Dec 31, 2009

mari! mari! ada iklan di sini...

ini ada sedikit iklan khidmat masyarakat! tolong kawan.

2009 dah nak habes. 2010 bakal muncol dengan bergayanya!

korang dah boleh la start kelebet balik resit2 2009 utk income tax relief taun depan ye!

nak kurangkan tax?

senang sajaaaa!

boleh buat donation seberapa ikhlas ke...

Persatuan Kebangsaan Autisme Malaysia


cek boleh ditulis as hilited kat atas yer.

NASOM Headquarters
4 Jalan Chan Chin Mooi
Off Jalan Pahang
53200 Kuala Lumpur
Tel/Fax: 603-4022 3744

almaklum lahh!

daripada bayar tax byk2...

pastu duit tax buat beli enjin jet...

pastu enjin tu plak hilang...(50 juta tu bai!)

baiklah buat sedikit amal jariah...utk mereka yg memerlukan!

oh yer! jgn lupa mintak resit. boleh reduce tax tu. do the right thing ok! jadilah pembayar cukai yg bijak!

last but not least...HEPI NUYER! jgn mabok todi yer!!!

sekian terima kasih! ailebiu!

48 comments:

afiq said...

50 juta?!?!??!? isk..iskk.... isk...

♣ haNie ♣ said...

hepi nuyer kak...

Erna said...

selamat tahun baru jah...iklan jah tu akan difikirkan..

Tijah said...

afiq
yer dik. rm tu..bukan rupiah


hanie
hepi nuyer too...

Tijah said...

k.erna
mekasih kak. samo2 la hepi nuyer yer

Ms.Lilies said...

itu aku x pueh hati tu...acana bleh hilang bondo juta2 tu?

CikChelsea said...

kan ke pelik enjin jet bole ilangggg??? tup2 lps 2 tahun lebih, tau ada kt emerika slatan

ntah2 saja propa kata ilang, pada hal tgh plan apa tah..kan kak? hehe

Syima Syaz said...

rm50 juta tuh bagi saya..... rm30 juta saya bagi sedekah agih2 kan kat org cacat/org2 tua miskin..

SILA UNDI SAYA SEBAGAI WAKIL RAKYAT BAHAGIAN BATU CAVES!

Cute Rambo said...

++INI SEBUAH MESEJ KEMASYARAKATAN++


Salam sejahtera.

Saya telah mendapat email daripada seorang kawan tentang sebuah blog baru yang bertujuan menjatuhkan maruah wanita-wanita tempatan kita yang mungkin adalah isteri, ibu, kakak dan adik kepada seseorang atau mungkin anda sendiri.


http://wanitamelayuseksi.blogspot.com


Konsepnya sama dengan blog 'pemuas nafsu' (my-steam.blogspot.com) yang kini sudah dipadamkan.Nampaknya, blog baru ini meletakkan semula gambar-gambar wanita Melayu dalam blog 'mys-steam' yang sengaja dipergunakan untuk tujuan keseronokan 'fetish' pelawat lelaki.

Blog ini sengaja mahu menghidupkan semula blog (my-steam.blogspot.com) tersebut. Mungkin oleh individu keji yang sama ataupun oleh peminat blog lama tersebut.

Dan kali ini, pemilik blog tersebut tampil lebih angkuh dan berlagak dengan memperli individu yang cuba menasihat. Pemberi-pemberi komen pula semakin berahi, ganas dan berbahasa lucah.

Di sini, kita menyeru dan menggalakkan mana-mana individu atau pihak yang berkebolehan dalam teknologi maklumat atau yang mempunyai pengaruh undang-undang supaya melakukan sebarang usaha agar blog (http://wanitamelayuseksi.blogspot.com) ini disekat, ditampan dan akhirnya dipadam.


-Rohani,Kepong, 2009-



**Sebar-sebarkan mesej ini kepada rakan-rakan anda supaya blog keji tersebut dapat diambil tindakan.

Tijah said...

mimi
mak pon moskel nih...kalu mak khayer mak dah upah horatio suh siasat nih


chelsea
ntah2 tak hilang. ada sorok kat blakang umah dia kan?? buat reban ayam


syima
baiklahh. saya undi yb syima!!!!


cute rambo
thanks! marilah sama2 kita ban blog yahudi mabok tu...

sya mansor said...

hepy new year kak :)
semoga lagi murah rezeki tahun depan. hehe

p/s: comment dari cute rambo buatku cuak

Tijah said...

sya
kann? tu yg buat akak cepat2 remove gamba2 seblm dimanipulasi org lain utk buat yg bukan2. keji diorang nih

Yunus Badawi said...

nape ko keluar iklan time org dah tutup kedai?

Tahun ni aku tak kena tax rasanya sbb gaji dapat tak sampai 2 bulan. Tolak zakat terus negatif hehehe

Tijah said...

yb
ehhh. itu boleh diuruskan banggg. cam tak biasa plak backdated. hikhik

melovesfood said...

kak tij, epi new year.. org malaysia ni kurang beli buku.. kalu beli buku banyak, boleh reduce tax.. asik boli enjin jet yo, kapal selam, nak buek apo.. tu haa, polis2 ngan askar2 tu bg latihan menembak banyak sikit.. sukati yo nak tembak org gilo sampai mati.. tembak la kek lutut ko, tangan ko..

al-lavendari said...

mana nak sempat lagi Tijah ! Hari ni dah 31hb. esok, lusa dan tulat pulak - cuti.

atle ♥ waT¡e said...

hepi new year kak..!

Tijah said...

melovesfood
hahahaa. kata budak tu byk gerak tu yg salah tembak. klakar la...kaki samo badankan jauh tu...


allavendari
hishh! boleh jer bangggg. kita buat dia. buat resit backdated bukan org tawu. oppss...terbagitau plaks

Tijah said...

atie
hepi nuyer tuyutu

catz said...

hi tijah..
hepi new year..
btw..enjin jet yg ilang tuh 2 bijik..so 100 juta,
hiks.
thanks for sharing the info.

ashley said...

Aku ingatkan IKLAN pasai ape tadi. Sebab iklan lah aku buat entry malam nih..
Jah..
ADUHAIII...aku dapat call baekkkkk punya calon nak jadi cikgu TADIKA!!
sila baca entry terbaru aku!!

Zyma Saad said...

Wahhhh, iklan ko, Jah!!!
Tax kebagai lagiiii........

Sakan ko....bagus, bagus!!! Moga ko dpt pahala berlipat ganda. Amin.

Hepi nuyer tuyutu!!! Hohoho....

;)

Yunus Badawi said...

Tahun ni (2010) ada bercita2 nak bayar cukai seribu hinggit sehari. Zakat aku dua kali ganda tu hehehe

Ok tak azam aku ni?

faiz said...

Hepi NY to u too jah..!! and also belated congrats for wedding anniversary yg ke 8th..hehe..

Tijah said...

catz
100juta nok? (tampar pipi sindri 100 kali)sangat careless yer mereka ittew. jahat sungguh!


ashley
dah baca kak. hahaha. masa dia call misti dia feeling woman kan kak?


zyma
haa...ko bisnes sindri kena byk buat sesuatu utk reduce tax tu. kalu tak kang rugi jer bayar kan?


yb
hahahaa. jgn azam ko bukak "branch" baru sudah bang...


faiz
hepi nuyer 2u2. tengs for the wish

IRA said...

hepi nu yerrrrrr

*smbil ngunyah cucur bawang*

hehehe

adibah said...

happy nuyer, Jah..

en_me said...

ammpunn, salib teww makk..

selamat tahun baru akak teja ittewww.. salam dr me dikejauhannns.. muger2 kita akn terus jd rakan siber yg baik2 ghitewww

dude said...

tu la.
kalau mesjid tu sediakan resit, aku dah sedekah dah tiap2 minggu.

mamarempit said...

setujukkkkk

igtkan tijah yg punye bodi...skali ade T kt rantai tu...soheh..bukan tijah....ngeeee (len kali crop la dek.....saspen den)

Cikpid said...

hepi new year kak :)

Tijah said...

ira
hepi nuyer too. rajin tu...goreng cucur mlm2. hehehe


dib
hepinuyer jugak nok...

en_me
aiyo caner mak tak perasan tu? kalu tak leh crop dulu. xpe ahh. maafin ya dong


dude
masjid tu lain. tu takyah ah resit bang...hahaha


mama
hhahaaa. tu omputeh mano tah tu. gugel yo...


cikpid
hepinuyer too dik

A D I A said...

akak, saya tak layak bayar incometax. motip bagitau?

Tijah said...

adia
best la tu. akak lak kalu bleh tanak bayar langsung. hehehe

tasekM said...

ailebyu tu tij!


bila nak jalan2 carik makan ni tij...? jom kita pi carik makan kat umah kak ash nak? hahaha...

:P

.

~Kak AZZ~ said...

hepi niu yer Jah....moga hepi sokmo2...hehe...

ontah2 jet tu mmg takdo enjin kott....sajo yoo ckp enjin kono cilok...hahakkk....

**ehh....psl bloglist tu , akak tak tau sobab apo....tp ado gak blog yg akak masok an dlm list akak, tp dok cmtu gak, padahal dio dh update...

Tijah said...

tm
bleh jer...tapi kita tunggu k.ash kita free dulu ar. skrg dier tgh bz rejistresyen budak baru. hikhik


k.azz
kan? biasoooo deh tu. takpo la. pandai2 la klik tengok kok ado update yo tak...

anjang said...

aku suka gambor tu

Tijah said...

anjang
hahaha. dah agak dah tu...

Yunus Badawi said...

Macamana aku tak perasan gambar tu malam tadi huhuhu

Zyma Saad said...

Jah....

Ko masak apa sempena Tahun baru 2010 ni? Ada resepi baru yg pelik2 ke yg ko belum tayang kat kitaorg semua di sini?

;)

Tijah said...

yb
aku saja letak lasmenet bang. hahah


zyma
aku masak ayam blackpepper jer niari. pastu makan ngan salad. tu je la

The Mindtripper said...

duit riyal oman buleh terima tak? hehe..

The Mindtripper said...

kak tij kalo takmoh bayo cukai meh duduk kat oman ni..sini gaji 100% sendirik dapat..rumah/kereta/minyak suma kompeni tanggung(depend ngan kompeni mano kerja la..kalo kerja sopermaket takdo lah yo!)

Tijah said...

midtripper
woohh. best giler tu. misti byk ko simpan duit tu kan? dik..akak pi oman sok tompang umah ko bleh? wakakkakaa. keji

The Mindtripper said...

hehe..buleh je..saya simpan duit RM je sebab kedai sini tanak hambik duit tu..huhu..

Lifesaver said...

kalo bayar zakat pon ada baiknya

Tijah said...

mindtripper
wuishhhh. misti byk ko menabung nihh


lifesaver
yer. kalu buleh dapatkan exclusion sebyk mungkin kan?