Apr 20, 2010

bijik itu!

"makan la. kunyah...jgn tolan lak!"

"apo bondo eh ni?"

"bijik aprikot. banyak kasiat eh tu. ado bitamin B17. org koba buleh cogah kenser!"

"pait la. tak sodap!!!"


"yolah! ubek mano ado yg sodap ehh!"

sazah ni kannn!!!
kita feeling ala2 tikus makmal je skrg ni tauuu!
.

47 comments:

Daun Bidara said...

kalau tolan ni sah tercokik, hospital terus kang

::narita:: said...

hehee...
kunyah jela...
jgn jdik anak derhaka...

♥ dak pink said...

macam badam je. =)

cuba akak makan bijik tu dgn cekelat mesti sedap feeling2 makan cokolat ketberi je.

h a n i e said...

kalo camni...x payah bagi buah aprikot la kat kak tij...
kasik bijik nye aje..

hahahaa..

mamarempit said...

agak2 leh ganti walnut tak utk CC carrot walnut tuh...ngeee

ala2 tikus makmal tk pe..jgn jd tikus wandepet tu....heheheh

al-lavendari said...

kalau sazah tu cakap bijik itu boleh buat rupa awak macam umur 17 tahun .. agaknya kono togah pun kau tolan gak !

kucingorengemok said...

kentut tak kalau makan banyak²?

tasekM said...

aku rasa tak ada benda dlm dunia ni yg boleh lawan kepahitan buah tunjuk langit. aku rasa sikit tu hr. mak aiiiiiiii... maleh nk cerita~


.

A D I A said...

eh sedap la bijik aprikot!

mode: tag team dgn sazah.

Lazyf... said...

Kak Tij...

Feeling ala2 Hamster la...baru somelllll!!!!

Hehehehehehe...

kakngah said...

mano jompo eh bijik tu kek sazah.. ado ladang aprikot ko kek pilah???

shija said...

wahahaha..sazah pon ado tunjuk kek mak..dio kobar pait..tak brani mak nak makan uolls..

Nizam.Ariff said...

Gambar tu ko zoom atau memang bijik tu besau tu?

Nak kunyah pun takut... hahaha

KAKTINY said...

baca tajuk hang nih...
seb baik ada gambaq..
kui kui kui..

macam kacang hazelnut jer..
hihihi..

takpa.. utk kebaikan dan kesihatan tuh.. (mana lagi pait, yg ni ka or bijik manjakani??...)

Water Lily said...

Tijah,
Membaca blog ko ni kan akak rase rindu nak baca blog akak Ungku Nor.

akak komen out of topik ye Tijah.

Muhahahaha!

Sudah lama, dok ngendap baru nak ucap salam perkenalan. :D

MrMiEZ said...

alahai kak jah nie...

tolan ajo la bijik tu..

kesian sazah, dio buek untuk kebaikan kak jah gak.. untuk keharmonian umah tak bertangga kak jah...

wahhh... kuar topik nie..

kak jah, plis apisyet skit usoho sazah tu...

wakakakaka

AkU said...

Botoi la tu eyh..dah namo ubek mano ado yg sodap..ekau ni kak Tijah eyh..

kak wos said...

pagi bukak..
tadek.
tengah hari bukak...
tadek.
petang bukak..
dah ke lapanblas!
sentap.
bila ni jah? bila?

jo said...

b17? kojap la nak cari apo kasiat dio...

PUTUBAMBU said...

uish..bubuh dlm kek cekelat sodap tu

Dayah said...

Salam Kak Tij,

Kenapa ia seperti walnut.. cuma bentuk je lain sikit.. Nampak sedap.. tapi kata akak x sedap.. apa kata blend campur buat jus ke.. makan kak.. jgn x makan.. dorhaka nanti.. hehehe

Tijah said...

daun
eh tak. bijik eh kocik yo tu bosa pil EPO tu. heheh


narita
yolah dikkkk. kemain ko skarang tazkirah akak yer. hehehe


dakpink
xleh. rasa dia mmg pait. bau pun tak best


hanie
kalu aprikot...18 biji pun kita tak komplen kan...


mama
xleh. rasa dia sangat tak sodapppp


al
wakakaka. cam tetau je bang. err..tadi sey lalu umah eteh bukit tu.


kog
tak. tapi mula2 makan cam ada pening sket


tm
misti ko nampak kaabah tem tu kannn???


adia
dah penah makan ke? sazah misti suka dia ada geng nih


lazyf
tikus pun somel juerrrr. hikhik

Tijah said...

k.ngah
uishhh. sazah ladang eh kek blakang umah yo. boli kek jiran blakang tu. cik limah namo eh. nak order ko?


cija
sazah makan solang2 soli mo epel tekau. eh...tibo2 lak tingat maklang soli kan? mak sedara kesayangan ko ittew. wakakakak...


nizam
eh takk. tu aku gugel tu. sais sebenar adalah sebesar kuku saja


tiny
wakakakaka. ko ingat apo? bijik manjakani buleh makan cenggitu je ke? tak penah try la plak


waterlily
kan kak kannn? tak baik tau ungkunor buat kita cenggini. kihkihkih. btw salam kenal juer kak :D


miey
yolahhhhh. kemain ko kipas sazah kannn?


aku
ado la ubek yg sodap. tu la ko tak tau. tu ubek batok cap ibu dan anak tu sodap apo. manihhhhh yo.


wos
alamakkk. aku lupa kol ko dulu wos. wakakakaaa. ok. ok. ada 1 n3 lagi. aku kasik can ehhh?


jo
hahahha. feeling farmasis je sazah tu kannn?


putu
mano sodap. pait tekauuu...


dayah
tu la. ini mlm akak nak try masok dlm sambal belacan. sodap tak gek eh

AkU said...

iyo..ubek tu memang sodop..sampai boleh bawak ketagih..klien jgn over intake..*tetibe..hehehe*..

Yunus Badawi said...

kalau ko rasa jadi mcm tikus makmal aku pula jadi tikus mondok hehehe

Catwoman said...

Salam Tijah...

Ibu mengandung mcm aku ni boleh makan ke bijik ni?

:)

afiq said...

cop cop.. kak woss ai miss yu.

~ShaFeRLicioUS~ said...

no comment kak..baca topic dah sengih..hahah..

yuyee cap limau said...

cop*same cam afiq*..miss u kak wos..nper xleh bukak blog??xsemnagan nk hupdate dan fik sbb kka wos xnk kasi kite nengok blog die..s0bsobsob.

anjang said...

eden pun nak torai lah hu hu

DrSinga said...

vitamin B17...???
untuk KUAT tu!!!!

kak wos said...

aku tunggu jah.
aku tunggu.
ku tunggu mu di muka pintu.

al-lavendari said...

lain kali singgahlah .. tak payah susah2 bawak popiah basah ke, kuetiau ke, goreng pisang ke .. terjah je !

riana ahmad said...

ondak sangat..tolan ajer lahh!!
*brani buat brani tanggung katanyer*

julietchun said...

simpan buat bubuh dalam biskut raya tak buleh ko? ehehehehe

AZANI said...

macam hazel pun ya?

salam tijah

Tijah said...

aku
dio cam ganja la kot kan? err...cam penah rasa lak kannn?


yb
tikus makmal comel bang. tikus mondok...err....


zyma
tak tau la nok. cer tanya dokter


afiq
yelahhhh. wos je laa...


shafer
sukerrr ko kannnnn?


yuyee
k.wos ko bz skrg dik. sila cari dia kat fb plak..


anjang
torai la...elok tu.


dr.
ye ke? KUAT tang mana tu? (bisikkkk aa...)


wos
baik wos. ko tunggu aku kat meja aritu yer? sila order ckt siap2 sama eskrem tapai.


al
tapi konyer list menu tu...cam nak suh aku bawak je bang. ok. aku bawak karipap segera blm goreng kat kedai luar tu eh?


riana
kita tengok siapa ygg kena kannnn?


juliet
bulehhh. lepas tu org datang pakat kutuk ko sehingga 10 x raya lepas tu


azani
salam bang. kan??? tapi rasa dia tak sedap....

iina said...

Jah.. den tolan buah aprikot yo.. lagik sodap.. hehehe.. ado laei nie.. nak??

Eliza said...

tajuk entry ko kali ni jah..kurrr semangat...ingatkan aper ke bendalah...

Tijah said...

iina
kemain eksen kannnn? sini aprikot dlm tin ado la. hahahah


eliza
wakakakaka. yayyyyy. akak tepedayer...

tujuhhariseminggu said...

cukup 40 bjik kunyah... pasti glowing lah muka kak tijah... :)

Tijah said...

7harseminggu
kann? bila org tanya kata la ini muka org berimann

catz said...

tak tercokik kah???
kalau aku harussss, bubuh dlm kontang putar kepsi.
hahha.
:)

Ain said...

kalau jijah takmo makan pass kat sini jer jah.....

sodappppp tue.....

Tijah said...

catz
takkk. wajib kunyah uols. telan2 kasiat dia tak sampai kekdahnya


ain
tak sodapp. siriyes cakap nih.heheh

♥nrina♥ said...

ingatkan badam..bagi sekilo pun leh habis hehe..

tak penah lak jumpe dan rasa bijib aprikot ni..

Tijah said...

nrina
takkk. badam sodap. tp yg ni pait. sebijik pun susah nak abes kauu