Apr 15, 2010

OMG!

hai anti!
hai angkel!

mari sini!
saya ajar tulis jawi!
walaupun saya sendiri belum masok jawi...
itu tidak mengapa!
ya!
beginilah caranya mengeja pasaraya!

(ehhh! kenapa mami saya tiba2 pengsan?)

71 comments:

Jiha said...

sgt kreatif laa kak jah..

♥ dak pink said...

erkkk!
cem,
sila usaha lagi ye sayang.

kak tij,
jgn la pengsan. kecik ati cem kang.

putera aftus said...

pandainye.. jawi tulis ikut kiri ye.. hoho

Nadia said...

haha! sungguh OMG!
>>ni hasil nukilan mak ke anak?

PUTUBAMBU said...

hahaha..!! kelakar betullah dak cem n i

dearieff said...

Kreatif btul si cem ni..
mane lah die dapat idea nak tulis cmtu..huhu

Ms.Lilies said...

Sungguh menawan senyuman cem itu...ohhhh aku tirguda

afiq said...

mami!! mami jah! lempang pakai tukul**

Tijah said...

jiha
hoih. kan salah tu...


dakpink
upset ai...


putera aftus
salah sapa tu? hahaha


nadia
anak. kalu mak malu ah buh kat sini. waakkaka


putu
well. like father like son. (tiba2 salahkan father kan?)


dearieff
akak pun tak tau ler dik. penat pikir nih


mimi
heheh. agak2 kalu ko dapat anak laki ikot sapa ek?


afiq
hellowwww. nak lempang sila pakai not 100 baru mami bangun yerr...

al-lavendari said...

macam tulisan omak dio jo !

Dayah said...

Salam Kak Tij,
Holoh..holoh.. comelnya Ceeemm..
Awat tulis terbalik.. salah la tu cem.. ambik kelas dgn mami yer cem..
mami cepat ajar cem! ;P

Yunus Badawi said...

dia guna otak sebelah kiri tu hehehe

h a n i e said...

kl xde bhs rumi kat bwh tu.....

ku pikirkan buayaaaa...

hahahaha..

Huda Ramlee said...

hahaha..
kretip tul..
*aku terkelu*

DrSinga said...

ko ambik cermin Jah....baru nampak betulll...

xiiinam said...

Cem...

Cer eja dinosour pulak nak!

zonaku said...

ehhehehee.. seb bek akak gtau itu pasaraya

jenuh dah sy eja......

menduga tahap baca jawi sy ni kak!

~ShaFeRLicioUS~ said...

xpe kak, at least cem ada kesedaran civic"" yg lebih dari kita yg tua nih..saya bangga bila anak2 muda ndak jugak, ada usaha blajaq jawi ni kak..
sejuk pewot akak ngandungkan dia eh..caya lah cem! aunty tabik !!
xpa, kipap the gud work!!

~ShaFeRLicioUS~ said...

xpe kak, at least cem ada kesedaran civic"" yg lebih dari kita yg tua nih..saya bangga bila anak2 muda ndak jugak, ada usaha blajaq jawi ni kak..
sejuk pewot akak ngandungkan dia eh..caya lah cem! aunty tabik !!
xpa, kipap the gud work!!

Daun Bidara said...

think out of box, tahniah cem sungguh kreatif,dah lulus masuk lim kok wing

Haslinda said...

OMG gak la...

huhuhu...cemana dia leh sambung2 huruf macamtu eh...huhuhu

coool giler ur son kakak!!

Apizolla said...

hehehheh...kretif sungguh...

al-fir said...

yg penting spelling rumi dia dah btol..gud boy

~Kak AZZ~ said...

hakhakhak....

samo mcm anak buah akak... nulih jawi mcm nulih rumi...kiri ke kanan...

izman said...

apa maksud tulisan jawi tu jah oi... aku jawi failed la.

AkU said...

ceq pown nak pengsan la...
Pengsan ala2 diva gitueww...auww..mak xkuasa..lol..

kucingorengemok said...

pasti (songsang?)? macam tadika pas tu ke, mcm lagu ning baizura?

kakpah said...

lotak dopan cormin. Botullah ejo e tu hehe..

tasekM said...

kikikikiki....

cem... meh sini ibu peluk sikit!~




.

ztzett said...

kih kih kih...

raya tahun ni mesti buat kat umah ko la beb....aku lama dah tak jumpa si Cem nih...

muna said...

hahahahha saba yo lah cem ni. togolak bosa auntie pepagi ni cem oiii

faiz said...

eh.hehehe...ala comeynya si cem....

jo said...

hahaha.....aku suka! aku suka!

Asma said...

muahaha..lawaks amat...puas sy eja yg jawi..pebende la tuh..nasib ada rumi kt bwh tu...hins3..

KAKTINY said...

TIJAAAAHHHH...

aku dh tergolek dog dah kat sini baca ejaan jawi-rumi si cem..

adddduuuuuuhhhh... pecah perut aku weihh... tak tahaaaan... adeeeeh deh deh..

mmg wajar la ko pengsan tij..
hehehe... aku pon dh bergenang menahan air mata pedih perut tergelak tergolek nih.. hahaha..

momguess said...

mane tumpah nyer kuah kalo tak ke nasi
like mother like son
tak gitu jahhhhh

Tijah said...

al
omak eh nyo tulisan laie lawa bang. maklum la maghin kono pakso blaja khat


dayah
mami pun skill dah kurang skrg. tak sharpen cam dulu dah


yb
otak kiri maths eh bang?


hanie
wakakakaa. nasib baik bukan tompok2 taik untaaa kan?


huda
terkelu takpe jgn terpitam. :D


dr
cam ambulan ekk??


cklah
wakakaka. susahhhh tuuu chegooo. apa kata kita start dgn ejaan mencandu


zonaku
dulu tem jawi misti salu kena pukul nih kan? hahah


shafer
tu lah kan. tu yg tak dapat nak marah tu. bahasa arab pun dia minat gak. alhamdulillah.

Tijah said...

daun
agak2 course apa sesuai amek ekkk?


haslinda
tu la kan? sekular sangat method tu kan?


apizolla
yer bangg...


al-fir
nasib ada sub-title


k.azz
mudah2an lopeh ni xdo la salah2 laie


izman
pasaraya. hahahhaa


aku
********. dah la tu. bangun! bangun!. hahaha


kog
takkk. ni suciii punyer. heheh


k.pah
yo ko kak? tak maun pun dehh haa...


tm
ibu nak peluk kiter ke? mami kiter? wakakaka...


zt
errr...umah ko bila plak nak buat? ala...blehhh laaa taun ni ehhh?


muna
jgn golak kuek2 anti. kang bos donga...


faiz
comey lagik omak eh. hahah


jo
kiter punnnn....


asma
kan? kiter pun suka dlm duka baca tu...


tiny
kalu xde sub-title agak2 ko bleh agak tak pebendanyer nok?


momguess
mano adooo. akunyer jawi mabelesss...

shija said...

wakakakaka...tak menahannn uollsss..tebalik sudeehhh!!nanges sazah kok tawu cucu ngejo jawi camnie noks!!kahkahkah...

*tapi kok cem sonyum camtu dopan sazah..confirm sazah tak jadik marah uolls..cair tekau..wakaka

julietchun said...

mujur ada translate rumi,huh,berpeluh meneka :P

Tijah said...

cija
ko tau. dia tulis tu dlm buku bahso arab sazah tu la. yg kaler ijau tu. yg sazah salu conteng2 tem amek note radio ikim tu. sampai takdo laie tingga page kosong dah.


juliet
heart beat terus laju kannn?

shija said...

ooo..mak tawu buku tu..kaler ijau,cam dah lamo kit kan..lam laci dapor deh..bukan buku tu jugak ko yg ado pic berudu nak jadi katak mo kepompong nak jadik kupu2 tu nok..patot la ponoh buku bhasa arab szah..bekungsi buku uwan mo cucu tekau..wakakak

||alis|| said...

paling kreatip aku tgk tang dia cantumkan huruf "ra" sama "tha" tuh..

3hari 3mlm tak tido pon belum tentu aku boleh sampai tahap cem nyer geliga kak jah! :P

NenekPenne said...

mula2 tak faham..sib baik ada translation..

tentangseseorang said...

tu la kak..ko ajar lagik ajaran sesat :p

HaNa NyoTa uHArA said...

OMG!!!! gila hebat

Nizam.Ariff said...

Ala Jah, ko letak le cermin kat hujung tu, jadi betul la ejaannya kanan ke kiri...

errr... boleh ke?

khaty said...

ala...comel sgt la anak akak ni...sooooooo cuteee...

buyuiazliana said...

dah la dr kiri ke kanan di sambungnya semua urup plak tu...mmg pingsan!

p/s:kak nape dlm byk2 perkataan pasaraya jugak yg dipilih?;)

buyuiazliana said...

dah la dr kiri ke kanan di sambungnya semua urup plak tu...mmg pingsan!

p/s:kak nape dlm byk2 perkataan pasaraya jugak yg dipilih?;)

mugiwara said...

baru nak tanya macam buyu~

tetibe 'ro' bleh bercantum?
ni nak kena suruh buat imlak hari hari ni!

AZANI said...

salam Tij
ala jawi pun berkembang ...ikut tahun...dulu eja bumi ba wau mim
sekarang ba wau mim ya....sekarang ni dah ada ba titik atas...ganti vi.....

kakngah said...

ayo ai...
ni... omek ko anak eh nk kono baeh ngn sazah...

haslina razali said...

alololo comel + kiut + mcm mcm dahlah pakai spek tu cam rupa yb jek hahahahahhahaha atleast dia mencuba kan...takpe try again next time ye cem but this time make sure tulisan tu ke arah yang betul huhuhuhuhu

dude said...

OMC!
(oh my cem)

AkU said...

ape ********* tu akak..saya innocent sgt la akak..xpaham..hehehe..

Tijah said...

cija
iyo tekau. berkungsi ilmi konsep eh kan? subject aoi kau nak sumo ado dlm tu. bahso arab? sains? matematik? malah resepi juer.


alis
yer. ko ingat senang nak cantum tu? perlukan skill yg tertentu tu kan?


nenet
iskkk. biasaaaaa nenet ni taw. meh sini cem ajar iqra jilid 1 balik. hikhik


ady
aku plakkk. ni suer salah apak eh. hahaha


hana
ko pun tak bleh buat kan?


nizam
tah buleh aaaa. aku dah try dah...


khaty
si de mader ah kan? hahhahah


buyuiazliana
sbb dipasarayalah dia bleh mendemand sesukahati bapa dier..


mugi
nanges ustazah dia kan?


azani
yer la. tapi sekrgnyer jawi cam senang nak baca kan bang? compare ngan masa zaman mak2 kita dulu..


k.ngah
sila salahkan sazah. sbb cem tulis benda ni masa kat umah beliau. hhahahah


haslina
insyaallah anti. neks time kita cuba lagi


dude
kehkehkehhhh


aku
kehkehkehhh. ala...abaikan saja.

Catwoman said...

OMG gak la aku ni!!!!

Sapa la sazah si Cem tu ekkk, Tijah? Aku pun hampir2 nak pitam m`baca t`balik cenggitu....360 darjah t`balik tuuuuuu!!!!

To Cem :
Usaha lagi ye, Sayang. Slow & steady ye. Achik Zyma doakan Cem b`jaya dlm hidup di dunia & akhirat. Amin.

:)

catz said...

kahkahkah cem..
patut mak ko pengsan..
hahahhahahah...

mamarempit said...

aku nk pitam patblas kali jah...erkkk....

Eliza said...

jah, you have one smart kid in da house...beware..

Tijah said...

zyma
yolah acik. nanti saya berusaha dgn lebih gigih yer. jgn risau


catz
acik pengsan jugak ko?


mama
pastu bangun tak?


eliza
dia tu politik kuat skrg ni kak..

thunbergia said...

sungguh bijak budak jawi kanns,

salamm,

Eliza said...

nnt mami selalu pengsan jenuh dedi carlos kena bagi cpr selalu.

A.I said...

kretip sungguh la anak kau jah! sebijik kau. boleh lak tulis jawi cara rumi. isk isk isk

daisy said...

hambik ko..
melingkar-lingkar..
ha..ha..

riana ahmad said...

cute...*makin misteriouslah cem punyer tulisan ni*

Tijah said...

thunbergia
walaupun belum masok jawi kan?


eliza
mami sukerrrr. wakakakkaa


ai
aku tak ajar nyahhh. aku tak bersalahhh..


daisy
sumer pun sambung2 kannnn>


riana
sapo yg cute? anak ko omak?

My Spirit Finger said...

cute nyer wahai cem dan bijak


~dzaza

Tijah said...

dzaza
wahhhh. lama x nampak dikkk. wendu sama kamo

sheila said...

dio banak normal ke songsang dulu ni kak?????