Aug 4, 2008

isnin yang tidak blues!

akak & cem sampai rumah dari s.alam around 10am. lepak2 tengok tv kejap pastu carlos ajak gi PD plak. terus bulat mata akak. what??? lukut lagi??? ehh...tak yanggg!! kali ni kite gi jln2 kat teluk kemang nak? haiiiishhh!!! terus akak cool down dan tersenyum lebar disitu. yay!!! happy mcm la nak pegi phuket!

lepas makan, kami menjajan ditepi pantai. maruku ikan cap popo for mommy, snek durian for cem & twisties tomato for daddypastu cem sibuk nak eskrem plak. ateee...join le sekali. takkan nak tengok je dia makan sorang2 ye tak?

asal ramai kewing je hari ni daddy?.

termenung memikirkan masa depan!

anak: agak2 time aku sok, brp la PTPTN nak charge for interest ek??
.
ayah: ni mcm mana nak susun ayat mintak permission nak gi lukut lagi nih. agak2 kalu belikan TEFAL mungkin dia akan senyap kot!!

tak mandi pun, cuci mata je. tadi ada org dr tourism ni tgh buat documentary pelancongan. dan tak pasal2 akak sefamily terenterframe skali. carlos siap kena interview...diorang tanya pendapat dia pasal pantai PD nih. choiiii!!! carlos tipoooo...dia kasik stetmen palsu katanya dlm byk2 tempat kat m'sia ni...pantai PD paling cantik! bodek nampak? takdenye tokmat nak kasik tender der bang!! wakakakakka!!!!

on the way blk tu, singgah solat kejap kat masjid bagan pinang. nampak plak nih!! biasa akak nampak stetment "sembahyanglah kamu sebelum kamu disembahyangkan" tu jer. kali ni siap ada gambar tau!! sentap akak kejap!!
.
dan dlm keta, akak & cem 2 beranak terus membuta tak sedar2. tau2 dah sampai rumah. hikhikhik!!

sekian saja laporan akak utk hari ini!!!

12 comments:

Izzu Izzuri said...

Tengkiuk kakak! Slamat dah ketam kau jadik lauk!! Bertambah2 jer nampaknyer walaupun tiada suara2 sumbeng memberi komen.. Mak suker! Mak suker!
Ailebiu jeekkkk!!

K.Jah said...

welkam! ko makin teral skang eh? bagus la..prektis mek perfek! daging dah repair lon??

IBU KUMBANG said...

Aku rasa blue kak ja, bulan blues

K.Jah said...

sbb otak ko blue kot? wakakkak...
pesalahnyer!!

ita.itu said...

bagus pi solat ye korang..hehe...kalo aku ada jek alasan tau....wah bersiar2 dipantai gitu..kelas

MAMA IQA said...

perggghhh seriau tgk signboard tu..siap ade gambo lg..

K.Jah said...

ita - alhamdulillah, laki aku yg sebenarnya tolong jagakan solat kiterang nih. ikut aku nih, kekadang terbabas gak!

mamaiqa - kan? 1st time aku tgk. insap kejap wehhh pastu. errr..kejap je ke?

Izzu Izzuri said...

Biasalah pompuan klau dah keluar kan. Baju kotorlah, spender tak bersihlah, tak yakinlah. Muahahaha! Tp siap ngn gmbr tu mmg leh tersentap di sitew.

p/s: Aku tak smpt repair rendang. Da nk abih. Nnt buat yg baru jelah. Kau inspirasiku kakak! NyehNyehNyeh!

K.Jah said...

ekceli blakan s.board tu ada org jual kuih yg sedap & murah. nak amek gambar gerai makcik tu..tapi tersentap seketika bila tgk brd tu.

abis gak rendang ko eh?? takpe la, kok tak silap sampai bila tak blajar ye tak...

Mummy said...

yang... weekend ni mummy nak pi pd.. jom lepak dgn mummy... hehehe

K.Jah said...

wahhh..mummy pegi dgn sape?

Mummy said...

mummy pegi dgn anak2... stress lah.. ada projek yg tak lepas.. so kalau dok umah asyik teringat je.. so kena pi cuti sat, bagi hilang stress...