Feb 12, 2011

b.i = bi n.g.a.i = ngai

"alah! kita keja siang malam tinggalkan anak pun takpe. diorang kecik lagi tak tau apa2"

appaaaraaa bingai!
punya la mata duitan.
sampai macam tu sekali keluarkan statement.

anak ni kan...
time kecik2 la kena monitor rapat progress diorang.
crucial tu.

isk!
sian wa tengok anak lu der...
dapat mak...
tau beranak jer.

oklah.
wa nak mandi.
panas pulak malam ni.

25 comments:

kakngah said...

haah.. yo la tu.. sok ank tak kona sapo omak eh.. padan muko!

koh jah!
kito mandi
paneh dlm dahnih!

DeLancrettLurpak said...

a'ah kann.. kang tak pasal2 anak semua cakap bahasa indonesia (takleh ckp Indon, kang kena band).. masa tu, nangis la kauuuu kann?

AZANI said...

salam tijah
kerja kerja , anak anak...dua dua penting

Jiha said...

Cmno anak tak tenyeh omak eh ngan nasi kot dari awal gini dh train anak tu cam gitu..iskkk

tasekM said...

baek punya tijah hapdet pukul 3 pagi.

mandi basuh rambutkah...?

:p




.

kak Erna said...

jah..kalau cam tu punyo orang..memang bingai.
eh..jah ado ko orang lain faham bingai ni apo..he he.he.

kak long said...

bingai=dah dokek2 ngn bagharal...!

Kaseh said...

tul tu tjah..wpun aku takda anak tapi aku fhm.. tu bukan bingai da tu..bengong pun ada.. hidup dia utk kesenangan jek..bukan kebahagian family...

Ms.Lilies said...

aku tawu stetmen sapa!
aku tawu!


tu bukan bingai dah nok..
tu bloody bingai hahahaha....punya mata duitan

Tijah said...

kngah
kan? balik mlm anak dah tido. kuar pagi anak lak lon bangun laie. apo la nak jadi. huih. kok dapek mandi pigi best ni.


lurpak
tu lah. nasib kalu bahasa indon. kalu dapat maid pilipino? lagi kau pitam.


azani
betul bang. kena balance kan?


jiha
tu la tu. bila dengar kes anak derhaka byk skang ni...ntah2 mmg dr kecik silap mak bapak kan?


tm
errrr...caner ko tau? ehhh. basuh rambut sbb panas la weh. ko nihhhhh...


k.erna
hahaha. bingai tu baso kito ko kak? tak perasan lak sey tu doh. mintak2 eh org paham la kan...


kak long
topat sekaliiiii....


kaseh
ye. mmg duit tu penting. tapi family mustilah come first kan...esp anak.


mimi
ko mmg bagus la nok. yu ken read mai mind kan? hahaha. mmg ada kena mengena dgn benda uh kita citer semlm.

Umie said...

aku pun tau statement sape tuh...uishh, panas betul...dia punye panas sampai ke jepun nih, abih cair salji kat umah aku nie..punyelah panas..hahaha

~June a.k.a UmmyImran~ said...

Wooo...ayat x bleh blah tu kak ek...yer la tu, dia lupa pd hukum, amanah n tanggungjawab kot...kot satu hari nanti kuar paper anak buang mak kat bus stop, tepi hiway etc etc masa tu nyosa takdo guno...nasibla ko...huhu

Chik Att said...

huhu ... besrr punya marahhh ....

rosdiana-nama-sebenar said...
This comment has been removed by the author.
kak wos said...

bingai ke centu?
tak la..
itu bangang jer.
4 juta kilometer lagi jauh ke depan dari bingai.

Yunus Badawi said...

adam selalu duduk sebelah aku masa aku kerja. Siap buka Upin & Ipin kat komputer aku.

Mama said...

hahahaha....bila mata dah nampak duit...kalau yg cakap tu lelaki..erm...memang dah tanggungjawab mencari rezeki...walaupun nampak terlebih beno kerje....tapi kalau yg bercakap itu perempuan...kesihan pada anak2...bila mati nanti, bukan duit yg tolong bacakan doa...anak2..dah kalau dari kecik tak di didik n jaga...bukan kata baca doa...melawat kubur pun budak tu tak nak...huhu...

Aku said...

jgn marah2 pepagi ni...

ko penat tu...bawak le berehat dulu.

Puan Capa said...

utk kesenangan anak dia n family dia kot kak?

al-lavendari said...

adakah airkon tak cukup menyejukkan ?

LiLa said...

Hehe...mengikuti perkembangan dunia betul ko ni tijah...ko pakai wedges tak?

Tijah said...

umie
aaaa. kalu panas...salji tu leh bikin ABC tu. kacang & jagung lebih ehhh.


june
org kata what goes around comes around kekadang kan? apa2 pun kena moderate lah...


chik att
yerr...mata tengah buntang nihhhh....


wos
4juta km tu dengan kelajuan cahaya ke wos? dasyat ko punya perkiraan kannn?


yb
ko mmg misali bang. dah dh umah tu rasa cam malasss jer nak kuar kan?


mama
yer betul. budak2 ni takyah cakap la. masok je skolah...dah start ada kawan, terus tak ingat mak bapak. nak manja2 pun time kasik2 la kan...


aku
yer. aku penat blog hopping. hahaha. ko takde maksudkan benda lain kan?


puan capa
ooo...ye lah kot kan? hehehe


al
takkk. kena mandi jugak baru puas hati. errr...amek wudu' sekali.


lila
mak xde wejes. mak pakai crocs jer...senang nak larikkk. hehehehe

Aku said...

Jah, memang aku maksudkan yang 'lain' tu...

hehehe...

aNiS tHe BumbleBee said...

haah...besok dah tua2, anak pulak cakap, mak bapak dah tua..dah tak ingat apa dah..time ni anak2 lak yg keje siang malam xingat mak bapak pulak..

what u gip,u get bek laa...kan?

Tijah said...

aku
wahai aku...aku tawuuuuu. huhuhu


anis
haa. biar deh. siapkan je la duit byk2. sok senang nak register umah org tua2. hikhik