May 1, 2010

syyhh!

kalau kita tau la kan...
kawan yg seblm ni giler babi baik dgn kita...
(eh babi baik ke?)
blakang kalu kutuk kaw2 punya...
apa perlu kita buat ek?

nak ingore ke?

nak confront ke?

tapi ada org kata...

"silent is the best treatment"
.

46 comments:

Kak Ezza@makcik blogger said...

Ye betul..cuba buat macam tu....lebih pedih dan berkesan...dari memekak2 senyap t lagi baik....

Ms.Lilies said...

Nok...ambik pendekatan buat2 pekak...saikologi kat org tu nok..errrr tp jgn ko pi jadikan btl2 pekak la ye :p

kak Erna said...

jah..akak dah kena dah..yang lagi hebat tu..bila akak diam..lagi hebat dia ngutok...sampai ke baju seluar kasut..semua jadi bahan kejian dia..bila tak jalan akak masih lagi diam..dia ambik pendekatan baru,..hasut pulak bos kata akak tak bolih buat keje..yang ini..akak hampir..keluar taring..tapi belum lagi meletup..sebab mengenangkan dia tua dari akak...tapi..lopeh ni..raso2 e..akak nak hentak meja dia...dan nak cakap..EH..ORANG TUO..APO YANG KAU TAK PUEH HATI NGAN DEN HAAAA...amacam jah..bolih tak...

SyimaSyaz said...

kalau saya, saya diam je....saya anggap mcm bunyi lalat lalu je kat telinga saya...

Tijah said...

k.ezza
yer. sy mmg jenis malas nak bising kak. tapi tu la skali kang meletop tatau kan...

mimi
buat2 pekak takpe nok. jgn ko suh aku buat2 buta kang caner nak baca GPS pegi crimson cari kek? waakakaka...

k.erna
haaa. elok tu kak. sabar ni kekadang ado limit eh. mmg org centu mmg patot hantok'an yo kepalo eh ke bucu mejo. tak cukup lopeh tu tambah hontak mo mesin jahit skali...

Tijah said...

syima
biar dia menyalak2 cam anjing sorang2 kan?

TotYati said...

salam akak tijah,

betul silent is the best treatment.

sbb saya pun buat mcm tu lama2 org lain yg menilai pun buleh tahu sape sebenrnya yg ckp banyak tapi pemalas berbanding cakap kurang tapi rajin. hahahahaha

xiiinam said...

ckLah akan tarik diri.....dari senarai sahabatnya!



...tak akan jawab salakan dia dengan salakan.

annie said...

tijah, akak datang lai ha, tibai yo deh sekali biar tokodu..sakit ati klu ado kwn camni kan..gilo babeng dibuek eh..

SHULALA STOP SHOP, KUALA LUMPUR said...

salam ziarah. blog comel :)

Arin said...

tijah, nih second time komen kt blog nih.

mmg ubat nya adalah senyap.tp sesetengah org fikir, ' bila aku senyap, org kata aku kalah'.sebab dia nak selalu menang je. tuh yg payah.

Whoopz said...

Jgn diamkan cik tijah.. Ken c0nfr0nt ngan dia.. Lg didiamkan lg menjadi lak nanti..

Yunus Badawi said...

ramai lagi kawan ko nok. Biarkan yg seekor ooppsss yg seorg ni sendirian.

DrSinga said...

sakit kan kena tikam belakang-belakang ni!!!
ko lawan je Jah!!!

afiq said...

kawan aku nak sepak muke kawan yang cakap belakang pasal die.. owh tapi...aku cakap diam dulu... tgk ape die buat lagi... so agreed.. silent is the best treatment...

hantumakan said...

tij,
tokpekdoh nye kau nak loose sleep pasal mende nih
lagi dah umor jelitawan (read agak mature, hahaha) macam kito nih

maka
aku cadangkan,
kau dok manjaan 3 branak di rumah pedulikan kawan itew sudey.
jaman skolah bleh aa rasa tention..
dah kawin nih, mana ada kesah..
ke?.. ke aku aje, hehe (reads aku anti social)

Catwoman said...

Salam Tijah Lalingto....

Bagi aku, s`benarnya manusia ni tak pernah sempurna...dan tak akan pernah b`puas hati dgn apa yg ada pd kita.

Kdng2 depan baik, belakang pulak tidak. Kdng2 depan kita org cakap bagai pedang menusuk tubuh tp belakang kita dia ok. Kita timbang sama rata dan sama tara.

Hakikatnya k`sempurnaan dan k`baikkan itu hanya ada pd ALLAH.

Aku takut nak percaya pd org, Jah. So, aku just quiet je la jika ada org seperti yg ko maksudkan tu....
Lama2 org cenggitu akan realize la.....dia pun tak baik dan tidak ada k`sempurnaan.

:) Take care, Jah Lalingto.

Tijah said...

totyati
bila dah diam tu..misti lama2 dia terasa sindri kan?

cklah
saya sudah start back-off. biar dia menyalak sorang2 kan?

annie
tu la tu. x sangka plak molot cam puaka sbb selama ni depan2 baik je

shulala
mekasih dik. :D

arin
tapi kalu lawan lagi payah..sbb molot member bleh tahan cam celaka. huhu

whoopz
nak konfron yg tak reti tu. maklum la ai kan united nation.

yb
kan? kat blog ni jer dah ramai kawan. takat hilang 1 apa la sangat...

dr.singa
mmg. sakitnya takleh hilang walu diepidural 18 kali skali pun...

afiq
diam ni org leh takot tengok kan?

dalia
yes. u r korek. ok la. aku malas nak pk sgt. nanti cepat tua kan?

ketwumen
yes nok. aku sedang cold war skrg. cuba utk tak layan org yg gila perhatian...

SyimaSyaz said...

betul la kak.... nanti dia yg saket hati...kekeke

aNnAsUe'G said...

kalo jadi kat i,face to face yo sonang sket dr asyik mkn dalam yo tiap2 hari! dr mkn dalam baik makan mekdi.

NenekPenne said...

kalau dah kutuk kaw2 tu maknanya bukan kawan laaaa...

Annne [ A ] said...

sy pnah kne camtu kak.uiihh...memula saya diammm ajo.tp lagi hebat dok mengata.saya ni ramai spy,jadik ape dia kata mostly sy tau.lama2 saya xtahan.sakit ati gak kalu da lama2 dok kne ngutuk2.slama ni saya diam jo.skali one day depan2 orang sy tanya.btoi ka dok kata lagu2 ni.kuar sumo.malu muka yo.dia rasa mulut dia puaka,mulut den laei puako!haha.skang,da quitt kijo.padan mukoo....

Annne [ A ] said...
This comment has been removed by the author.
penarek becha said...

cer siasat betul2. kang tak pasal2 salah orang. termalu sendirian.

penarek becha said...

eh, lupa nak tulis

'he he he..'

adibah said...

lempang je dia. abis cerita.




*kejam kan..?

Teacher said...

aku ke?

Tijah said...

syima
lama2 dia bunuh diri...


annasueg
heheheh. tapi kita tak pandai la nak konfron. kang sindri nanges kang caner? malu la mak


nenet
tu la tu. cari kawan lain kan?


anne
wuih sampai centu ek? tu kira berani la tu. mmm...kena pikir balik. nak ckp ke tak ckp...


panarek beca
baiklah dik. :D


dib
sekali dier sweet urine. lepas lempang terus koma nok. caner?


tic
bukan ko lahhh. hehehe. malah bukan bebudak firdauz juer. ni samwan yg aku kena since 1994.

al-lavendari said...

bagi silent treatment kat babi tak pe .. jangan bagi kat badak, sebab dia pekak !

KAKTINY said...

hohohoho... aku penah apply silent is the best medicine nih.. "SILENT IS GOLDEN".. 4 bulan babe... 4 bulan..

tetiba tangan aku gatal je nak bising balik.. sebab naluri aku mmg BISING nok!!... (buleh camtuh??!!) kahkahkah...

- sapa nk join bising ngan aku, dipersilakan, sapa yg TAK TAHAN BISING aku... dipersilakan DUDUK DIAM-DIAM.. (kalau aku tak tahanorg bising kat aku.. aku plak duduk diam-diam.. ok la tu kan kan kan.. kehkehkeh)..

tentangseseorang said...

owh aku dah kena...up until now dia tak tahu aku dah tahu. tapi aku diamkan saja. buat je baik dengan dia. Allah ada untuk membalasnya kan?

tasekM said...

aku kutuk depan2 aaaaaaaa.... he he.



.

Tijah said...

al
badak tu..sbb telinga dia byk masok lumpur kot kan bang...


tiny
hahaha. aku rasa ko mmg takleh la diam lama2. kalu tak takkan aku terpedaya...


ady
wah. cam seriyes je bunyi eh tu. takpe. apa2 pun allah tu maha kaya


tm
pastu 0-0 kan senang....

kak wos said...

abaikan jer..
bila dia rasa terabai, jiwa dia akan lebih tersiksa.
paham tak?

kaktiny,
saya suka akak bising.
sbb bila akak bising. saya kenyang.
tak aci la sarisuntuk ngan tijah. saya chemburu.

KAKTINY said...

wos > sudeeeehhhla ko dik.. banyak ko punyer CHEMBURUK BUTAK ITEW!!.. aku tak layanzzzz okeh cemburu cemburu nih!!... ko tu yg DIAM SERIBU BAHASA (sampai no tepon aku pon ko tak save dlm phone ko) hahaha.... aku ikhlas jer nk kawan ngan ko.. (MOTIP??!!!)...

hahaha... dh dh dh... aku gurau jer..

ni, aku nak tanya nih...

bila nk wat makan2 kat umah ko??? bila bila bila???... ko wat nasi goreng kampung jer (ko utang aku kan kan kan!!)..
yg lain2 kami bwk pot luck (kan tij kan kan kan..)

dee 87 said...

kite pun ada kawan camtu gak.. kite dah sound kat dia 'kalau ko ngumpat aku, aku xhalal.. ko tunggu la depan pintu syurga tu.. xpayah masuk. aku xnak maafkan' paastu kite wat xtau je kat dia.. emm.. kiranya jd la cara ni.. sb dia asek mintak maaf je ngan kite.. tp kite wat xtau je.. tau pulak dia takut...

Tijah said...

wos
ko tak rasa terabai kan wos kan? hehehe. duduk ngan tiny mmg kenyang. kang dia buat ko neskepe. pastu makan. pastu goreng kepok lekor. dan lain2


tiny
a'ah. aku dah lama tingin mi sop si wos nih. ramai yg kata sedap kan. err..aku cam malas plak nak bawak ayam. kalu cikedis jer bleh tak?


dee
wah dah sound awal2 ek? kira cam sok2 masok kaki tak lepas la tu.

~Kak AZZ~ said...

Maleh nak amek tau pasal ni Jah... Sonang yoo.. sapo ngumpat sikit yoo dh dapek doso... apo laie kok bolori2 ko ngumpat...

Akak cmni yoo... Aku tak kacau hidup ko, so ko jangan kacau hidup aku... Boleh cmni Jah...? Haha....

Dah salu kono dah Jah... Sobab tu skang ni macam maleh nak cari kawan... huhuhu...

Tijah said...

k.azz
buleh. mmg centu la elok. mind ur own bisness kan??

kak wos said...

tijah> cikedis?
nyah kau dari rumah teres setingkat ku ittew! di ulangi rumah teres setingkat. ngeh.(<-tepengaroh ngan ayat peej)

kak tini> kecoh la hang kak..
mai ja la.. dah jadi batu bersurat dah aku niaa tunggu hangpa mai!

(eh eh.. ai feeling2 jwb komen kat blog sendrik lak..)

KAKTINY said...

Tijah, Wos > pasai pa aku tetiba rasa kat sini jadik ruang chatting dengan hangpa dua org eh??..
kahkahkah...

Okeh Tij, nanti kita set pi umah si wos..
(aku bawak 2 kotak SR je kan kan kan...).. hihihi...

Tijah said...

wos
ye la aku sedar aku sapa. aku sekadar melukut ditepi gantang sajer...(huhuhu)


tiny
yer. sementara aku approve ni ko buat la cam umah sindri ehh. agak2 over kang aku delete jer. wakakak. kejam tak mak???

kak wos said...
This comment has been removed by the author.
kak wos said...

kejam. tp tak per.. aku tawu.. dlm ati ko ada taman..
ok. aku beli dominos pizza buy 1 free 1!

PUTUBAMBU said...

senyap tu senyap le jugak..

tapi sesekali kena le lawan jugak.. bela diri

Tijah said...

wos
nak mi sop jugek


putu
bela diri? ai tak retii...