Nov 5, 2010

break...

borak2 dgn budak tu...
cuti skolah dia nak kelas nih...
kemain budak ni jam kan?
saya dulu cuti skolah...
mintak aji usop beli getah je.
senang nak main ni.
(gamba ihsan gugel)

tapi takpe la.
dulu org tak suka ahli miuzik
diorang suka mejistret je.
skrg takpe.
main miuzik boleh kaya.
(mak dia kan nyonya mansor. mata dwetan)

tengok ah.
kalu takde bajet...
ni pun ok.

.

28 comments:

daisy said...

ahaha..
takpe..piano lembu lagi cute~

A.I said...

pergghhh!! high demand sungguh cem. kalau anak aku yg request, mmg koma 40 hari aku!

Tijah said...

daisy
tak sampai 50hengget kan?


ai
takat kelas ok lagi kot. kalu dia mintak piano? huwaa...

Seri said...

join kelas merhaban, kompang lagi murah yurannya. hehe

Intan ~ Nur Azlina said...

kenangan lama tu... dulu2 main getah je..

Intan ~ Nur Azlina said...

kenangan lama tu... dulu2 main getah je..

Yunus Badawi said...

ko kejamlah tijah kalau bagi CEM tu permainan yg macam dlm gambar tu. Lebih baik ko belikan dia iPad. Ada piano dlm tu.

Lepas tu ko pulak boleh gunakan.

Ck said...

jah..jgn pecah lobang mak nok..he..he..he..

kak Erna said...

jah..tak po jah..biar lah cem bolaja..
ada kawan akak tu..dia hantar anak dio bolaja piano sampai tamat..
lopeh tu..anak dio poi bolaja kek jopun..pandai pulak anak dio tu..dio jadikan duit..ajar anak2 jopun tu piano..sudah he..bukan omak e..anta duit kek anak..anak pulak anta duit kek omak..dapek duit dari ngajar piano..tapi..boljar totap bolajr..dah balik sini..dah keje pun dah..

aNiS tHe BumbleBee said...

ekekeke! best!best!
kalo piano lembu tu,picit 1 button je dia dah main 1 lagu.done!haha!

J@J@ / Bini The Rock said...

yesss! main getah tu sangat seronok terloncat2...Naseb baik saya tinggi menggalah, so tinggi tahap junjung atas kepala pon rilex jerk!

..eh! tersasar ke lain tpt plk.

Ok la jugak Piano Lembu tu, warna warni. Tak bosan bila mendengar nye!

kih kih kih! (iyer ke x bosan?)

hikari said...

comel pe piano kuning tu..hehe
kiut aje

kakngah said...

den dulu main zero pain kono pilih tang tinggi yo. kok haghap nak melompek.. jgn hrp. tak menugheh!

tasekM said...

MC berjiwa kampung. minat benda lasak2. dapat main kejar ayam pun bahagia benar dah tu...

ada ke tu hari aku pakaikan dia seluar kaler putih dibantainya kejar ayam kat kampung. apa ko ingat tak menderita jiwa raga aku melihat seluar tu bertukar kaler kepada kaler asam jawa...?







.

lotikus disarimankan said...

ahaks
piano kocik pun orait gak
yuna perform pun pakai piano cinonit jugak
;))

Hazey said...

Jah.. ok lah tu, ikut je jah permintaan anak mu itu... esok2 kalau berbakat 'nyonya mansor' yang untuk, silap2 haribulan leh dapat menantu model ko, artis ko.. keh keh keh

Kazaztan Team said...

mujik skrg bkn mcm dulu lg...

Tijah said...

seri
bukan murah...free terus. kata uwan dia ostajah kannn? huhu


intan
a'ahhh. lagi satu main teng2. lagi seb bajet. pakai kaca pecah je kan?


yb
ipad aku tunggu ko kasi hadiah la bang. kan projek masyuk aritu. kihkihkih


ck
ahhhahaa. pandai ko lari ekkk? aku kejar nok...


k.erna
yo tak iyo eh kan? ilmu gak tu. sok buleh main piano ko kek besday yam tuan kan? byk upah eh sok tu...


anis
wakakakaka. takyah terok2 blajar nak kenal togey2 tu kan?

Tijah said...

jaja
aku lak..asik main gunting jer sbb pendek. ehhh. pendek lak...comel. huhuhu


hikari
comel2 pun takut mendatangkan marah je kat anakku ittew. huhu


kngah
tu pasal den salu main mo budak2 yg lobih rondah. hhahaa. kok tak kang sampai lebel bahu den dah tak lopeh.


tm
tu pasal cem aku belikan suar itam jer. versatail kau. sbb kalu blk kg pun mmg bantai eh kejar itik nila. siap masok longkang skali tu. pedulik hapa dia. huhu


lotikus
ye ke? piano ke organ tu? nanti aku check dulu. tapi aku dulu kecik2 tak rasa tu sumer..


hazey
menantu model? ahahhaa. nauzubillah. sok org kampong ckp...menantu capo yg dodah dado tu? haaaa...


kazaztan
kannn? tapi jgn dia main mujik cam wali band sudah. eewww...

Ms.Lilies said...

Ko bleh berduet dgn cem nok pasni..cem main piano ko nyanyi... :)

kakpah said...

takyah boli jah. tompek bolaja main piano banyak. kau anta yo lah dio poi belaja kek situ.

Lia @ Norli (Mamarempit) said...

ba ba black sheep.....(tk tau nyanyi...dulu tadika tk abeh)


beli yg betul2 punye la ..peh tu leh tijah feeling2 cam iklan susu tu...anak dia call...omak eh tgh meeting...dgr lagu epi b'day...hehhee

Tijah said...

mimi
lagu apa agak2 sesuai ek nok? dangdut leh tak?


kpah
tu la tu. piano maha kak kan? buleh lotak deposit sebijik umah tu


mama
wahhhhh. pastu siap nanges sbb feeling syahdu anak nyanyikan lagu kan?

Huda Ramlee said...

aku dulu kecik2 teringin nak blaja men biola..

Tijah said...

huda
biola? kehkehkehhhh. kekonon feeling vanessa mae la tu ek?

Wahidah said...

uik..kemain lagi..

tk per..mn tahu jd musician lak cem tu nanti..hehehe

i.am.belle said...

keyboard pun adoo. hiphop terus.

tp bagus hantar anak pegi kelas muzik. ceria dan kreatif lagi :D

Tijah said...

wahidah
skrg nak cepat glemer masok youtube terus...


belle
aku tgk dia boleh dah baca togey tu. aku haram sampai skrg tak hapal2. haihhh....