Jan 25, 2010

saya adalah hot!

kawan akak ni...

lelaki...
(sumpah akak tak leh tengok muka dia lagi skrg...rasa nak muntah!)

bini dia lari. bawak anak yg baru lahir. tak tau pegi mana. masih missing in action sampai skrg.

sebab apa?

kawan akak ni main kayu 3. ada pompan lain. bukan takat kapel2 biasa pegang pinggang pegang tangan uols! dah sebantal sekatil ponnnnn! well! buaya mana tolak bangkai. sindri mau ingat la kan? dah org offer takkan nak tengok jer! (bodoh betul sundel ittew...)

haih!

akak tak berkesempatan je lagi jumpa bini dia ni. kalu jumpa akak akan nasihatkan jgn lari. buat penat je. buang masa. buang tenaga. buang air mata. naik court je terus kan senang...file kan kes. mintak cerai lagi bagus drp bersuamikan penzina. ye lah! bukan sekali uols!!! dah byk kali nih! kalu dah laki jenis tabur benih merata2 apa kes kan??? kau ingat kau petani di sawah padi?

owhhh...

panas pulak ati akak arinih!

nak carik cendol la kejap!!!


53 comments:

adibah said...

Jah, sian kawan ko tu tengah pantang duk lari2.. nanti bentan nanti..
Baik duk umah.. menchantek kan diri.. biar laki dia terkedu nanti!!

*aku geram nih...!!


%cendol tu buh jagung pun sedap tu nok...

afiq said...

sume stok menabur je kan.. seb bek afiq nih mane pandai nak "menabur nabur" nih.. wakakkakakka!
nih coki mane nih? kak coki!! menjelma lah dikau! kak wos?!??! yuhuuuu!

kakpah said...

waa.. memang berita hangat dan sensasi nih. betul tu jah, baik minum cendol..
aritu akak balik pilah dapek makan cendol bustand somangkuk. Tapi apasal cendol e sokarang ni buleh dikiro banyak mano holai e.. tak macam dulu2, ponuh mangkuk kek cendol sampai tak nampak santan.

enjelinajolipit said...

laki memang pesen macam ni. patut bagi hukuman potong anu je. baru sedar diri.

huh! emo jugak!

tasekM said...

nak lawan tiger wood la tuuuu...

ha ha.

:P



.

Tijah said...

dib
dah abes pantang dah nok. tu yg lari2 tu. sian dia anak dah la kecik2 sumer


afiq
yer...tak pandai menabur sgt la kannnn??? blakang mami ko curang takpe???? huhuhu


k.pah
a'ah la kak. cendol pilah tu mmg sodap tapi nak kono 2 mangkok baru pueh. osah sikit boto cendol eh skrg kan?

Tijah said...

enjelinajolipit
wehh. niari kuar biter enjelinajoli main kayu 3 per kes? wakakakaa.


tm
masaklahnyer...berduit kerrr? wakakakaa...

hantumakan said...

wah, sensasi topik kau ni jah, aku suka gak topik happily ever after anak kau, hahahhaha

Wanie-san said...

itu lelaki mmg sahaja mau saya bg sepakkan penalti free2 aje dkt beliau!!bengang ni kak tijah oiiii...=S

hanie said...

peh..lelaki gitu kena humban dalam kandang rimau jek layaknye..

*kak..jgn la menjeleskan diriku ini..wlpn sini ade salji..tp tetap xde cendol...waaaaa*

Daun Bidara said...

geram pun bak cendul semangguk jah

julietchun said...

petani nak tabur benih pun dia pilih tanah gak, bukan main tabur sesuka ati jer.

||alis|| said...

MEMANG TAK BOLEH NAK HAMPUN ITU JENIS JANTAN!



mode adalah menyirap. jap aku nak minum bandung suam~

al-lavendari said...

elok sangat lah kawan awak tu main kayu tiga .. ambil satu, pelangkung kepala dia.

p.s. cendol karim kek kg sentosa tu boleh tahan gak lazatnya.

razzi@ajeet said...

wow... binatang ke ape laki die tue.. bini dok kendong anak die dok pojek ngan betina lain...

Yunus Badawi said...

Dah tumbuh ke benih yg dia tabur tu?

Minggu ni kalau ko datang KL kita boleh pekena cendol kat Simpang Flat tu. Aku belanja.

A.I said...

tu nama dia jantan sundal ok!! dah le bini baru lps branak. anak kecik lagi. syiallllllll!

Desert Rose said...

ciss harem zadeh punya zantan...ken apanah petir la sok dua2 tu aku sumpah *makan cendol gak

Lifesaver said...

aku pon angin kak...potong aje 'tot' dia tu..eiiiii

S.I.D said...

potong saje anu lelaki nye..
lelaki penzina yang karut!

ashley said...

aku sokong juliet..
.
.
aku pekena cendol hommade kat Langkawi..sedap!

Siti Nur Aminah said...

buaya pn xmkn bangkai

mamarempit said...

ops.....sabar jah....
yg bini tu larik wat pe...penat....

akak stujuk cdgn tijah..failkan kes..
yg jantan tu.....esk2 benih dia dh tumbuh merata2...jenoh le dia nk menyiram....

apo bondo yg den bebel pun den tk tau....huuuu

Afiq....mama pun nk seru Cok & Wos....yuhuuu

CENDOL???? meleleh ayo lior temannn

xiiinam said...

Dasarrr JzhanThannnn!!!!


(sila sengaukan sikit semasa membacanya)

Penari.Gendut said...

I am sorry for your friend (isteri). But you're right, buat apaaa lah nak membazir masa/air mata semua tuu, file for a divorce je terus. Pastu suruh si buaya tu bayar child support.

NenekPenne said...

mcm kisah ai kan
lelaki main kayu tiga
yang tak tahan tu dah kawin pun dgn betina sundel tu...
ohh ada lagi insan yang senasib dgn ai...

chai n tea said...

waaa..cendol itu nampak lazat sekali


sang lelaki?
tu dia baru 2 hari lepas dengar cerita dr bonda
kenalan dari sekolah kita bercerai dengan suaminya. anak dah 3 kak
yang nombor 3 lahir lepas raya haji hari tuh

yang wat hangin tuh kak
si suami wat ersonal loan dgn bank..sang isteri jd penjaminnya
tapi..wang pinjaman itu dilaburkan ke Genting sana..masuk kasino..
pergh..

ops..tergosip lak..kak boleh tumpang semangkuk cendol?

aishah_conteng_je said...

akak nampak suami dia berzina depan mata?kat mana kak?

Erna said...

tijah..cerrito..hangat tu..tk leh terimao..nasib ado cendol penyejok...mano punyo cendol tu jah..nampak sodap tol la..

~Kak AZZ~ said...

uhukkkk....sian ehh kek bini dio tu... Tu yg akak takot nak bolaki tu Jah.... Tunggu akak dapek tali pinggang itam tekwando pes kelas dulu la cmni....solagi tak dapek...tak moghaso la bolaki.....huwaaaa.....

*idop bujang lg sonang....hehehe....

**setuju....ajar dio cmno cara2 nak failkan kes tu Jah....mgkin dio tak tau ataupun takot ataupun takdo congkogham....laki jonih apo la gak ehh tu...nau'zubilllah....

HaNa NyoTa uHArA said...

aihhh!! cendol tu cam sedap plak.. kalo letak pulut tu pastu letak jagung bes gakk

atle ♥ waT¡e said...

arghh...lelaki keparat!!
Bak skit cendol tu kak tijah..layan cendol lg bagus!!!!

Dayah said...

Salam Kak tij,

HOT mmg! Melampau benar jantan tu!!
Dasar tak cukup satu! Menabur merata2 cara haram pulak tu.
Sian bini dia. Anak tu lagi kesian, sudahlah baru nengok dunia dapat bapak mcm HANTU.
Lelaki, kenapa perlu mcm tu?? Perlu ke?? Nak mintalah baik2!!

Mmg patut kena cendol semangkuk tambah sekali ABC kasi kacang tabur lebih ^_^

Zyma Da` Catwoman said...

Salam Tijah.....

Mcm2 ado di muka bumi nihhhh,Jah.
Mcm2 manusia yg kita tak tahu "hitam putih" di hatinya.
Byk perkara yg t`jadi, kita tak tahu puncanye dari mana dan dari siapa.

Lelaki pun tak boleh d`persalahkan 100%, wanita pun tak boleh mengalah 100%. Masing2 kene check pd diri sendiri....

Godaan itu tidak akan dtg dari sebelah pihak je, Jah.
It takes two to tango.

**Jgn la ko cantas aku sbb komen aku cenggini ye.....aku beri pendapat yg "tidak berat sebelah".

:)

::narita:: said...

eeeiiiii...
bikin gua panas je ini cerita **marah smpai brasap telinga**

Tijah said...

dalia
tu ah. mak update ikut perkembangan semasa nih. hehehe


wanie
sepak tolo eh kan? biar bongkak...


hanie
salji la sangat kannn? huhu. kabus byk la aku tengok...


daun
tu ahhh. dapat 2-3 mangkuk sodap nih


juliet
ni jenis petani hansuang nih. oppsssie...


alis
mode menyirap minum bandung suam? ok. bagus utk penghadaman...


allavendari
cendol tepi jln tu ke bang? time bila dia bukak? sey lalu manjang tutup yo...


razzi
spisis mamalia hampir pupus tu dik...


yb
ontah la bang. tah tumbuh sok kena paksa kawen baru padan muka dia. flat mana nih? kat jusco au tu ke?


ai
bini adalah comel. anak pun lawa2. ntah apa la lagi yg dia nak aku pun tak paham...

Tijah said...

dr
aku tunggu gak diorang kena panah petir. tem tu aku bawak air limau siram sorang2...


lifesaver
ntahhh. dah potong kalu tokleh tabur merata2 kann?


sid
kena siplis baru tau...


k.ash
elehhhh. nak bagi kita jeles la tuuu...


siti
a'ah ekk. dier marinate dulu baru sedapp...


mama
cok & wos pun menghilangkan diri tak tau pegi mana diorang tu. terokkkan diorang? wakakkaka


cklah
sumbat dgn pemadam papan hitam bagus tu...


alia
yer. lari2 adalah penat. tapi tu la. ramai isteri yg tak tau hak masing2..


nenet
aiyooo. dah kawen dah? takpe...tengok ah sok kot2 laki dier kena rampas ppuan lain plaks


chai
tu lagi tak berjenis tu. iskkk. mmg panas hati dengar citer2 mcm ni kann?


aishah
tak nampak dik. tapi laki tu sindri ngaku dgn bangganya dah "selesaikan" ppuan tu. well...kita pecaya je la ek


k.erna
cendol gugel je kak. tapi bengang la skrg ni gerai2 sumer dah pindah jauh medan mara nun. payah nak pusing2 kan?


k.azz
agak2 ado tak gek eh biro guaman yg buleh bantu org2 cenggini.maklum la awak kurang info hal2 kekeluargaaan nih


hana
ooo...akak lebih suka cendol kosong jer. less is more bak kata omputeh. hikhik


atie
ambik ahhh. brp mangkok ko nak? :D


dayah
susah mau cerita dik. manusia jenis tak paham bahasa tak reti tanggungjawab mmg cenggitu agaknye


zyma
mmg la. sama je diorang tu. jantan & betina. tepuk sebelah tgn mana nak bunyik ek? tapi yg sian bini tu la. sbb bukan sekali dua laki dia buat perangai. dah tak tahan sgt la tu kot. tu yg lari tu...


narita
gua lagi la. rasa nak hit & run pun ada...

hatim a.r said...

saya paham lah memang benda2 camni memang kita patut marah pun.tapi yang saya tak paham apasal tajuk entry SAYA ADALAH HOT???haha sempat lagi tu

Tijah said...

hatim
kerana itu adalah trick keji utk memancing reader. hahaha

Chik Att said...

keji ... keji .... keji ... (marah ni....)
Tapi .... huihhhh cendoll tu bikin tergugat iman ....

Eliza said...

Orang perempuan skrg kena bijak. Simpan duit sendiri n buat harta walaupun sedikit.Zaman skrg penuh dgn godaan.Kadang2 laki tu baik, pompuannya jahat and vice versa.
Tijah, akak cilok satu resepi kat cni eh.Harap halalkan.
Opps..salam perkenalan.Biasanya jd silent reader je.

izat said...

tijah memang hot!!!
kenapa ek??
panggil 'kayu tiga'
apa yang kayu..apa yang 3??
laki tu mmg kayu??..dia punya tu kayu??

jo said...

kecurrrrrrrrrrrrrr....

KAKTINY said...

panas.. mmg panas..
nak gak carik cendol..
tapi, aku selsema + batuk..
so, aku carik panadol jer la..

.. betul tij, ko ckp kat bini laki tu, jgn kuar dari umah tuh (kalau itu umah diorang la..), sbb bini tu ada hak utk duduk kat umah tu dan biar laki dia pi carik umah lain.. jgn balik kampung, takut nanti bila file kes, laki dia ubah topik kata dia nusyus..

lelaki.. akal sembilan, nafsu satu.. tapi yg satu tu ler yang tak ketahuan hala!!!.. aduhaaaiii...

Tijah said...

chik att
tengok cendol terus sejuk hati kah ittew?


eliza
yer betul kak. saya nak cr tin beskot satu pasnih. kena start menabung nih kan?


izat
otak dier cam kayu. heheheh


jo
yezzaa....


tiny
huiii. napsu yg satu tu la yg payah nak jaga kannn? cam kita ni ok jer. dapat jln2 kat pavilion dah ok dah. wakakakaa. keji

Yunus Badawi said...

simpang flat tu nama yg org bagi kat kawasan simpang antara jln semarak dgn jln tun razak.

ada gerai mamak jual rojak dan cendol kat showroom produa tu.

kalau ko datang minggu ni ko roger aku. nanti kita pergi sana ok.

Syima Syaz said...

dah tabur benih, di biarkan bercambah sendiri iyee? huhuhuhuh laki-laki... oh laki-laki...

dah nak kawin ni.mtk jauh lah dari menda2 mcm tu!

aishah_conteng_je said...

huhu. lelaki murahan

aNiS tHe BumbleBee said...

kejam kak tijah taruk gambo cendol tu..huk! huk!

Eliza said...

tijah, pastikan ko cari tin biskut sebesar tin minyak tanah tu...

jah,ko izinkan tak kak iza try resepi kat cni. Bkn pe..lps ni nak try pulak ayam rosmeri yg femes emes tu pulak.

~June a.k.a UmmyImran~ said...

Kak...

Osah jantan cilako namo eii tu...cam *&#*$^#&$&*^@#$...tuihhh tuihhh...

Ha ambik...ni namanya maki versi virtual...

Jantan camni elok kasi potongggg !!!

PUTUBAMBU said...

sabar jah sabar...

mmg mengong lelaki cenggini kan?

ape2hal pun...kalau ada rojak mamak..makan ngan cendol tu pun sodap gak..

Tijah said...

yb
ye lah insyaallah. cendol kat tepi mrr2 sebelah lake garden tu ko dah penah try lom bang?


syima
yer dik. jenis benih kulat mmg centu. menabur spora merata tempat jer


aishah
tepat sekali dik...


anis
hahahaa. sri lanka adokahhh???


eliza
isk. misti la sy izinkan kak...nati makan ciken rosmeri ingat2 saya sama yer?


june
dah potong..misti betino tu lari kan? hahah. bini osah la dah lari siap2...


putu
pergh! tu mmg mecing sungguh tu...