Jun 17, 2011

tazkirah jumaat!!

ini stetmen...
kasi hadam baik2 aaaa...
sekian.
dari ostajah tijah

47 comments:

rosdiana said...

mana butang share jah? Aku nak klik!

Acik Erna said...

dari ostajah tijah..anak sazah..stetmen memang boleh pakai punya..

Tijah said...

wos,
ko kopipes jer. pastu fwd byk2 ehh...

Tijah said...

k.erna
sebagai peringatan kak kann?

bujal X said...

*terasa.haha~~

Tijah said...

bujal
opppsss. aim cowiiii. hehehe

geraugebang said...

baik ustajah...kelazzzz

VFN said...

terbaiklah kak!

lupekanje said...

Duitmu duit ku..
duitku, duit ku jua...bukan duitmu...

Yunus Badawi said...

Nasib baik aku pinjam duit emak Adam nak ganti siling bilik air dah bayar balik ngeeeeee

Tijah said...

k.gerau
ada betul kannn?


vfn
haaa. bodi taf gagah tapi teh tarik pun paksa awek belanja...kensel jadi laki. hahaha


acik
betulllllll. kalu biasa2 kan nanti dia jd kurang bertanggungjawab kan?

Kaktiny said...

Meskipun "SHARING IS CARING" katanya.. tapi aku tetap THUMBS UP dgn statement ini!.. kuikuikui...

hanie said...

saya peras poket sugerdedi jek. takpayah ganti balik lah..ye dak..

kihkihkih..

Tijah said...

yb
aisehhh. kalu aku tau...aku dah ajar mak adam mcm mana nak kira interest rate bang. hahahah

Tijah said...

tiny
sharing is caring tu betul yang. ni nak2 yg jenis bini share beli barang dapo utk makan sama2, sekali laki bleh plak beli keta kontrol mainan harga ribu2 utk dia main sorang pastu ujung2 tak cukup makan. patut tak tu? hahaha


hanie
itu...ostajah kata. hukumnyer harus. wakakkakaa

Aku said...

..errkk.. ok. isi minyak kereta guna duit sendiri ye....

tasekM said...

bini peras duit suami digalakkan.
tak gitu, jah..?

hehehe...

:p



.

Tijah said...

aku
boleh jer bang. tukar tayar jer kiter tak tawuuu...hahaha.


tm
uishhh. bukan galak yanggg. wajibbbbb tuuu.

Ms.Lilies said...

aku suka aku suka stetmen ni hahaha...

tp aku lg suka kalo bini peras suami :p

shukrin farahdiba @ ceklala said...

kak,mintak share yek article nih hehe

nizamsani said...

baik.

Aku said...

...memang arr... tambah spare tyre lebih senang daripada tukar tyre.. hahaha

A.I said...

IDOP OSTAJAH TIJAH!!!!!!!!

Emie Jipang. said...

ye betul!!!!!

Puan Capa said...

hehehehe...kak tijah, bila jadi ostazah ni

Chik Att said...

kelesss gitu ... i sukeee sangat .....
ostajah esok menu apa plak untuk sang suami ...

kucingorengemok said...

hidup sahibussamahah! bini² jangan ambik kesempatan pulak beli handbag coach tapi komplen takde duit nak beli lampin anak ye...

cikhajar said...

kakak tijah.. nak copy pastu nak upload kt fesbuk bulih tak??? bulih laa yea.... nnt ai kredit kt bloh kakak... tenkiu ... muah2

lyza said...

rasa nak like juta juta juta juta juta juta juta juta juta kali.. hehehe...

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

ahakss... take note for future..boleh!..kih3

kakngah said...

kadang2 ada isteri yg tak sampai hati nk mintak ganti balik. mengharap suami paham2 ley.. lu pinjam lu ganti.
sayangnya.. hareeeeeemmmmmmmm!!!!

jo said...

betuah jadi perempuan ni...
syukurrrrrr...

kaklong said...

ostajah...ostajah...
nak masuk ostajah pilihan kat astro prima tak?

Scya Lollita said...

waa , nt harap laki cik scya bkn yg mcm tu .

Tijah said...

mimi
aku pun suke stetmen ko yang ke-2 tu. drp org luar peras baik kita jer ekkk?


ceklala
boleh dikkk. amek ler...


nizamsani
bagus awak nih. hehehe


aku
bab tambah2 ni...ada benda yg patut, ada yang tak patut. hahaha


ai
ehemmmmm. jadi PA aku jom?


emie
kannnnnn? (tepok2 tangan ramai2...)


puan capa
err...sejak keluar odisyen ustazah pilihan nihhh....


chik att
esok wiken ek? errr...makan kenduri. hahahaha


kog

aaaa. tu mmg tak patut. bag2 tu sumer...kalu ada lebihan lepas setel yg penting, takpe aa kan?


cik hajar
boleh dikkk. ambik la. ni tazkirah utk public nihh...

Tijah said...

lyza
aisehhh. takde plak butang like tu ek? caner nak buat tu? mak tak reti....


nida
bolehhhh! sebagai trial run...suh dier banjer nasik arab set 6 org.


kngah
kang kata tak ikhlas plak kan? hikhik. so mcm mana nak buat tu? apa lagi...mintak belikan brg kemas aaaa...


jo
alhamdulillah. tapi tak semua bernasib baik kan?


klong
nak. tapi...ada ke owang nak wot kiter nati? huhuhuhu


scya
aaa. doa2 tak la kan? semoga dapat yg bagus dan beriman...

adibah said...

Jah, aku bacakan kat DK, dia pora-pora tido Jah... kijam betul laaaa!!

*nak repot kat Tan Sri


p/s: ayen tiap malam.. kasi dia bayar bil letrek lebih sket.. muahahahahahahahaha

Tijah said...

dib
nak kena dk tu. cer ko kasi ayen sket dia mana2 yang patut. ingattt! mana2 yang patut jer tawwww....wakakakk...

AdiHana said...

bakal menjadi perhiasan dinding utama rumah kelamin bersama suami in future. terima kasih ostazah tijah *salam cium tgn*

Tijah said...

adihana
sila...sila...
uish siap cium tgn...rasa cam pagi raya plak

~June a.k.a UmmyImran~ said...

Kak tijah, ese ni jarang baco paper...timo kasih la sbb share kek sini...bguno sesangat...nk buek peringatan kek org yg patut2...suami pinjam duit isteri kena bayar balik...tp kalau isteri takde duit, suami bagi duit itu bukan dikira pinjam...itu mmg tanggungjawab kan...tp ada kes dimana ada jenis suami bg duit dan siap posan suh bayar balik..camno tu...osah x paham hukum kekdahnya...huhu

Tijah said...

june
suami yg berkiro tu...hukum eh kan...biar deh poso setahun. raso kan. hahah

PUTUBAMBU said...

jah..
zaman skrg ni..ramai lelaki buat tak dongar yo statement tu..

masuk telinga kanan..kuwau telinga kiri je tu

NenekPenne said...

kenapa butang like tak ada ni??? timkai!!! timkai!!!!

FiqaSaleh said...

nak copy ni bleh tak kak?

Tijah said...

putu
sesajo buek2 pokak dan buto kan?


nett
alahhhh. kite tak pandai buat aaa...


fiqa
bolehhhh. mau secawan. ehh!

intandayani said...

MAU SHARE TUAN BLOG..