Jan 16, 2012

ohh dah 2012 rupanya!

salam 1 malaysia.

nak cerita apa?
oh ye...

mak bapak gua pesan...

jangan sebar aib orang.
jangan bukak aib sendiri.

mak bapak lu ada pesan tak?

so sekarang gua akan update bila perlu saja.
itu pun cuma yang best2.
yang buruk2 takyah la.
bukak pekung tu kan bangang namanya.

susah kan?
takpe mari sama2 kita cuba.
sebab Allah dah janji...
kita jaga aib orang, Dia jaga aib kita.

itu pasti!


oh lupa, nak share ni jugak.
rasanya kempen masih berjalan untuk si adik.
kakak tak sempat...Allah lebih sayang dia.
al-fatihah.

alang2 shopping online tu kan...
transfer la sikit kat akaun tu ikut ikhlas.
takat 10-20 hengget tak jatuh miskin aihhh.
kita mudahkan urusan orang, Dia mudahkan urusan kita.
insyaallah.

20 comments:

Lady Windsor said...

Sedih kan... kakak tu..semoga arwah an- Nur mendapat tempat di syurga jannah..

Niza Romli said...

setuju dgn kak tijah :)

-wos- said...

"bukak pekung tu kan bangang namanya"

kata kau jah.
tp orang jaman sekarang

"bukak pekung tu jujur. jadi diri sendiri, kau mampu?"

hahhhaha.
selamat tahun baru jah.
oh, tengs jah..
war-warkan pasal kempen tu..

Chik Att said...

buat apa buka pekung ...

londeh je baju ngan seluar ....

Tijah said...

lady windsor
insyallah. sama2 kita sedekahkah alfatihah.


niza
kita cuba la sikit2 kan? kekadang nak berubah secara total tak mampu.


wos
mula2 nampak macam cool. lama2 makin meloyakan. apa2pun sebagai kawan kalu aku mcm nak menjurus ke arah itu, tolong remind aku wos.

Tijah said...

chik att
kihkihkih. kalu difahami betul2 mmg dah terlondeh pun. aaaa...bfast massimo tak niari?

Lifesaver Hamzah said...

baik duduk diam2 dari buka pekung aib org

lupekanje said...

tepi kain org jgn sibuk nk selak, pekung sndiri jgn dibukak..

betul tu tijah. Meh kita niat buat benda yg bebaik untuk tawon ni dan tawon2 akan datang.

Ms.Lilies said...

mana button like ko ni nok

Aidah said...

Tijah, lamo cuti. Kemano? Obersi ko? Akak memang stuju amek tu. Buek apo sosibuk hal oghang. Dondiam yo lah tambah saham akhirat kan. Meh roramai lanting an solai duo duit korteh yang baghu kluar tu.

Aku said...

pelik. Yg bau pekung tu la org cari cari ek?

Munnafendy said...

adik beradik ni sakit apa ye? baru tau ni

Tijah said...

lifesaver

pekung orang satu hal. pekung sendiri pun satu hal. macam2 hal la.


acik
insyaallah cik. apo yg sey tulih ni utk peringatan diri sendiri jugak. hepinuyer cik.


mimi
takdo nok. mak tak reti buat. huhu


k.aidah
ado kak. sodap bona lak duduk tengok gelagat blog org lalu lalang sampai lupo sendiri ado blog. lanting ikut ikhlas kak kan? tu saham sok tu.


aku
ye betul. sbb baunye busuk. orang hidu 2 benda tu je. wangi & busuk.


munnafendy
mereka celebral palsy. sejenis sakit saraf yg perlukan special treatment utk improvement.

- GC - said...

ya, mari pakat2 tolong si adik pulak

kak ina kl said...

semuga si adik cepat sembuh

Tijah said...

gc
yes kamonn! target nampak jauh lagi tu. meh kita pakat tolong cepatkan sikit. insyaallah.


k.ina
mudah2an kak dgn izin Allah kan...

Yunus Badawi said...

nampaknya dah takdelah citer2 sensasi tentang ko dan famili ko lagi? huhuhu

Lady RaRa said...

hi kaktij

lama aku cari url blog hang last aku google.

kak tij sehat? ni pekung sapa duk cita ni? aku mcm tau. hehe.

PUTUBAMBU said...

betul tu..betul..

tapikan..tak menahan air mata aku bila baca blog tu..

betapa tabah dan kuatnya parents Annisa tu kan..

Tijah said...

yb
mana ada citer sensasi selama ni pun bang. semua aku dah tapis dgn finas. hehe


rye
ko gugel? kalu ko gugel tijah akan keluar tijah bengal sejenis kucing liar kan? sihattt. pekung sapa? haihhh babab kang.


putu
betul. 2 anak tu guardian angel diorg sebenarnya. menuntut pengorbanan yg bukan sikit tu...