Oct 10, 2011

gua stylo. lu?

serius!

daripada pemerhatian saya setaun-dua ni...
saya rasa bukan semua orang sesuai dengan setail hana tajima.
dia takde tengah2.
sama ada cantik betul.
atau buruk terus.

sebab...

salah lilit...
kau akan kelihatan seperti...

(credit to google)

apa2 pun...

makcik,
saya percaya...
makciklah trendsetter.
(ini ok sebab tujuan asal adalah untuk menyamankan kepala dari terik mentari)

moral : marilah cermin diri terlebih dahulu sebelum keluar rumah. pis-no-wo.

hana tajima. dia ni pakai apa pun cantik!

33 comments:

peej said...

aku pun rasa macam tu.
tapi kang aku cakap lebih2 orang kata janji pakai tudung kan dpd free hair.
sebab kadang-kadang aku tengok dah jadi mangsa fesyen pun ye.
paling tak tahan aku tengok some album raya orang. mak2 dorang pun feeling hana tajima.
macam mana itu? pitam ok.

Makji Esah said...

Acik..sapo deh Hana Tajima tu?

al-lavendari said...

abg pun nak tahu juga siapa hana tajima tu ? bunyi nama macam orang jepun je ..

Chik Att said...

aku pun ...mengesearchkan ... siapakah Hana Tajima ...

nampaok bebenorlah aku ni .... memang terrar bab pesyen mesyen ni hahhahah

Acik Erna said...

jah.hana tajima tu..orang ko tudung..tak tau akak..

Pnut said...

betoi sangat,.. kekadang nengok macam lilit kelambu/selimut atas kepala...

ishkk mmg tak tahan nengok org berpesen hana tajima ni... ikut dan depa je

hOtMaMa said...

sapo hana tajima tu?? *matila x tahu neh.. kikiki

Fida Ghazi said...

nenek saya pakai tudung setail yg dalam gambo ni kak jah!! kellessss nenek ai!!

tasekM said...

hana tu pakai cantek.
aku pakai huduh kot...



.

bujal X said...

tak lama lagi tudung makcik tu jadi trend~keh keh~

kakngah said...

jangankan hana tajima... ala2 yuna pun aku tak reti jah.. rasa cam tercekik jek batang leher.

i luv tudung bawal!

kucingorengemok said...

bawak² la bertaubat dan kembali ke pangkal bawal (re:tudung) hehe

NenetPenne (NP) said...

dulu si D pun ada cakap pasal style fashion hana tajima ni kat blog dia.
tak payahlah feshen2 gitu, pakai jelah tudung mcm biasa....
silap haribulan memang kalah makcik yang nak poie bendang tu...

Ms.Lilies said...

dak hana tu pakai lawa nok...
muka dia dah mmg pesen kiut cantik...
aku kot pakai??
blm kuar rumah aku sendiri yg koma...blm org lain tgk lagik...kehkehkeh

Tijah said...

peej
itu la pasal. aku raya aritu telah menyaksikan kejadian di tanah perkuburan. sbb sibuk dek membetulkan tudung yg ditiup angin tu, anak tersembam kat batu nesan tak perasan. ye la, tudung tu kan cam ala2 nak terbang gittew.


makji
hana tajima tu org jepun makji. dia yg start pesen2 tudung lilit ala tepek kat kepala ni. cer makji gugel musti ado.


al
mmg org jepun bang. mix omputeh tu. lawa org eh...muslim.


chik att
ko kena search image. haaa. kuar la gamba2 hana tajima tu karang.


k.erna
org la kak. pesen tudung tu namo eh pesen hana tajima


k.pnut
kena tgk muka gak kak kan? ada yg pakai cantik jer. ada tu kalu pakai...huiiii. sindri mau ingat la kan.


hotmama
aiyooo. nasib baik sedang merandung. kalu tak mak kejar dgn senduk tak tau hana sajima noks.

Tijah said...

fida
nenek saya pun. dia pakai cenggitu masa pegi ke rumah2 org utk mengurut. oh ya. beliau adalah bidan.


tm
dia cantik kan? aku ingat set2 muka cam dia/yuna jer sesuai kot pakai mcm tu.


bujal
dah jadi trend pun. tu la silap macik tu tak patenkan style tu dikementerian kan? kalu x dapat royalti.


kngah
aku suka tudung sarung ala ariani tu. tapi aku tak pakai ariani la. mahal bona solai dokek 100 tapi kocik yo tak tutup tetet.


kog
kan?? tp pakai bawal kena beli brooch. pakai tudung awning aa senang. huhuhu


nett
aku pun ingat tu. tapi sejak domenjak ni makin byk setail pelik2 keluar. cam kelakar kan...


mimi
kalu mak2, yg jenis jln2 bawak maid sesuai la kot sbb anak tak tarik2. kalu kita harusla tersenget2. silap2 kang tinggal anak tudung terus. uhuhu.

Aku said...

kalau aku pakai pun bulih cantek?

ke macam itik huduh... hish...

cahya indah said...

setuju sangat..kalau tengok diorang yang failed stail hana tajima ni, terus terpikir - diorang tak tengok cermin ke? tak kena pun nak pakai jugak?

~ Cik Azz ~ said...

Ponah gak nak cakap camtu kek bebudak blogger yang tayang gambar pakai tudung camtu.. tapi takut lak kono saman... :D

Sudah ehh, cakap kek anak2 buah yoo... Ikut dorang la nak pakai tudung camno pun... Maleh dah nak cakap.. MELUAT..!!!

Akak ni tak ponah lak nak masuk blog hana tajima tu.. Orang Melayu ke minah tu..? Ingatkan orang Jopun.. huhuhu...

ibundo said...

hana tajima ni oghang ko, brand tudung. Kikkik.. maaplah makcik ni sobab dah selalu pakai tudung indon taktau plak hana tajima ni ponah wujud.

Tijah said...

aku
ko takyah la pakai centu. pakai la mcm ostat shauki gerenti aweks keliling pinggang.


cahya indah
demi fesyen...ada yg sanggup pengikut tanpa cermin muka terlebih dahulu.


k.azz
asben sey ponah koba, apo pesen budak tu pakai tu. pelik na. kalu laki nak ngorat tgk awek tu dressing pelik semacam pun turn off. cemano tuh. btw hana tajima tu mmg org jopun la kak.


kpah
oghang tu. dio yg bawak pesen tudung centu. tapi kan kak..tudung indon tu la yg sonang kan? sauk & sarung yo. sambil turun tanggo pun bleh pakai xyah tgk comin doh

Lazyf said...

Akak, Hana Tajima tuh oghang bangso apo?err... *saye inesen

Tijah said...

lazyf
org jopun...

PUTUBAMBU said...

tijah,
aku selalu nampak org pakai tudung style gini..aku panggil tudung tak siap..ekeke..pasal takde brooch takde ape..tapi sesetengah tu pakai cam cantik jek..

cuba aku pakai pulak... ngan anak keciknya..dah tentu2 macam ape jek..

buruk bebenor!

* mungkin sebab hana tajima tu lawo kot..

jas imran said...

TUDUNG BAWAL ROCKS!

tudung tajima tu salah lilit buleh jadi macam tudung saji..

kih3....

Aidah said...

Akak ni main bolit yo sokaghang ni. Tak koso nak awning2 mo doh. Den takut kok tolampau nak sotail na, tobolit leher, tocokik, sapo nak jawab? Sebonar eh, akak tak ghoti. Heheh.

||alis|| said...
This comment has been removed by the author.
||alis|| said...

saya jenis aci redah and ikut musim. tapi skrg shawl mmg pilihan hati. kadang kalu ikut giler gua, gua lilit la apa dan pon, sebab kalau betol2 dapat shawl panjang sebatang pin pun tak yah guna n still tutup bawah dada. paling max guna 2batang pin kepala saja. tapi gua bukan peminat tegar gila2 style hana n bubuh spin cute2 tepi tudung nun. (senang kalu tak kuasa betol gua sarung jer arianiii rm10 hohoho!)

hana tajima sorang pesen desainer kelahiran uk, kacuk japan and uk, masuk islam kurang 5thn lepas, dah kawen, tgh peknen. slang dia cakap kalau ko tak pandang dia, takde lorat japan pon..

hana penasihat tudung kepada yuna tak lama dulu. sebab tuh style sama, cuma skrg yuna selesa style ala lilit atas kepala saja. macam ko perap rambut dlm tuala lepas mandi, apa nama gayanya tuh, lupa sudah :P

eh, apsal gua cam wikileaks hana/yuna plak nih?? :p

wos said...

aku pulak..
selalu rasa seram dgn org2 yg menggayakan fesyen hana tajima ni..

cer ko perati.. bila diorang berjalan mcm mengerbang semacam je tudung diorang..

pastu yg jenis pakai tudung dari kain satin.. sekali pandang mcm jubah pelakon star wars ok?

nora rashid said...

eh eh...macam mn gmbar nenek sy ada dlm blog awak??...hehe...glemer nenek tu...perintis u...

Tijah said...

putu
mcm mana dia pakai tu ek. even ada tutorial pun aku tak penah sukses utk melilitnya. hhaa


jas
ehhh itu tudung siti jgn memain tu


k.aidah
bolit cemano tu kak? sey tudung bolit2 x pandai na sbb ghimeh. huhu


alis
ohhh tengs. dah kawen rupanya minah tu. tp mmg siriyes dier cun. ada gak gugel image dia, ada setail yg lebih rare. tapi tu la. sbb dia mmg dah sedia cun kan. pakai cemana pun still acceptable nampaknya. btw ko pakai setail mcm mana plak skang?


wos
a'ah tudung satin in balik la skang ni. tudung tu zaman2 aku kawen dulu tu. payah nak mampos nak jaga asik tekelepot je. wos, ko x teringin pakai cam serban tu plak ker wos? musti jeliter.


nora
nenek awak eh? siriyes? saya suka tgk gamba tu. bila gugel image keluar yg tu terus saya rightclick save image tapi silap x tengok source dia. kalau betul mintak tolong izinkan gambar tu yer. tp mmg cantik, pakai dslr kot?

Myrantings said...

hahhahahahahhha
gelak guling guling, golek golek saya baca tijah punya entry nieh..
boto tuh..bughok tak kono gayo..

Tijah said...

myrantings
tapi ada gak pakai lawa. bergantung pada rupe paras la kot kan? huhu