Dec 25, 2009

ho! ho! ho!

date : 25 dec 09 (mewi kwismes uolsss!)
time : 10.30 am
venue : giant senawang

seorang emak sedang bz memilih ayam, daging, sayur dan ikan. wah! tenggiri sekor 6.90 niari. murah giler! capai sekor yg paling XL. gulai cili api dgn potai kikih sodap nih!

tiba2...

"mami! mami! mamiiiiiii!"

seorang budak lelaki terjerit2 terlompat2 sambil buat muka sakit!

"apo?"

"nak berakkkk!!!"

potong stim sungguh la budak nih. mami baru cadang nak usha piok ni kejap!

p/s : btw...budak tu terpaksa berpuas hati dgn popkon giant saja tadi. sori la nak! mak kau blm cukup rajin nak meredah crowd kat TGV niari!

48 comments:

adibah said...

Jah, sodap ko? Mak slalu kalo potai kikih ni masak lomak dgn ikan bilih paling kasar ittew..

jo said...

haa...shopping sakan ko kak...

catz said...

tenggiri sekor 6.90?????
dah boxing day ke arini??
dah terbau-bau dari kejauhan lemak cili api petai mu itu tijah oi..
terliur mak!

♣ haNie ♣ said...

hahaha..
xpe kak..
boleh usyar kendian.

Erna said...

ha ha..anak manjo mami ni..selai dio sorang camtu la...tak po jah layan yo..abih tu..tak dapek la ikan tenggiri yo..akak pun teringin yo piok tu ja..tah no poi..keroteh he...setem e dah bepuloh dah...

Ms.Lilies said...

gulai??
osah sodap tu nok...
uiiiiihhhhh....meh masak utk aku meh

Syima Syaz said...

uuhhhh anak akak keee?hahahaha

tireless mom said...

Salam Tijah,

Tak jam ko gi Giant Sonawang? Den balik semalam,.... mak ooooiiii traffic light sopanjang jalan nak masuk ko Taman Marida dopan Klinik Pormato tu jam menjelo. Borpoluh ketiak nunggu hijau!

Bapo stem dah dapek nak boli piok?

hajarus said...

wah.. sedap tu lau wat masak gulai lomak cili api.. tambah plak ngan petai kikih... meleleh...

Tijah said...

dib
sodap nok. tenggiri mmg paling sesuai judu'an mo potai kikih tu.


jo
yer dik. pagi2 tak ramai org sgt...


catz
yer. dah kot. aku tgk 25~27dec jer nih. cer ko survey. lambat2 tinggal tenggiri besar sardin jer kang


hanie
nasib baik deadline dier lambat lagi. heheheh


k.erna
selai? wakakakaa. montang2 la akak kojo petanian main solai2 lak yo. sey koreteh tu dah byk gak kumpo dah tapi takdo la ratuih2 do


mimi
hehehee. wehh. konyer "projek" amacam dah jadik lom tu? dah start teringin plak tuu...


syima
yer..anak. buka omak eh. hahahah


tireless mom
semlm org sibuk nak masak pok krismes gek eh kan? niari tadi tak do lak jam do sbb poie awal 9.30 dah tepacak dopan pintu. heheheh


hajarus
yer dik. petai jgn lupa dikikis dulu yer. takot kang pait...

Yunus Badawi said...

emak adam pun masak tenggiri arini. Buat masak kicap aje. Dia usha kat chow kit semalam

Yunus Badawi said...

eh mana pergi kotak aku nak jerit ni?

Tijah said...

yb
brapa se kg kat cokit bang? kotak tu aku dah remove. byk sgt iklan rimas plak aku. heheheh

J@J@ / Bini The Rock said...

ahernya....

sambar tak Italian Cookware tuh??

Wahh! masak masakkan Ittaliano la lepas nih
hehehe

Tijah said...

jaja
blm lagi. nak kumpol kupon dulu nih. kehkehkehhh

~Kak AZZ~ said...

wahaha.....toghaso lak akak bilo Tijah kato kotak tu bnyk iklan...huhuhu...

Piyok tu tak copek hangit ko Jah...

Desert Rose said...

isyyy tu la dialog yg paling aku tak gomar bila bawak bebudak keluar, sama je anak dara aku tu ngan si Cem perangai eh, meh kita kawinkan je dua orang tu ye.

Ohhh tu ke gunanye setem yg derang bagi aku tu?? Mana tah aku letak, aku ingat dapat patung beruang jeh

Erna said...

ha ha ha jah bukan selai la...solaie..boto tak ejo e tu..selagi....ha..tu yang boto e..selagi dio sorang..ha ha..bahaso kito..ni payah juo nak di tulih yo jah..cakap yo bolih he...

cikguaziz.blogspot.com said...

Buang air besar itu lumrah manusia..


http://cikguaziz.blogspot.com/2009/12/perempuan-pakai-legging-adalah-stupid.html

Tijah said...

k.azz
hahaha. xdo la kak. sey tak ghoma yg lotak jutawan2 tu...


dr
hehehe. geram je kan budak2 nih. yer. tu bleh tukar ngan piok tu. yg dapat tedi bear biasa kupon yg kat guardian tu. hikhik


k.erna
ooo...salah taip ko. ingat'an solai. kak, daun mas cotek tu kok masih begotah buleh robuih ko? ko nak kono tunggu koreng dulu?


cikgu aziz
ehhehee. dia punya signal tak tentu ek cikgu...

Erna said...

bolih jah..kalau dikoringkan tu..bolih tahan lamo..buek macam rondam teh tu...

Tijah said...

k.erna
ooo...daun2 yg gugo pun buleh guno gak kan? cam sayang lak nak buang. musim2 angin ni kekadang ado gak yg luruh eh

kakngah said...

nak berak pandai lak ckp melayu kehkehkeh!!!
kok tak tu.. sepiking yo manjang...

Zyma Saad said...

Huhuhuu....amatlah potong stim pabila nak beli piok tetiba Cem nak berakkkkkk!!!!

Popkon Giant pun okay la....janji makan dgn enaknyer!!!!

:) Byk ke ko buat biskut utk Meri kismas, Jah??? Biskut apo ko buatkan??

~Kak AZZ~ said...

ooo....akakpun kalau ikut an tak ghoma gak camtu.....hehehe...

tp kok takdo kotak susah gak Jah nk mntk apo2 kek ekau....YB kan tompek oghang nak mongadu hal...kihh3...

Yunus Badawi said...

kalau aku cakap harga ikan tu nanti ada yg kata aku nak iklan barang chow kit hehehe

Tijah said...

k.ngah
hahaha. koba nak call of nature kang cam lambek lak kan....


zyma
aku beli beskot tiger jer tadi. cicah milo sedap tuuu


k.azz
xpo la sok dah tonang2 kit boh la blk kotak aduan rakyat tu. hhehee


yb
sahhh! ko misti ada org dlm kat coket tu bang....

Dayah said...

Salam Kak tij,

Wohooo.. i like masak lomak cili api! Perghhhh terliur tetiba.. tp x pernah mama I masak bubuh petai?

Alah cem mesti redha jer kak kan..
Meh sinilah cem.. I belanja u popcorn gsc lagi mavelous ^_^

||alis|| said...

pertanyaan untuk si mami: then budak lelaki tuh selamat beyak kat mana? hehehe~

ztzett said...

eit...tu piok belanga tu kena kumpul2 setem sampai tujuh lapan puluh baru boleh dapat free tu...
Hmm...baguske piok Bialetti ni?

Tijah said...

dayah
yu shud trai. ikan + petai adalah gandingan yg mantapppp sekali.


alis
siap simpan bakul kat cashier pastu kuar antar pi toilet. pastu masuk sambung shopping blk. bleh? hehehe...

Tijah said...

zt
tak tau la beb! tapi cam tak penah dengar kan? aku baru ada 20 stem. hahaha. alamatnyer kena top up jugak la tu.

linn said...

aku dah cukup setem utk redeem piuk dgn rega rm9.90 nih. makin rajin laa aku masak kang nok.

lulujunior said...

Cem memamg taknak mak dia membazir! Hehehe.

Cikpid said...

den banyak gilo stem giant tu..

tp tak redeem ag nih..

farish H said...

haah lucunye cemm.akk da lme xtgok gmba tbru cemm;p

[S]itie [B]Um [B]Um said...

anak perlu di utamakan. hehe

Lazyf... said...

haiyolah...layankan ajolah yo kak...hehehehe

al-lavendari said...

saya baru balik dari Langkawi. silap tak bagitahu awal, kalau tidak boleh beli piok.

Tijah said...

linn
ko kena tambah duit lagi tak? hikhik


lulu
yer dik. dier membazir takpe kan? hahaha


cikpid
kalu ko taknak bleh kasik aku. tihtih


farish
nati akak amek gamba dier baju baju skolah baru sok yer. dgn bag mikimaus


sitie
hish. jgn lupa selera emaknyer sekali...


lazyf
tu la tu. kang berak kat situ susah plak yer tak


allavendari
fuyooo. akak misti borong piok vision tu bang...

CatlinaFly said...

salam kenal.. ;) sy pon kumpul setem utk boli piok tuh hehehe :)

Tijah said...

catlina
salam kenal juer. :D
hehehe. tu ah. tgh aim yg berdiameter besar sket nih...

al-lavendari said...

kau dgn akaknya sama 'wavelength'

Tijah said...

allavendari
gimme five kak. hehehe. akak teral masak apo bang?

Lifesaver said...

rajin sungguh ko melayan anak kak tijah...bapaknya tak buat hal?hahaha

Tijah said...

lifesaver
layan bapak lain plak caranya. hahahha

geraugebang said...

Dah bapeer kali pi giant nak tukar kupon tu ngan kuali. Tapi yang dihajatkan tak deer. asyik habis stok jeer. Kalau dah tau habis stok cepat-cepat lah order kan? buat penat akak je ulang alik giant. he he he. akak bukan marah ko Jah, akak marah giant.

Tijah said...

k.gerau
takpo...deadline lambat lagi kak. 25 feb sok