Sep 15, 2008

barua punya betina!

meh sini akak ko nak cerita sket!
.
ptg tadi akak ade keje kat luar. tiba2 ayah akak call bgtau cem panas badan. demam. akak terus settlekan keje cepat2 pastu zas ke farmasi medivita. akak slowing down...dr jauh nampak ada keta kat luar farmasi tu nak undur. kasi can, bleh akak park kat situ. tak payah menapak jauh2. panas!
.
keta tu pun blah!
.
akak undur sket amek space nak cilok masuk. blakang, ada sekor cina bukit ni main sondol je masuk tempat akak dah cop tu. mentang2 keta dia kecik, cepat je dia selit. menyumpah2 akak kat situ. akak hon2 dia buat derk je. buat2 buta & pekak terus masuk dermalogica sebelah farmasi tu...tengok kita pun tak!!
.
takpe kau!
.
ada ubi ada batas...
ada lori ada bas...
.
akak speku dia tak lama sbb rushing semacam je. akak pun park betul2 belakang keta dia. ambik kau art of double parking!! masuk farmasi cari ubat demam, keluar...tgk2 dia dah ada kat keta.
.
tanduk pun keluar. akak tak terus masuk keta. lintas jalan, menapak sikit takpe. sakit hati punya pasal kan! pegi maybank seberang jln, cucuk duit. pastu berlenggang kangkung ke chelos...beli roti sikit. pastu lintas balik...masuk kedai baju plak. saja je! tau ko panas kan?? akak ingat nak buat lama sket sampai dia mengelupur. tapi mengenangkan ubat cem ada kat akak, dia bernasib baik hari ni!!
.
akak masuk keta, start enjin dan blah! tengok dia pun tak. padan muka kau!!
.
berani ek akak?? berani la sbb dia betina. kalau jantan muka mafia tu, pikir lapanblas kali gak la nak buat...
.
ej, ko pun penah kenakan?? angattt hati habaq hang!!! roplah jingga kapla dongga!

36 comments:

Mummy Lieza said...

cayalah yang... hidup kjah! hidup kjah! hidup kjah! hehehehee... bulan puasa cobaan banyak.. banyak2 lah bersabar yang...

Yan said...

Kalau Yan pun bengang gak ngan org species mcm gitu. Suka suki jer kan depa tu :)

Memang lah takde cop kat parking tu nama kita but herlowwwwwww, hang tak reti ka tengok dah ada keta duk queue nak masuk parking tu.

Penah jadi kat Yan before this org buat macam pompuan tu Kak Jah. Tapi yang buat perangai tu lelaki. Yan boleh keluar keta dan ketuk cermin keta mamat tu cakap yang Yan dah queue nak masuk parking tu...berasap jer mamat tu tengok Yan tapi apa I peduli kan....

go go...woman power gitu...:))

afiq said...

syabas kjah...harus diajar b***** camtuh.. kahkahkah....mesti kjah cam nk kasik die try cium tapak kaki kjah kan??
hakhakhak

Yan said...

Adushh...tak abih Yan duk membebel, ter tekan post comment lar terus :))

Mamat si pencuri parking tu tengok muka Yan macam nak telan jer I. Berasap jugak dia tapi mungkin I punya asap kat atas kepala lagi banyak kot, terus dia reverse keta dia kasi keluar dan I dengan amannya masuk itu parking...

Gitulah citenya di malam hari ini Kak Jah....:)

cokolat said...

cina makan vavi mmg takde kesedaran diri langsung! suka jual ikan!!!!!
bagos kak ko buat mcm tuuuuu... mcm hanj!!!

MAMA IQA said...

wah..gile kentang! blh tahan panas kj ni..hehe~ kalau gua kena pun gua hangiiinnnn!

K.Jah said...

mummy, lama x nampak mummy? bz kaa?? yaa!!! hidup wanita!!!

yan, wah berani eh? akak kena tgk org gak...maklum la skrg ni ramai samseng. kang dihirisnya leher akak kang...sesenang jer carlos cr lain. hahahaha...

afiq, tu la psal.kena tapak kaki harus buruk muka dia. sesia pakai dermalogica.

ntah. tu blm lagi bab berebut2 beli kuih kat param. dia lak lebih2...

Cakap Kosong said...

biasa betina cina yg pangai cam nih.diorang ni igt diorang je ader kete.

K.Jah said...

cokolat, kena ajar sket! xde sivik langsung...

mamaiqa, sapa2 pun misti hangin punya. tau tak lama, park je kat luar kan...

ck, ntahnya! makin bermaharajalela plak diorang ni skrg.

Umie said...

Hahahaha... bagus arr ko kak... kalau haku x berani la kot tp haku rasa mcm nak tinggalkan lukisan jari di tengah je kat kereta dia tu...muahhaha

Perempuan Kalis Peluru said...

ya ALLAH akak...hebat mantooppp...memang kalis tragedi la akak nie...
dah dah..raplah jigga kpala dongga plak yg kuaq...adehhh esok blajaq lagi ngn saya n mie!!

SHIMI said...

Fui yoh ganazz nyer. Cayalah. Tak banyak pompuan yang berani. Anyway salam singgah

K.Jah said...

umie, pastu dia bawak laki dia gi belasah ko. hahahaa

pkp, orait. nanti kita buat sesi memperkaya vocabulary...

shimi, tu namanya 1 lawan 1. berani ler...cube dia ramai, cuak gak. hahaha

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

penah gak kene camtu tapi saya ni jenis penyabar..org pijak kepala je dgn kesabaran kita...punya lama tunggu dia plak yg dpt..takde otak ke pk yg tu org dah cop...

kengkadang ada manusia yg pentingkan diri sendiri tahap tenuk camtu hehe...nyampah org camtu..

nak buat camne...sesungguhnya aku sedang berpuasa so bersabarlah hehe..

Yan said...

Ontah Kak Jah. Mungkin masa tu kepala angin menguasai diri kot tu yg jadi berani...:)

Tapi lepas tu mai jugak duk pikir kat Yan...ntah2 mamat tu aim jer plat keta I, kang tak pepasal dia buat dajal lak plak kat keta Yan...

Tapi Alhamdulillah...Yan dah settle semua urusan, gi kat keta n everything was fine :)

pjoe said...

tunjuk je jari tengah yg comel
haha

Izzu Izzuri said...

Wuiyaii marah betol nih!! Dpt aku bygkn muka series kau jek.. Cayalah!! Tabik springlah.. (Yg tak tahan tuh,siap kuar masuk kedai lain dulu tuh..)

K.Jah said...

nrina, malang sekali aku bukan seorg penyabar. tu la pasal. isk!!
:( muhasabah!!

yan, nak garang kena bertempat ye dak?

pjoe, yerr! tak terlintas lak eh? boleh dipertimbangkan dilain waktu. hahahaha

jek, bak kate ko la kan..wat u give, u get back. padan muko eh. sib baik pose..kalu tak aku siap gi minum2 lagi kat azhar corner tu.

IBU KUMBANG said...

takpe kJ, aku rasa baran ko bertempat...

shinO サイフル said...

huih akak ni..seram sy dengar cite ttg keganasan akak.. hehehe

puasa2 ni jgn cepat2 marah.
kena wt derk jek. Pastu ade pluang,
corengg keta die ngn duit 20sen..
:P hehehee

shuzana said...

kalau shu kan kak jah..mmg wat cam tu..dia wat kuang hajar..kite ajar kuang hajar gak..padan muke ko cina bukit..

K.Jah said...

ik, ko stuju ngan aku kan??

shino, lagi 1 idea bernas. lenkali akak buat yer?? tq. :)

julietchun said...

Org yg bengong kn di lyn dgn cr yg bengong gakkan. Ko berjaya KJ.

mak kintan said...

aku penah kak jadik gini bulan puasa juer, kat SUK S.Alam, aku penat2 carik parking paneh2 buto tu ade datin kot bawak BMW curik spot aku. aku hon2 dia buat derk je. pastu aku tunggu tepi kete dia sampai dia kuar, pastu aku ckp ngan dia "cantik kete ni ye, kalu calar musti mahal nak cat balik kan?"

dia seram ko..dia diri je kat tepi kete dia tunggu aku blah. pastu ade plak kete dkt2 situ kuar & aku dpt le parking kan. aku kuar kete sambil jeling2 pastu jalan tonggek2 dpn dia..hahahah pueh ati aku.

soly kak pjg plak neh

K.Jah said...

shu, tu pasal keluar pantun ada ubi ada batas tu...hahaha

juliet, tahniah kat aku kan?? lepas ni kena hati2 takut keta aku kena gores dan menang

K.Jah said...

mk, cayalahh!!! bagus2 la korang bg idea bernas mcm mana nak hendel org2 mcm ni ek?? ni bleh apply kat keta 100k ke atas je kan?? takpe.. akan aku ingat tips nih...

Mieza said...

wah mafia kg dusun mariiiii...hehe

bgs2 pi ajaq dia skt...sukatik nak msk parking org...bg dia tgu lama plk...pdn muka!!!!!

ita.itu said...

peh..sabo kj sabo..mmg elok ko tepuk je dahi dia..geram siot

cendawanintim said...

caya ler..., len kali ko buat la lagi kalu ader orang potong stim ko yer..

K.Jah said...

mieza, tips utk korang2 jugak. kalu kena mcm ni nak buat apa. :)

ita, xleh la tepuk dahi..kena ISA aku nanti. di cas atas dasar berbaur perkauman.

cendawan, mestiiii!!! harus!! wajibb!!!

NieZearm said...

aku pernah kena sekali dgn cina jgk. bulan puasa jugak. aku dh bg signal, dah reverse nk msk parking. bole je tiba2 terus jantan ni masuk parking. aku hon panggil dia buat tak tau. siap senyum2 pandang awek dia bangga..

heh! dgn aku silap la. bila hujan nnt mesti br ko perasan wiper belakang keta ko takde. bukan tercabut tp dipatahkan. >:-)

K.Jah said...

jek????? tak kusangka setenang2 ko ganas jugak yer?? skrg jgn risau.. ko pecahkan je cermin dia dgn tong ngv ko tu. dia bising lg...ko pecahkan muka dia plak. hahahah

Ayong said...

wah...aku pulak yang rasa panas hati bla baca cerita k.jah ni ha...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kalau aku pun tensen giler! padan muka dia..mengelupur dlm keta tu...caya lah kak jah...hebat! tapi tu lah..apsal tak pandang je dia ??? kasik jeling tajammmmmm skettttttt

K.Jah said...

ayong, nak pandng lebih2 kang dia aim muka akak pastu upah sharp shooter la plak? hahaha

pearlEJ said...

memang hangatttttttttttt sgt hati KJ oiii.... kira ko ok laa KJ sbb leh balas dendam.... kira puas laa jugak hati tu kannn... padan muka betina tu...

K.Jah said...

sakit ati ek ej? barulah betul2 aku rasa apa yg ko rasa...