May 3, 2010

2P...

sat sat tadi kan...
kita masok DBP (dewan bahasa pustaka)...
tengok bahagian pusat rujukan persuratan melayu tu...

saja la round2...
nak cari sesuatu...
bukan apa...
sebab...
time jalan2 blog org...
bila tengok komen2...

kita misti jumpa 2 benda ni kan?

1. penyokong
2. pembodek

mari uolss!
kita tengok maksod dia...



1. penyokong - sokong je. takde niat lain melainkan sependapat saja.

2. pembodek - lebih pada mengampu utk dapatkan sesuatu.

ohhh begitu!
baru saya tau!

ini bo derek.
bukan bodek.

42 comments:

joegrimjow said...

plakon mane tu?

Gelas Biru Muda said...

oh g2 ker maknanya... dh tau skrg ni mmg byk pembodek dari penyokong

rasanya itu pelakon soap opera kan

kak Erna said...

jah..rajin boto tengok kamus dbp tu..nak buek camano jah..bodek ko sokong ko..tak lari dari sifat manusia..asalkan jangan dongki kek orang buek la..apo suko kan jah...

kakpah said...

jangan sokong bawak robah dah lah. Lobeh toruk dari pembodek tu...

Ms.Lilies said...

Aku nak suh syira refer dbp hak ni la...bleh jem otak kalo tanya macam2 makna :p

Yunus Badawi said...

minggu ini aku nak bodek ko sbb nak suruh ko bawa ayam rosmeri 2 ekor utk aku dan Tiny.

Hari apa ko nak turun KL?

Catwoman said...

Salam Tijah.....

Ya, itu Bo Derek.......aku suka dia b`lakon.

:)

kucingorengemok said...

aku pembodek tijah... eh salah, penyokong, penyokong!

KAKTINY said...

2P.. hmm hmm...

tetiba aku rasa 2T (gelaran YB bagi utk gabungan ko ngan aku...) lagi sedap plak daripada jadik 2P nih.. hahahaha..

sapa nk rasa air tangan 2T nih, kena pandai jadi 2P.. kahkahkah...
(alaaa... gurau jer... rules and regulation dlm berkawan ni apply utk menda2 yg sepatutnya jer... utk hal2 lain.. IT'S FREE LIKE A BIRD IN THE SKY... hahaha)..

So, kita punya deting jadik ker??.. hari apa?.. kat mana??..
AKU ON JER.. (minggu ni jer aku leh manfaatkan masa.. minggu depan dh KENA LOCK DIARY... hehehe)..

h a n i e said...

ooo..baru saya tau...mekasih cikgu tij yg hot, gojes serta ayu <-- ini bukan bodek..ini kipas sajok..

heheheh..

:P

NenekPenne said...

bo derek...hollywood symbol sex... memang seksi giler..berlakon tak berapa sangat....

aku? penyokong bukan, pembodek pun bukan...tapi aku PEMINAT blog ko... sign otograph plisss...heeee

tentangseseorang said...

owhh... aku sokong chelsea. ahahahaha

Pnut said...

tijah...blog ko ni best...
dah tu ko lawa pulak..
dah la lawa..lawak pula...

ai suke..ai suke...

tijah kalau kamu rajin kamu check perkataan ini pulak

"menyampah/meluat"

"dengki"

aku rasa definisi tu jauh la.. mana orang yang betul muak/menyampah/getik/nak muntah hijau semua... dengan dengki tu..

dengki dan menyampah dia benda berbeza kan?? kan..kan...

eh ko paham ke maksud akak ni dik???

kalau tak paham sile bebuat paham ye, sila jaga hati akak dik..penat aku menaip ni..

KV said...

peminat fanatik kut jah?

tasekM said...

aku dgn ko ni malas nak bodek2. hentam aku minat.

:P



.

al-lavendari said...

kalau penyokong + pembodek = penyodek ???

Nizam.Ariff said...

Takpe... aku sokong ko dgn buluh galah.

Tijah said...

joe
tu bo derek tu. tapi ekceli xde la best mana dia belakon. heheh


gelas
jelas beza dia kannn? yer. itu pelakon soap opera tu


k.erna
hahaha. sajo kak. paneh takleh tido mlm tadi. tu yg godek2 pc tu..


k.pah
yolahh kak. apo2 pun kono man man la kan.


mimi
yer nok. anak aku pun skang dah pandai gugel sindri. dah tu..tanya mak...mak tak leh jawab kannn.



yb
kosser aku nak bawak ayam bagai bang. aku ada keje kat KL la. kenirojes je la senang. sama gak bang


ketwumen
tapi dia cam kalu sket kan nok? tapi dia cantikkk...


kog
ala wehh. ko bodek pun buang karen...ai got nating tu offer. heheh


tiny
aiyooo. x sabar kannn. nanti aku cek skedul jap. hahahha


hanie
kipas? patut ah kita rasa sejukkkkk je kat sini

kak wos said...

bo derek nih bodek ko ke jah?
ish, mak kompius.
aku lapar laa..(tetiba..)

Tijah said...

nenet
ohh. ada peminat plak ehh? takpe jap lagi aku cari makna tu plak


ady
aku sokong pasukan kelantan. erkkk...


k.pnut
paham kakkk. pahammm. (demi menjaga hati. wakakak) ye la. kena dabelcek tu kan? makna konfem tak sama tu. kita meluat org kata kita dengki. haih.


kv
huhhuuhh. tu yang takut tuu..


tm
ko memangggg. apa lagi. esok jom ah nek KL. khamis ke...


al
penyodok bangggg. abes sume org kena sodok & sondol


nizam
konfem buluh patah tu. hahahah

Tijah said...

wos
yer wos. giler kan artis terkenal bodek mak?

ztzett said...

ko kenapa?
laen macam jer 2-3 menjak ni?

P/s: aku memang suka bodek ko...untung2 boleh makan sedap2 lagi raya tahun ni dan tahun2 yang berikutnya..... tenks!!! :P

qishie said...

kak tijah hot..ok da bodek..bila boleh dapat makan free?haha

Tijah said...

zt
hhehee. biasa la beb. skrg kan full moon. so ada masalah graviti sket. raya taun ni umah sapa weh?? umah ko ekkk???


qishie
tunggu raya ahhh. kita buat laksa. hahha

mamarempit said...

akak dua2 pun boleh...asal ko tk tutup blog ni sudah....kang akak boring...

Hidemichi said...

Penyodek pernah dengar?

julietchun said...

bodek sesikit takpe kan.

adibah said...

aummmmmmm!!! <-- bunyi baju boderek.

penarek becha said...

bodek itu wajip kalau nak naik pangkat. kalau dalam blog, dia nak folower ramai la tu.

~Kak AZZ~ said...

Salu jadi penyokong yooo.... Sokong yg baik laa.... hehe...

Nomee said...

Motip ko Tijah?

al-fir said...

kak jah..aku try buka website dbp tu td..pastu kan aku search 'tijah'

woot wooot..femes name ko upenye kak tijah oiii!!!!

Daun Bidara said...

bo derek? dah lama tak dengar nama dia,orang orang lama je kenal dia ni...

Tijah said...

mama
kok sebulan xdo update tu...siap2 yo la baco alfatihah yo? hahaha


hide
hhahaa. gabungan la tu kann?


juliet
caner contoh bodek sesikit tu nok?


dib
ggrrrrrr....arrrrr...(ehh...lelebih plak aku. hahah)


penarek becha
tu la. misti ada something fishy yg pembodek tu nak kannnn?


k.azz
sokong capo? MU ko?


nomee
tijah xde motip tersembunyi. hahaha


al-fir
wakakaka. aku pun dah tengok. tapi tu mak tijah laaaa weh....


daun
uishh. dia baru kuar aritu. ada drama apa tah pasal fesyen2 ni. aku pun dah lupa tapi dia belakon xde la besh sgt. cam kaku sket...

A.I said...

JAH, WATERMARK TU AKU BELI KT SNI. SENANG JE, KAU ORDER PEHTU NNT DIA EMAILKAN. CARA2 ADA DIA TUNJUK KT BLOG DIA NI http://eybizzonline.blogspot.com

Tijah said...

ai
ok mekasih. lawa la plak aku tgk mendalah tu kan...

penarek becha said...

fishy? er.. ye la tu. ambo x reti plak. haha.

Tijah said...

penarek becha
hehehe. kita paham sindri suda la ek?

green apple said...

pengipas ada tak?

Tijah said...

d
aaaa. rasanya ada. dia lagi dasyat dr pembodek sbb bleh pilih nak min ke max.

PUTUBAMBU said...

saper dan kenapa nak sokong? nak bodek?

Tijah said...

putu
for future undertakings nok...