Jun 20, 2010

kenduri (part 1)

owh!

terima kasih semuaa...

pada yg call, sms, fb, komen kasi wish...tengkiu very much.
lef uols very strong.
may u live hepili every after...
to the endddd offff the roaddd
(tetiba2 boyz II men kan...)

cadangan adalah utk menyelebret hari ni.
nak ke KL patutnya tadi.
saja la bawak cem jln2 sekali.
kata esok dah nak skolah balik kan?
pastu nak tengok2 property area bangi.
cemana tah...
asik lalu lalang KL-sbn tetiba hati jatoh ditengah2 kan...
ke sbb kedai tetelku ada disitu?
carlos pun mcm setuju.

tapi...
kita hanya mampu merancang...
tuhan yg menentukan...

tadi lepas subuh aji usop call.
suh datang rumah nak buat kenduri sikit.
baca yaasin & solat hajat utk atok...
atok lately nampak sedikit tenat.
tak nak makan. tak nak bangun. tebaring je.

gamba lama masa sihat

atok...
selayaknya dianugerahkan LELAKI PALING SETIA di abad ini.
bela 3 anak sorang2...
dan tak kawen2 lagi sejak uwan pasewei 50 taun lepas sbb demam panas

ehh...
ada lagi ke laki cenggitu skrg ye?
bini blm mati pun ada yg skendel sesenyap kan?

to atok...
all the best...
semoga cepat sihat...
nanti kita makan roti tolo & milo tarik kat azhaar maju lagi eh?
.

36 comments:

Dayah said...

Salam Kak Tij,

Setianya Atok..
Ado lagi ke lelaki sebegini ya kak?
Susah nak jumpa kotkan..
Moga atok sihat2 selalu ^___^

zonaku said...

atok...... x penah merasa ada atok...

suka dengar cerita dr orang tua2... best!

doa baik2 buat atok akak.. amin

Daun Bidara said...

terharu baca cite dia dulu dulu, tapi yang paling mahal gambar lama tu

Catwoman said...

Setia benor la atok ni pd arwah isteri t`cinta.

Rindu kat arwah tok wan aku la pulak.......

:)

JMR said...

roti canai atok tu nampk sdap...nyum...

al-lavendari said...

abang pun tabik ngan atok tijah. 50 tahun .. lama tu ! kalau abang seminggu jer kakaknya balik kg sudah jadi penasaran !

lupekanje said...

respek gak kat atok kau...moga Allah kurniakan kesihatan dan panjang umurnya...sompek la cicit dio tlg jago dio lak...hehe..

adibah said...

semoga cepat sembuh, insyaAllah..

*kot la pindah Bangi.. senang ler singah2 kot2 teringin justimun.. :)

NenekPenne said...

ha ah, mana nak cari laki mcm tok wan ko ni jah oi... kalau dapat laki mcm ni, konfirm aku sujud syukur....

aku belum pun mampus, laki aku dah menyundal dgn betina lain..

(huh tetiba emo lak...)

Abdul Wafi said...

popiler azhar maju kat soromban eh kak. hahaha.

Rina277 said...

alamak..bertuah giler klu dpt lelaki mcm atok kak jah tue..zaman skrg xkn jumpa la kot..azhaar maju pn tmpt peberet saya dgn family lepak di mlm mgu..

geraugebang said...

memang setia atok...cayalah atok.

Hidemichi said...

Ada atok lagi lu ye... Moga dia panjang umur... nnt makan roti telur, bungkus kat gua satu!

Tijah said...

dayah
ada la kot. tapi peratusannya cam hampir pupus je kan? heheh


zonaku
tapi tu la. dah tak best nak borak dgn atok skrg sbb ada sound problem. kena ckp pekik2 sampai sakit tekak.


daun
tu la. tadi lupa nak amek gamba. kurus giler dah...


zyma
mmg setia. dia mmg tak tengok ppuan lain dah pastu


jmr
aaa. feveret dia tu kalu pegi mamak. roti telo + milo tarik...


al
kihkihkih. jgn sampai tak terupdate blog dah la bang.


acik
insyaallah. mudah2an sihat sampai akhir hayat eh kannn...


dib
hahahaa. tak sedap okee. bau rumput. itu fes & last aku order tuhh...


nenet
huii. laki cenggini 1 dlm 1000 aku rasa. jarang2 berlaku dlm spisis lelaki ni kann?? tape nenet. abg2 go-kart melerts belaka...

Tijah said...

wafi
a'ahhh. tamak tu..ada byk cawangan dia kat sbn ni je. hahaha. boleh kata tamak tak?


rina
aaa. azhar maju ni jus buah dia ke. air milo ke kopi ke mmg setap & pekat. tak kedekut mamak nih


k.gerau
ya. atok mmg setia pada yg satu....


hide
ada. tu je la satu2nya yg tinggal. belah aji usop dah xde sapa2 lagi...

kak Erna said...

Tijah..senoga atok jah yang setia tu..sehat..sentiasa..
orang dulu2 memang setia jah..sekarang lain..calon dah ado maso ado isteri lagi..

shija said...

sian atok..tak lalu makan..szah ado ckp nak confirm kan mo ustaz nayan nak buek kenduwi bilo..aleh2 t.hari smalam call ayah, ayah ckp jadik kenduri mlm tadi..kok tawu copek leh balik nolong sazah..ramai ko jompot nok?

mrsharis said...

semoga suamiku seperti atok kak tijah..aminnn

tasekM said...

aku ingat nk suh darren berkenalan la dgn atok ko tij. bulih ke....?

:)




.

Pnut said...

meh la beli umah kat bangi...meh la...
jom berjiran jommm...
jommmm

bajet berapa? kalo kami ada info..kami roger...

kucingorengemok said...

penat aku mikirkan apa pasewei (terus teringat pasembor)...

kakngah said...

kagom aku kat kesetian atok nok..

atok d lagend!

Yunus Badawi said...

Semoga atok cepat sembuh.

Apasal nak cari kat Bangi. Carilah area rumah aku ni.

atty's said...

mesti atok terlalu mencintai nenek..
semoga atuk cepat sehat kembali

Hezesuze said...

smoga atuk cpt smbuh...agak2 carlos setia tak cam atuk uols tu..?? larikkkkkkkk

ztzett said...

hmm...a match made in heaven perhaps?

semuga atuk berada dalam lindunganNYA sentiasa...aminnn..

mamakmuda said...

Salam.. Kak Tij! Hmmmm... Atok ko cm atok ku jugak(atok ku dh arwaaahh....) Cintanya stia till akhir hayat... Kalo aku, insyaallah, ingin ku stia pd c-dia hingga ku menutup mata....Ishh....sadis le pullok!! Moga atok ko sihat sejahtera n sentiasa d rahmati Allah... IDUP ATOK!!!(Huu...huuuuu... aku rindu atok akuuuu!!!!!!)

mamakmuda said...

Aku rindu nk mkn roti banjir le pullok tengok atok ko mkn tu!! Terlioq!!

gadis comel said...

semoga atok kak tij cpt sihat. boleh bwk mai makan charkuetiau kat penang.




kak tasek belanja. haha.

Tijah said...

k.erna
hahahha. yo tak iyo eh kan kak? curigooo yo dek eh


cija
tu la tu. kelam kabut mak nok. dah masak daging sekali tengok cam tak cukup lak. belolah mak poie family store cari sotong. nasib baik ado yg sogar2 eh semlm. jomput dlm 25 org gittew. utz nayan jadi imam


mrsharis
yer. semoga suamiku juer begitu. aminn


tm
bulehhh. marilah dtg umah sazah berkenalan dan mengambil petua


k.pnut
bulehhh. nanti kita email2 yer. cam segan plak nak citer kat sini. maklom la bajet mak x besooo...


kog
kihkihkih. ko mmg. misti ingat pasewei tu makanan bersantan cara n9 kan?


k.ngah
haaaa. lagi mantap dr citer lagenda budak setan kan?


yb
tak jadi ah. bangi KL pun bukan jauh bang. tol singgit lebih jer


atty
yes. cinta sampai mati. hanya maut memisahkan...


heze
carlos? hehehe. setiaaaa. dia setia, i setia la jugek.


zt
kannn? ko penah jumpa tak atok aku babe? kalau dia sihat kan...so charming la. best borak citer benda2 lama


mamakmuda
suci betul niat ko tu. semoga allah melindungimu dan sidia hingga akhir hayat. aminn


gadiscomel
hahaha. matik la tasik nak belanja jauh sampai penang.

julie^beth said...

kesetiaan yang susah dicari di abad ini. didoakan atok sihat.

PUTUBAMBU said...

tgk atok ekau..ingat apak putu..

semoga atok cepat sembuh..ada balik selera nak makan tu ye..

bungacahaya said...

Meh la duk Bangi...hehehehe.dokek ngan den kak jah.
(Motif?)

Tijah said...

julie
org dulu2 ramai cenggitu. skrg susah nak cari


putu
apolak. ghoman eh samo ko? heheheh


bungacahaya
bangi kek mano tu?

MK said...

owh atuk... semoga atuk sehat selalu. sodih lak sey tgk gmbr atuk akak ni. terkonang ayah sey tu pun dah 73 tahun umo eh. huuuu...

Tijah said...

mk
atok tu dah dokek 90 dah tu. menten nampak eh kan?