Nov 23, 2010

tak comel ok!

cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit! cit!
suka tak dengar kasut budak2 yg bunyi cam tuh!
yg bunyi cam itik getah tu kan?
bingit tak?
bingit kan?

kekonon comel la.
pelllisssssssss...

itu la yg saya hadap kat library tadi.
tak prihatin betul mak budak tu.
dah tau nak bawak anak masok library...
jgn la pakaikan kasut cenggitu.
lain la nak pegi tesco ke kan.

sakit kapla gua!

38 comments:

bOnda said...

uiiii...
rajin nyah kO masuk librari jah ;p
cayalahhh!!

afiq said...

yea tikam die ! bunoh bunoh

ckLah@xiiinam said...

citcitcitcitcitcitcit....


...comel tak Ai?

:D

faraulah said...

pernah jumpa...kat ospital
sengal kan Mak budak tu?

Nia Dhani Nasir said...

mak budak tu xrase bsalah ke die pun dgr bunyi tak comel tu kan? Ade lagi ek stye budak pkai kasut bunyi cit!cit!cit! Sbb tu pesen zaman aku kecik dulu. Ketinggalan zaman mak budak 2.

moon said...

memang betoi jah...orang penang kata "seqheyau gusi" bila dengaq macam tu

kakpah said...

apo kau buek kek laibri tu jah. carik resepi ko hikhik......

eddie dewanaga said...

...kalau gua, akak tu mesti dah merah muka dan telinga kena sound gua.

izahdaut said...

ibu yang kurang sensitivity kemasyarakatan gitu la...lomah iman nyaa..hikhik.

Pnut said...

naseb baek budak tu tak masuk library akak.. aku liberian garang occay..

Yunus Badawi said...

Ko buat apa pulak kat library tu? Lain kali rogerlah aku kalau nak pergi.

Bukan apa . . . . kalau ada budak tu boleh aku sergah dia hehehe

zonaku said...

tegur jer mak budak tu, soh dia keluar or tanggalkan kasut anak dia...


library bukan tempat itik ok!


heeheheheheheheee....... lamanya sy x msk library

@yue said...

oit ank aku pn ada kasut citcitcit la..haha..tp x bwk masok leberi..mongok jd mak namanya...

kak Erna said...

jah,,nak buek camano...tak kan jah nak tangkap pulak budak tu..tanggal an kasut e..he he..
jah tesco..kato e..bukak 25hb..poi la jah..sesajo..meramai orang yang memang dah ramai nanti..

Ms.Lilies said...

Aku igt cit cit cit tu bunyi tikus hahaha


Giler lama aku x pi library...ko skodeng apo kat situ nok

peej said...

hahaha. aku punya la menyampah ok kasut tu. aku pernah rasa bingit sebab ada budak pakai macam tu kat klinik. mak dia biarkan aje. aku dah la sakit kan.

punya menyampah aku rasa nak sailang kaki biar budak tu tergolek2 jatuh. tapi semua kawan2 aku kata aku kejam tak berhati perut.
takda peruttt?? butakah. sikit punya besar ni kan.

Jari Lentik said...

carik resepi kah kt lebery 2?

Tijah said...

bonda
aiyoooo. bawak anak je. cuti skolah ni kan...


afiq
bakar...bakar...bakar...


cklah
yer comel. rasa nak picit2 jer...huhu


faraulah
hospital? bukan sengal tu. mengong. hahaha


nia
tu la. aku pun heran ada lagi kedai yg jual kasut centu.


moon
rasa nak tikam diri sendiri pun ada.


kpah
toman anak pinjam buku kak. asik men game yo kek umah sampai berair mato takleh jadi tu.

Tijah said...

eddie
pastu balik ngadu kat laki dia. hahaha


izahdaut
dia sendiri takkan tak bingit kan? heran.


kpnut
takot kan? kalu kpnut jaga lebri silap2 ngan tijah sekali kena halau sbb lama na online siap charge battery. huhuhu


yb
aku teman anak bang. pastu pegi amek schedule xtvt skolah yg diorang organize.


zonaku
kihkikih. lebri tempat orang kann? akuu pun br masok lepas 5 taun.


@yue
wakakkaka. kantoi ada kasut itikkkk...


k.erna
esok la tu kan? wahhh! kono poie tu. buleh topap apo yg ptut kek umah ni. tesco lamo buek mydin kak kan?

Tijah said...

mimi
aku g amek schedule xtvt cuti skolah nok. ada mcm2 program diorg buat utk budak2 mcm tgk dokumentari, art class, dll


peej
nak2 kalu ko tgh sakit kepala kan? rasa nak je picit2 budak tu dgn mak diia sekali. aku dulu penah kena sekali...diam2 mak dia tak nampak aku cubit budak tu. bleh? hahhaaa. masa tu aku xde anak lagi. zaman jahiliah aku la dulu tu...


jari lentik
mano ado resepi. masok lebri bagian kekanak. busan jer nasib baik dorg bukak tom & jerry

tasekM said...

apa kata ko gi je celah telinga mak dia, ko sebut cit cit cit cit. kalau dia picit ko, ko picit ank dia balik.



.

shija said...

library???owhhhh..tetibo mak tingat library pilah dopan pejabat pos dolu2 nok!!sgt best yar lepak lamo2 lam tu nak2 area kekanak..ado aircond kkkk!!paling best lepak time poso..sojukkkk yooo..hikhik..

Tijah said...

tm
nasib baik omak eh bermuka suci. kalau muka kerek mmg dah kena saun dah tu. wah. mcm berani.


cija
kannn? tompek kekanak tu sojuk yo. kusi pun kocik2 buleh betinggung bagai.

isabelle said...

i selalu je rasa mcm nak jegil kat budak2 yg pakai kasut bising camtu

momguess said...

den pakai gelang kaki loceng penuh
agak2 kalo masuk library kena halau kuar tak?

DrSinga said...

mak dia senang nak cari dia Jah...
.
sementara mak gebang-gebang dgn kastemer insurans.. eh.. kelaut lak...

J@J@ / Bini The Rock said...

oh okey!

saya pakaikan kasut beroda je nnt kat anak saya....amacam? tak bingit kan?

hahahah

NenekPenne said...

bingitttttt....

errrr tapi kalau gelang kaki i yang ada loceng ..ok tak????

Aku said...

Gitu ke bunyi anak itik? jarang dengar bunyi anak itik. Selalunya dgr bunyi anak ayam dan anak ikan je...

h a n i e said...

anak itik bunyi cam anak ayam?? moskel..moskel..

:P

PUTUBAMBU said...

sungguh tak prihatin betul..!

sabar je lah

||alis|| said...

ko wifi kat library tuh eh kakak..

cak!!

hahaha!

kalau time PMS, jangan harap boleh dengar bunyik cam tuh, mau berdengung kepala gua ;P

tahniah cem, majukan diri dengan kelas piano. kot acik alis nak belajar, mahu patah riuk jari.

eh bukan...
bukan jari acik alis,


tapi jari mrs lee.
wakakaka!

Frodo Baggins said...

tenung n jeling tepat2 mak budak tu ...
abesss cerita .. ehkekekkeke

peej said...

hahhaa. aku pernah ok. masa aku remaja. aku cubit anak kawan mama. bila dia nangis aku tanya, "napa nangisss?" nasib budak tu belum pandai cakap. miahhahaha.

Tijah said...

isabelle
pastu bila mak dia pandang dan2 senyum balik kan? kihkihkih


momguess
loceng ponoh? hhhaaa. baik masok kuil kok centu nyahh...


dr singa
kihkihkih. kalu saya kastemer saya takmo sain dah.


jaja
ewwwww. teringat kat saiful apek. sgt childish disitu.


nett
ko hengat ko kucing parsi nak beloceng2 bagai? larikkk...


aku
itik getah tu mmg centu la bunyinyer. itik idop lain. ikan ada bunyi ek? laa...baru ku tau. huhuhu


hanie
itik gotah la. lastik ngan getah kang baru tawu.


putu
nasib baik dia tak lama sbb anak kecik dia takleh dok diam.


alis
haaaa. wifi adalah sedeyhh. signal very low katanya. acik alis tak dtg sbn ker?


frado
tapiiiii...ai tak brani. hahahaha


peej
ceh blakonnnnnn. yer. itu boleh apply pada budak berumur setaun kebawah saja. yg dah pandai ngadu jangannn...

ashley said...

hahahhahahah....naper tak ambikj er selipar itik tu buat goreng 3 rasa!
mana tau..kut sodap!

sheila said...

serius den pun x goma kasut budak yg ado bunyik2 tu... takdo maknolah org kato bilo pakaikan kasut tu anak terlopeh sonang nak jojak...

buek nyomak tingo yo

Tijah said...

k.ash
baik mak budak tu jer buat 3 rasa kak. huhu


sheila
kann? kau jgn laaaa buek centu. malu org somban.