Aug 22, 2010

...

ahad dah kan?
kejap je masa berlalu.

kenyang lagi ni.
tadi sahur saya makan kari ayam + telo masin
carlos pulak...ikan goreng + sambal belacan + sawi rebus
macam byk je makanan kan?
takde la.
perangat je makanan bebuka semlm.

haih...
saya rindu atok la.

ok.
tahlil 3 hari berturut2 sudah setel.
alhamdulillah.
terima kasih pada semua yg mendoakan ye.
terima kasih juga buat acik bariah, acik hasnah & the geng yg byk tolong mak saya.
next time kalu acik buat kenduri dan perlukan bantuan...
just say it...
saya boleh datang tolong potong tembikai.

apa2 pun...

life must go on kan?
yg dah pergi tetap pergi.
yg tinggal kena teruskan hidup.

esok start kerja mcm biasa.
byk benda pending nak kena follow up ni.

jom...
buat appointment dgn saya?
(wah! kau ingat kau doktor?)
.

28 comments:

kakpah said...

salam jah, yang pergi tetap pergi. yang tinggal akan sentiasa mengingati yang pergi. alfatihah..

kakngah said...

kem salam kek acik bariah, acik hasnah & the geng yo..

Yunus Badawi said...

aku nak buat appointment dgn ko tapi lepas raya nanti. Kita ajak Tiny sekali. Tak aku belanja dia, dia yg kena belanja aku. Kami lawan siapa khatam bulan Ramadan ni. Ko kira pencukup kuoram.

tasekM said...

miss yu jah...


.

MrMiEZ said...

Salam kak jah..

Betoi kak jah. Yang pegi teap pegi..

Hidop perlu diteruskan...

Salam takziah dari saya untuk kak jhah sekeluarga...

Ku merinduimuuuuu...

Live. Love. Laugh. said...

atok kita meninggal pada hari yg samalah. bezanya itu atok tiri. tp still atok.

keje...selagi tak tutup mata keje.

zonaku said...

mls nya rasa nk g keje

MUMMYMUJID said...

ko kije ppe k.jah

GaDis CoMeL said...

life must go on kan?

al-fatihah buat atok kak tij dan Solehah, anak my cousin yang meninggal pd hari ke 6 puasa.


al-fatihah.

Syima Syaz said...

salam takziah kak...
alfatihah

Shifu67 said...

buat kenduri tahlil di bulan puasa.. kira 2 dlm 1 la...

AZANI said...

salam jah
salam kembali aktif...ceria balik dunia penulisan

sYLaR said...

Salam kak.. xpe2.. saye lagi sdey sebab x penah ade peluang jmpe atok nenek saye.. jadi akk bertuah kan :)
mge die tenang di sane...

Marina Monroe said...

Rindu nyer aunty bila Tij menghilang diri beberapa hari ni..

Yg hidup teruskan dgn kehidupan bersama amanah yg Allah telah tetapkan..

eddie dewanaga said...

salam Takziah untuk lu dan famili, Jah...

Che Mid said...

Innalillahi wa innalillarojiun

tentangseseorang said...

gua ngantuk kak...gile punya mengantuk. balik opis kul 3.30 pagi tadi. nih dah terpacak atas kerusi dekat opis...

zzzzzzzzzz

eh apsal komen aku takde kaitan nih?

monas2petronas said...

Innalillahi wa innalillarojiun ..

takziah utk seluruh keluarga besar tijah...

masa cepat sangat berlalu....aku pun dok terpikir tu dari tadi...

adibah said...

Jah, lepas raya kita takotao lg ye..

*aku sedih sbnrnya ni.. rindu pada yg dah takda..

Hezesuze said...

ishh noks..ko keje apa sebenonye...huhu

Nizam.Ariff said...

Makan lauk apa pun jalan masa sahur...

Biasalah, bersuap mata pun masih pejam. Mengunyah pun kira-kira antara sedar dan tidak. Tak pasti nyata atau mimpi. Lauk ikan masin pagi kelmarin pun boleh rasa ayam panggang Adabi kalau bermimpi...

hahaha

M u s h y m u s h said...

saya rasa saya buat apa yang akak buat jugak kot. leh dpt info sket2 dari blog ni selain daripada menu lauk, Cost Dollar Averaging pun cam dah tau ape sebenar maksudnya. hiks! :)

lyza said...

kak...alfatihah utk arwah atok.. moga atok d tmptkan d kalangan para soleh..
akak jgn sedey2 sgt tau..yang pergi tetap pergi..kita yang tinggal ni.. banyak2kan berdoa utknya..

al-lavendari said...

bila boleh minum teh 3 lapis kat Azhaar Maju ?

k.e.r.i. said...

selasa dah.

PUTUBAMBU said...

ye..life goes on..

tijah..aku pun rindu kat arwah apak aku jugak..

Tijah said...

kpah
yolah kak. tapi osah pueh mencari mood balik kan?


kngah
yolah. insyaallah...


yb
bulehhh. ko blanjer kan bang? aku ingat nihh...


tm
misyutu. heheh


miey
hehehe. masak apo hari ni???


live.love.laugh.
yelah kan. kang tak keje nak hidop makan apa kan?


zonaku
haa...keta dah ok dik?


mummymujid
keje memprotect orang. ehehhe


gadiscomel
ajal maut ditangan tuhan kann?


syima
time kasih dik

Tijah said...

shifu
yelah. moga beliau dilimpahi rahmatNya...


azani
time kasih bang. insyaallah lebih rajin update pasnih


sylar
insyaallah. time kasih dik. jom kita cr atok angkat?


aunty nani
hehehe. sy hari2 baca blog aunty. cuma mood nak update tu blm ada jer lagi...


eddie
mekasih bro...


che mid
semoga baik2 saja disana kan??


ady
rajinnyer ko. takpe nanti bleh raya blk kampong puas2...


wina
time kasih. insyaallah ada jeki kita jumpa nanti yer...


dib
bolehhh. kat the mines yer? tanak ah jasko lagi. kocittt...


heze
mari aku bisikkan padamu...


nizam
aku xleh la pejam. kang nak masak sekali terbakar tangan. mem masak apa pagi tadi??


mushymush
kann? senang jer konsep DCA tu. tak clear boleh jer tanya bila2. :D


lyza
ye lah dik. hidup harus diteruskkan kan?


al
bulehhh. eh bang...saya baru perasan dah ada domino's pizza ek kat senawang? punya la lama sy tak pegi sana...


keri
yelahhh. nati aku update eh. hehehehe


putu
kita doakan saja la utk mereka kannn?