Jan 6, 2011

sebut betul2...

secret recipe dataran senawang.

masuk 2 perempuan.
pakai ala2 datin.
rambut perang.
bling2.

budak waiter datang ambik order.

akak A : ai nak lasakna. beef yer.

akak B : ai...sepeygeti boloknis.

terang dan nyata tajwid mereka.
kagum sungguh saya.

err...
saya kan...
kalu tak reti sebut...
tunjuk je kat gambar.
"saya nak ni..."
kan senang.

p/s : sampai skang tak pandai sebut YSL. huuu!

45 comments:

Ms.Lilies said...

aku suka tunjuk2...
confirm xsalah hahaha

i.am.belle said...

tunjuk kan senang. itu ini ini itu. haha

Huda Ramlee said...

sebut no lg best..mcm men tikam2 hehe

DeLancrettLurpak said...

Dah pakai macam ala-ala datin, mesti la sebut nama makanan kak tijah. Baru la nampak bergaya! Agaknye kalau pakai gelang sedepa, baru la main tunjuk-tunjuk...

Saya sebut "arnold schwarzenegger" ni "arnold susahnakeja".. tang "susahnakeje" tu, ckp laju-laju, confirm betol!

Yunus Badawi said...

LV pun aku tak pandai sebut ngeeee

mAmAbuDaK said...

katop muka ngan hangbeg la saya ...asal x sebot nak laksam 1 mangkuk

iina said...

alah sobut yo ngan sebutan n9... confirm anak jati hehehe ;)

hatim a.r said...

eeve san lor ronn kalau x silap.
kalau lanvin sebut lawn vann.
idgham penting

Tijah said...

mimi
kalu ada borang cam oldtown lagi senang. ko tanda terus kan? huhu


belle
a'ah. nak2 cam mcD. nak set 1, set 2,


huda
jgn lak sebut no. pastu mintak...errr. tanak bawang. cili lebih yer kak...


lurpak
lurpak sedapkan? huuhuhu. mungkin la sbb mereka datin maka mereka sangat konfiden. walupun ternyata salah. hehehe


yb
el-vi bang. hahaha. aku pun tak reti sebut. maklom la barangnyer pun takde.


mamabudak
laksammm? wakakakkaa. saket perut aku. misti pitam budak waiter tu ketawa.


iina
nak mi panjang2 sos tometo dongan bebola dageng tu. centu ko gek eh? hhehee...


hatim
ko dah tulis pun aku masih takleh pikap dik. sebut bonia gak yg paling senang. hehehe

CoKeLaT-RaWkZ said...

Oh.. makan Lazania dan Spegeti bolones. hehehe ala2 datin ekkk..hahaa... mcm ada blogger tu pronounce Couture jadi Kucher.

ekceli it's 'keturr' ahahah ketur katanya..

hik hik

aliaaroslan said...

gaya penting, sebut pon kne penting, ikut bahasa baku.

peej said...

haha sama la. pastu lepas tu waiter sebut kan. dan2 cakap, " yea. that one"
lepas tu dalam hati, "oooo mcm tu sebut dia"
keh keh keh.

su said...

kalau su pon main tunjuk2 jgk kalo x reti sebut..hehe...

~tice su~

A.I said...

aku kagom ngan kau tijah (kita serupa, men tunjuk2 je gambo) ekekeke

zonaku said...

hehhheeee...


menunjuk² la...... sekali ter'tunjuk' ketidakboleh sebutan yang betul...

Chik Att said...

Secret Recepi tu apa bondonya ...
Resepi rohsia koo ka Jahhhh ... ( ketuk2 pala....)

h a n i e said...

kannn..tunjuk gambor sudah..tak pun sebut nombor set..dijamin betul..hahaha

tasekM said...

jah...

jahat la ko ngumpat jah. mau kena hentam dgn persatuan mak datin ni kang.

:p



.

FARYN said...

boloknis = tembolok?


muahahahaa

Alin Marlini said...

YSL tu apa?

mrsharis said...

hahaha...sy pernah sekali tu kat Delifrance. Kakak tu punya la nak bunyi ala2 minah saleh sampaikan pasta pun dia sebut "PESTA"..hahahaahaha..
alahai...

Puan Capa said...

hahaha!kalo aku jadi waiter tu kak..aku gelak habis-habisan.haha

Lia @ Norli (Mamarempit) said...

kalo akak...akak tunjuk je gambo..peh tu tanyo..ni nk sebut camno bunyik eh.......hahaha.....

peh tu ckp la kt waiter tu...akak saje je..nk test ko punye sebutan...hahha..

kucingorengemok said...

orang jawa sebut ivsenleghon, haha

momguess said...

den pun suko tunjuk2 je
malu arrr kalu salah sebut

e.l.i.s.s.m.i.e said...

senang jugak main tunjuk2 tapi kalo drive thru atau delivery , memang kena ckp laa jugak :p nak tunjuk mana erkkk..hehehehe

Hezesuze said...

weols pun kalo tak reti sebut tunjuk gambo kan senang haha

al-lavendari said...

orang putih pun tak pandai sebut "rendang" dengan betul-betul !

aNiS tHe BumbleBee said...

kih kih kih..ktorg kt sini pun tunjuk gak kak tij.haritu tah pe nama bukan main panjang berjela,rupanya pisang goreng.lahanat tul laa..

Rina277 said...

nasib xdo shepherd's pie dlm menu tu..kang tah apo lak dio sobut agak eh kan tij..hehe..

kak Erna said...

nasib baik...akak tak ponah sobut..main tunjuk yo..kok tak dapek malu kan jah..he he..

PUTUBAMBU said...

kita pun suka tunjuk2 gak..

sib baik dia tak sebut mee goreng omputih ..ekekkeke

KAKTINY said...

... kalau aku pon.. aku gelak tang tu gaks.. hahahaha...

.. tunjuk je nombor berapa nak.. kan ke senang..

tak de le menunjukkan sangat the 'lagzsillybodohnese' kat situ.. kan!!! kuikuikui...

Aku said...

Aku kalau tak reti sebut, selamba je aku cakap..' aku nak menatang ni satu...'

Dia melayu, aku melayu... pehal dia cakap orang putih dengan aku lak..

MK said...

lasakna = lasak bona

cth ayat: lasakna anak jantan den ni.

sekian

FaiHash said...

hahaha... ijah pun lagi rela tunjuk gmbr drpd sebut yg nnt org buat muka mcm nk pang pang penampar kt kita sbb tak paham... kikikik

Chooyaya! said...

Tijah : kiter silent reader. dapat link dr fidaghazi.

YSL tu sebutan dia mengikut ejaan bongoknya ialah

E say logher..

peace out tijah rok!
semoga chem bertambah hemsem

untuk sebutan juicy couture rujuk sini. www.marimerepek.com

AZANI said...

salam Tijah...
kadang kadang ejaan tak sama dengan sebutan...
macam entree sebut ontray
debut sebut daybuu

Tijah said...

cokelat
ketur ekk?? kihkihkih. bukan ketur tu tempat org meludah ko?


alia
kalu dier sebut lazatnya pun tape kan? tapi respek la diorang mmg konfiden


peej
sekali tengok waiter pun tatau sebut. sbb dier baru 1st keje situ. kihkihkih


su
kalu agak berani sket bleh jer tanya " dik, ni caner sebut dia?" kannn?


ai
lebih senang tunjuk dr sebut ek nok?


zonaku
aku syak diorang jadi bahan kat bebudak waiter utk hari itu...


chik att
iyooooo. org kekayo mmg ghoma poie situ.


hanie
nasib baik kek yg kat display tu sumer senang2 tajuk dia kan.


tm
ala takpe. saya dah biasa dihentam nyahhhh. kihkihkih

Tijah said...

faryn
ye la kot kan? lapar na akak tu agaknyer sebutan sgtlah terang...


alin
errr...ia adalah sehelai jenama terkemuka. huhuhu


mrsharis
pesta? pesta????? hahahhaaa. bajet dah itali habes la tu ekk?


puan capa
yer. aku tengok budak tu dah terkulom2 tahan gelak. aku bajet sampai dapur mmg teguling2 kot dia...


mama
buleh gak buat centu kan. nak try la lepas ni. buat muka tak malu sudehh...


kog
errr...aku biasa sebut Y...S...L tu jer. selamat.


momguess
ntah. kalu ariani tu senang la sebut ek? kihkihkih. larikkk...


elissmie
tu kena sebut no set la plak. tapi takpe...takde org dengar

Tijah said...

heze
yer. lebih selamat dan selesa kan?


al
jadi rendengggg. tapi bunyi eh jadi cam comel bang.


anis
pisang goreng je? baik buat sindri kat umah kannn? cekodok org sana panggil apa ek?


rina
hahhhaa. aaa...tatahan nak gelak ni. sedang imejin...buruk bunyinya kannn?


k.erna
ado baik eh belajar sobut bondo2 cenggitu kak kan?


putu
nasib baik gak dia tak mintak latte sebagai "letih"


tiny
makan kat jonis gak selamat kan nok? senang sket nak sebut....


aku
sama la cam aku. main tu tu tu jer. kat kedai mamak pun apply benda yg sama.


mk
wakakkaa. siap bina ayat tuuu. osah eh kan. anak2 akak tu lasakna gek eh. tu yg terbawak2 tu...


faihash
kalu org buat muka nak kasik penampar...tampar dia balik cepat2.


chooyaya
haiii. selamat berkenalan. ohh terima kasih kasi link. mmg byk benda nak kena blaja ni...


azani
ye la bang. tu blm lagi grandprix sumer2 tu kan....

HaniCheLat said...

owh. saya suka layout blog ni. :-)

@rep said...

hi guys and gurls.*tetiber

sekarang dah canggih taw.. korang boleh taw cara nak sebut dengan betul menggunakan internet.

google sajer word itu dan click lambang yang ada speaker.

contoh..
http://www.howjsay.com/index.php?word=bolognese

sekian saja kelas kita hari ini.

selamat beramal.

xoxo

sebelas said...

tunjuk-tunjuk ler stail.

Tijah said...

hani
time kasihhh. hehehe


@rep
owh terima kasih uolss. harus la study sikit kannn. seblm memalukan diri sendiri kelak...


sebelas
kann? nampak cam diva sket kan?