Sep 27, 2011

boleh?

ini result mid-term sebelum raya aritu.
bulan puasa.
subject lain ekselen.
tapi maths sedih!
69% je.

bangga betul gua!
pandai betul dia meniaga.

telur.
telur.
telur.

semua kosong!

susah ke? gua tanya
tak. senang saja. dia jawab

habis apasal tak buat?

bicozzzzzzzz...
i'm too hungry to think!
selamba...sambil menuju ke dapur utk bancuh milo.

boleh?
pandai menjawab skang kan?

33 comments:

Cik Puan Hafiza said...

aiyoooo..jawapan..
bikin omak sosak napas..

kakngah said...

ado yang omak eh tggu luar kelas sambil jinjing mangkuk tingkek ni sok... takut anak lapar jam pekso...

Ms.Lilies said...

errr....


bukan omak ea cemtu ko?




larikkkkkkkkkkkkkkk

wos said...

selamba.
konfem cem tu anak ko jah.

usah diragui.

*mimi tunggu nak larikkk sekalikkkkk

peej said...

aku faham perasaan anak mu itu. hahaha.

Ms.Lilies said...

wos:
cepat wos....cepattttt....
hins hins hins....tarik napassss

al-lavendari said...

dio ikut sapo pandai menjawab tu agak eh ?

~ Cik Azz ~ said...

Kek mano tumpah ehh kuah kalau bukan kek ateh lantai.. Tu yg pandai menjawab tu.. hehe..

Daun said...

aku pun kantoi kira kira ni

puteri zulaikha megat said...

anak akak matematik dpt B..subject lain A.bila tya kenapa,dia jawb "kan dah banyak A,bagilah ada B satu"...aghhhhhh sosak napeh den...

Ijah EmoTemo said...

hamboii cem. pandai betul menjawab skrg. ekekeke.

Mak Ton said...

Betul je jawapan nya kak... Ke seh yang xreti.. Huhu

ibundo said...

oopss.. ingat tersalah masuk rumah. Ingat rumah tasek. ekau cakap pun dan macam tasek ni..

Aidah said...

Ala Jah, Akak pun kalau suh kigho duit kompius gak. Somalam ado limo puluh sokoping dalam purse ni ha, lopeh tu gi pasar, den amik ikan kombung limo ekor, ikan somilang limo ekor, cili api, bawang....totibo losap duit den. Mano poiee eh tu? Sikit na nilai limo puluh sokoping. Kompius!

Jiejah @ Iza said...

ahahahha jawapan mmg bikin sentaphatimaknak ekekekke

:|: TinTa Kibod :|: said...

errmm...
kira gak dlm gamba tu kak..
cam ada yg boto..
asal salah lak?
ishh konpius cik..

kucingorengemok said...

nak nyalahkan omak eh tak kasi cukup makan tu... bijak! hehe

Acik Erna said...

jah..pandai cem..tak po jah..lelamo sok dio tau tu..

.. said...

pesal ticer cem kata salah? mcm betul je kiraannnya tu ..

J@J@ / Bini The Rock said...

a'ah lah...

kan ke betol jwpn nya tu?
Cem dah buat "PEMBETULAN" ke masa amek gambar nih?
tolong jelaskan..
heheh!!

Tijah said...

hafiza
setiap soalan ada jawapan konsep eh kan?


kngah
mano buleh. tem tu bln poso nok. kono tangkap mo jains kang.


mimi
ontah la. tapi aji usop cakap aku baik masa kecit2 dulu. huhu


wos
kalau ko nak lari pegi lanai...aku nak ikut sekali wos.


peej
misti ko penah buat dulu kannnnn?


mimi
ko lari bawak ppg sekali yer nok?


al
ikut abah eh bang. ahhahahah (menuduh plak hah...)

Tijah said...

cik azz
sapo tumpah an kuah, dio la kono mop. berbaleh pantun nampak.


daun
sama la. aku mmg bergantung sepenuhnya pada calculator skarang.


puteri
wakakakak. asik dia je no 1 dlm kelas, kasi can la kat org lain plak kan?


ijah
abah eh ajar. wakakakka


makton
tu jawapan lepas buat correction dgn cikgu




ibundo
hehehe. tak lamo laie sey ikut buat n3 suleh2 cam dio kak. makin maleh skang ni. hehehe


k.aidah
kok poie pasa mmg centu kak. tak maun den dapek bawah 10hengget skang ni do. boli bondo bangang2 pun 30 misti habis punyo.


jiejah
mula mmg selamba. tak tau gua nak nangis ke nak marah.


tin ta kibod
asal mmg kosong. ada jawapan tu lepas buat pembetulan ngan cikgu.


kog
tak cukup apo. berlobih lagi ado sampai dr suh diet sikit. huhuhu


k.erna
dio mmg sajo tu kak. sey dah sound dah sok pekso akhir jgn buek centu lagi. kok tak cuti sekolah duduk umah takyah jln2.


said
tu lepas buat correction tu. seblmnya mmg kosong.


jaja
a'ah. itu lepas buat pembetulan tu. lupa lak nak explain.

najib said...

hi..jom join contest Perfumes Farm. hadiah fragrance mist dari Victoria's Secret menanti anda

Hantu Kak Limah said...

cam trial gua darjah 3 dulu...huhuhu...sedeh.....
gua tau betape pedeh mak gua dulu tengok result gua.....tapi gua cool jer......
pelan2 kayuh....

PUTUBAMBU said...

wah..dahsyat ah Cem skrg...

Aku said...

jah, cem mungkin kurang pandai kat math... tapi percayalah, dia memang seorang yang bijaksana...

nak cari orang pandai kat dunia ni berlambak dah...

nak cari orang yang bijaksana, payah....

Fajri 'Arjuna' said...

klo ada waktu main2 ke blog saya

http://fajriarjuna.blogspot.com/

ASH said...

Jah,
biase ler Jah..
anak cikgu English pun anak dia pun terpeleot englishnyer..
.
.
.
dugaan tu!

kueh bakar said...

dia nak minum milo tu..dahaga tu..

err..tanya macam tu

dah nampak telor.telor.telor.
'susah ker?'

mcam nampak jiran siram pokok.
'wat pe tu ?'
'ni haa..maain ps 2!'

zaman dah berubah.haha.

Tijah said...

najib
kirim salam kak ros ya.


hantu kak limah
ni tgh bln 10 final plak. harus gua tunggu tepi tingkap karang nih.


putu
kannn? sesukati tanak jawab.


aku
uishhhh. sejuk sikit hati aku dengar ko cakap mcm tu.


fajri
insyaallah...:D


k.ash
tu lagi common kan kak? nak diajar kekadang anak ni tanak belajar dgn mak. nak dgn org lain jugak.


kueh bakar
misti lagi susah kerja cikgu BM kan? silap2 karangan semua pakai ayat bebudak sekrg

Wahidah said...

terbaek la jawapan cem...:P

Tijah said...

wahidah
sapa la ajar tu kan? :D

captainlukman said...

hahahahaha xpa kak jah, teruskan mengajor lg...kita dulu ngok jgk bab math ni tpnak menjwb karang tak psl kena libas..sudahnya telan n diam tapi AYER MATA TATAP MENITIKKKKKK hahahahaha