Jul 20, 2008

kj tutup kedai!

tutup kedai makan laa! bukan tutup blog! hahaha!!!
petang tadi masa tengah makan kat johan tomyam, carlos bgtau akak yg perut dia dah naik selapis. aik! selapis je bang? i ada berlapis2 lagi nih..mau pinjam?? seterusnya, berdiskas lah kami berdua ttg cara2 nak kurangkan makan sekaligus mengurangkan berat badan & lapisan2 itu sambil mengunyah cebisan black pepper chicken chop yg terakhir. wahh!! diskas diet seimbang sambil makan cikencop katanya!!
jadi, kata sepakat telah dipersetujui. 3 syarat saja!
  • no nasi/mi for weekdays
  • last makan seblm kul 7 (everyday)
  • belasah apa saja secara sederhana on weekend (byk kenduri maaa..)
agak2 berkesan tak nanti nih??
ok peeps, see u tomorrow...
kj nak ke dapur mencuci & menggantung kuali...

12 comments:

IBU KUMBANG said...

Bagusla Kak jah woi....

Jom diet sesama.. skang 62kg.. target 55kg..

elmely said...

Salam kak jah,
tak payah ler diet2, nanti kalau kak jah diet, tak merasalah kita orang nk try resepi kak jah yang best2 tu.

Kak Jah said...

ibukumbang - mari le kite sasame berusaha..

elmely - diet weekday jer..wiken kena masak gak. heheheh..ala, xde blog ker? nak la jenguk gak...

Anonymous said...

perhhhhhhh!!!masuk2 jerk blog ko aku nampak gambar kaler ijo kat tepi tuh..aaaawoooooo!!(*sile buat bunyik srigale,kahkah)tutup mate semeeeerrrr..ahaks

-acu-

Kak Jah said...

tu amek masa antar cem sabtu aritu. bapak la busan menunggu 4 jam tak tau nak buek apo! kalu ngan ko konfem merayap kat ampang point punya!!! serigala kahh??? hahahahahh

Belladonna said...

Hi Kak Jah:)

Im also trying to reduce my weight by watching what I eat. Im doing the same thing (except makan before 7, too difficult for me yang tak berdisiplin ni). After 2 months, my partner kata muka aku dah kurang bulat..so i guess berjayalah jugak teori tu. You can do it too KJ!

Kak Jah said...

ya la bella, lepas ni kena check calorie intake kan?? ekceli xleh ambik > 1000 / day...

Umi Mia said...

hehehe....cam tulah kunun-kununnya...rancangan diet saya gak...same-same lah kita...

MAMA IQA said...

ingatkan btl le nk ttp kedai..rupanye tutup dapur sementara nk berdiet ye..

Kak Jah said...

yer mama iqa...saja buat tajuk panik. hehehe

umimia - lets dance!!!

Kos Serani said...

Kak Jah...bagus rancangan tu, kiranya kalau semua org buat mcm tu, kurang ambil nasi, harga beras akan turun sebab permintaan kurang dan for sure...berat badan tutun juga heh heh heh

Kak Jah said...

ye la kos...wah! mana pegi baru hr ni nampak muka? bz yer??