Apr 7, 2008

...

Q: anak berapa orang?
A: sorang..laki
Q: berapa taun umo?
A: nak masuk 6..
Q: sorang je? bila nak tambah?
A: lom ada rezeki..

Q: plan ke? beranak la lagi..sian dia takde kawan..
A: tak plan pun, lom ada rezeki nak buat mcm mana..
Q: tak baik lambat2, esok dah tua baru nak beranak byk risikonya..
Q: dah tua esok sape nak jaga?
Q: kau tak sunyi ke rumah isi 3 orang je..
Q: tengok si anu..umo sebaya kau, anak nak masuk 5 dah..
Q: ehhh..ko pegi la berubat...aku dengar makcik x tu pandai urut..bla...bla...bla...
A: ??????? (w..t..f..)!

ada rasa nak lempang tak org mcm gini??
anak, rezeki, jodoh, ajal maut tu kan ditangan tuhan...
Allah tu maha adil lagi maha mengetahui..
Dia lebih tahu apa yang terbaik untuk hambaNya
who, where, when, why & how..
jadi..sapa lah kita nak persoalkan benda2 mcm gini kan??

bila tak kawen..ko tanya bila nak kawen, bila dah kawen..ko tanya bila nak beranak, bila dah beranak..ko tanya bila nak tambah anak. puaka tau. jgn ingat anak berderet ko bleh belagak. esok kalu hidup ko berakhir dirumah org tua2 baru padan muka...tem tu jgn datang umah aku mintak beras..(huhuhu...cam citer kasim baba plaks..)

3 comments:

Anonymous said...

yesssss...that right bebeh..tol tu ngah, kalu aku dowang sibuk nak nanyo bilo nak kawin,nanti dah tue anak kecik laie...ape hal sibuk2 nak tau psl aku..ibu ayah pon tak sibuk2 nak nanyo..dowang lak lobih2...dlm ati aku.."aik!body aku,aku nye suke la ape nak buat"..asl jgn wat tujuan tak elok dah..tapi ckp dlm ati je la...kang sound dopan2 kang takot terase laks...dah la mulut aku insurans tak cover...hahaha..kan kak izu kan..

-acu-

wanie yang sangat cute said...

aku setuju giler beb,
bila org tanya aku aku jawab cenggini jer..
'beranak kan lah.. nak? pas tu bela, dah besau sok aku amik.."

terusssss senyap di situ..

ok pasal shoutbox
pi url nih ada guide
http://cbox.ws/

yuz said...

wanie..jawapan ko mmg puaka. tapi aku sukeee...skang ni bukan sikit anak2 yang main passing baton makpak dia sbb malas nak jaga kan??

ok..nanti aku cekkitout...tq