Sep 30, 2011

shame shame

semalam seharian saya dijalanraya.
nilai - bangi - bangsar - damansara - ttdi - bandar sri damansara.

last session jam 7.
ok dah la tu.
masa utk pulang kepangkuan keluarga tercinta.
on gps dan terus ikut arahan tanpa prejudis.

eh!
15 minit kemudian saya tiba2 berada di jinjang!
kongajaq!

tak boleh jadi ni.
ini misti ada jalan yg tak update.
off gps dan kembali kepada manual.
cari signboard ke seremban.
dekat 45 minit baru nampak jalan kebenaran.

lega!
lepas tol sg. besi saya pasang radio kuat2.
nyanyi2 dengan senang hati supaya tak mengantuk.

lalalalalalala...

eh dah sampai exit rasah.
raba2 tiket.
alamak takde!
saya tarik hembrek dan senyum pada adik penjaga tol.

kejap akak cari tiket eh!

omg! omg! omg!
mana aku letak tadi ni?
cari punya cari punya cari.
siap tertonggeng2 dlm kereta.
aiseh! kereta dah banyak pulak kat blakang!
waaa!!! mampos la kena bayar rate dr perlis ni karanggg!

kak!

jap dik! jaaaaapppp!

kak!

jap la dik. ada ni. mana tah letak tadi. kejaaapppp je.

kakkkkkk! dia panggil kuat.

aaa? saya dongak.

akak masuk pakai touch n go ke tadi?

a'ahhhhhhh laaaaaa.
bangang tul!
memang la takde tiket kan.

gua hulur tng.
muka gua panas beb!

31 comments:

Ms.Lilies said...

apakah tahap suhu kepanasan ko nok?
kehkehkeh.....

Aidah said...

Kau travelling soghang yo ko, Jah? Kalau akak tu, mau bopoluh, mati injin bagai. Keto banyak lak kek belakang. Sib baik tak di hon eh!

mashi said...

hikhikhik..macam tu pun ada
naseb baek tersedar ada tol kat depan...

putera aftus said...

haha... ini memang kelako.

wos said...

sepanas-panas tijah.
panas lagi wos.

berpanas-panas dahulu.
berpeluh-peluh kemudian.

bye jah.

DeLancrettLurpak said...

kihkihkih!

nyanyi lagu apa sampai lupe semuanya kak jah oiiiii

payedd said...

haha.. mcm tu pun bleh jadi?? lawak la..

Acik Erna said...

adui..jah tu la akak dah kato..bukan yang tuo ni yo pelupo..yang mudo2 mcam jah pun samo..he he

ibundo said...

osah paneh e tu jah. Kok akak dah macam bagho dah muko tu..

Tijah said...

mimi
sikit jer. tahap blushing malu2 kucen. hehe


k.aidah
iyo kak. mmg gelabah boruk dek eh. budak jago tol tu lak kemain handa golak eh.


mashi
nasib baik sbn ada 3 tol. lepas tol rasah bleh kuar tol senawang. lepas tu pegi rembau la jawabnya


putera
bila ingat balik mmg kelakar. tapi semasa kejadian adalah menyentap jantung. byk tu kena bayo.


wos
hikhik. kiter paham wos. tapi ingat la pesan kiter tadi yer? nescaya wos akan rasa damai selalu.


mim
on the floor. siap hentak2 kaki bagai dlm keta. kihkihkihh


payedd
maklum la badan dah penat kannn...


k.erna
iyo la kak. nak kono makan gingko biloba ni. salu na lupo

Tijah said...

kpah
iyo kak. raso nak selibung muko mo jubah yg akak bagi tu. air zamzam dah abih kak. cem digogot eh mcm air sirap. sey mo carlos baru dapek raso sikit. hikhik. takpo la mudah2an elok pok dio. timo kasih kak yo...

Nashays said...

kompom nebes dan muka biru birat ms menggagau carik tiket..

Yunus Badawi said...

sejak bila pulak ko guna tiket tol? Kan dari dulu ko guna TnG.

Patutlah petang semalam hujan. Ada org menyanyi dlm kereta rupanya ..... hehehe

Tijah said...

nashays
memanggggggg. rasa nak tolak keta ketepi sekejap pun ada. kasi laluan org blakang. kihkihkih


yb
itu la bang. aku ingat aku semlm drive dlm keadaan separa sedar la. dia cam kita ikut jer route biasa tapi tak perasan apa belaku kat sekeliling tau2 dah sampai je

nazwellazo said...

syok sgt ke lagu2 yg dok nyanyi2 tu sampai termalu kt tol tu???=)

Piah Becok said...

-_________________-

ni bahana salahkan gps la ni. kan dah nyanyok lupa pakai cash ke tng.... adoi laaaaa... hahahahah

zonaku said...

hahahhahaha.. kak, kasik ayat kejam sket yer...



TU LA... ORANG SOH SAMBIL ZIKIR... ko bantai menyanyi melalak lagu tah apa2....... kannnnnnnnnnnnn..



hahahahahhahahahaaa..... *larikssss*

tasekM said...

ko ni kurang bitamin kot jah.


.

Aku said...

masa nyanyi tadi tu ko suka-suka sangat kut.... sampai lupa. kakaka...

Pok Li said...

bila kita dalam keadaan nak cepat. Macam-macam perkara yang jadikan kita lambat

hanie said...

kak...den nak golak kek dalam nih.. tapi tak sampai hati..kang dah tutop komen box nih kang.. den nak gelak pueh2!


:P

chai n tea said...

hahahahahhahahahahaha
kaka tij telah menceriakan hari seninku yg mendung

MK said...

lawak kak..lawak berdobar namo eh ni

A.I said...

>_____<" OMG!!!

tak tahan aku...


WAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKA

pengguins said...

hahahah..

bye..

Tijah said...

naz
best la jugak. khamis mlm jumaat kan ada rancangan manja manja jer kat suria. huhu


piah
gua tak perasan langsung masuk kot mana wok. tapi takpe...etlis gua tau silikon tu apa. wakakaka


zonaku
tu la kan. cer pasang surah yaasin ker...takde la leka kan.


tm
aku baru amek satu suppliment baru weh. utk kecantikan. kihkihkih


aku
suka sgt sbb lepas dr kesesatan. tapi jadi mcm tu plak...haih!


pok li
betul. boleh plak tak perasan. jarang masuk lane cash tu sebenarnya...


hanie
golak la. aku mmg dah biasa kecik2 hati ni. kehkekehh


chai n tea
cer ko imagine mcm mana mendungnya hari aku tem tu...


mk
bedorau darah jgn memain woo. ko bayangkan la rate tang perlis cemano kan.


ai
oit tudung ko lawa2 boli mano?


pengguins
bye. sok datang lagi.

risanur said...

camne bole tak perasan yg masuk touch n go...huhu...mesti tensen sbb mencari jln guna gps..

MamaLeeya said...

berdekah2 aku gelak ...adohh...naseb bos tak dak..hehehhee

PUTUBAMBU said...

takpe jah..
orang panik mmg selalu gelojoh gitu.

budak tu pun tak kisah kot..

(aku pun kengkadang gitu tau)

Tijah said...

risanur
letih pun ye jugak sbb kuar rumah dr pagi. huhu


mamaleeya
nak berkenalan dgn bos plis...


putu
agaknya budak tol tu dah byk kali jumpa kejadian mcm tu kan..

nurul@cokolat said...

weh... ini insiden masa hari jumpa saya itukah? (matiklah ni... sbb baru baca :P)