Jun 14, 2011

baru tau...

depan tv.
astro hitz.
tasek gelugoq.

peserta...2 budak 9 taun.

sepupu 1: baghu cheq taw...
sepupu 2: padia?

sepupu 1: taylor swift tu...
sepupu 2: aaaa...

sepupu 1: dulu dia tukang jait ang tau dak?
sepupu 2: tuuu kaaaa?

anak gua tak join conversation.
faktor jurang bahasa.

26 comments:

Zoe said...

kih kah kahhh!!!
nama omputih memang selalu cenggitu.
bila translate jadi merapik raban makna dia.

Yunus Badawi said...

Kesian CEM hang tak ajaq cakap Penang.

Ms.Lilies said...

aku syak kalo depa cakap omputih mesti cem laju je kan


;)

Tijah said...

zoe
tu nasib baik tak tukang jait tu menjahit burung layang2 kan?


yb
kalu slow cakap dia paham bang. kalu laju2 sgt kekadang aku pun confuse. hehehe


mimi
aku syak bahasa arab lebih efisyen. tapi kang aku plak..sepatahn haram tak paham.

mashi said...

kihkihkih..
suruh jea dier balas nogori..
pakat2 tak paham...


kak,tanya sikit...
apa best kt N9 eik...
kena buat laman web tapi kt internet tak banyak pun pasal N9...
saya dulu studi jer kan seremban,pusing2 haram tak...
setakat pusing2 situ je...

hope akak dapat membantu sikit2...macehhhhh

NenekPenne said...

kesian cem

betul laa taylor tu kan tukang jahit... ha ha ha...

DeLancrettLurpak said...

kahkahkah!


huh, cem tak bawak pamplet balik Penang Kak Jah? mana tau pi paksa sepupu sepapat beli, komisyen lebeyy!

kaklong said...

suh cem ckp nogori..mesti depa 2 horang tu tak paham...!

VFN said...

hahaha..terbaiklah!

Huda Ramlee said...

hahaha..budak2 skrg, gosip nak internasionale je..

bujal X said...

mentang2 nama dia taylor~~haha~~

rosdiana said...

hahaha!
meh hantar cem barang seminggu ke rumah aku.
bila dia pulang semula ke pangkuan ko, dia akan fasih berbahasa utagha.
money back guarantee.

tasekM said...

jait kusyen kereta swift kot no...?



.

nizamsani said...

haha.

kakngah said...

tu la.. awat abang carl tak speking penang kat rumah.. sian cem...

Kaktiny said...

betoi la jah.. cuba hang hantaq cem tinggai ngan aku ngan wos buang sebulan.. KOMPEM PEKAT LIKAT MELEKAT BAHASA UTAQHA DIA!!.. kan wos kan kan kan... hahahaha...

AdiHana said...

tuu diaaaaa...

jurang bahasa & jurang topik kot?
cem kan lebih berminat dgn bidang hartanah.

adibah said...

i kud imejin dat, Jah.. :) :) :)

PUTUBAMBU said...

hahhaa...!! sabor je lah

agaknya Cem nak marah..tapi pasal tak tau nak balas balik dlm bahasa Penang..dia diamkan je..

Aidah said...

Ontah-ontah kalau orang Penang datang somban, dio pun tocongang gak!

kakpah said...

hahaha
itu yo akak nak komen.
jah.. porut tongah tak sodap ni sobab makan nasik kandar siang tadi.

HappyIrfa said...

anak saya balik Klate..bergaul tak sampai 2 hari,abis tunggang langgang bahasa :-)

isabelle said...

hhahahahaha..

tetiba terfikir kalo ada org yg tak pickup joke ni

ztzett said...

cem memang cenggitu...

Tijah said...

mashi
akak pun tak pasti apa yg best kat ns ni dik. tapi ko bleh check dier punyer official website kot. mostly yg unik pun kebudayaan jer la kot kan? pastu tourism...ada la pantai2 peranginan tu sumer.


nett
yer la. ehh. means mac taylor csi tu pun dulu tukang jait la jugak kan?


mimah
wahhh. festime panggil nama ni. pamplet takleh bawak. sbb kazen dier ofkos nak beli property belah2 utara. hehehe


klong
dio mano minat cakap nogori. even uwan eh pun terpakso cakap omputeh mo dio. huhu


vfn
terbaik apo...terbalik adola. huhu


huda
jgn memain. sapa awek terkini justin bieber pun diorang tau tauuu...


bujal
kannn? misti dulu dier amek ERT kat skolah kann?


wos
betul wos? kalau fasih jugak boleh double claim kan wossss?


tm
dgr citer skang amek tender jait kusyen kat proton plak...

Tijah said...

nizamsani
uncle ensem la niari. :D


kngah
mane leh. kat umah ni kena cakap keyyelll baru fair & square. huhuhu


tiny
umah ko bahaya. kang anak aku obes sbb dier tu kuat makan. ko plak kuat masak. hahahaha


adihana
mungkin dia sesuai berada di bursa2 saham jer kan? diammmm jer sambil tengok2 kat papan tu...


dib
ko pun ada masalah tu skang kan? hahhaaa. takpe...lama2 ok la sok tu. btw...baju keje utk minggu depan dah ayen?


putu
kang ckp in english kan...nampak sgt backing makwe kan? (taylor swift tu...)


aidah
tak maun deh do kak. org penang korem eh laie ramai. dio sini sensorang yo. huhuhu


kpah
wiii. kono makan pil cikittekon tu. rugi kok poie penang tak dapek nak makan pueh2.


irfa
hahaha. pakcik aku kawen dgn org klate...hancus terus dah bahasa ns dier. power betul...


isabelle
a ah kan? kang ada plak kata...apa benda yg tijah ni mencarut nih. hahah


zt
dengan dia mmg sunyi sepi. weh. lama tak jumpa kan?