Aug 25, 2010

raya

siriyes tak tau nak tulis apa letli.
macam sudah ketandusan idea.
adakah ini petanda saya harus mengundur diri...
dan kosentret pada fesbuk saja?
ya.
etlis saya boleh shout di wall tanpa rasa bersalah seperti...

"oh! saya ceret beret hari ni'

dan kemudian akan datang bbrp orang yg akan "like" status saya.
atau tinggalkan comment "sabarlah tijah. tuhan sedang menguji kamu"
mmm...
bahagianya.

oh ya.

semlm sazah datang rumah dgn aji usop.
macam perantin baru je dworang tu.
jln2 sana sini.
nak buat apa lagi kan?
dah tinggal berdua je skrg.
kubur atok pulak sgt dekat dgn umah saya...
so lepas ni rajin la diorang dtg sini kot.

saya tanya sazah.
dah beli kuih raya ke?
dia kata malas nak raya taun ni.
takde mood.
nanti org datang dia masak nasik je.
bihun ke...

then...

"lopeh semayang rayo...naik genting pun oke gak kan?"

kemain...

tapi best gak tu.
jgn lupa bawa sebalang tat nanas ke atas ya?

49 comments:

Chik Att said...

kooo jangan naik benda alah tu pakai telekung dah leee.....
baju raya ....releben lagi ....

h a n i e said...

mengkalau naik genting tu...bawak la lebih...
buleh la bagi kat den ni ha..
takde tat nenas..almond london pun oke..



*demand*

hahaha~

kucingorengemok said...

party girl la mak u! kih kih :)

Yunus Badawi said...

Lepas ni penuh muka sazah kat you tube semasa naik roller coaster mcm mangkuk 2 org tu hahaha

Apa alamat fb ko? Nanti emel atau sms kat aku tau.

PUTUBAMBU said...

beraya di genting le pulak yek? hehehe...

ado hati tu...takpe..hiburkan hati dia..sesekali...

aidadidu said...

walau pendek tetap mencuit hati ehhee

kakngah said...

mang ai...
kemain laei sazah!

zonaku said...

hehhheheee...
p piknik pun ok.....

kak, jgn la konsentret kat muka buku jer... benci la kat muka buku camni... merampas blogger dr hidup saya....

mamarempit said...

kalo ekau tinggalkan blog ni, camno akak nk lopeh masuk FB... :(

Rayo kek genting...dh meraso... taun pertamo kawin dh kono rayo kek sano..tk dapek cuti.. :((

shija said...

wuish..bukan sazah xponah n xbrapo goma poie gonteng ngko nok!sazah ckp dio layan cameron yo..borong buah ngan sayur tekau..

*kok taun2 lopeh ghayo atok ado,taun niek ghayo pi kubur atok..*sedih..

chai n tea said...

waa bukan main
raya naik genting tuh

Ms.Lilies said...

Ni sazah ke ko ni nok nak naek genting ni :p

Mak Su said...

tapi kat genting nak mintak duit raya kat sapa?

Fida Ghazi said...

idea yang sangat bernas! boleh kongker mainan sorang2 time tu.. raya kan..

makdara TERDIVA said...

cadangan yg mabeles tu.. :)

KAKTINY said...

nk naik genting??.

meh sini amik tiket genting utk bilik free kt aku.. hahaha...

...

ye ye.. sejak berfb, aku pon cm tak tau apa nk tulis kt blog.. tulis lelebih, kang disalah tafsir plaks.. kt fb sesuka ati mak je nok nk tulih apa.. hehehe... (at least fb aku kengkawan jemputan jer.. yg aku kenal sapa kan kan kan..hehehe).

Hezesuze said...

ok gak tu noks...cam org cina kalo thn baru cina mane duk rmh dowang g holiday....huhu

kt sini ada jiran mak noks..bila time raya jek haruss holiday or keluar negara..huhu

J@J@ / Bini The Rock said...

nak pegi GH tu pegi lah...

duit raya jgn lupa bg sekeping dua hat yg wna merah2 pon okey gak!

xD

Daun Bidara said...

jah bulan posa ni daun undur diri kejab, banyak agenda lain, lepas raya sambung..

Hazey said...

Jah jgn la mengucapkan selamat tinggal pada donia ini@belog.. jgn arr cam tu.. sunyi nanti aku.. :(

Jah gi genting best tau.. tapi nanti ko pandang kiri kanan banyak mata sepet je time cuti tu.. nak ke?? Tak de mood raya nanti.. duk je Kg... biar je org dtg, etlis leh jumpa sedara mara...

k.e.r.i. said...

cool gila sazah tu.

GaDis CoMeL said...

macam best je pegi genting hari raya. idea yg boleh di guna pakai bila mood utk beraya tu takdak. hehe

Nizam.Ariff said...

Pose kat Genting pun ok gak Tij...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

ok jugak cadangan tu.nak ikut sekali :p

A.I said...

Kemain lagi datin sazah! tp ms aku kecik2 dulu mmg selalu je arwah abah aku wat camtu. Org sibo gi beraya, kami sibok gi berjimba2 kt PD la, kt cherating la, genting la..best ooo!

susudalambotol said...

Facebook macam lagi membosankan jek.

al-lavendari said...

add lah abang kat fesbok awak.

ada domino pizza ? ye ke ?

sejak LEKAS siap ni, abang dah tak lalu kat situ.

baguslah tu .. ada saingan pizza hut dan azhaar maju !

tasekM said...

aku suka mak ko tij. kim salam sikit.


.

Marina Monroe said...

Jangan gi mana2 tempat peranginan ketika Raya, bukan budaya melayu mcm tuh Tij, datang umah aunty bawak sazah, aji yusop, dan fly
Tij umah aunty, Emm...biscut Tart istimewa sebalang aunty hulurkan utk Tij..serious..nanti jumpa yea..InshaAllah..

Tijah said...

chik att
buatnya tersepit cecelah roda tu terus innalillah kann?


hanie
ko genting helen ke genting klang dik? almond london? aku tak order la taun nih...


kog
mak ai mmg kuat berparty u...nak2 party tupperware.


yb
fb? nama penuh aku ler bang. cer la ko cari ek...


putu
tingin nak naik sampan kayuh2 tu.


aida
ishhh. ni jiwa baru baik dr luka nih..


k.ngah
nasib baik tak ajak pi hatyai kan?


zonaku
hehehe. tapi fb best jugek kekadang. nak2 stalk gamba2 org...

Tijah said...

mama
hehehe. takdo la. akan masih membelog selagi tedayo..



cija
kemeren capo ado. org jual teh tu pun nak rayo yo. ni sazah dah bedosup pi kelantan ni. soping la tuh..


chai n tea
tu baru proposal. blm tentu approve tu. hheheh


mimi
errrr...ko agak cadang sapa pada mula2nya nok? hehehe


maksu
eh ye tak ye gak kan? jap...revise blk cadangan tadi


fida
silap2 sumer under mentenen. huwaa...


mak dara
jom la ikut skali...


tiny
errr...kalu ada bilik...aku ngan carlos je la pegi ber-2. wakakakaa. fb ni senang sket nak pantau kannnn??


heze
tp mak mmg ke oversea raya ni...mak balik penang uols. hehehe

Seri said...

pergh... sazah raya kat tmpt tinggi

Tijah said...

jaja
bolehhhh. mari sini no akaun. :D


daun
lepas raya misti ada byk benda nak cerita kan? blk kelate ko nati?


hazey
pastu bila jumpa sedara mara diorang kata...woiii. bilo nak tambah anak laie? hahaah. pedihhh...


keri
kannn? mak wa mmg centu...


gadis comel
yer kan? selain genting boleh juger ke lost world of tambun kan?


nizam
tp dgn syarat jgn duduk bilik kan? errr...


elissmie
jom la pegi ramai2. kongker 1 rolerkoster


ai
abah ko rawk ah. tapi best je centu kan? raya dgn kita2 jer 1 family best jugak..


hidd
hehehe. kekadang cuma seronok jadi stalker je. tengok2 gamba org..


al
dah ada bang. sederet nasi ayam gemas luar tu. hang li po pun dah ada situ. isk. sungguh la dah lama tak kesana.


tm
mak aku cakap kirim salam je ke? kirim la tat nanas barang sebalang duer. huhuu


aunty nani
atok xde sedih la aunty. aunty buat sindri tat ke? misti best tu. tapi kalu nak rekues asam pedas special masa hr raya ok tak aunty? heheh

cikhajar said...

kak tijah..jgnlaa berenti berblog.. pelissss

catz said...

errr..nak naik genting..?
ajak mak sekali.
hahhaah..
rock ah mak kau. ajak dia naik
role koster oke.
bawak sekali ketupat.
:)

aku pun malas nak updet blog bulan puasa ni.

julietchun said...

kalo dah naik genting tu jgn lupa turun plak :P

Tijah said...

hajar
takkk. tu ugut lite2 jer tu. hehehe


catz
agak2 kalu makan ketupat lontong bebagai pastu nek rolekoster misti cepat hadam kan nok? kihkihkih


juliet
hahahaa. tengok la kalah ke menang. opppsss...

anjang said...

wah tat nenas.... emmm my favourite

Lazyf said...

perghhh...ghayo kek Gonteng tuh...hahaha

***akak, nk pesbuk leh?

kak Erna said...

jah..ado ko tak do..mood..kita tetap kena terima kedatangan rayo kan ..

iina said...

kim salam ngan rollercoster yo.. jgn lupo bwk bahulu sekali ok ;)

Shifu67 said...

raya ni time balik kampung... kecuali kat org yg tak de kampung...

Ayda said...

Add akak jah kat fb ....

sYLaR said...

wah.. gempak kak.. camtu buat uma terbuka kt genting gak.. reunion ke.. hehehe.. sng sket.. :P

ashley said...

Ish..nu..

uji6june said...

kopipes :

"oh! saya ceret beret hari ni'

dan kemudian akan datang bbrp orang yg akan "like" status saya.
atau tinggalkan comment "sabarlah tijah. tuhan sedang menguji kamu"



*

laaaaa.. ada gak ke kengkawan
"like" status ekau bila kono ceret beret Ja? :)

sadisnya kawan cenggitu kan?

Tijah said...

anjang
sama la kita. kuih lain kureng sket kan?


lazyf
bulehhh. takde hal punye.


k.erna
yolah kak. jomput la dtg umah sok kak yo...


iina
hehehe. apo la ghoman eh nek rolerkoster sambil poluk balang baulu kan?


shifu
kampong ada bang. tapi atok plak dah xde. huwaa...


ayda
orait dikkk...


sylar
sambil main terup sama2. hahaha


k.ash
hehhee. jgn mare kak...


k.uji
hahaha. tu namo eh kawan maso susah & sonang kak.

aNiS tHe BumbleBee said...

kah kah kah! gamba kelaka gila.harap2 kak tij rilex je taim naik rollercoster tu eh...

Tijah said...

anis
gugel org pakai telekong takde plak. huhuu