Jan 19, 2012

nasib ada google map

mami!

yep?

is alor gajah near to alor setar?

?

soalan apakah itu?

no son.
nama depan sama tak semestinya mereka berdekatan.

satu keje pulak gua kena explain yang berikut.
sebelum dia tanya la kan...

1. kuala pilah
2. kuala sepetang
3. kuala lumpur
4. kuala lipis

lokasi beserta koordinatnya sekali.

35 comments:

Rumaysa said...

itu tahan lagi Tijah. saya ni terkesima bila ditanya,

"ummi, kuala lumpur ni sebab koala main lumpur ke? bukan koala ada dekat oz je ke?"

fine. inilah bahana terlebih logik.

fatt said...

sy pun slalu fobia bila adik sy yg kecik tu bukak mulut sbb budak2 ni penuh dgn curiosity...hehehe. tapi itu dulu punya cerita la..skrg dia dah besar :)

~ Cik Azz ~ said...

Kehkehkeh...

Itu okay lagi tu..

Anak buah akak lagi la..

Ada sekali tu akak tengah siang ikan, pastu dia tanya la, kepak ikan tu nak kena buang jugak ke... Terpinga2 la kejap mencari mana satu kepak ikan.. Rupa2nya kepak ikan tu sirip ikan.. adoyaiii... Nasib baik indok ehh tak pitam.. hehehe..

Acik Erna said...

Tijah..anak mami kan pandai..yang keliru mesti nak di jolaskan..he he
bersedio yo la mami dongan macam2 jawapan untuk macam2 soklan ..

hantumakan said...

pas tuh dia tanya lak orang kuala, koala bear, kuih kole, hahahahaaaaaaa

Lady Windsor said...

wallah..comelnya soalan! Kids nowadays berpuluh kali bijak dari zaman 30 tahun lepas..

Ms.Lilies said...

Air hitam
Air mawang
Air tawar....eh?

;)

AZANI said...

he he ....ok ibunya mennjelaskan ...mmg pakar


kita masih lagi nak olah ayat nak jelaskan ttg birds and bees..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

google map tu tak tahan tu :) seb baik tak tunjuk peta dunia tu :p

kucingorengemok said...

masa subjek alam&manusia dulu aku rajin jawab "ketereh" untuk soalan yang perlu dijawab "kerteh"

zaman tu takde google map

Hidemichi said...

Batang Buruk
Batang Kali
Batang Berjuntai..

Aidah said...

Tah dah brapo lamolah agak eh kemusykilan your son tu Tijah. Kalau musykil bab tompek tak po laiie. Kalau bab birds and bees camano? Dah sedio, Jah? Hihihi.

- GC - said...

bijak bukan main, mujur aku dapat anak laki, kalo dpt anak pompuan ritu, aku dah reserve buat menantu!

hai besan tak jadi *lambai2

Lifesaver Hamzah said...

hahahaha...bijak2

lyza said...

hahahahaha...klakar budak2 ni kan.. anak saya plak tanya taiping n taipei sama kan..lg haru..huhuhu..

sudipVSsenduk said...

lain ulu lain parang,
lain dahulu lain sekarang...

Chik Att said...

kalau chek pi Alor Gajah kena lenyek ..
Kalau mai aloq setaq ... kena putaqqq

Aku said...

di sebuah restoran ikan bakar, anak aku (masa tu dia 9thn) tiba-tiba berbisik ke telinga aku...

"...seafood bagus untuk sperma, tapi jangan minum fresh oren"...

aku terkedu....

Tijah said...

rumaysa
memang kan? bebudak ni kekadang selagi jawapan tak logik diorang akan tanya dan tanya dan tanya sampai kita tak terjawab.


fatt
mesti sekarang ko rasa sangat lega sbb dia dah besar kan? etlis dia bleh google sendiri.


cik azz
kahkahkahhh. nasib dio tak tanyo tang mano datang eh pekataan "indok" tu. cano nak explain tu?


k.erna
osah mencabar eh melayan budak2 zaman skarang. kekadang byk lak bondo2 baru yang kono explain yg tak terpikir dek kito dek eh.


dalia
ok...aku suruh dia google sendiri lepas ni. huhuhu

Tijah said...

lady windsor
budak skrg advance. tengok silibus sekolah pun mak naik takut...


mimi
nati dia tanya...apakah tempat2 tersebut mempunyai perasa?


azani
saya masih blm ada skrip yang bagus utk itu bang. hehehe


elissmie
errr...peta dunia...ai pun tak reti baca. hehehe


kog
kahkahkahh. ketereh tu bukan yang budu cap ketereh tu ke? ke ada nama tempat? uish aku tak tau tu...


hidemichi
hahaaa. semua species berlainan. lagi parah nak kena explain.


k.aidah
bolum kak. tunggu la sampai dio bebulu sok baru sey explain. tu pun pass kek abah eh la. diorg samo spisis kann...


gc
takpe. masih boleh dijadikan anak angkat. sok nak kawen mintak tong2 duit hantaran ya? hehehe


lifesaver hamzah
maknya jugak yang pening...


lyza
dekat2 kan? nampaknya saya kena take note jugak soalan2 mcm tu.


sudip/senduk
dulu tanya...mak akan cakap "ntah! tanya la cikgu kau" hahahaa


chik att
bukan kena lenyek kot. kalu pi alor gajah kena putau. huhu


aku
fuyohhhh. mana dia belajar tu? cer ko check google history tengok ada tak dia masuk website dr. ismail tamby. hehe

Yunus Badawi said...

tapi kuala pilah dgn pilahdelphia tu doket ajo .... hehehe

Aku said...

aku syak macam tu la... hahaha

Tijah said...

yb
pilahdephia tu nama komersil kole pilah bang. orang sana pun byk muka pan asian (ehemm ehemmm)


aku
tapi aku syak pulak...ko bookmark website tu pastu dia ter click. haha

catz said...

jah,

ko kena google sekali:

Batu Pahat
Batu Kikir
Batu Lapan
Batu Belah batu bertangkup

and

Bukit Katil
Bukit Kepong
Bukit Larut
Bukit Broga


and

Sungai Rambai
Sungai rejang
Sungai Pahang
Sungai Siput

kihkihkih.
oit bila nak mai sini???
cendol pelis..

catz said...

jah,

ko kena google sekali:

Batu Pahat
Batu Kikir
Batu Lapan
Batu Belah batu bertangkup

and

Bukit Katil
Bukit Kepong
Bukit Larut
Bukit Broga


and

Sungai Rambai
Sungai rejang
Sungai Pahang
Sungai Siput

kihkihkih.
oit bila nak mai sini???
cendol pelis..

PUTUBAMBU said...

MUAHAHHAAHH..!!

penat ko nak mengexplain kat dia nanti Jah...

Irfa said...

pasir mas
pasir tumbuh
pasir putih

itu 3 pasir kat kelantan
pasir berdengung sy tak tau kat mana
hehe

soklan cepu gangsa tu

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

ajar geografi la..

Yunus Badawi said...

bila ko nak update blog ni nok? huhuhu

nurul@cokolat said...

hahaha bagi esaimen sket kat mami kau ni cem...

Ijah EmoTemo said...

ngahahahah.. aiyooo soalan bikin pitam!

Myrantings said...

Tijahhhhhhh...where r u??? i miss you la...keh keh keh keh...
Kalu tak apdet pon..apdet la resipi...den suko..Tijah kemain pandai masak.

-jos-

shida said...

manonyer ko ni tijah ... dah ler tak hupdate ....

-gedek! said...

kuala gandah?

Tijah said...

hai semuaaaa. saya dah balik dari afghanistan. boleh sambung blogging. sori sana takde waifai (tipu). hehe