai2 tu aku paling bebiface. wakakakak...


hanie
xleh dikkk. jln raya adalah byk kona...huhuhu


afiq
hahaha. benci tapi sayang khaannn?? lagi sedap dr tako taww....

nurul@cokolat said...

babyface? ko duduk sebelah afiq dulu baru bleh aku tgk sapa paling baby!!!!!!!!!

tasekM said...

hahaha... gampit tijah. gua trauma dh hilang tau. hahaha....

tij, ni bila tahun nk kurus ni tij... sebalang muffin ko hadapkan!pssttt... aku yg tetiap hr ngadap beskot pun tak kurus2 lagi nih... apa cer... ha ha.



.

julietchun said...

muffin tu kalo simpan lama2 takut cendawan plak yek.:D

Nomee said...

Kau saje laaaa... tunjuk-tunjuk gambar muffinnnnnnnn

Nomee said...

Tijahhhhhh.... nak mintak resepi kek gula hangussss.... link yang kau taruk tu dah takleh bukak la.
Pas tu, terangkan kekdah nak tenggekkan kek tu atas api (Sebab den takdo oben). Timo kasih yo.

Tijah said...

cok
ofkos la makkk... hahaha


tm
wehh! itu healthy muffin tu. sebijik jer telo dia. hehehe


juliet
ko aritu sempat rasa tak? hehehe


nomee
misti ko jeles kan? aku dah betulkan link. skrg dah ok resepi tu. kudos to MK...

linn said...

ko control stereng guna apa nok?

Tijah said...

linn
guna jari pun boleh. heheh

Lifesaver said...

patut la...kak, aku yg bagi lampu tinggi kat kamu tadi!

Tijah said...

lifesaver
laaa...ko ke yg bawak van putih tadi tuu?

sheila said...

sib baik opis den dah pindah ke Klana Jaya...
dulu mmg ikut jalan ni..kalo tak mmg den hamput cukup2..

Tijah said...

sheila
hamput sapo? budak dlm keto tu ko? wakakakaka...

Lazyf... said...

keto kito samo la kak...maibi!!!

Tijah said...

lazyf
tak. keto akak namo eh kobau bajak. huhuhu

rashiD said...

9669..?
Dlu abah den pun ado keto no tu. Da jual kek org laen..