Jan 26, 2010

mmm...

ayomatttt!!!

gesekkkkk!!!

gooooo!!!

khamis ni cem ada acara sukan kat sekolah. so minggu ni hari2 ada latihan lari. 100 meter katanya.

bangga akak!

demok2 pun dapat gak masuk 100 meter kan?

so semalam akak tanya lari dapat nombo berapa...

"no.6" jawab beliau pendek...

ohhh jadilahhh!!! dapat gak nombo 6. etlis bukan last kan? good job son! mami veri praut nih!

tapi pagi tadi masa hantar beliau ke skolah, mata akak secara tak sengaja terpandang akan padang!

tiba2 akak rasa sayu!

pilu!

juga terpedaya!

sebab...

running track tu memang 6 lane jer pownnnnnn!!!

apakahhh?

54 comments:

zeozir said...

its ok kak, at least he tried hard to tell his mother that his good enough for you! he loves you kak tijah!

The Mindtripper said...

hahah..
kesian cem..takpa cem gemot itew indah..:P

chai n tea said...

hehehehe

cm comey je rasa
nomot 6 kak? ok lah tuh
sy masa sekolah dulu time olahraga mmg cikgu x bagi nak masuk or wakil mana-mana pon sbb konperm kalah

hehehehehe

Erna said...

jah..jangan la raso cam tu jah..cem totap anak kobanggaan jah kan..tu la sorang anak mami

Yunus Badawi said...

sekurang2nya dia terpilih utk masuk 100m tu. Ramai lagi budak2 yg langsung tak terpilih.

Ko ni letakkan standard tinggi sgt utk CEM tu. Cian dia.

(psst - emak Adam kata mcm tu jugak kat aku huhuhu)

ashley said...

okay le wat..6 out of how many pelajar dejah 2 yang ada ..kan???

~ShaFeRLicioUS~ said...

hmm sayu kan?
tapi dia tetap chomel di hati saya..dan omaknya kan? Kan?
chayok! chayok! Chayok CEM!!

Signorina Syima said...

kekekeke... pandai dia kaver line...

xiiinam said...

Cem....
Cakap pada Ibu...
"Kalau Cem lawan berdua dengan Watson Nyambek...mesti dapat Naib Johan!"

adibah said...

takpa.. takpa.. nanti bleh training dengan Dikna.. dia memang sprinter peringkat darjah 3 tahun lepas..


*pujuk Cem dengan popcorn beli kat panggung wayang.

~Kak AZZ~ said...

hahaha.....kalau nak dapek no 1 acara 100m tu, meh sini belajar dongan antie (??) ni... Bab lari kek padang ni, mmg expert bebeno tekauu walaupun demokk...lari dr ghumah joo bolum laie...hehehe...

Maso bolaghi tu kono bengkok an sikit badan tu...jgn lari togak kogheh yoo badan tu...Laripun ado soni pe...ngeh3...

A.I said...

APAKAH??? kah kah kah...

adoi, lawak la kau Jah. Jadikla tu dari lari sekerat jalan je..

AZANI said...

salam Tijah
bagi biskut Tiger banyak banyak dengan creal Kellog Frosties...

afiq said...

bijak ok cem.. angkel so praut of yu. mami cem nih pon satu. die tnye cem dpt no bape kan? tak tanye pon dpt last ke tak kan? hish mami cem nih.

faiz said...

ko patut bangga jah sbb walaupun cem demok tp dia dpt gak amik bahagian...kira okay per tue...

Shifu67 said...

ikss.. ok la tu... kira termasuk dalam 6 terbaik la kann... kecuali la kalau budak sekolah tu ada 6 orang je

Syima Syaz said...

alor-alor...so kiut lah cem!!
ok gak tuh terpilih!!

lupekanje said...

haha...ok la tu tijah. acik pun aritu dpt nomor 5...masa jogathon...
betul...sama cam cem... no 5 dari 5 org peserta...!

HaNa NyoTa uHArA said...

ok..gemok itu seksi... sekian

Hezesuze said...

janji dia masuk sukan sudahler...huhu

al-lavendari said...

macam abang sekolah dululah .. tak pernah dapat no. 4 ke bawah dalam kelas. paling2 busuk pun no. 3. awak pun tahu jawapannya kan, murid kelas tu cuma ada tiga orang jer. (kisah rekaan semata-mata)

abanglong said...

hehehe. my son dulu pernah cakap. dia dapat no 2 kat kelas agama.i hairan sbb mmg dia liat baca buku. then tanya dia, kelas berapa orang. he said 3. sorang tak hadir exam.... :)

f.i.e.z.a said...

xpe cem.nxt tym blh try lagii..hehe

nama saya aslina said...

dah mula sukan ke? wahhh...aii eksaited nak balik kampung jugak la tanye budak darjah 1 tu...suka jugak bersukan tu...

tapi bercita2 nak masuk AF. huhu...

aNiS tHe BumbleBee said...

tape...janji bersukan...tahun depan cube lagi ye cem ye...

JMR said...

heheh..takpe2..leh try lg nnt...janji sihat..:-)

deusXmachina® said...

adeh....num last rupanya
tak ape la, satu cobaan yang baek
erk888

My Spirit Finger said...

x pa dia minat bersukan. Nanti sehat badan. Majulah sukan untuk negara

kakngah said...

xpo jah... janji ado smangat kesukanan.
adam pn slalu camtu gak... hiks!

mamarempit said...

no 6 atau line ke 6..auntie rempit kompius la cem...ngeeee

kucingorengemok said...

6 lane ke? bukan 8 eh?

momguess said...

occay lah tu dpt no. 6
kang kalo die dpt no. 1
ko pulak xtido mlm

♥ dak pink said...

caiyok cem.
latihan xpe dpt no 6.
bebetol nnt dapat no 1 tau, bg pengsan sikit kat mami u tu. =p

tujuhhariseminggu said...

kang kalo dpt no 1, lagi terkezut... :p

shija said...

wakakaka!!!takpo nok!demok2 anak2 buahku ittew(*termasuk dak nuyin gigi goyang)pon dowang aktif nok..hakhak

jo said...

hahaha...
aku dulu pun gini jugak...
lari bawak buntut yang berat..

~June a.k.a UmmyImran~ said...

Akak...

Cem tak bersalah...dia jujur...dia ckp dia dpt no.6..sememangnya no.6 dan tak bermakna no.6 tu last (until u diskaver da trut)...ahahahahah...

Watever..praktis make perfek... ;P

julietchun said...

no banyak2 la best,ekekekeke

Tijah said...

zeozir
yes. he lef me more kalu hari2 belikan jajan utk dia. kuat mengepaw tu...


mindtripper
kannn? huggable gittew...


chai
wakakaka. akak dulu salu kasi alasan sempot. walhal malas. maklum la takot sunburnn..


k.erna
tu yg sey pasrah tu kak. apo nak buek kan? makin kuek selero makan eh sojak sekolah nih


yb
xde la letak std apa bang. kalu dier cakap dapat last siap2 xde la aku haru sgt. hehehe


k.ash
6 out of 6 kat lane tu kak. hahahaa


shafer
yer. sbb sorang tu la. buat la caner pun ai tetap lef him verimac. :D


syima
politik kuat skrg ni...


cklah
hahahaha. kannnn chegooo? kalau lawan ber dua laaaa...


dib
cayala dikna, errr...akak dia lari laju gak tak? huhu


k.azz
perghhh! dasyaht tu...ado soni gak eh?? tak tau lak sey tu doh. yg sey tau donga wisel terus lari mendado...

catz said...

wah cemmm...
bakal atlit gitu...
takpe..aku ramai je kwn2 lelaki masa skolah rendah demok..bila dah besor kannnn..hensem..dan tak demok..
so chem ni aku suspek mmg hensem sok dah besar karang.
nanti next year tah2 cem juara pulak..haaaaaaaa....wakil negeri..tak terkejar ko tijah..
ihiks.

PUTUBAMBU said...

kah..kah..!
tak tahan gelak ni...

ok lah tu tijah.. at least cem tak menipu...

Tijah said...

ai
semlm lagi best nok. cikgu dia cakap dia patah balik ke belakang sbb dah jauh sgt kena tinggal...


azani
kang dier jadi kuat cam tiger wood amacam bang?


afiq
mami malas jer nak tnya soklan kompliketet nih. heheheh


faiz
yelahh...mak nak lebih berperasaan optimis skrg


shifu
no. 6 tu last le tu bang. hehehe


syima
ko tak tengok lagi dier lari...muka cam kena paksa je diri kat garisan tu


acik
hahahaha. masokla jugak jogathon. sey tak ponah besukan ponnn...


hana
big but beautiful. huhuhu


heze
nasib baik cikgu x suh dier jaga air kan?


allavendari
hahahha. sekolah mana tu bang? tinggi na kadar absentizemnyer tu...


abglong
nasib baik tanya kan? kalu tak mati2 pecaya anak dah teral tu. hehehe


fieza
insyaallah kakak....hehehe


aslina
yer. dah start sukan dah. awal2 taun ni tak kacau exam kot kan?


anis
insyaallah taun depan lompat tinggi plak yer antii..


jmr
yelahh...sihat dan bertenaga lagi walafiat


deus
masaklahnyer dah 3 hari berturut2 dapat last tu. huhhuu

J@J@ / Bini The Rock said...

Okey la tu cem dapat no 6...dari dia tak dpt nomboo pape..kan ke naiya tu??

heheh!

ibusinga said...

beliau cuma tidak beritahu je..
sebab omak beliau tak bertanya...
(trik yang biasa kita buat jugak!!)

Tijah said...

dzaza
balik kang kena bawak g jogging nih. kasik latihan sket kan..


k.ngah
salu politikkan omak eh ko?


mama
no 6 di lane 6. hahaha. apo maksud eh tu..


kog
8 tu lane padang stadium kot tu...


momguess
ker tido terus forever? hahaha


dakpink
harap2 no.1 dapat hadiah pinggan mangkok kannn? hahaha


7hariseminggu
opocoottttt...


cija
ntah2 dah tecabot gigi nuyin tu. lamo tak jumpo dio...atok eh koba dio jatuh muko tegesek jln disalah eh ayah eh. ayah geletek nuyin kateh...hehehe


jo
tapi konfem acara pecah belon ko champion kannn?


june
kalu tak nampak padang tu...misti tak tau sampai skrg kan?


juliet
kalu hadiah seiring dgn nombo ok la jugakk. haha


catz
pastu..pastu...masok lak sehati bedansa kan? dapat keta kasik omak. ohh. bahagianyaaa...


putu
muka inesen je masa jawab tu nokkk.

Tijah said...

jaja
kalu dia kata no.7? maknanya diskualifaid la kan? huhuhu


ibusinga
hahaha. lupalak kita penah buat centu dulu kan? report kad tu...dah dekat deadline baru nak tunjuk mak. takottt...

mamarempit said...

jaja dlm ari pun smpt gak ronda umah YB ni ek...pengikut setia la katekan...hahah....tijah kono bagi air akar kayu tu kek Jaja....bia copek elok badan eh...

::narita:: said...

ahahhahahahhahahha :D

adibah said...

kejam sungguh soklan mu ittew, Jah..

*sadis

Tijah said...

mama
ooo...dlm ari ko? apo tak bagitau siang2. kalu tak buleh bidan tijah ni postkan mas cotek barang selai duer


narita
ko nak jumpa cem tak dik? hahhaha


dib
ko lagi kejam bawak keluar anak ikan emas ku di mlm2 hari. aku penah deting siang jer...huhuuu (tetiba merasa budak ittew jadik rebotan khannn?

~Kak AZZ~ said...

Jah....mondado tu bilo dah nak sampai kek garisan ponamat...taim tu kok buleh mondado cam sipah aini laie baguihh....wakakakaka...

Tijah said...

k.azz
hahhaa. putuih terus reben tu kannn?

Lifesaver said...

hehehe.ok la tu kak..sebelum dpt ke final 6 org..diaorg wat saringan..kira cem antara 6 org pelari pecut la..hehehe *aku sedapkan hati ko..kak*

Tijah said...

lifesaveer
yolah tu. kalu ko pecut misti menang k? sbb perut sampai dulu. hahaha