Nov 22, 2010

hari pertama...

tadi hantar cem kelas piano.
1st day.
keras je jari jemari dia.
kelakar tengok.
ketawa ngekek2 kami dobranak.

mrs. lee marah saya.
"ketawa...ketawa...u tunggu luar la. nanti dia tak kosentret"
uik! sentap mak kena halau nyah.

kat luar tengok...huiii banyaknyerrrrrrrr gitar.
saya tanya mr. lee kelas gitar baper plak sebln?
"70 lengget saja maaa..."

wah!
macam best je kan?

mana tau sok leh perform kat shout award cam YUNA.
tapi kena tukar nama la kan?
tijah tak cukup komesyel.

mmm...
TUNA.

seswai tak?

52 comments:

zonaku said...

sangat sesuai!!


kalau sadin????

AiTotYati said...

tijah + yuna = tuna


best best!!!!

kak Erna said...

ha ha ha..terlopeh golak bosa akak..apo ko jadi namo ikan pulak..nanti orang buek sardin..tak komesel lansung jah..he he..TUNA..sardin tuna banyak kek giant tu jah..
jah dok ontok2 jangan kacau cem..

desperate mama said...

hahahahahahahahahahaha....... saaaaangaaatttt komesyel!!!!!

bungacahaya said...

Guno T.J la kak. Ganti A.C.

Sekian.

@yue said...

tuna bleh..tj pn bleh...sonang2 JAH yo..men gitar pki bju kurong cam ana rafali tuh...

adehhh..mengekek acik golak!

eddie dewanaga said...

Tuna dimana?

Tuna di sinun...!

FaiHash said...

ekeekek....kalau TUNA .. lepas tu boleh kak tijah jd duta TUNA memaner kan? Ekekekek

Marina Monroe said...

Tijjjjjj....dah kawinnn, dah ada anak dah tuh nama tuna..hanyir tuh...
orang tak heran!!
he he he..
tapi kalau petik gambussss..
kek orang kawin..okay kottt..
Jangan marah..auntie gurau2...
Tij buat auntie gembira seketika dgn panggilan TUNA

johan adam said...

TERUNA ok gak aku rasa kak tijah oi.

Syima Syaz said...

ape laks tuna...tu mcm sebelah byk kat YUNA lah kak...

Tijah + Yuna = TINA

ok tak?

fatt said...

sabo jela kak tijah ni...hahahaha...
"tina" la kak...sedap skit :D

Hazey said...

Adoi sakit perut baca nama glam Tijah yang baru TUNA sgt tak sesuai.. coz terbau2 hanyirnye.. kah kah kah.. kalau TJ tu sounds commercial..!

PINATBATE said...

HAHAHAHA !!
gelak sampai terputus urat kontuit akak dibueknyo..ado ko TUNA..tak do namo laen ko?

afiq said...

mencik

MY HEART said...

Salam Kak Tijah,

Ada bona ko mrs lee ni leh ngajar bebudak dyslexia? nak nomo dio bole x?

Ms.Lilies said...

Tuna?

Abihla ko nok kena makan dengan syira...fav dia tu tuna mayonis

:))

izahdaut said...

assalamualaikum..camat berkenalan..aduyaii tergelak saya bace entry2 kat blog nih..dah banyak bace nak bace lagi dan lagi..siokk maaa..

cikhajar said...

kak tijah... tuko stail ejaan mcm budak2 zmn skrg laa..

cer eja tijah jadik tee-jya ke.. teaja baru komersil.... ini tuna... bikin kene gelak jek kak

Wahidah said...

sesuai sgt2 kak oi

A.I said...

Tuna?? wow! very the...!

F A R Y N said...

TEEJ ?
haahahaa

kucingorengemok said...

kah kah kah... on 1)tuna, dan 2)kena halau keluar kelas

Lia @ Norli (Mamarempit) said...

Tun Tijah la..sedap sikit

Tijah said...

zonaku
sadin? ala...jgn la...


aitotyati
best kannn? pandai tak saya?


k.erna
sey dah tak kacau dah kak. sey ddok luar godek2 drum mo. best pulak main muzik ni kosan eh


desperate mama
kan? boleh jual nama tu pegi international


bungacahaya
buleh ke? tapi saya takde gelang tungsten? caner?


@yue
ehhh. kang dituduh meniru anna rafali plak. kalu saya..saya nak main gitar sambil pakai jubah. huuuu.


eddie
tuna dlm tin laa bro..kat pasaraya.

shija said...

wakakaka..dapek mak bayang'an cem golak klakar tu nok!sgt cute ok..

Aku said...

meh sini.. aku pun tengah cari org nak perturunkan ilmu gitar nih... ayam panggang sekor setiap malam jumaat je... murah je...

Tijah said...

faihash
itu la tujuannya. mana tau leh dapat jadi duta product later kan? nak jadi duta slimworld cam mustahil. wakakaka


aunty
alaa...petik gambus lambat mau kaya aunty melainkan dapat publisiti kat youtube.


johan
tu utk lelaki. kalu ppuan..DARA la kan?


syima
tina dah ramai org guna nama tu. cam mizz nina tu sumer ka. dekat2 je tu.


fatt
tanak aaa. dah ramai tina kat m'sia ni. huhu


hazey
tj? tu dah mcm drama siri penyiasatan...


pinatbate
ado lain ko? bagi la cadangan...


afiq
mencik tapi wendu? kihkihkih



myheart

yup. nanti pm sy kat fb bleh?



mimi
aiyoooo. takottttt. nanti seblm makan misti dia byk soalan tu.


izahdaut
wuishhh. dah abih khatam ko? kena buat majlis potong pulut kuning ni. hikhikhik. slamat berkenalan too.


cik hajar
wuuuu. cam tak kena je dgn ai yg dah kertu nihhhh....


wahidah
kannnn? tengs for sapoting. huhu


ai
org cepat ingat kannn?


faryn
TEEJ? talehhh. nati PEEJ saman mak 300k. wakakaka...larikkk.


kog
aku dah biasa kena halau kuar kelas dr zaman skolah lagi. hahhaa


mama
mana leh. sbb aku blm dikurniakan TUN dr mana2 sultan lagi. wakkakak...

Tijah said...

cija
a'ahhh. begoga2 badan eh cam kono geletek dek goli hati cino tu lontik2an jari eh.


aku
wehhh. kelas siang la. mana leh mlm jumaat. aku bz tem tu. wakakaka...

isabelle said...

TUNA. hmmm... komersil gak tuh.
tapi kena mintak bob marley nyanyi balik la lagu aritu. mangkit bob marley oiii...

Fida Ghazi said...

seswai kak!! sessswaiiii sangat.

Nanti orang nak makan senwic tuna..teringat akak.. nak makan ikan tuna teringat akak..

pandai!!!

julietchun said...

kang yuna cakap ko tiru dia, tak pasal2 kena saman :P

J@J@ / Bini The Rock said...

kesiannya kena HALAU!

(keh keh keh keh keh...)


err.. TUNA?
ok gak..
tapi jd DUTA SARDIN lah lbh komeshel!! haha

Hezesuze said...

hahahahaha senak peyut mak baca n3 ni noks...ok latuh...janji fofuler kan haha

PUTUBAMBU said...

kahkah..!!
sangatttttt le sesuweii tau..!!

nak komersil lagik.. ambik ni

TUNA SOROMBAN

muahahhaaa...!!!

Tijah said...

isabelle
forever love TUNA? hahahha. jgn la dia bangun...mak lari nanti.


fida
sesuai perform memetik gitar di bakeri2 tempatan kan? menu...sudah tentu senwish tuna yg sedap.


juliet
saya yakin yuna sangat memahami. dia minat saya ape. eh. saya minat dia.


jaja
ala...halau2 manja jer. lagi pun leh mesra2 dgn mr.lee kat luar. hahaha


heze
senak perut takpe. jgn senak peranakan. hahah

Tijah said...

putu
panjang na nama tu...tak sesuai utk shout award. wakakaka...

lotikus disarimankan said...

tak nak tuna,
tijah jugok yang glamor,
senang mokcik2 nak pronauns,
kak tijah goreng gitar meletopsss nokss

tasekM said...

kalau ko nk pi blajar aku nk ikut gak weh... dan pandai sok aku tukar nama gak la. TANA. TANA MERA.

kah kah kah.




.

Tijah said...

lotikus
tapi kang sebutan tijah tu cam tak best plak bila kena interview ngan melodi kan? wahhh. berangans tak ingat tu...


tm
tana? wakakakkaa. ko nak berduet dgn aku kahhhh??? memperkenalkannn...

tana tuna indehaussss!!!
eh. aku main gitar ko main kerincing ehh?

tasekM said...

gampit. aku ko bagi main kerincing. nak glamour sensorang je ko kan...?



.

Tie-Ibu wawanisolehah said...

amat...amat....amat seswai haha

NenekPenne said...

i akan jadi peminat kipas mati you... tulis nama I SOKONG TUNA (not ikan okay) FOREVER...

belajar biola pun best gak...

iina said...

Hidup Tuna.. hidup.. nanti boleh buek sandwich ari2 yo hehehe..

Cik Puan kasih8953 said...

yeahhhh... sila vote TUNA hantarkan ke 32444 (tekan2 tak dapat dapat) muahahahaha...

bOnda said...

Orait jah..
kalO nenek Penne TUNA FC 001,
bOnda TUNA FC 002
Okehhhh???

ekekekekekekekekeke

Tijah said...

tm
ok apa kerincing. kang 2-2 main gitar ko overshadow aku plak. harharhar


tie
khannnnn??? hehehhee


nett
time kasih kerana meminat mak nett. lebiu.


iina
buek inti murtabak pun buleh. sedap dimakan begitu saja...


cik puan kasih
sbb apa tak dapat? sbb tu talian sehati berdansa. tuna tak reti dansing. hehehe


bonda
best best. dah ada 2 org fenklab. tengkiuuuuu ailebiu.

FaiHash said...

ngahahaha! baguskan idea kak tijah buat nama tuna semua hahah? nnt leh kasik free kt ijah 10 tin tuna ke khen? eh tetibe..muahaha

ashley said...

aku suruh kakpah jemput konsert akhir AULAD...
TUNA and TANA

NoZ said...

terbaeklah tijah oii..hehe
tuna terus..wakakaka

FiqaSaleh said...

terus tergelak besar baca nama TUNA.. huaahahahahahhahahahaha..

petite girl said...

Ms, nak dapatkan contact Mr.Lim untuk belajar music di seremban boleh?

vocKalynn (at) yahoo.co.uk