Nov 13, 2010

tengs...

terima kasih pada aunty/uncle yang wish semalam ya.
nak balas 1-1 tak mampu pula.
ni pun baru balik.
ada hal tadi.
patut pegi ou hari ni.
maafkan saya pn. mimi...
insyaallah kita jumpa nanti.
ada barang saya nak kasi.

ada pulak yg tanya petua.

oh!
saya takde petua.
siapa lah saya nak kasi petua.
tapi...
kalau bagi jawatan ketua pemuda amnor...
saya tak tolak punya.

saya bukanlah emak yg perfectionist.
saya tak kisah.
eh! kisah jugak sikit2.
asalkan anak saya enjoy zaman sekolah.
tak nak dia stress.
janji jgn last dlm kelas.

saya cuma buat yg termampu...
  • doa
  • good breakfast (masak sendiri adalah terbaik)
  • tak push too hard (tuisyen utk budak dajah 1? oh no!)
  • minat sesuatu? bagi galakan asal tak memudaratkan.
  • jangan terlalu dimanja. jangan terlalu berkira.
tu je la kot.
lelain tu inisiatif dia sendiri.

ntah!
takde goal setting utk dia.
nanti hidup tak adventure.
let it flow oramputes kata.
asal tak menyimpang dr laluannya.

bak kata yb.
penat2 belajar engineering...
sudahnya buat marketing.
hahaha!
gimme five bang!

10 comments:

kak Erna said...

jah..dah bagi petuo la dah tu.untuk yang anak baru nak mulakan alam persekolahan..boleh la ikut cara tijah ni..

Tijah said...

k.erna
la. yo ko? tu bukan petuo kak. tu tips. hahaha...

Nia Dhani Nasir said...

Hahaha...Sukenye dapat mak gini...

lyza said...

betul kak..sokong akak sentiasa.. :D :D..

kak..emel dapat tak?

Tijah said...

nia
Hehehe. Nak jd anak angkat saya kah?


Lyza
Blm check la dik. Jap ye. Kang akak reply. Mekasihhh...

Dayah said...

Salam Kak Tij,

CONGRATE CEM! Good boy tak demand. Kalau tak sure Mami pengsan.. hehehe..

Daun Bidara said...

jah kasi petua tak nak nampak tua.. he he

Tijah said...

dayah
salam dik. pengsan takpe jgn jalan terus. huhu


daun
hahaha. mu la kasik. sbb mu awet muda.

Yunus Badawi said...

Jah ko nak five aku bagi ten.

Malam ni aku nak cakap kat emak Adam.

You married an engineer but now you sleep with a salesman hahaha

Tijah said...

yb
engineer dulu kurang bersama keluarga ek bang? takpe la...jdadi salesperson pun.