Dec 30, 2009

kau dan aku

peratikan budak2 laki kat atas nun...

the hair??? omg!

owh! akak tak sengaja terrrrrrr tengok citer ni masa kusus kat batu 4 aritu. abes dah itu jer cenel yg ada. jam baru kol 11. mata belum nak tido.

akak cuma mampu berdoa...

semoga keturunan akak takde yg pakai cenggitu!

ai jas kenot esep lah!

p/s : ai rasa la kan...this is the most stupiriting (stupid + irritating) series ever la. tengok princess & the frog lagi bagos!

67 comments:

al-lavendari said...

abang nak cakap lebih2 pun tak berani, nanti jadi menantu pulak !

Tijah said...

allavendari
hehehe. kalu bakal menantu datang umah pakai cenih abg sosah mo parang tak agak eh?

Ms.Lilies said...

mohla kita sesama doa nok...jgnla anak2 kita camni gayanya..
mau koma aku nnt

xiiinam said...

Akak pun selalu tarik skirt budak-budak 'ca ya nun alif' kat sekolah tu..Kalau di luar sekolah...inilah pesen mereka!

هدايه يسٓ / Hidayah Yassin said...

akak...mak saya pun tak berkenan dengan fesyen rambut yang melemaskan org melihatnya...tapi sy ok jek...haha!

bukanlah menyokong tapi tak suka jugak sebenarnya. tapi kan...adik sy pun ada buat rambut ala2 gitu...sekali pandang macam tak mandi je...

susah betul budak2 zaman sekarang yang suka ikut fesyen cenggini...harap2 tidaklah anak2 kita begitu ye? eh...dah beranak ke sy ni? hahaha...

melovesfood said...

saya mmg anti-rambuttegak@pelik mcm gitu!! rasa nak sosah yo kalu nampak depan mato.. satu lagi den tak goma kalu kolar tu kasik naik.. apekah itu style? taakkkkk langsungggggg!!!

Yunus Badawi said...

tak larat nak tengok...

komen pun tak larat huhuhu

afiq said...

r...er... veri da no komen....

Tijah said...

mimi
kalu cem cenih...aku cukur terus rambut dia


cklah
hikhik. misti stok pakai skirt pastu tonggeng2 kat meja ni kan?


hidayah
mungkin sbb saya berstatus emak la buat saya tak berkenan tu.


melovesfood
kolar tu kasik naik utk tutup lefbait? opppss!


yb
aku pun tak larat nak update apa lagi...tu yg saja buat ni


afiq
dik...ko tak pakai keret cut kan? kan??? kannn??? (err...mami tij bukanlah feshenista...)

f.i.e.z.a said...

kan????

i oso kenot esep.seriously kak tijah! even iklan pun meluat tgk.

Syima Syaz said...

ai oso kenot esep la de derama.... rimas,lemas cam hapeeeeee!!

~Kak AZZ~ said...

akakpun kenot esep gak Jah.... Tak ponah tgk langsung cito murahan ni... Baik akak ngadap kucing2 kek rumah ni....hhehe...

hope keturunan akakpun takdo la yg buek pesen cmni....syiaapalihhh.....

jo said...

aku dressing lagi dasat kak.
kain batik bulih sampai atas lutut..
hahaha...

Ayda said...

akak dok sini aut-of-de-lup gitu.... ni cite melayu ke korea? cam org korea je pesen baju nye

Ayda said...

kalau mesia la.... dah bebuih dah mulut den.... to budak2 masih berhingus ni... cipta la stail yg tersendiri........ biar mat saleh tu yg TIRU kita... pastu baru bole bangga.... kan jah kan

||alis|| said...

haaa.... kak, nih baru sikit... style rambutku-reramas-takde-sikat..

paper smlm ke kemarin yg si fifi dulu budak naseed, skrg amek genre J-POP pulakkkk...

itu rambut cam mandi ngan cat keler mas jer aku rasa, lemasss mak..!

catz said...

tijah,
hehehhe..bijakk..bijak ko create stupiriting word tuh..kihkihkih.
aku ada tgk dua kali siri ni..i just dont get a point lah citer ni..rebut2 bopren, gepren lama nak balik..rebut2 gepren..hahahahha...maybe citer budak2 lah tijah..so umur2 cam kita nih tak seswai langsung tgk.tu yg rasa tak leh esep tuh..
but i geli dgn aril...apa pesen tah..

kakpah said...

akak tengok kasut si milah tu tolobeh saiz yo.

apasal seluar bebudak tu gonting bona.

Kak Ezza@makcik Blogger said...

Tijah

memang lah pada dasar nya rambut macam ni menyakit kan hati kita tapi budak budak ndah suko macam mana..berambut macam ni bukan makna nya anak anak kita tak elok..kata nya nya ikut peredaran zaman..kalau akak akak biar kan saja asal kan mereka tu tak buat kan perkara perkara yang bodoh dan memalu kan kita..tapi kan..

tak lama rasa diorang suko bondo2 pelik ni...bila sampai masa nya nanti...elok lah diaorang nanti,,macam kito jugak dulu...mano yang omak bapk kito tak suko,,,lagi kita nak buat....

cerita kau dan aku tu kan...
lagi baik nengok masak kat afc tu....bangang botul sapo yang tulis cerito tu...

Zyma Saad said...

Salam Tijah.....

Modern style. Aku ada saloon di Alor Setar. Bebudak muda asyik request rambut ntah ape jadahnyer.. serabut type!! Hahaha.

Hari tu YB (Yunus Badawi) dtg ke ALor Setar....tapi dia dan mak Adam tak sempat dtg ke saloon aku.
Dia tahu la location saloon aku. Nanti ko dtg la ekkkkk.....aku karan rambut ko, Jah!!!

Happy New Year 2010, Tijah & Family.

;)

kucingorengemok said...

setiap tahun af keluar tv, budaknya makin geli²... aku alergik pada keseluruhannya - dia orang buat aku rasa jehan miskin ngan farid kamil cam budak² baik je pulak, haha

♣ haNie ♣ said...

bajet korean look la tu kak..
mcm badut sarkas ade la..

XD

Lifesaver said...

yg mana kak?ada 2 org laki...

mamarempit said...

tk bekonan kan...igtkn akak je yg tk gemo...

ntah hape punye pesen...

julietchun said...

pesen rambut budak laki skang ni lebih dasat dari pompuan.

Dayah said...

Salam Kak Tij,
Depa hat laki2 t nak tiru gaya rambut pelakon korea la tu..
Cite ni buat x de cite nak layan boleh la tgk.. kesahnya Dayah pun pernah tertgk sekali dua itu pun masa kena tahan kat sepital x de menda nak tgk.. kekekke..
kesian korgkan? cuba buat cerita mcm Nur Kasih tu.. haaa.. byk orang tgk

A.I said...

Sius jah!! aku pon baru tegor pasal rambut airil tu. macammmm...apo bondo ntah nk panggil. ish..

hanimndroid said...

kak, xmasuk dah kut utk kita, tp utk anak buah sy yang semuda 2 tahun lbh hingga la yg tingkatan 2 tu, dorg suke je cter nih!:)

Cikpid said...

apabila anda mula tak myukai pesen org muda..makanye anda terbukti dah tua..hahahhaa...lariks...

Teacher said...

astaga... napelah diorang berpakaian begini??? astaga

CikChelsea said...

mmg bodo pon cite tuh, dh la tak reti blakon bdk2 AF tu..yg jd lakonan Raja Farah je..how? owh saya tgk iklan je, takde makna nk tgk cerita itu...

byr mahal2 kat Astro, cerita mcm tu yg disajikan..keji btol!

brain_mind&soul said...

still standing??
owwh no! i go sit first..
lalalaaaa....no komen, rmbut i tegak juga bila letak jel..

Otak Delusi Pelita said...

Kak aku rase mmg buang masa je Astro buat rancangan ni.takde pekdah.cite pun tah pape.

chai n tea said...

si aril nih? wat rambut ala-ala korean actor wanna be tuh kan? please lah sakit mata menengoknya

si akim lak makin lama makin terserlah feminin side dia w/pon berlakon sbg hero citer tah apa-apa tuh

mila? pleaselah just stick to nyanyian ok..her lakonan is like so..xleh blah punye

pendek citer..citer hampas..pelakon hampas..skrip hampeh..so xyah tgk la buang masa

momguess said...

botak lagik bagus

kakngah said...

den mmg tak layan cito camni jah..
loyo! motip?? jangkit dr mimi.. wakakaka!!!
tgk atok & aca kek tibi duo tu lg layan..
hahahaha!!!

"pendatang izin" said...

aku pun tak nk komen ape2 jah...nanti aku komen org kata aku jeles sb rambut aku botak...kekeke

HappyIrfa said...

kak..dah tgk ker citer princess & the frog tu?anak saya ari 2 duk tanya bila nak gi tgk..

tasekM said...

laki aku mmg tertekan je tgk org rambut cenggitu. dia kata rasa nk gunting.

aku kata. elehhhhh... dah dia yg rambut kurang. jeles le tu.

dah aku pulek yg nk diguntingnya.

ha ha.



.

BeN`z said...

ehehheee... sy panggil rambut ayam jantan. hahahhaha!

VersedAnggerik said...

Happy New Year Tijah!

Keep writing humorous stuffs here, I love reading them!

Cik Puan Huda said...

tapi yang peliknye wahai kak tijah, penduduk rumahku (tak termasuk saya) ske sgt tgk series ni...bukan nak kutuk, tapi masing2 berlakon cam tengok skrip kat kamera..

tgk csi lagi bagus

KV said...

walo pun cenel lain tak best aku tetap tak layan crite ni jah. Meremang bulu roma mek taw!

ibusinga said...

tak lemas ke kan...
mau juling bijik mata ..sebab dok ngintai dari celah2 rambut tu..

Tijah said...

fieza
itu la dia konsep muzikal 1malaysia. huhu


syima
rimas tengok pelakon dia ek?


k.azz
ontah eh. nasib baik pakai pantiliner herba. sojuk kit bodan takdo la hangin tengok budak2 tu. hikhik


jo
tu cam citer tamil tuuu...hahaha


k.ayda
tiru korea la tu kak. tapi asal budak2 ni pakai cam nampak tak kena jer ek?


alis
hahahaa. aku ade baca semlm. ex penyanyi naseed kauuu. kemain kannn?


catz
yg klakar tu kan...kawan2 raja farah tu cam sukerrrrr jer volunteer jadik barua/spy dia. omg. wth la kan?


k.pah
kasot omak eh gek eh tu. kehkehkehhh. ontah la kak, melokap lak suar eh kan?


k.ezza
tu la tu kak. kok budak2 ni pakai centu sok cuba amek gamba. dah tua sok tunjuk blk kat diorang misti malu tu. nanti sey nak tengok la...sapa la penulis skrip dia tu


zyma
aku tanak karan rambut. aku nak lebatkan rambot cam rozita che wan bleh?


kog
aku pun tak tau motip bikin af lagi. budak2 graduate situ sumer cam tak laku. tu yg kena buat drama bangang kasik diorang keje sket tu...


hanie
hahahhhaa. pastu letak diorang kat bawah cable car sana kan? ganti patong gajah dulu tu...

PUTUBAMBU said...

konon2nya ala-ala artis taiwan or korea le kekdahnya..

walhalllllllll.........
jauh panggang dari pulut panggang...!

* fuh2..jauhkanlah...!!

Tijah said...

lifesaver
2-2 pun sama la tu...


mama
samo la kito. sbb seblm ni tak ponah tengok. bilo dah tengok cam nak muntah pun ado...


juliet
jambol sama panjang dgn side burn. pekeheyyy tu...


dayah
aiyooo. mmg jln citer tak bleh blah la. tak paham dan malas nak paham...


ai
macammmm...balung ayam. hahah


hanim
ye la kot kan? citer ni utk org2 yg tak matang je. heheh


cikpid
helehhhhh. cer suh babad ko buat wambot centu tengokkk? hahahah *tijah fengsan, cikpid fitam


tic
konflik identiti kannn???


cikchelsea
alaaaa...raja farah pun aku tak sker tengok. cam over la plak....tapi kira ok lagi la...


brain
suar? ko pakai centu jugak ker? oh noo...


odp
tu pasal aku salu layan citer tamil jer. penuh teladan. heheheh


chai
aku rasa impian ilyana sunsilk dulu lagi best dr ni. kan?


momguess
macho sket?

Tijah said...

k.ngah
wah. teetiba loyo? hahahaha. nak la jugak menjangkittttt. upin ipin pun best kan nok?


avit
takpe. rambut botak bleh tumbuh blk dik...


irfa
dahh! best jugak citer dia. pegi la tengok bawak anak. misti diorang suka...


tm
err...kurang faham aku maksudnyer ayat last skali tu nok. ahhahahaa....(maafin gue kalu terpk benda lain...)


benz
ada balong???


versedanggerik
happy nuyer too. :D. oh terima kasih. saya juga selalu mengendap anda. heheheh


huda
csi? marathon 3 hari 3 mlm berturut2 pun takpe. tapi yg ni 15 menet pun mak tak tahan tengok...


kv
kan?? mimpi ngeri betul tu...bukan takat meremang. tecabot bulu roma pun bleh


ibusinga
hehehe. cukup setaun buleh buat lasik budak2 tu. betulkan kanta mata sbb salu na lari ejasmen tercocot kat rambut


putu
rambot korea muka jawa aper kes kan? opppss...matik la org jawa marah nih kang.

adibah said...

Jah... sib baik masa zaman kita sekolah maghin pesen rambut GQ... nampak inesen je bebudak lelaki kan nok kan... yang pompuan pulak.. rambut jambul didepan.. best giler woooo!!


zaman kita muda2 dulu.. masa Rahimah Rahim kaler rambut se coet jer (highlight) siap masuk paper kata rosak akhlak/budaya tak baek etc.. skrang ni...adalah perkara biasa kan...?

iza was here said...

baru korea sikit..
Peace~

Happy New Year KakJah ;)

kikin_78 said...

tersangatlah tepatnya kak tijah oiiiii

J@J@ / Bini The Rock said...

macam mop lantai!

Mak Su said...

heh heh

selamat menempuh tahun baru 2010

Mya said...

rambut tomok pun kayak gitu kan? gagal betul!

Tijah said...

dib
sbb skrg dah terlampau mcm2 pesen...tu yg tak larat nak hilite masok paper dah tu. lagi pun diorang skrg bz trace mana pegi enjin jet hilang. hikhik


iza
ker...bajet korea jer? hahaha


kikin
kannnn? kena eliminate sebagai calon menantu tu...


jaja
kaler jer lain...kalu tak mmg sama


maksu
mekasih. selamat juer padamu maksu...:D


mya
ye ahhh kan? tebal rambut dr muka. hahahaha

Lazyf... said...

kak tijahhhhhhhhh....
ghambot dak Akim tuh bulehla dimaafin tp ghambot dak Aril tuh.....ghaso nk luku2 an yo palo ae tuh!!!!

Tijah said...

lazyf
kehkehhh...lukuuuuuu jer don't hesitate ok

aslina yang gojes said...

cita apa ni? tak penah tengok pun...

selalu tengok disney channel dengan nickelodeon je...

tengok sepanbob lebih sopan...

atau upin & ipin...

~M i z a ~ said...

kak tijah! ai toteli agri wit u...
first time ai tgk iklan tu, the first word came out from my mouth:
apa kejadah crita ni? (in malay)
WTF??! (in english)

then terpikir, xkan la sy tggl msia 2 thn, pmikiran org bt drama ni dh trun 100 level kot.. mmg sgt2 x mnjana minda lgsg crita tu..

Tijah said...

aslina
tak penah tengok? ohhh. takyah tengok la dik. buang karen jer nih. ai tak rekemen langsung. hehhehe


miza
sama la. wth. wtf. sumer keluar tiap kali iklan ni kuar. oh! tak baik tau...sengaja mengundang maki diorang nih

bungacahaya said...

CERITA MMG MEMFEDAPKAN..KAN?KAN?KAN?

Tijah said...

bunga
a'ah. aku dah tak tengok langsung dah skrg sejak aritu

NenekPenne said...

alahai citer ni...alahai...cam tak ada modal jer nak promote budak2 AF ni..cian depa2 ni...agaknya depa pun tak nak berlakon citer mcm ni tapi apokan dayo..tak belakon tak fofular...bila tak fofular, sorru pun miss....
eee tak koser nengok citer ni...gamaknya sebab aku dah tuo kot... ha ha ha....
kalu ako buek rambut cam tu, mesti bijik mato mak aku terkeluar terus.... ha ha ha... opsss sorry mak...heeee

Tijah said...

nenet
sian budak2 tu kan? ni nak kuar plak af8...ntah hapo2 ntah

farish H said...

hahahhah carotzz

captainlukman said...

skr ni dah tak boleh lah nak peseng gitu2 lagi, maklumlah kan umur pun dah ______( kak tijah isi lah sdirik), tp kalau tgk album dolu2 yahampooon nak terjun lombong je, camana aku boleh pesen lebihkureng tp tak sama bcoz adik lagi elegant**tetap mention ni**

budak2 kak oi, nti dah naik umur nti lain plak konsep nyer kan??

P/s:heppi newyer

Tijah said...

rizz
ko jgn pakai centu taw...

luke
yer ahh. tengok dulu zaman man bai gersang tu kan? giler stone. mak pun penah pakai blaus shoulder pad tebal ala2 joan collin gittew